Skeikampen - skiferie i Norge

Perfekt til både langrend og alpint

Skeikampen er et snesikkert og familievenligt skiområde beliggende i Gudbrandsdalen i smukke Norge.

Skiferie i Skeikampen

Området omkring Lillehammer er blandt de mest snesikre i Norge, og her finder du blandt andre den yderst familievenlige skidestination, Skeikampen. Uanset om du er til langrend eller alpin, giver en skiferie i Skeikampen dig mulighed for at få masser af sne under skiene. På fjeldet finder du 200 km langrendsløjper, hvor du f.eks. kan tage tage en tur hele vejen rundt om fjeldet med det karakteristiske klippefremspring, som kendetegner destinationen. De mange løjper giver dig også mulighed for at løbe en tur til Kvitfjell eller Gålå, to af de øvrige destinationer i området omkring Lillehammer, og det udvider løjpenettet til over 600 km.  

Hvis du hellere vil jagte adrenalinsuset på alpinskiene, byder Skeikampen på 21 pister, 11 lifter, og fine muligheder for en udfordrende tur ind mellem træerne, der er spredt ud over alpinområdet. Hvis du ønsker flere udfordringer, kan du købe et Lillehammer Ski Pass. Dette liftkort gælder både til Skeikampen og de nærliggende områder Sjusjøen, Hafjell og Kvitfjell, hvor du blandt andet finder de olympiske piste, som skiløberne brugte under vinter-OL i 1994. Siden har verdens bedste alpine skiløbere slået deres folder på Kvitfjell en gang om året, når den alpine World Cup lægger vejen forbi. De fire områder ligger inden for en times kørsel, og giver dig i alt 92 pister og 47 lifter, du kan boltre dig på.

5 gode grunde til at tage til Skeikampen

 • Et alsidigt og udfordrende alpincenter med pister til både nybegyndere og erfarne skiløbere
 • Stor snesikkerhed
 • Gode indkvarteringsmuligheder. Uanset om du vælger at overnatte i hytter, lejligheder eller på hotel, finder du hurtigt den ægte fjeldhygge under dit ophold på Skeikampen.
 • Mange langrendsløjper, som hænger sammen i et stort netværk på over 600 km.
 • Liftkort kan gælde til fire alpincentre inden for en times kørsel, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell og Sjusjøen. Det giver i alt 92 forskellige piste at suse ned ad.
Læs mere
per side

4 Items

Lækre faciliteter på hotel midt i alt det sjove

Bo på det skønne og komfortable Thon Hotel, der er smukt beliggende midt på bjerget og byder på lækre spa-faciliteter, mad af høj kvalitet og gode forbindelser til skiområdet.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-5 nætter
Forespørg
Familievenlige lejligheder til 6 eller 8 personer

Besøg familiehittet Skeikampen, der byder på forskellige sværhedsgrader, skiftende terræn, alpine fornøjelser og et løjpenet, der er en dronning værdigt. Bo i lejlighed tæt på både lifter og løjper.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Fjeldlandsby med hytter der har plads til 5 eller 9 personer

Tag familien med på skiferie til et af Norges mest snesikre områder, og bo i en af de charmerende hytter i Skeikampen Fjellandsby, der emmer af traditionel, norsk fjeldhygge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Bo i egen lejlighed med plads til op til 8 personer

Tag familien med til et af Norges skønneste skiområder, og bo i lækre lejligheder, hvor I kan hygge jer i fred og ro, mens I stadig er tæt på hotellets faciliteter og de gode forbindelser til skiområdet.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-5 nætter
Forespørg

Langrendsmulighederne i Skeikampen

Nærområdet omkring Skeikampen omfatter 200 km langrendsløjper, hvor du både kan tage ture på højfjeldet og i dalens skove. Det er også muligt at løbe på skiene hele vejen til de nærliggende destinationer Gålå og Kvitfjell, hvilket udvider antallet af km til over 600.

