Skiferie i Kvitfjell

Kvitfjell har noget for enhver smag

Test dine skievner på den olympiske styrtløbspist eller nyd en fantastisk skiferie med børnene i det familievenlige Kvitfjell. Her er nypræparerede piste i massevis og ro til at dyrke skiløbet.

Kvitfjell har det hele

Når du tager på en skiferie til Kvitfjell, kan du komme helt tæt på skisportshistorien. Du kan suse ned ad den sorte pist, hvor Tommy Moe og Katja Seizinger erobrede olympisk guld i styrtløb, da Lillehammer var vært for vinter-OL i 1994. Lige siden har verdens bedste skiløbere årligt konkurreret i at komme hurtigst ned ad den stejle pist, når World Cuppen har lagt vejen forbi.

Kvitfjell er dog ikke kun et stejlt bekendtskab med historiske vingesus. Området byder på gode forhold for hele familien, uanset om du ønsker at stå på alpin eller langrend. Alpinområdet er fordelt på tre bjergsider, hvor imellem du nemt kan bevæge dig uden at skulle af skiene. En gondol forbinder den nye side Varden med den vestlige side af det oprindelige skicenter. Varden åbnede for første gang til 2017/2018-sæsonen og byder på familievenlige grønne og blå pister. I alt byder området på 33 pister med noget for både nybegyndere og erfarne skiløbere.

Hvis du hellere vil en tur ud på langrendsskiene for at opleve naturen, findes der 100 km løjper i nærområdet. Her er det muligt både at tage en tur i skoven eller ud på højfjeldet, hvor løjperne ved Kvitfjell hænger sammen med det store Peer Gynt-netværk, som strækker sig til de nærliggende destinationer Skeikampen og Gålå.

Læs mere
Side
per side

Items 1-10 of 11

Norge | Skihotel 20 meter fra bundstationen

Kvitfjell er nordens skjulte skiparadis. Rejs med andre skientusiaster, og bo på Ruby Hotel Kvitfjell kun ganske få meter fra liften, der tager os op midt i skiområdet til knasende pister og frisk fjell luft. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 5/7/8/9 nætter
Forespørg
Hotel på mellemstationen

Tilbring skiferien på underskønne Kvitfjell og bo på Kvitfjell Hotel, der byder på ski-in/ski-out, panoramaudsigt over Gudbrandsdalen og god, solid mad i en hyggelig restaurant.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 5-7 nætter
Forespørg
Hyggelige hytter med ski in/out | plads til 7 eller 16 personer

Tag på en skøn skiferie hvor du bor i de hyggelige hytter. Her er alt hvad du skal bruge for en herlig ferie i Kvitfjell! Du bor på østsiden og har nem adgang til både pisterne, spisesteder og indkøbsmuligheder.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Direkte adgang til pisten fra 10-personers lejligheder

Traditionelle skilejligheder med ski in/ski out via smukke skiveje, flot udsigt og med nem adgang til alle områdets faciliteter samt gode muligheder for parkering. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Spritnye lejligheder med plads til 5-9 personer

Tag på en fantastisk skiferie med base i de lækre Yttersvingen lejligheder. Glæd dig til ski in/ski out til Kvitfjells mest familievenlige fjeldside og nyd enestående udsigter over de norske landskaber. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Skønne hytter med plads til 4-9 personer

Lækre hytter og hyttelejligheder i god standard. Alle beliggende i et hyggeligt hytteområde i ægte norskl stil med nem og hurtig adgang til alle områdets faciliteter.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Alpinlejligheder på mellemstationen med plads til 4, 6 eller 8 personer

Tag med til populære Kvitfjell i Norge, og tilbring skiferien med base i gode alpinlejligheder på mellemstationen, der har ski-in/ski-out, samt udsigt til pisterne og Gudbrandsdalen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus eller kør selv
 • 5-7 nætter
Forespørg
Nye, fine hytter der kan rumme op til 10, 14 eller 17 personer

Tilbring din skiferie med indkvartering i helt nye hytter med høj standard, lækkert design, formidabel udsigt og ski in/ski out til Kvitfjells mest familievenlige fjeldside.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Hytte til 26 personer med pragtfuld udsigt over Gudbrandsdalen

Glæd dig til at bo i skønne omgivelser i en stor moderne hytte med 26 senge fordelt på 8 værelser, 6 badeværelser, et fuldtudstyret køkken og egen relax-afdeling med en dejlig sauna.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Skiferie for efterskoler

Skituren er et af højdepunkterne på året – også på en efterskole. Det giver et fantastisk kick til alle, og giver energi til resten af året. Oplev Kvitfjell med udgangspunkt i et dejligt hotel.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
 • 13 nætter
Forespørg

5 gode grunde til at tage til Kvitfjell

 1. Du kan prøve kræfter med den olympiske pist, som årligt benyttes i World Cuppen.
 2. Snekanoner dækker en stor del af alpincenteret og kan sørge for sne, selv når vejrguderne ikke er i humør til at skabe de bedste skiforhold. Generelt er Kvitfjell et meget snesikkert område.
 3. Du kan tage på en fællesrejse til Ruby Rejsers eget hotel, hvor hyggen og fællesskabet er i højsædet. Vi tilbyder også ophold i både hytter og lejligheder.
 4. Liftkort kan gælde til fire alpincentre inden for en times kørsel: Skeikampen, Hafjell, Sjusjøen og Kvitfjell. Det giver i alt 92 forskellige pister at suse ned ad.
 5. Der er mange langrendsløjper, som hænger sammen i ét stort netværk på over 600 km.
   

