INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Langrendstur for Ældre Sagens medlemmer.

Fefor Høifjellshotell med Ældre Sagen

Vi fortsætter succesen. Tur i uge 10 og 11 til Fefor Høifjellshotel for Ældresagens medlemmer.

6.496,00 kr
In stock
Travel Code
SKI-121
Med Ældre Sagen til Fefor i uge 10 eller uge 11
I marts 2018 har vi to uger med skirejser til Fefor Høifjellshotell, een i uge 10 og een i uge 11. Der er plads til omkr. 50 gæster i hver uge.
 
Fefor Høifjellshotell byder på skiferie i det berømte skiområde Peer Gynts Rige. Skiløjperne starter lige fra døren og området byder sig til med 250 km varieret, venligt og nemt tilgængeligt terræn. Nyd den glitrende sne, solen og de lange dage her i marts, hvor skiløbet er allerbedst.
 
Fefor Høifjellshotell er for mange indbegrebet af traditionel norsk skiferie med dets beliggenhed knejsende over Feforvatn. Udsigten er helt speciel – du ser langt over den frosne sø og fjeldområderne i syd. Alle værelser til denne tur med Ældre Sagen er sydvendte udsigtsværelser selvfølgelig med bad/toilet. Der er fri adgang til at nyde svømmehallen, saunaer, hvilerum og squashbane eller bare slappe af i de hyggelige pejsestuer og biblioteket. Her er fuldtømmervægge, pejse og jagttrofæer og ikke mindst tid og plads til at diskutere dagens skiløb og planlægge morgendagens rute. Skal vi rundt om Feforvatnet – eller Feforkampen rundt og nyde udsigterne mod Rondanes bløde fjelde og Jotunheimens voldsomme fjeldmassiv? Bliver du hjemme en formiddag kan du prøve curlingbanen. Her laver Fefor Høifjellshotel en lille konkurrence i ugens løb.
Stedet emmer af historie og tradition
Fefor Høifjellshotell er et af Norges ældste, åbnet i 1891, for at modtage byboerne, der drog til fjelds, men ønskede mere komfort end de sæterhytter og pension, de hidtil havde boet på. Fefor fik hurtigt et ry som stedet, hvis man ønskede flot natur, flot skiløb, høj komfort og stemningsfuld indkvartering. I årene omkring 2. verdenskrig voksede stedet – i 1934 kom der swimmingpool og i 1936 åbnede en flyrute med 6 personers fly fra Oslo. der landede på den frosne sø, Feforvatnet. Af hotellets annaler kan man se, at den norske kongefamilie med kong Haakon i spidsen har været stamgæster, og man finder også Dronning Wilhelmina af Holland, Fritjof Nansen og ikke mindst polarforskeren Robert Scott, der her testede sine motorslæder. Bag hotellet ligger den gamle fløj, sjovt nok kaldet ”Nystuen”, som de kongelige boede i. Værelserne her er nyistandsatte og kan bestilles – mod et tillæg på 2100 kr. pr. person (ingen enkeltværelse). 
Under opholdet på Fefor Høifjellshotell vil der være et lille foredrag om stedets historie.
Pension

Maden er en del af oplevelsen på Fefor Høifjellshotell. Opholdet er med fuldpension bestående af et righoldigt morgen/frokostbord fra kl. 8-12, hvorfra du kan smøre en madpakke, hvis du ikke ønsker at være tilbage til frokost. Efter endt skiløb modtages du om eftermiddagen af te/kaffebord med hjemmebagte kager og sandwiches. Aftensmaden er en flot buffet fra kl. 19-21.

Skiterrænet

I Peer Gynt Skiregion findes flere løjper med så god afmærkning, at de kan anvendes selv i dårligt vejr. Heraf er den mest berømte Peer Gynt-løjpen, der strækker sig over 87 flotte kilometer fra nord til syd.
I Feforområdet finder du et løjpenet på 250 km, der smyger sig gennem et venligt højfjeldsterræn mellem 700 og 1500 m.o.h. Løjperne er karakteriseret ved flere lette og lune løjper er placerede i skovterræn, mens de udfordrende og mere krævende løjper findes på højfjeldet.

Turenes længde varierer fra 3 til 20 km og byder bl.a. på en interessant og ret krævende løjpe på 8 km, som går rundt om Feforvatnet og op til Håkon d. 7's Hytte, hvor kongen ofte kom på besøg med Dronning Maud. 
Prøv den røde løjpe Feforkampen Rundt - en varieret skovløjpe på 10 km med en pragtfuld udsigt over Vinstradalen mod Rondane og Jotunheimen.
Løjpekort i 1:50 000 kan købes på stedet eller bestilles på nettet - klik her

250 km præparerede og mærkede løjper.
Heraf ca. 80 km højfjeldsløjper og 170 km skovløjper.
Løjperne åbnes omkring jul, hvis sneforholdene tillader det. Det plejer de. Ofte tidligere. 

Fefor i en region med store muligheder.
I alt ca. 630 km afmærkede eller præparerede langrendsløjper i regionen venter dig. Heraf er den mest berømte Peer Gynt-løjpen, der strækker sig over 87 flotte kilometer fra nord til syd. I selve Feforområdet finder du løjper, der smyger sig gennem et venligt højfjeldsterræn. 

