Slovakiet

Oplev hjertet af Centraleuropa, Donaufloden og Bratislava i fascinerende Slovakiet

Udforsk historiske og arkitektoniske vidundere i Bratislavas gamle bydel på cykel. Eller stig ombord på et afslappende flodkrydstogt på Donau, og opdag de kulturelle skatte og maleriske landskaber langs flodens bredder.

Rejser til Slovakiet – En verden af naturskatte, vinmarker og kulinariske hemmeligheder

Slovakiet er en skjult perle i hjertet af Centraleuropa, som du garanteret ikke kender meget til. Engang var landet en del af Tjekkoslovakiet, men i dag har det udviklet sin egen unikke identitet og charme, der helt klart er værd at opleve.

For naturelskere er rejser til Slovakiet et sandt paradis med høje bjerge, nationalparker, imponerende floder og skovklædte dale. På en ferie i Slovakiet kan du også glæde dig til at udforske landets pittoreske landsbyer, hvor traditioner og folklore stadig er levende, og opleve den særlige mad- og drikkekultur. Prøv lokale delikatesser som bryndzové halušky, og gå ikke glip af muligheden for at smage nogle af verdens bedste vine fra de slovakiske vinmarker.

Hvis du besøger landet for første gang, bliver du højst sandsynligt overrasket over det slovakiske folks varme og gæstfrihed. Selvom det ikke er alle, der er lige gode til engelsk, er slovakkere generelt venlige, hjælpsomme og ivrige efter at dele deres kultur med dig. Tag med Ruby Rejser til Slovakiet, og lad os vise dig landets skjulte skatte.

Læs mere
per side

5 Items

Østrig, Slovakiet og Ungarn | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

På cykel gennem de 3 europæiske hovedstæder Wien, Bratislava og Budapest. Turen er en forrygende sanselig cocktail, som du sent vil glemme. Nemt med fly, tog til Wien og kun 1100 km i bil fra grænsen.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Cykelkrydstogt langs smukke Donau | Sværhedsgrad 1

Oplev højdepunkterne langs Donau på et dejligt hotelskib. Nyd de vidunderlige landskaber og de 3 skønne hovedstæder: Bratislava, Budapest og Wien.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Østrig | Cykelkrydstogt langs Donaufloden | Sværhedsgrad 1

Tag med på denne fantastiske cykelkrydstogt gennem 3 lande og hovedstæderne Wien, Bratislava og Budapest. Turen besejles af de luksuriøse både MV Vivienne og MS Swiss Crown.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
En perlerække af kulturbyer og naturscenerier

Donau har i århundreder været en livsnerve i Europa for handel, trafik og kultur. På dette krydstogt oplever du bl.a. de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien, hvor krydstogtet har sin start og ende.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Cykelkrydstogt i 5 lande og 4 hovedstæder | Sværhedsgrad 1-2

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MS Swiss Crown. Du cykler gennem Østrig, Ungarn, Kroatien, Slovakiet og Serbien - for ikke at glemme 4 fantastiske hovedstæder. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg

Afslappende og aktive ferier i Slovakiet

Hos Ruby Rejser tilbyder vi flere typer af rejser til Slovakiet, så der er noget til dig, uanset om du er en ivrig cyklist, en eventyrlysten rejsende eller bare ønsker at slappe af og nyde tilværelsen på et krydstogtskib. Læs mere om vores forskellige rejser til Slovakiet herunder:

Cykelferier i Slovakiet

Oplev naturen langs den naturskønne Donauflod på to hjul, og se landet fra en helt ny vinkel på en cykelferie i Slovakiet. Langs Donaufloden finder du et omfattende netværk af velmarkerede cykelstier, der er velegnede til cyklister på alle niveauer og byder på sikker og behagelig cykling. Du kan vælge at følge Donauflodens bredder eller udforske de små veje og stier, der fører dig dybere ind i det slovakiske landskab.

