Dagsprogram - Maj

Loading...

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Rom
Vi flyver fra København til Rom, hvor vi stiger på bussen og begynder vores rejse gennem regionen Lazio og nordpå ind i det smukke Umbrien – også kaldet Italiens grønne hjerte. Herefter går turen til Montone, hvor vi vil blive indlogeret på Borgo di Faldo.

 

Dag 2: Vandring og introduktion til det italienske sprog
I dag tager vi på byvandring i en af Italiens 100 smukkeste byer, Montone. For de, der har lyst til en ekstra gåtur i den fantastiske natur omkring byen, vil dette også være muligt. Montone er med sine godt 1600 indbyggere på listen over Italiens 100 smukkeste byer, og det med rette. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, der for århundreder siden blev bygget for at beskytte byens borgere, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden.

Byen hører til under Perugia-provinsen i Umbrien. Montone menes at stamme fra det 10. århundrede, og har gennem tiden været underlagt både små og store tyraner - som så mange af Italiens byer i øvrigt har været det. Den lille landsby er ikke specielt kendt blandt turister, men byen er en sand perle med sine brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster, der snoer sig i takt med de bugtede gader, der synes at gå mere op end ned.

Herefter er der tilbud om fællesfrokost i Montone på en af byens forrygende restauranter.

Hjemme på hotellet igen vil eftermiddagen gå med lidt italiensk undervisning, hvor vi skal lære de mest almindelige gloser.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 3: Den italienske madkultur og madlavning
Vi starter dagen i dag med det første af turens foredrag, der vil brede det umbriske køkken ud i al sin pragt. Samtidig ser vi nærmere på fascismens indflydelse på den italienske madkultur – for også her har Mussolini sat sine tydelige spor!

Efter foredraget går vi i køkkenet med en ægte italiensk mamma, der vil lære os at lave sin favorit ret fra det umbriske køkken.

Eftermiddagen er fri til udforskning på egen hånd.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 4: Udflugt
I dag tager vi på udflugt til Deruta, keramikbyen over dem alle! Her finder man den ene keramikbutik efter den anden. Den typiske "Deruta stil" fornægter sig ikke når man går en tur igennem byen. Mange af kunstværkerne er dyre, men også meget flotte og håndværk af høj klasse. I perioder kan det lade sig gøre at komme ind og se værkstederne hvor keramikken bliver lavet.

Herefter går turen til Domiziani – en ganske speciel keramikproducent, der ikke kun er anerkendt i Italien, men som på grund af både håndværkskvalitet og enestående design eksporterer sine produkter til det meste af verden. Her laves unikke borde, stole, håndvaske, men også vaser, skåle og meget meget andet – alt sammen i keramik og lavasten, i farver og former, der på en gang imponerer og forundrer.

 

Dag 5: Fridag eller mulighed for at vælge mellem følgende ekstraaktiviteter:

  1. keramikkursus. Der undervises i formudvikling og kunstnerisk udtryk, vævet sammen med demonstrationer af byggeteknikker og glaserings- og dekorationsteknikker. Vi fokuserer på lysten til at eksperimentere og afprøve materialet – med udgangspunkt i dig og dine ideer. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.
  2. Tegnekursus. På dette tegnekursus vil der være to hovedformål: For det første at lære at holde tegneprocessen flydende, og at arbejde med det personlige udtryk. Dernæst, i gennem forskellige øvelser, at arbejde med maleriets virkemidler - rum, streg og farve - for at undersøge hvad det kræver at lave en god komposition. Undervejs vil vi arbejde med forskellige tegnematerialer: kridt, kul, tusch og farveblyanter. Der stilles opgaver, som øger din evne til at finde frem til dine egne personlige billeder. Sammen arbejder vi med farvelære, komposition, kontrastlære, formlære, materialernes muligheder og lignende grundlæggende emner. Kurset for begyndere og øvede.
  3. Vandretur i bjergene over Valle di Carpina: vi snører vandreskoene og begiver os ud i det smukke umbriske landskab med forskelligartede skove, planter og klippeterræn – op og ned af bjergene i en stemningsfuld og dyrerig natur.

 

Dag 6: Lokale producenter
I dag skal vi dykke ned i den italienske madkultur med et besøg hos den lokale osteproducent, Antonello Monni, hvor vi får en rundvisning og selvfølgelig smager nogle af de fantastiske oste, som der produceres her.          

