Venabygdsfjellet - skiferie i Norge

Velkommen til Ruby Rejsers langrendsparadis - Venabygdsfjellet.

Et eldorado af langrendsløjper blandt majestætiske fjeldtoppe

Ved den sydlige indgang til Rondane Nationalpark i Norge finder du det perfekte langrendsterræn - Venabygdsfjellet. Der er ikke mange langrendsdestinationer i Norge så komplette som området omkring Venabygdsfjellet, og terrænet er varieret, udsigterne smukke og vejrforholdene gunstige.

Inkarnerede langrendsløbere finder her et pragtfuldt løjpenet, der kan tilfredsstille alle turløbere. Langrendsløjperne starter lige uden for døren, så det er bare at vælge, om du vil nordpå i højfjeldet eller sydover i skovterrænet. Du - og vejret - bestemmer. Terrænet er med sine flade ruter dog også perfekte til familien med børn, nybegyndere eller dem, der er lidt rustne på skiene.

I alt har du 120 km 2-sporsløjper at boltre dig på, hvoraf ca. halvdelen er i smukke skovområder. Løjpenettet hænger desuden sammen med Trolløypa, der går fra Rondane til Lillehammer, men det er også muligt at tage på ture uden for løjpesporene.

Sneforholdene på Venabygdsfjellet er samtidig overordentligt stabile - første snefald kommer som regel i oktober, og præpareringen, der har en meget høj standard, starter så snart det er muligt. Er du til flot natur, fantastisk fjeldterræn, gode spor, frisk luft og flotte udsigter - ja, så er Venabygdsfjellet et rigtig godt bud på din næste skiferie. Pak dine ski og kom afsted!

Tag på skiferie til Venabygdsfjellet hvis:

 • Du elsker langrend
 • Du vil bo midt i naturen
 • Du er vild med ski for hele familien
  Læs mere
  per side

  4 Items

  Velplaceret storhytte på Venabygdsfjellet i Norge

  Skiferie på Venabygdsfjellet i lækker storhytte med kun 12 værelser. Langrendsløjperne ligger uden for døren. Omend du drager nordpå til højfjeldet eller sydover i skovterænnet er omgivelserne maleriske. 


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
   Bus eller kør selv
  • 9 nætter
  Forespørg
  Velplaceret højfjeldshotel med højt serviceniveau

  Her er der tid og plads til fordybelse. Du finder et herligt fjeldbad og et godt fjeldinspireret køkken. Derudover tilbyder området et væld af aktiviteter – det er blandt andet et vaskeægte langrendseldorado.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
   Bus eller kør selv
  • 5-7 nætter
  Forespørg
  Lækre hytter med plads til 2, 5, 6, 8 eller helt op til 24 personer

  Splinternye lejligheder, flotte tømmerhytter og en gammel moderniseret storhytte. Her finder du det hele. Tag på en fantastisk skiferie på højfjeldet på Venabygdsfjellet tæt på Rondane.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
   Bus eller kør selv
  • 7 nætter
  Forespørg
  Velegnet til børnefamilier i fantastisk langrendsområde

  Fællesrejse i de moderne Lundegard lejligheder på Venabygdsfjellet. Tag med på en uforglemmelig fællesrejse for alle hvor ski, sne og fællesskab er i centrum for dit ophold.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
   Bus eller kør selv
  • 9 nætter
  Forespørg

  Skøn natur og tæt på indkøbsmuligheder

  Ved Venabygdsfjellet er naturen ganske vidunderlig. Du oplever et storslået natursceneri med fri udsigt til de karakteristiske Rondane-toppe. I den smukkeste natur finder du et let fjeldterræn med over 30 små og store toppe op til godt 1400 moh. Ruby Rejsers indkvarteringer på Barnåla ligger i ca. 930 meters højde.

  Pause på langrendsløjpen Langrend i Venabu Splitboarding Venabu Norge

  Midt i området ligger Ruby Rejsers hytte Midtgard, hotellerne Spidsbergseter og Venabygdsfjellet og to købmandsforretninger. Afstanden til Ringebu er kun 17 km, og Ruby Rejsers fællesrejsehotel i Kvitfjell er kun 30 km væk. En af de praktiske fordele ved at have hytter på Venabygdsfjellet er indkøbsmulighederne. Lundes handel er i gå-afstand fra vores hytter. Dvs. du behøver ikke at bestille i forvejen eller bøvle med forudbestillinger og varer du alligevel mangler. Butikken har et udvalg som et stort danske supermarked samt en afdeling med friluftsudstyr. Priserne er vanlige Kiwi-priser og ikke dyre "fjeldpriser". Venabygdsfjellet byder på langrend for alle aldre og alle niveauer. De 120 kilometer løjpespor i løjpenettet hænger særdeles godt sammen, og det er muligt at sammensætte forskellige ture alt efter niveau, overskud, vejrforhold osv. Et smukt, kuperet skovområd er at finde i den sydlige del af området, og her er der flere udsigtspunkter over dale, søer og fjelde. Det er det perfekte område for familier og nybegyndere. Mod nord finder du højfjeldet, der byder på flotte udsigter, dyreliv og bjergenes storhed.

  Randone skiing i Venabu Langrend på Venabu Pause på langrend i Venabu

   

  Fart og pister

  Hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af skiferier i Norge. Er du vild med rolige langrendsområder og smuk natur kan du se nærmere på vores mange andre skønne langrendsdestinationer, såsom Mysuseter og Skeikampen, men er du mere til fart og stejle pister skal du måske kigge nærmere på steder som Trysil, Hemsedal og Geilo. Kan du slet ikke få nok af alpint skiløb kan det være, at du skal kigge længere mod syd, hvor vi har et stort udvalg af skiferier til Østrig.