Udover vanvittigt smukke udsigter over floden vil din cykelferie langs Donau byde på oplevelser som Devin Castle, et gammelt slot ved flodens bred, og den UNESCO-listede by Komárno. Du kan også vælge at udforske historiske byer som Bratislava, hoppe på et Donau-krydstogt eller prøve traditionelle slovakiske retter. Det fantastiske ved cykelferier på egen hånd er, at det er helt op til dig, hvor og hvornår du stopper.

Lyder en cykelferie i Slovakiet som noget for dig, kan du finde vores udvalg af cykelferier i Slovakiet her

Cykelkrydstogter langs Donau

Hvis du foretrækker en mere afslappende måde at udforske landet på, tilbyder vores cykelkrydstogter langs Donau den perfekte blanding af motion og komfort. Sejl stille og roligt ned ad Donaufloden, og gå i land med cyklen for at udforske charmerende slovakiske byer langs floden. Nyd lækre måltider ombord på skibet, og slap af i charmerende kahytter, mens du drager fordel af cykeludflugter i løbet af dagen.

Er du på udkig efter en grupperejse til Slovakiet, som kombinerer afslapning, aktiv ferie og fantastiske naturoplevelser, kan du finde alle vores cykelkrydstogter her.

Flodkrydstogter på Donau

Hvis en aktiv ferie ikke er noget for dig, og du bare vil læne dig tilbage og nyde en afslappende ferie i ro og mag, er det også muligt at tage på et flodkrydstogt på Donaufloden med Ruby Rejser. Oplev Slovakiets skønhed fra vandet, mens du glider stille og roligt ned langs floden. Besøg middelalderlige slotte og historiske byer langs flodens bredder, og nyd den afslappede atmosfære på Donau. Et flodkrydstogt er en fantastisk måde at kombinere kulturel oplevelse og naturskønhed langs denne ikoniske flod.

Du kan finde alle vores flodkrydstogter her.

Krydstogt på Donaufloden i Bratislava Cykelkrydstogt på Donau Cykelferie i Slovakiet

Områder og seværdigheder værd at opleve

Fælles for vores rejser til Slovakiet er, at de alle tager udgangspunkt i den smukke flod, Donau, og landets charmerende hovedstad, Bratislava. Mange af vores rejser til Slovakiet starter og slutter i nabolande som Østrig, Tyskland og Ungarn, hvor Slovakiet er et mellemstop på rejsen. Det betyder dog ikke, at der ikke er rigeligt at opleve i dette fascinerende land. Du kan læse mere om, hvad du skal opleve på en ferie i Slovakiet herunder:

Bratislava – historiske bygninger, pulserende kulturliv og slovakisk øl

Bratislava er Slovakiets hovedstad og en smuk og fascinerende storby beliggende ved Donaufloden. Byens historie går tilbage i århundreder, hvilket tydeligt afspejles i dens gamle bydel, som er fyldt med velbevarede historiske bygninger. I den gamle bydel kan du eksempelvis besøge St. Martins-katedralen, en imponerende gotisk kirke, der har en betydelig plads i slovakisk historie. 

En ting, du helt sikkert bør opleve, når du besøger Bratislava, er byens vartegn, Bratislava Slot, som hæver sig stolt over byen og giver en fantastisk udsigt over Donaufloden. Primates Palace og Mirbach-paladset er yderligere eksempler på den arkitektoniske skønhed, du kan opleve i byen.

Bratislava tilbyder også et livligt kulturliv med museer, teatre og gallerier samt udsøgte kulinariske oplevelser. Hvis du vil smage på traditionelt slovakisk mad, er Bratislava det rette sted. Byens caféer og restauranter tilbyder en smagfuld blanding af traditionelle slovakiske retter og internationale køkkener, og du kan få lokale specialiteter som bryndzové halušky (kartoffeldej med fåreost) og det berømte slovakiske øl på ethvert gadehjørne. 