Herefter besøger vi den lokale vinproducent Poggio Maiolo, en lokal vinproducent, der laver vine på druerne fra Chardonnay, Syrah og Pinot Nero. Vi skal høre om produktionen og selvfølgelig smage på udvalgte vine.                          

Om aftenen får vi besøg af Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Med sig har Alberto et udvalg af sine fantastiske italienske pølser. 

 

Dag 7: Bytur til Spello
Ved hver eneste by i Umbrien tror man, at den næste umuligt kan være dejligere end den forrige, men så ser man Spello, hvor turen i dag går til. en lille perle overses af de fleste turister, men med sine hængende blomsterbede og buede gyder er Spello billedskøn, især om foråret, hvor hele byen er indsvøbt i blomster. Vi smutter gennem byporten Porta Consolare og fortsætter ad den stejle Via Consolare, forbi maleriske, ukalkede huse til Spellos største seværdighed, Santa Maria Maggiore-kirken med Pinturicchios fresker i Cappella Baglioni. Herfra fortsætter Spellos hovedgade, Via Cavour, til Spellos centrum, Piazza della Repubblica med det gotiske rådhus.  

Før aftensmaden vil Lene berige os med det andet af foredragene i foredragsrækken om italienerne og deres levevis, Fra vugge til grav.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 8: Fridag eller mulighed for at vælge mellem følgende ekstraaktiviteter:

  1. Keramikkursus. Der undervises i formudvikling og kunstnerisk udtryk, vævet sammen med demonstrationer af byggeteknikker og glaserings- og dekorationsteknikker. Vi fokuserer på lysten til at eksperimentere og afprøve materialet – med udgangspunkt i dig og dine ideer. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.
  2. Tegnekursus. På dette tegnekursus vil der være to hovedformål: For det første at lære at holde tegneprocessen flydende, og at arbejde med det personlige udtryk. Dernæst, i gennem forskellige øvelser, at arbejde med maleriets virkemidler - rum, streg og farve - for at undersøge hvad det kræver at lave en god komposition. Undervejs vil vi arbejde med forskellige tegnematerialer: kridt, kul, tusch og farveblyanter. Der stilles opgaver, som øger din evne til at finde frem til dine egne personlige billeder. Sammen arbejder vi med farvelære, komposition, kontrastlære, formlære, materialernes muligheder og lignende grundlæggende emner. Kurset for begyndere og øvede.
  3. Vandretur på til det smukke Monte Tezio, – et 961 meter højt bjerg cirka 10 km nord for Perugia, hvor de lokale i århundrede er gået ”på jagt” efter vilde asparges og champignon. På vejen kommer vi forbi resterne af en gammel "neviere" – en såkaldt sne-kælder. Generelt var ”neviere” naturlige eller kunstige huler, hvor sneen om vinteren blev komprimeret og beskyttet af et tykt lag af halm, så det kunne bruges i de varme sommermåneder. Isen blev om sommeren skåret i blokke med en økse og transporteret nedad bjerget af muldyr – enten til brug på hospitalet eller hos mere velhavende klasser. Turen kan gennemføres af alle med alm. god kondition/fysik form.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 9: Fridag og afslapning
I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i den nærliggende by Umbertide. Frokost er i dag igen på egen hånd, så prøv en af de restauranter i byen, som du endnu har til gode.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 10: Assisi
Udflugt med turistbus til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! Byen er især kendt for den hellige Frans af Assisi – en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden: Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. I Assisi vil vi møde den danske munk Theodor, der vil vise os rundt i San Francesko-basilikaen og undervejs vil fortælle om byens religiøse historie. Herefter vil der være tid til at gå lidt på opdagelse og spise frokost på egen hånd.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 11: Udflugt til Castiglione di Trasimeno ved Lago di Trasimeno
I dag kører vi med turistbus til Castiglione di Trasimeno ved Lago di Trasimeno, Italiens fjerdestørste sø, der er omkranset af sølvgrønne olivenlunde. Søen er cirka 45 kilometer i omkreds, og opnår alligevel på sit dybeste sted blot en dybde på seks meter. Castiglione del Lago er bygget på en kalkstenklippe og ligger på østsiden af Trasimeno søen. arkæologiske fund i området peger på, at etruskerne formentlig var de første til at bosætte sig her. Byens oprindelse går tilbage til det 6. århundrede f.Kr., og den fremstår i dag som en flot middelalderby, med et intakt og seværdigt centrum. Byen er ikke stor, men er et smukt eksempel på middelalderlige byer med bymure og gamle smukke bygninger, ligesom rådhuset og slottet Della Corgna Dukes fra samme tid er velbevaret.  På slottet kan man se fresker malet af Giovanni Antonio Pandolfi og Salvio Salvini. Den mest fascinerende bygning i den lille landsby er uden tvivl slottet, der med sine fire tårne repræsenterer et af de mest bemærkelsesværdige eksempler på militærkunst i Umbrien. Ved søen kan man slentre langs breden, spise på gode restauranter eller tage en sejltur ud til Isola Polvese, en af søens to øer, hvor der både er dejlige gåture, smukke bygninger og mulighed for at få en skøn frokost.

