Dagsprogram - Juli

Loading...

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Rom
Vi flyver fra København til Rom, hvor vi stiger på bussen og begynder vores rejse gennem regionen Lazio og nordpå ind i det smukke Umbrien – også kaldet Italiens grønne hjerte.  

Herefter går turen til Montone, hvor vi vil blive indlogeret på Borgo di Faldo.

 

Dag 2: Vandring og introduktion til det italienske sprog
I dag tager vi på byvandring i en af Italiens 100 smukkeste byer, Montone. For de, der har lyst til en ekstra gåtur i den fantastiske natur omkring byen, vil dette også være muligt. Montone er med sine godt 1600 indbyggere på listen over Italiens 100 smukkeste byer, og det med rette. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, der for århundreder siden blev bygget for at beskytte byens borgere, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden. Byen hører til under Perugia-provinsen i Umbrien. Montone menes at stamme fra det 10. århundrede, og har gennem tiden været underlagt både små og store tyraner - som så mange af Italiens byer i øvrigt har været det. Den lille landsby er ikke specielt kendt blandt turister, men byen er en sand perle med sine brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster, der snoer sig i takt med de bugtede gader, der synes at gå mere op end ned.

Herefter er der tilbud om fællesfrokost i Montone på en af byens forrygende restauranter.

Hjemme på hotellet igen vil eftermiddagen gå med lidt italiensk undervisning, hvor vi skal lære de mest almindelige gloser.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 3: Udflugt til Passignano di Trasimeno ved Lago di Trasimeno
I dag kører vi til Passignano di Trasimeno, der ligger ved Lago di Trasimeno, Italiens fjerdestørste sø, der er omkranset af sølvgrønne olivenlunde. Søen er cirka 45 kilometer i omkreds, og opnår alligevel på sit dybeste sted blot en dybde på seks meter. Ved byen kan man slentre langs breden, spise på gode restauranter eller tage en sejltur ud til Isola di Maggio, en af søens to øer, hvor der både er dejlige gåture, smukke bygninger og mulighed for at få en skøn frokost.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 4: Fridag  
Dagen i dag er fri til udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i den nærliggende by Umbertide.  

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo og andet foredrag om Italien og italiensk levevis er på programmet.

 

Dag 5: Lokale producenter
I dag skal vi besøge Moreno Illicini i Valfabricca. Moreno dyrker frugt og grøntsager – men ikke en hvilken som helst slags. For i Morenos store gartneri finder man næsten udelukkende gamle sorter – lige fra blå tomater til hvideolien og orange aubergine!

På vejen hjem kører vi forbi den lokale vinproducent Blasi, hvor vi skal høre om produktionen og smage på nogle af vingårdens skønne vine.                       

Før aftensmaden vil Lene berige os med det andet af foredragene i foredragsrækken om italienerne og deres levevis, ”Fra vugge til grav”.

Om aftenen får vi besøg af Alberto Bracchini, der er 3. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Med sig har Alberto et udvalg af sine fantastiske italienske pølser. 

 

Dag 6: Fridag eller mulighed for ekstraudflugt til Todi.
I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd eller for at komme med til Todi, som er en af de umbriske bjergbyer, der ligner et postkort, og hvor man får lyst til at slå sig ned. Her leves livet ligesom for 100 år siden, selvom masseturismen har gjort sit indtog. Todi byder på stejle gader, dejlige kirker, små pittoreske torve og paladser, og rundt om det hele ses som årringe i et træ historiens gang på resterne af tre ringmure: inderst den ældste, etruskiske, dernæst den romerske og yderst den ”nye” mur fra middelalderen, som vidner om Todis stabilitet og økonomiske betydning for Umbrien.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.  

 

Dag 7: Udflugt til Sansepolcro
I dag kører vi til Sansepolcro, hvis oprindelse er indkapslet i mysterier: ifølge en legende stoppede to pilgrimsrejsendepå vej tilbage fra Det Hellige Land i denne dal, og takket være et tegn fra Gud besluttede de at blive og bygge en lille kapel til at huse de hellige relikvier, de havde bragt fra Jerusalem. Uanset oprindelse er det dog et faktum, at byen er både smuk og spændende.

