Mysuseter - skiferie i Norge

Skiferie i Norge med storslået langrend

Spænd langrendsskiene på, og tag på uendeligt smukke eventyr i Norges måske bedste langrendsområde. Her kan hele familien være med, når I sammen følger præparerede spor ind i Rondane Nationalpark.  

Storslået langrend i og ved Rondane Nationalpark

Mysuseter (eller Mysusæter) er Norges måske bedste langrendsområde. Området ligger tæt på en af Norges absolut smukkeste nationalparker, Rondane Nationalpark, og her finder du høje fjeldtoppe, tætte træer og (oftest) masser af sne. Du er uanset hvad garanteret skønne naturoplevelser, og højfjeldsområdets placering øst for Gudbrandsdalen betyder et fordelagtigt klima til din skiferie. Fx er der høj snesikkerhed i Mysuseter, og det skønne østlandsklima giver mange solskinsdage på pister og løjper.

En skiferie med Ruby Rejser til Mysuseter er særligt egnet for langrendsentusiaster, der elsker at tage på tur ad gode langrendsspor til naturskønne bakker, skove og fjelde. Langrendsløjperne er nemme for alle at benytte uanset niveau, og de tager dig igennem smuk natur i sneklædte bakker.

Mysuseter er med andre ord et paradis for langrendsløbere, og de 100 km præparerede løjper og de 50 km afmærkede løjper giver rig mulighed for at gå på opdagelse i vintervildnisset. På ski går det over stok og sten – eller nærmere frosne søer og tæt skov, og er det ikke nok med ture i nærområdet, kan du roligt tage ud over stepperne. Der kører busser frem og tilbage til fx Høvringen, hvorfor det er nemt at komme hjem med bus efter en lang dag på langrendsskiene.

Elsker du langrend, er du kommet til det rette sted. Spænd skiene på fødderne lige fra fjeldstuen, og nyd lyden af den knitrende sne og vindens sagte hvislen, mens du retter blikket mod de flotte fjeldtoppe i Rondane. Her får du skiferie for både ben og øjne i et af Norges allersmukkeste langrendsområder med løjper for enhver smag og kondition.

 

3 gode grunde til at tage på skiferie i Mysuseter:

  • Der er høj snesikkerhed og masser af solskinsdage
  • Det er Norges (måske) bedste langrendsområde med smukke løjper gennem Rondane Nationalpark
  • Hele familien kan være med
Læs mere
per side

1 Item

Norge | Fællesrejse i hyggelig fjeldstue

En rigtig hyggelig fjeldstue, hvor ilden buldrer i pejsen. Ideelt for langrend i det snesikre Rondane. Fantastisk fællesrejse hvor fællesskab, ski, og snefyldt landskab er i centrum.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
    Bus eller kør selv
  • 9 nætter
Forespørg

Langrend eller alpinski?

Der er efterhånden klart, at Mysuseter primært er for langrendsløberne. Her kan du glide gennem glitrende snelandskaber, nyde roen i fjeldenes højder og bevæge dig gennem snedækkede træer. Det er unikt samvær og smukke oplevelser for hele familien, og undervejs kan I holde alle de pauser, der er brug for. Uanset om der er røde pølser eller varm kakao i termokanden, er der dømt vaskeægte fjeldhygge i topklasse.

Langrend i Mysuseter Langrendstur i Mysuseter Pause på fjeldet på langrendstur

Skulle lysten imidlertid være til at par ture på alpinski, kan Mysuseter stadig bruges. Tæt på Mysuseter Fjellstue går en 500 meter lang lift op til Gråfjell (1050 moh), hvor to alpinpister med et fald på 140 meter venter. Liften er åben i weekenderne.

Er det generelt alpint skiløb, der trækker, er Mysuseter dog ikke det mest anbefalede sted at tage hen i Norge. Hos Ruby Rejser har vi dog et stort udvalg af skirejser til alpinentusiasterne også. Alpint skiløb i Norge finder du eksempelvis på Norefjell, Kvitfjell eller Hafjell, men kan du slet ikke få nok fart på pisten, bør du kigge længere mod syd. På en skiferie til Østrig får du alt, hvad du drømmer om til din alpine skiferie. Der er 300 kilometer pister, der bare venter på at blive udforsket, og der er alpehygge og afterski i verdensklasse.

Der er pister til nybegyndere, erfarne skiløbere og børn, der måske skal en tur på skiskole først. Saml familien eller vennerne og rejs i få dage, en uge eller længere. Det er helt op til dig.

Familie på ski i Østrig Alpint skiløb

Aktive ferier om sommeren  

Er du vild med smuk natur og aktive ferier, så behøver du ikke kun holde dig til vinterrejser. Mange af de populære skisportssteder forvandles om sommeren til vidunderlige vandre- og cykeldestinationer, og her kan du udfolde dig i smuk natur og imponerende landskaber enten til fods, til vands eller på cyklen.

Et land som Østrig er eksempelvis et mekka for aktivferier, og hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af rejser til det lille Alpeland. Her kan du eksempelvis vandre blandt søer og græsenge eller cykle langs floder og historiske bygninger. I Norge venter charmerende havnebyer og norsk kultur.

Resten af Europa ligger også åben og byder på et utal af skønne muligheder for vandreferier, cykelferier og cykelkrydstogter. Hvor skal din næste aktivferie gå hen?