Eftermiddagen er til udforskning på egen hånd.

Før aftensmaden vil Lene berige os med det andet af foredragene i foredragsrækken om italienerne og deres levevis, ”Bella figura".

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 12: Markedsdag i Umbertide
I dag dykker vi et lag mere ned i den italienske kultur og kommer forbi et af de meget vigtigste steder; nemlig det lokale fødevaremarked! Varerne her overgår alt, du førhen har set. For det er her, italienerne køber ind – og når vi taler om mad i Italien, går man ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet!

Vi besøger et lokalt marked, der hvor tomaterne kommer direkte fra producenten på Sicilien. Hvor auberginen er høstet selv samme morgen – sammen med løgene og peberfrugterne, der ligger i store grøn/gule og røde bunker. Hvor figenfrugterne ligger søde og saftige og blot venter på at blive brækket forsigtigt midt over af små ivrige børnefingre, der ikke kan vente med at komme ind til det rødgrønne frugtkød. For det er her, vi finder sjælen i det italienske køkken! Frokosten kan man købe på markedet, hvor der altid er væld af lækre specialiteter af vælge imellem.

Eftermiddagen er til udforskning på egen hånd.

Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 13: Fridag eller mulighed for at vælge mellem følgende ekstraaktiviteter:

  1. Keramikkursus. Der undervises i formudvikling og kunstnerisk udtryk, vævet sammen med demonstrationer af byggeteknikker og glaserings- og dekorationsteknikker. Vi fokuserer på lysten til at eksperimentere og afprøve materialet – med udgangspunkt i dig og dine ideer. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med keramik for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk.
  2. Tegnekursus. På dette tegnekursus vil der være to hovedformål: For det første at lære at holde tegneprocessen flydende, og at arbejde med det personlige udtryk. Dernæst, i gennem forskellige øvelser, at arbejde med maleriets virkemidler - rum, streg og farve - for at undersøge hvad det kræver at lave en god komposition. Undervejs vil vi arbejde med forskellige tegnematerialer: kridt, kul, tusch og farveblyanter. Der stilles opgaver, som øger din evne til at finde frem til dine egne personlige billeder. Sammen arbejder vi med farvelære, komposition, kontrastlære, formlære, materialernes muligheder og lignende grundlæggende emner. Kurset for begyndere og øvede.
  3. Bytur til Citta di Castello der gennem århundreder var et vigtigt knudepunkt for kunst og rigtigt mange kunstnere har været bosat her: Raphael, Luca Signorelli, Giorgio Vasari og Rosso Fiorentino, for blot at nævne nogle af de mest kendte. I dag har Città di Castello stadig et levende kulturliv, og byder på mange gode kunstoplevelser og museer. Vi besøger byen på dagen, hvor der også er det ugentlige store lokale marked.

  

Dag 14: Fridag og afslapning
I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i byen. Frokost er i dag igen på egen hånd, så prøv en af de restauranter i byen, som du endnu har til gode. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 15: Hjemrejse
I dag går turen til lufthavnen i Rom, og med kufferten fuld af gode minder og oplevelser går turen tilbage til Danmark. Inden vi helt slutter for denne gang, tager vi dog lige et lille stop i Monsterparken i Bomarzo. Parken, der blev bygget i 1552, indeholder et væld af mere eller mindre obskure skulpturer og er helt og aldeles fantastisk.