Bratislava Hovedtorvet i Bratislava H.C. Andersen statue i Bratislava

Historie og naturskønhed på Donaufloden

Donaufloden, kendt som "Dunaj" på slovakisk, er en af Europas mest ikoniske floder, som helt sikkert er værd at opleve på din rejse til Slovakiet. Med en længde på over 2.850 kilometer er Donau den næstlængste flod i Europa og løber gennem 10 forskellige europæiske lande, før den løber ud i Sortehavet.

I Slovakiet er Donau mere end bare en vandvej; Den er en livsnerve, der har fungeret som handelsrute og formet landets kultur og historie i århundreder. Derudover tilbyder Donau smukke naturskønheder, herunder frodige skove, idylliske marker og maleriske bakker, der skifter i takt med årstiderne.

På ferie i Slovakiet giver Donaufloden mulighed for at udforske en række udendørsaktiviteter, såsom cykling langs flodens bredder, vandring i de omkringliggende skove og afslappende sejlture på flodens klare vand. 

High Tatras – spektakulær bjergskønhed

High Tatras, eller "Vysoké Tatry" på slovakisk, er et bjergområde i den nordlige del af Slovakiet og den sydlige del af Polen. Disse bjerge er en del af de store Carpathian Mountains og er kendt for deres naturskønhed og rekreative muligheder. High Tatras tilbyder spektakulære vandreturer om sommeren og skiløb om vinteren samt betagende udsigter til krystalklare søer, dybe dale og frodige skove. Området er også rigt på vandfald og vilde blomster, hvilket gør det til et paradis for naturelskere.

Vandring i High Tatras Bjergsø i High Tatras St. Elisabeth-katedralen

5 sjove facts om Slovakiet

 1. Slotsgalore: Slovakiet er hjemsted for mere end 180 slotte og borge, hvilket gør det til et sandt slotsparadis. Nogle af disse slotte, som Spiš Castle og Orava Castle, har endda været anvendt som filmoptagelsessteder, inklusive scener fra Dracula-filmene.

 2. H.C. Andersen i Bratislava: På en af Bratislavas hovedgader kan du finde en statue af selveste H.C. Andersen. Statuen blev opført som en del af projektet "Statues in the Streets" i 1997 for at tilføje kunst til byrummet og fremme kulturel udveksling samt mindes den danske forfatters internationale indflydelse på verdenslitteraturen. 

 3. Verdensrekord i kirsebærstenkast: Slovakiet holder verdensrekorden i kirsebærstenkast. Rekorden blev sat i byen Pezinok, hvor en person kastede en kirsebærsten 28,51 meter i 2007.

 4. Unikke kirker: Landet er kendt for sine unikke trækirker, hvoraf 7 af dem er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

 5. Solsikkernes land: Slovakiet er også kendt som "Solsikkernes Land" på grund af sine utallige solsikkemarker, der pryder landskabet om sommeren. 

Rejs til Slovakiet, og oplev Donau med Ruby Rejser

Drømmer du om en rejse til Slovakiet, behøver du ikke at vente længe. Hos Ruby Rejser tilbyder vi flere fantastiske rejser til Slovakiet fra forår til efterår. Vi har både individuelle rejser og grupperejser samt forskellige rejsetyper som cykelferier, flodkrydstogter og cykelkrydstogter til Slovakiet – så tøv ikke med at kontakte os, hvis vi skal hjælpe med at gøre din rejsedrøm til virkelighed. 

Hos os kan du for eksempel finde pakkerejser, hvor du rejser gennem flere europæiske lande og hovedstæder langs Donaufloden. På den måde kan du tjekke mange fantastiske rejsedestinationer af din bucketliste på én gang. Dette gælder især på cykelkrydstogter i Østrig og Tyskland, som følger Donaufloden gennem lande som Østrig, Ungarn, Tyskland, Slovakiet og Serbien og hovedstæder som Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.