Derfor får du et utroligt væld af muligheder for at variere turene i både længde og sværhedsgrad, og du kommer helt sikkert ikke til at kede dig på langrendsskiene, når du besøger Skeikampen, uanset om du er nybegynder eller en garvet ræv.

Alpincenteret i Skeikampen

Hvis du hellere vil suse ned ad alpinbakkerne, byder Skeikampen også på et væld af muligheder. For børnene er der et rigtig fint område nær Skitorget, hvor der både er en kortere og længere pist, som de små kan udfordres på.

Hvis du er en erfaren alpinist, vil du helt sikkert nyde den udfordrende og stejle tur ned forbi fjeldets karakteristiske klippefremspring. Er du til yderligere udfordringer, er der gode muligheder for at køre ind mellem træerne mellem pisterne, hvor den trange plads stiller store krav til din kontrol over skiene og din beslutsomhed.

Alpincenteret på Skeikampen omfatter 21 pister fordelt på 5 grønne, 6 blå, 7 røde og 3 sorte.

Børn på pisten ved Skeikampen Skeikampen barn på ski Hytte Skeikampen

Flere muligheder tæt på

Området omkring Lillehammer byder på mange destinationer, og inden for en times kørsel når du til både Hafjell, Kvitfjell og Sjusjøen, som sammen med Skeikampen tilbyder liftkortet Lillehammer Ski Pass. Med det får du adgang til alle fire steders alpincentre, så der er masser af variationsmuligheder, hvis du ikke har nok i Skeikampen. De tre øvrige destinationer byder på forskellige karakteristika:

Hafjell:

Med i alt 30 pister byder området på noget for de fleste. Hafjell er også meget børnevenligt, og du finder hele tre familieområder, hvor børnene er i højsædet. De 30 pister fordeler sig på 13 grønne, 7 blå, 9 røde og 1 sort. Den sorte pist blev brugt til konkurrencerne i slalom, storslalom og den kombinerede under vinter-OL i Lillehammer i 1994. 

Kvitfjell:

Det helt store trækplaster på Kvitfjell er den olympiske pist, som blev brugt til Super-G- og styrtløbskonkurrencerne under vinter-OL i 1994under vinter-OL i 1994, og som stadig benyttes i forbindelse med de professionelles årlige World Cup. Her finder du i alt 33 pister fordelt på 11 grønne, 13 blå, 6 røde og 3 sorte.

Sjusjøen:

Et meget lille alpincenter med 8 pister, men til gengæld er der mulighed for både lette og svære ture ned ad fjeldet. De 8 pister fordeler sig på 1 grøn, 4 blå, 2 røde og 1 sort.

Dronningens foretrukne skidestination

Skirejser til Skeikampen er også en skirejse ind i Dronning Margrethes hjerte. Lige siden hun for første gang besøgte fjeldet for omtrent 60 år siden, har monarken været her så ofte, at hun i 1994 blev udnævnt til æresborger i Gausdal Kommune. I den anledning udtalte hun selv i sin takketale: ”Jeg tabte mit hjerte med et stort plask. Det må ligge deroppe endnu”. Siden har vores dronning også malet altertavlen i Skeikampens fjeldkirke.

Dronningens begejstring er ikke svær at forstå, når du spænder skiene under fødderne og begiver dig ud på de fantastiske langrendsløjper, som både kan bringe dig rundt på højfjeldet og mellem skovens træer. 

Spørgsmål angående vores skiferier i Skeikampen?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores skiferier til Skeikampen, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din skiferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav. Det kan vi stensikkert.

Udover vores skiferier i Skeikampen tilbyder vi skiferier til resten af Norge, med noget for en hver skiløber. Du kan eksempelvis tage med til det norske skimekka Geilo, eller til Norges største alpincenter i Trysil. Hvis du hellere vil en tur til alperne, så kan du også rejse med os til Østrig