Skotland

En eventyrlig verden fuld af dramatiske landskaber, historiske slotte, god whisky og venlige skotter

Tag med på en tidsrejse gennem historiske slotte og gader, og udforsk naturens skønhed i de skotske højlande. Mærk mystikken, der omgiver Loch Ness-søen, og nyd den traditionelle skotske kultur og gæstfrihed.

Aktiv ferie i Skotland - Vandring, kultur og whisky

Mange forbinder en rejse til Skotland med kilt, sækkepiber og whisky, og det er til dels også en del af landets charme. Mange rejsende undervurderer dog de vidunderlige naturlandskaber, de mange øer og maleriske kystbyer, som du finder på en rejse til Skotland. 

Skotland ligger i det nordlige Storbritannien og har altid været et trækplaster for rejsende fra hele verden. Tag på en rundrejse gennem landet, og oplev alt fra det dramatiske højland med storslåede bjerge, søer og dale til de idylliske kystbyer og øer, der er spredt ud over vestkysten. Med det smukke landskab medfølger også en rig kulturarv og historie, der stadig præger landet i dag. Dette gør, at en rejse til Skotland er en af de mest oversete og fascinerende eventyr.  

Grundet Skotlands imponerende landskaber, som byder på alt fra bjergkæder til storslåede kyststrækninger, er vandring og øhop de perfekte rejseformer, når det kommer til at udforske landet. På en rundrejse i Skotland kan du tage på spektakulære vandreferier gennem Skotlands rå natur, hvor øhop giver mulighed for at udforske nogle af Skotlands mere fjerntliggende øer.

Læs mere
per side

5 Items

Skotland | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 3-4

Gennem Trossachs nationalpark emmer det skotske højland af uspolerede naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, smukke udsigter fra bakketoppe over søen Loch Lomond.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7/9 nætter
Forespørg
Skotland | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Glæd dig til en vandreferie langs handelsruten the Great Glen, hvor du bl.a. kommer til at opleve Loch Ness søen, den kaledoniske kanal, små hyggelige landsbyer og pragtfuld natur, der vil få dig til at måbe.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg
Skotland | Spektakulære landskaber, rig historie og dyb kulturel arv

Oplev Skotlands essens! Fra Edinburgh til Isle of Skye, en uge fyldt med historie, kultur og natur. Udforsk Whisky Trail, kør med Strathspey Railway, og opdag mysteriet omkring Loch Ness.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra Billund
 • 7 nætter
Forespørg
Øhop i Hebriderne | Rejs i april 2025

Tag på eventyr med HX Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib MS Spitsbergen, og oplev spektakulære ølandskaber, vildt dyreliv og charmerende byer på på De Indre og De Ydre Hebrider.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 9 nætter
Forespørg

Oplev Skotlands skjulte perler 

Ruby Rejser tilbyder forskellige typer af rejser til Skotland, der indeholder alt fra oplevelsesrige vandreferier til ekspeditionsrejser og øhop med Hurtigruten, som er mindst lige så eventyrligt – dog mere tilbagelænet. På denne måde kan du opleve Skotlands uspolerede skønhed på lige den måde, der passer til dig. Læs videre her, og bliv klogere på de forskellige typer rejser til Skotland. 

Unikke vandreoplevelser i de skotske højlande

Hvis du søger en vandreferie fyldt med eventyr og naturskønhed, er Skotland det perfekte rejsemål. De skotske højlande byder på et ægte vandre-paradis med uspolerede nationalparker og udfordrende vandrestier, der snor sig gennem bjerge, dale og skovklædte bakker. Når du rejser til Skotland med Ruby Rejser, er du garanteret skotske vandreoplevelser i verdensklasse.

Udforsk den smukke og betagende natur, mens du vandrer på en af Europas mest berømte vandrestier, West Highland Way, forbi søer, vandfald og spektakulære højdepunkter som Buachaille Etive Mòr og Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg. Undervejs på din vandreferie i Skotland vil du støde på antikke slotte, borge og ruiner som Urquhart Castle og Inverness Castle, der emmer af skotsk historie. 

På vores vandreferier i Skotland får du masser af skotsk kultur og tradition blandt andet ved at besøge det skotske whiskyområde på øen Islay og små, hyggelige landsbyer som Milngavie, Drymen og Fort William, hvor du kan nyde traditionel skotsk mad og musik. Uanset om du er en erfaren vandrer eller nybegynder, vil en vandreferie i Skotland give dig mulighed for at fordybe dig i naturen, opdage den skotske sjæl og skabe minder, der vil vare hele livet.

Lyder et skotsk vandreventyr som noget for dig, kan du finde alle vores vandreferier i Skotland her

Vandring via West Highland Way Ruiner ved Loch Ness-søen Glengoyne-distillery

 

Eventyrlige øhop i Nordatlanten

Skotlands skønhed og kulturelle rigdom strækker sig langt ud over det skotske fastland. Øerne ud for kysten er noget helt for sig selv, og øhop i Skotland er den perfekte måde at udforske de skjulte perler i Nordatlanten på.

