Sölden - skiferie i Østrig

Sölden - skiferie med høj snesikkerhed

Sölden er et af danskernes mest besøgte rejsemål i Østrig. Her er et af Alpernes mest effektive liftsystemer, og med skiløb helt på til 3.340 m.o.h. er snesikkerheden i top.  NYT: Liftkortet dækker nu også Obergurgl, Hochgurgl, Vent, Kühtai, Hochötz og Niederthai, der samlet dækker 356 km pister.

Om Sölden

Sölden er en klassiker blandt skiområderne i Østrig. Højtbeliggende i 1.370 m.o.h. og med mange shoppingmuligheder langs hovedgaden. Modebutikker, sportsbutikker og supermarkeder ligger side om side med hoteller og restauranter. Freizeit Arena, er byens badeland, hvor man udover badning også har adgang til saunaer, dampbade, keglebaner og en stor sportshal. Afterskiing i Sölden er også værd at nævne. Her er masser af steder med ”vild” afterskiing, men i Sölden finder man også små hyggelige afterskisteder, som f.eks. Pfiff Bar på Hotel Tyrol og Jakob´s Weinfassl. Hvert år i Oktober åbner vintersæsonen i Sölden med den alpine World Cup – både for kvinder og mænd - der køres på den ene af skiområdets 2 gletsjere. James Bond filmen ”Spectre” fra 2015 er bl.a. optaget i Sölden, hvor specielt ”Ice Q” restauranten beliggende i over 3.000 m. højde er let genkendelig fra filmen.

Skiområdet

Med 2 af verdens mest effektive lifte som hovedlifte nede fra byen, er du hurtigt på ski. Liftene i området er nyere og med høj effektivitet. Med skiløb helt op til 3.340 meters højde, kommer du ikke meget højere på ski i Østrig. Skiområdet er på 146 km pister (70 blå, 45, rød, 28 sort, 3 km skiruter), der også omfatter pisterne på de 2 gletsjere, Tiefenbach og Rettenbach. Længste nedfart er fra Schwarze Schneide og retur til Sölden by, en tur på ca. 15 km. Jævnt fordelt – otte steder i skiområdet – er der gratis WiFi, så man altid lige kan sende et feriebillede hjem. Se pistekort til Sölden  her.

Som noget nyt fra sæsonen 2018/2019 inkluderer liftkortet også skiområdet i Obergurgl, Hochgurgl, Vent, Kühtai, Hochötz og Niederthai, hvor der er yderligere 210 km pister, beliggende imellem 1930 og 3080 meters højde. Der er kun ca. 10 km fra Sölden til f.eks. liften i Hochgurgl. Samlet dækker liftkortet hermed over 356 km pister. Se Obergurgl/ Hochgurgl´s pistekort  her.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.