Her er mulighed for shopping, museumsbesøg og gode restaurantoplevelser. Og så har byen et museum for lægeurter og planter, der helt bestemt er et besøg værd!

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 8: Gubbio
I dag kører vi med turistbus til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme. Byen som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. En stor del af husene i Gubbio er fra det 14. og 15. århundrede og var oprindelige boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden og ganske tæt på hoveddøren. Denne ekstradør er smallere og noget over gadeniveau. En sådan dør kaldes en porta dei morti, fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at fjerne døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed imidlertid næppe sandt, men historien lever sejlivet videre – mest af alt fordi der ikke er enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre. 

Vi starter turen over byen, hvor vi går til Gola del Bottaccione. Undervejs går vi på en gammel viadukt, der i middelalderen forsynede Gubbio med frisk vand. Vi vil se fantastiske lag af sedimentære bjergarter, der blandt andet ifølge flere internationale forskere har været med til at bevise, at det var en meteorit, der forårsagede dinosaurernes forsvinden.  (ca. 10 km’s vandring) Frokosten indtages i Gubbio for egen regning.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 9: Fri eller mulighed for ekstraudflugt
Hvis du tager med på denne ekstraudflugt, kører du med på en heldagstur til området omkring Grotte di Frasassi. Vi starter turen med en lille gåtur op til en stor hule i klippevæggen, hvor vi finder Eromo di Santa Maria Infra Saxa. Et ubeskriveligt byggeri på et forunderligt og meget smukt sted. Herefter går turen til selve Grotte di Frasassi, et gigantisk underjordisk grottesystem, der først blev opdaget i 1971. Her venter der os en eventyrlig verden af farver, lyde og ly – kort sagt et magisk sted. Vi får en guidet tur i en del af de 35 km af grotten, der ligger midt inde i bjerget.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.  

 

Dag 10: Fridag og afslapning
I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i byen. For de, der måtte ønske at opleve endnu en fantastisk dag i Montones snoede gader, vil det være muligt at bestille taxa til og fra byen.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 11: Assisi
Udflugt med turistbus til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! Byen er især kendt for den hellige Frans af Assisi – en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden: Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. I Assisi vil vi møde den danske munk Theodor, der vil vise os rundt i San Francesko-basilikaen og undervejs vil fortælle om byens religiøse historie. Herefter vil der være tid til at gå lidt på opdagelse og spise frokost på egen hånd.

Før aftensmaden vil Lene berige os med det tredje af foredragene i foredragsrækken om italienerne og deres levevis,

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 12: Pasta, pasta, pasta og filmfestival
Er der noget, italienerne er stolte af, så er det deres mad! I dag går vi i køkkenet med en ægte italiensk mamma, der skal lære os, hvordan man laver hendes favoritret fra det umbriske køkken!

Eftermiddagen er til udforskning på egen hånd.

I aften spiser vi lidt tidligere, for efter aftensmaden går turen til Montone, hvor Umbriens Filmfestival starter denne aften. På piazzaen – under åben himmel skal vi sidde og se aftenens hovedfilm – en ganske unik og fantastisk oplevelse. Det vides selvsagt ikke endnu, hvilken film, der vises, men Umbriens Filmfestival har stærke forbindelse til flere store danske instruktører, så måske vi er heldige at kunne se en dansk fil – på dansk med italienske undertekster!

 

Dag 13: Udflugt til Montefalco
I dag kører vi med turistbus til Montefalco, en af Umbriens største vinbyer. Montefalco, der har lagt navn til det vindistrikt, som især er kendt for rødvinen Sagrantino, er en lille by midt i olivenskovene med en gammel kerne bag bymuren og nyere bebyggelse udenfor. Byens femkantede Piazza del Commnue er Montefalcos omdrejningspunkt. Her mødes de smalle, blomsterfyldte stengader foran byens smukke middelalderrådhus.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 14: Fridag og afslapning
I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i byen. Frokost er i dag igen på egen hånd, så prøv en af de restauranter i byen, som du endnu har til gode. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

For de, der måtte ønske at opleve endnu en fantastisk aften med film på piazzaen i Montone, vil det være muligt at bestille taxa til og fra byen.

 

Dag 15: Hjemrejse
I dag går turen til lufthavnen i Rom, og med kufferten fuld af gode minder og oplevelser går turen tilbage til Danmark.