Wildschönau - skiferie i Østrig

Familieskiferie på egen hånd

Dalen er en tidslomme. Her er alting bare lidt roligere og priserne lidt lavere. Vi bor i Auffach, byen med hovedliften til det 109 km. store skiområde. Direkte adgang på ski til nabodalen Alpbachtal.

Om Wildschönau

Denne dal – Wildschönau, kun få kilometer fra motorvejen, har levet sit eget liv. En lille tidslomme, hvor tradition, atmosfære og det gode værtskab er i fokus. Dalen Wildschönau består af 3 byer; Niederau, Oberau og længst inde Auffach, hvor vi bor og hvor hovedliften Schatzbergbahn er placeret.

Auffach er en lille hyggelig skisportsby som hovedsaligt består af en hovedgade med ”vores” Hotel Platzl i den ene ende og Schatzbergliften i den anden ende. Her er supermarked, bank, 3 sportsbutikker, 5 restauranter/ cafeer/ barer og en souvenir-butik jævnt fordelt og blandet med private huse og pensioner. Det er hovedgaden - men benyttes nærmest som gågade.

Byens kendetegn er ”Holz Museum” (Snedker og træskærer-museum). En bygning der kunne være taget direkte ud af Harry Potters univers. Museet er beliggende lige over for hotel Platzl. 

Skiområdet

Skiområdet Skijuwel overrasker. Lige så ukendt det er i Danmark, lige så populært er det blandt de lokale. Hovedliften ”Schatzbergbahn” er helt nybygget til sæsonen 2017/18 og bringer os hurtigt på ski. Her vil der sjældent være kø ved liften. Skiområdet er på 109 km. pister, fordelt på 26 km. blå, 54 km. røde og 29 km. sorte. Igennem de seneste år har skiområdet vundet adskillige priser for familievenlighed, piste-vedligehold, liftstandard, hyggelige restauranter og ”værdi for pengene”.

Skiområdet er beliggende fra 825 til 2125 meters højde og hører til blandt de 10 største i Tyrol. Et område med bredde pister, hvor familierne føler sig hjemme, og med utroligt mange muligheder for at stifte bekendtskab med off-piste, på de åbne områder mellem pisterne, beskyttet af pisternes lavine-sikring. Her er få skiløbere på pisterne og effektivt liftsystem, så man hurtigt kommer på toppen igen.

View as Grid List

1 Item

per side
Familieskiferie på egen hånd

Velkommen til Wildschönau-dalen, en tidslomme hvor alting bare er lidt roligere, og priserne lidt lavere. Vi bor i Auffach, byen med hovedliften til det 109 km store skiområde og direkte adgang på ski til nabodalen Alpbachtal.

  • 16 afrejser
  • 7 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 3.498,- DKK