Skiskole for langrendsløbere hele sæsonen - kontakt info@fefor.no

Andre aktiviteter, skileje og Ruby Rejsers skiskole
Har du ikke dine egne ski, kan de lejes på Fefor Høifjellshotel. Et komplet sæt koster 640 NOK for de 8 skidage. Du behøver ikke forudbestille skileje. 
En anden mulighed for at komme rundt i det flotte vinterterræn er snesko – på norsk truger – der kan lejes for 110 NOK for en dag.
 

Endelig er der også mulighed for forskellige andre vinteraktiviteter som isfiskeri, kaneture, hundeslædekørsel og guidede fjeldture.

Se Fefor Høyfjellshotell's aktiviteter 2016/2017 her. Fefor's aktivitetskalender for 2017/2018 er på vej.

Skiskole for Ruby Rejser og Ældre Sagen:

Ønsker du undervisning i skiløb/skiskole kan dette selvsagt lade sig gøre på Fefor.

Som noget nyt kan vi tilbyde Ruby Rejser skiskole til Ældre Sagens gæster i uge 10 eller uge 11. Vi har oprettet hold for nybegyndere og let øvede:

3*60 minutter for 595,- dkk. Skal forudbestilles senest 2 uger før.

Program:

  • På ankomstdagen starter skiskolen kl. 11 for nybegynderne og kl. 12.10 for let øvede.
  • De to følgende dage starter skiskolen for nybegyndere kl. 10 og kl. 11.10 for let øvede.

Minimum antal pers. pr. hold er 4. Ved for få deltagere henvises til privattimer.

Privattimer:

Priser pr. pers. i NOK (2017):

Antal personer 45 min. 90 min.
1 pers. 480,- 790,-
2 pers. 370,- 570,-
3 pers. 310,- 460,-
4 + 270,- 390,-

For booking kontakt info@fefor.no

Turen til Fefor

Du kører med Ruby Rejsers komfortable 5* hvilebusser busser fra Danmark fredag eftermiddag/aften. Vi har opsamling mange steder i Danmark på ruten Aarhus – Helsingør. Vi er retur i Danmark den efterfølgende søndag morgen. Se nærmere tider på vores hjemmeside: Transport  

5* hvilebusser har behagelige sæder, der kan vippes ned i 45 grader og har foruden fodstøtter også lægstøtte. Der er hele 80 cm mellem sæderne, så der er fin benplads. 

Udrejse er den 2. eller den 9. marts  – se nærmere her: Ruby Rejsers vinterbus køretider.

Ønsker du at sørge for transporten selv er du selvfølgelig velkommen - du kan da trække 800,- fra priserne. Der går tog fra Oslo Lufthavn, Gardermoen til Vinstra St. og vi kan sørge for afhentning i Vinstra. Hjemrejse samme vej. 

Togpriser pr. vej Gardermoen-Vinstra i norske kroner er ca. 500,- for almindelig billetter og det halve for minipris. Der er "honnørpriser" for gæster, der er fyldt 67 år - ca. 225,- pr. vej.

Forventet køreplan er 14.29 fra Gardermoen og ankomst 17.12 i Vinstra. Hjemrejse 11.54 fra Vinstra med ankomst Gardermoen 14.32. I forbindelse med disse tidspunkter tilbyder Ruby Rejser/Ældre Sagen specialrabat for transfer til og fra Vinstra i alt 50%. Normal pris 230,- pr. vej - for Ældre Sagens medlemmer er prisen 115,- pr. vej.

Se mere info og bestil togbilletter hos Norske Statsbaner, NSB.

Hvis du ønsker at køre selv kan vi hjælpe med færgebilletter til Fjord Line der sejler Hirtshals - Langesund:

FÆRGE TRANSPORT
Ruby Rejser tilbyder attraktive priser på overfart med Fjord Line, på ruten Hirtshals - Langesund.
Der er daglig afgang fra Hirtshals kl. 09.00. Forv. ankomst Langesund kl. 13.30.
Retur er det fra Langesund kl. 14.30 og forv. ankomst Hirtshals 19.00.
Check-in skal ske senest 1 time før afgang.
Overfartspriserne er baseret på 7 dages ophold (lør.-lør.)
Kahyt-priserne er pr. kahyt med op til 4 senge.
Ønskes overfartspriser i forbindelse med kortere ophold kontakt da Ruby Rejser.

Bestil rejse

1 person. Værelse med bad/toilet og udsigt - pris pr. person

Fra 7.496,- DKK

2 personer. Værelse med bad/toilet og udsigt - pris pr. person

Fra 6.496,- DKK
Praktiske Informationer
Uge 10, 2018 - busafrejse d. 2. marts - bushjemkomst d. 11. marts 2018 - 8 skidage.
Uge 11, 2017 - busafrejse d. 9. marts - bushjemkomst d. 18. marts 2018 - 8 skidage.
 
Prisen inkluderer:
  • Ophold på Fefor Høifjellshotel med fuldpension -  7 nætter på sydvendt udsigtsværelse.
  • Busrejse fra Danmark i 5* hvilebus.
Ikke inkluderet i prisen:
  • Drikkevarer
  • Rejseforsikringer – du bør som minimum have en hjemrejseforsikring.
 
NB: Rejsen med Ældre Sagen forudsætter at bestiller er medlem af Ældre Sagen. Medlemsnummer bedes oplyses ved bestilling.

Tilbage til toppen