Hurtigruten giver dig en helt særlig måde at opleve Skotland på, især hvis du ønsker at kombinere komfort med naturoplevelser. Skibene fungerer nemlig som dine sikre base, hvor du kan slappe af og nyde udsigten, mens du fragtes fra ø til ø. Gå i land på nogle af de mest uberørte øgrupper i verden, og oplev det unikke dyreliv. 

Ruby Rejser udbyder flere forskellige pakkerejser til Skotland, hvor du sejler med et af Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskibe på opdagelse rundt i Nordatlanten. Vi har både ekspeditionsrejser, som inkluderer stop på nogle af Skotlands smukke øer som Hebriderne, Shetlandsøerne og Orkneyøerne, og længerevarende pakkerejser, der fragter dig til steder som Island og Færøerne. 

Du kan finde alle vores ekspeditionsrejser i De Britiske Øer her

Øhop på de Britiske Øer Iona Abbey, Skotland Vågehvaler i Skotland

 

5 sjove facts om Skotland

 1. Loch Ness-uhyret: Udover at være berømt for sin dybde og skønhed, er Loch Ness-søen også kendt som hjemsted for et mytisk søuhyre ved navn "Nessie". Selvom der ikke er videnskabeligt bevis for Nessies eksistens, er den blevet et symbol på skotsk mystik og eventyr.
 2. Golfens fødeland: Skotland betragtes som fødelandet for moderne golf. Det første skrevne referencepunkt til golf stammer fra 15. århundrede, og landet har nogle af verdens mest ikoniske golfbaner, herunder St. Andrews.
 3. Skotlands nationaldyr: Skotlands nationaldyr er enhjørningen. Selvom dette mytiske væsen aldrig er blevet set i virkeligheden, har det en stærk symbolværdi i skotsk historie og kultur.
 4. Skotsk whisky: Skotland er kendt for sin fremragende whiskyproduktion. Der findes mere end 120 destillerier rundt omkring i landet, og skotsk whisky er berømt for sin variation i smag og stil.
 5. Den haleløse-katte-ø: Skotland har en lille ø, kaldet Isle of Man, der er hjemsted for en unik katterace kendt som "Manx." Disse katte er unikke idét, at de har ingen hale eller kun en kort, lille stump. 

Loch Ness Whiskytønder Manx-kat i Skotland

 

Det bedste tidspunkt at rejse til Skotland

Du kan rejse til Skotland hele året, men det bedste tidspunkt at besøge landet afhænger selvfølgelig af, hvad du vil opleve. 

I foråret er temperaturen køligere, mens dagene bliver længere og landskabet blomstrer. Denne årstid er således den ideelle tid til vandreture gennem skovklædte dale og historiske steder med færre turister.

Sommeren er højsæsonen for rejser til Skotland, hvor landet viser sig fra sin mest solrige side. Dette er den bedste tid at udforske Skotlands utallige kystlinjer, smukke øer og kulturelle festivaler, som ligger i sommersæsonen. 

Efteråret bringer en magisk farvepalet af efterårsblade, der dækker det skotske landskab. Det køligere vejr gør det til en ideel tid til vandreture i de skotske højlande, og du kan opleve landets rige kultur og historie uden de store turistmængder. Efteråret er også whisky-sæson, så prøv nogle af Skotlands bedste dråber.

Rejser til Skotland om vinteren kan være kolde og våde, især i højlandet. Men det er også en tid med hygge og traditioner. Byerne er smukt dekoreret til jul, og Edinburghs berømte Hogmanay-festival er en mindeværdig måde at byde det nye år velkommen på. Hvis du elsker skisport, er vinteren også skisæsonen i de skotske bjerge.

Rejs til Skotland med Ruby Rejser

Med Ruby Rejser kan du rejse til Skotland fra forår til efterår, hvor vejret er mildest og dermed bedst til aktive ferier i naturen. Overvejer du at holde en aktiv ferie i Skotland, er du landet hos det helt rette rejsebureau.

Hos Ruby Rejser har vi mange års erfaring med pakkerejser til Skotland, der er nøje planlagte og kvalitetsikrede. Når du booker en rejse til Skotland gennem os, står vi for alt praktiske, så du bare kan slappe af og nyde din ferie. Det samme gælder for resten af vores rejser til eksempelvis Schweiz og Spanien, der også byder på fantastiske, uberørte landskaber og vandreruter i topklasse. 

Hvis det derimod er ekspeditionsrejser, som får dig i stødet, kan du tage et kig på vores ekspeditionsrejser til Antarktis, Grønland eller Svalbard. Er du i tvivl om, hvilken rejsetype eller destination, der passer bedst til dig, er du altid mere end velkommen til at kontakte os via telefon eller mail, hvor vi sidder klar til at hjælpe og guide dig.