Alpint og snowboard

Formidabelt skiløb for alle! Så kort kan Kvitfjell beskrives. Den første sne falder som regel i begyndelsen af oktober, og Kvitfjell åbner med stor sandsynlighed primo november. Med 80% af pisterne dækket af snekanoner er snesikkerheden tilmed helt i top. Fra toppen til mellemstationen finder du bløde grønne og blå pister til stor glæde for hele familien. Ved mellemstationen åbner et stort begynder-øvelsesområde for børn og voksne – og her er der også lidt rails og hop af mindre sværhedsgrad. Det er også her, at skiskolen holder til. På mellemstationen findes en fin varmestue samt caféer og restauranter.

På Kvitfjell finder du også en stor terrænpark, så uanset om du er begynder og forsigtigt vil prøve hop og rælinger, eller om du hopper hjemmevant rundt mellem bakkerne, så finder du alt, hvad du kan ønske. På vestsiden i solen finder du lange, velpræparerede røde, blå og grønne pister, serviceret af flere lifter – herimellem en hurtig 6-stolelift samt et stort børneområde.

Kvitfjell er Norges nationalanlæg i fartdiciplinerne styrtløb og Super-G. Der er garanti for, at der er udfordringer nok for de skrappe. De sorte løjper med de stejle hang går fra toppen og helt ned til Ruby Rejsers hotel. Hangene på styrtsløbspisten kan give de fleste – også garvede alpinister – sved på panden. Højdeforskellen fra top til bund er over 800 meter. Det nederste hang – løftet ("the lift") – er Norges stejleste præparede løjpe. På den nye fjeldside Varden findes der lækre, nybyggede hytter og to lækre brede pister, som er perfekte for nybegyndere.

Der er med andre ord lidt af alt det bedste, som en skitur kræver. Hvad enten du vil bo i en hyggelig skihytte, lejlighed eller på hotel, går du ikke galt i byen med en skiferie i Kvitfjell.

                

Langrend

Langrendsturen kan starte på Mellemstasjonen, eller du kan tage stoleliften op til toppen på Kvitfjell, hvor du finder det langrendsnet, som har forbindelse med løjperne i Peer Gynt-skiområdet ved Gålå, Skeikampen og Gausdal. Langt hovedparten af de godt 100 km løjper ved Kvitfjell går i overgangen mellem skov og højfjeld. Terrænet er blødt og relativt let med flotte udsyn til Gudbrandsdalen og til fjeldene mod øst: Rondane og Lillehammerområdet. Det er muligt at gå til flere sætere på egen hånd, f.eks. Nysetra, Bålsetra, Gompen og Svinslåa. Læs mere om alle de langrendsskiferier Ruby Rejser tilbyder her.

Flere muligheder tæt på

Området omkring Lillehammer byder på mange destinationer, og inden for en times kørsel når du til både Hafjell, Skeikampen, Sjusjøen og Kvitfjell, som sammen tilbyder liftkortet Lillehammer Ski Pass. Med det får du adgang til alle fire steders alpincentre, så der er masser af variationsmuligheder, hvis du ikke har nok i Kvitfjell.

Der er flere spændende ski-områder i nærheden af Kvitfjell. Der er blandt andet de førnævnte områder Hafjell og Skeikampen, men også flere andre destinationer er oplagte til en skiferie i Norge:

Hafjell:
Med i alt 30 pister byder området på noget for de fleste. Hafjell er også meget børnevenligt, og du finder hele tre familieområder, hvor børnene er i højsædet. De 30 pister fordeler sig på 13 grønne, 7 blå, 9 røde og 1 sort. Den sorte pist blev brugt til konkurrencerne i slalom, storslalom og den kombinerede under vinter-OL i Lillehammer i 1994.

Skeikampen:
På Skeikampen kan du blandt andet løbe på ski lige ved siden af destinationens karakteristiske klippefremspring. Her er både udfordrende røde og sorte pister til de erfarne skiløbere og fine grønne og blå pister til nybegyndere. Alpincenteret på Skeikampen omfatter 21 pister fordelt på 5 grønne, 6 blå, 7 røde og 3 sorte.

Mysuseter:
Mysuseter er et paradis for langrendsløbere. Hvis du er til langrend eller alpinski, så er der mulighed for at udforske vinteromgivelserne på begge måder. Området byder på 100 km præparerede og 50 km afmærkede løjper, som er perfekte til begge former for skiløb.

Venabygdsfjellet:
I Venabygdsfjellet finder du et netværk af 120 km to-sporsløjper. Dette flade terræn er perfekt til familier med børn, nybegyndere eller dem der er lidt rustne på skiene. Med Venabygdsfjellets stabile sneforhold kan du være sikker på, at du vil få en snefyldt og smuk skiferie.

                

Far og søn på ski

Mulighed for fællesrejse

Hos Ruby Rejser tilbyder vi en stor fællesrejse, hvor vi i samarbejde med Skiers.dk arrangerer undervisning i teknik og skiworkshop for både børn og voksne. Vi bor på Ruby Rejsers eget hotel, og opholdet er med fuld pension på højskolemanér, hvor vi i hold hjælper hinanden med at lave mad, rydde af, vaske op og gøre rent. Her får du fantastisk fællesskab og bliver samtidig klogere på dit eget skiløb. Læs også mere om vores andre fællesrejser

Få et indblik i en fællesrejse på Kvitfjell i videoen her: 

                         

Spørgsmål angående vores skiferier i Kvitfjell?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores skiferier til Kvitfjell, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din skiferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse.

Udover vores skiferier i Kvitfjell tilbyder vi skirejser til resten af Norge, med noget for en hver skiløber. Du kan blandt andet tage med på vores skiferier til Geilo eller Trysil.