Sydamerika - Arktis til Antarktis

Dag 53: Manta og Isla de la Plata (Ecuador)

Første destination i Sydamerika er Manta byen, hvis største indtægtskilde er tunfiskeri. Udenlandske turister såvel som lokale valfarter til Manta for at besøge dens populære strande og rå og utæmmende natur omkring byen. Det er endvidere et populært område for surfere, da man her kan finde høje og kraftfulde bølger. Derudover kan man finde små og velbevarede landsbyer dateret tilbage til de tidligere periode af 17. århundrede. Lidt længere væk fra landets vestkyst finder vi Isla de la Plata, som er det perfekte sted for økoturister. Her bliver man fascineret af det helt unikke natur og dyreliv, heriblandt blå- og rødfodet suler, Nazca suler, sydamerikanske søløver og pantropiske plettet delfiner.       

Dag 55: Salaverry (Trujillo) (Peru)

Turen går nu til Peru og Salaverry, som er tæt beliggende ved byen Trujillo. Salaverry er en mindre og beskeden havneby på ikke mere end omkring 14.000 indbyggere. Byen i sig selv er ikke prangende, men det interessante ved Salaverry findes i Moche kulturen og Chimi folkefærdet, som har en fascinerende historie bag sig.  

Dag 57: Callao (Lima) (Peru)

Efter en hel dag til søs ender vi i Callao, som er nabo til Perus hovedstad, Lima, og den største havneport i landet. Historisk har Callao været en af de vigtigste havne for den spanske handel i Stillehavet, hvor blandt andet råvarer og produkter blev fragtet fra nabolandene til Callao og videre gennem Panamakanalen og til Spanien. Ud for kysten har Callao flere øer, blandt andet Palomino-øerne, som huserer utallige søløver og havfugle. Området her har et uberørt økosystem. Byen emmer af kulturrigt liv og stemning, og der er masser af spændende oplevelser rundt omkring her.

Dag 58: San Martin (Pisco) (Peru)

Skibet fortsætter nu videre syd langs Perus vestkyst og ender ved San Martin, som er havneporten til Pisco byen. Pisco er en stille koloniby omkranset af en frugtbar dal og blomstrede i en længere periode som følge af dens mange nærliggende vingårde. Her bliver der produceret drue brandy og pisco, som er en farveløs eller gul-orange farvede brandy. Derudover er området ved Pisco populært blandt turister på grund af dens mange spændende havdyr og fuglearter, især ved Paracas nationalreservat. Her kan man snildt få øje på pelikaner, skarver, peruviansk suler, inka terner, pingviner, havskildpadder og meget mere.        

Dag 62: Isla Chanaral (Chile)

Efter besøget ved San Martin (Pisco) befinder vi os tre dage til søs, inden vi ankommer til Isla Chanaral i Chile. Denne rå og uberørte klippeø er omkring 6 km vest for den nordlige central Chiles kyst. Øen danner sammen med to andre øer ”Humboldtpingvin nationalreserven”, og som navnet fortæller, så er denne ø et tilholdssted for humboldtpingviner men også mange andre sjældne og truede dyrearter såsom peruvianske stormfugle og sydamerikanske havoddere. Adgang til denne ø er begrænset og kræver tilladelse for at undgå forstyrrelser i økosystemet.    

Dag 63: Valparaiso (Chile)

Vi går fra fredfyldte og naturskønne omgivelser til pulserende farverig storby. Valparaíso er navnet på denne smukke by, som er Chiles største havneby og beliggende 120 km nordvest for hovedstaden Santiago. I 2003 blev byen erklæret for Chiles kulturelle hovedstad, hvor blandt andet den berømte digter, Pablo Neruda, har haft et hus. Valparaíso er desuden kendt for at være den by, hvor militærkuppet mod den daværende præsident Salvador Allende startede tilbage i 1973. Det gamle havnekvarter i byen er på UNESCOs verdensarvsliste.    

Dag 66: Castro (Chile)

Efter besøget i Valparaíso er vi 2 hele dage til søs, inden skibet ankommer til Castro i Chile. Castro er en noget mindre og beskeden by end Valparaíso, men næsten ligeså spækket med kulørtfyldte huse og bygninger. Byen er mest berømt for dens mange fascinerende ”palafitos”, som er traditionelle chilenske huse på pæle over vand. Ikke lang fra Castro ligger Nercón – en landsby, som har en mindeværdig kirke, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.        

Dag 68: Puerto Eden (Chile)

På denne dag kommer vi forbi Villa Puerto Edén, som er en søvnig chilensk landsby og er betragtet som værende en af Chiles mest isolerede beboede steder. Denne landsby er kendt for at være hjem for de sidste af Kawéshkar-stammen. På grund af byens noget udfordrende beliggenhed er det kun mulig at besøge stedet via skib. Puerto Eden er desuden kendt for at være det sted i verden, hvor det regner mest.  

Dag 69-70: Puerto Natales (Chile)

Efter et par dages sejl gennem det helt fantastiske mange chilenske klippeøer ankommer vi til Puerto Natales i den sydlige del af Chile. Den første europæer, som opdagede dette område, hvor byen blev til, hed Juan Ladrillero. Han var en spansk opdagelsesrejsende, som ledte efter det berømte Magallanstrædets vestlige passage i 1557. Området ved Puerto Natales er ideelt som turistmål på grund af dets mange fascinerende og rå natur og opdagelsesmuligheder – heriblandt Torres del Paine national park, historiske grotter og ekspeditionsture.   

Dag 72: Puerto Williams og Cape Horn (Chile)

Dette bliver sidste stop i Sydamerika inden vi begiver os mod Antarktis. Puerto Williams er ikke kun beliggende ved Chiles sydspids, men faktisk er Puerto Williams den by, som har æren af at være den sydligste by i hele verden. Stedet er derudover et populært tilholdssted for mange af de forskere og turister, som er på vej mod Antarktis. Netop derfor er turisme en af de vigtigste årsager til byens overlevelse. Vandringer er perfekt i disse områder. Når dagen går på hæld, så vender skibet kursen mod Antarktis.