Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Togrejser

Kom helt tæt på Europas smukke natur på en togrejse

Hop ombord på en togrejse i Europa – stressfri og bæredygtig. Udforsk smukke byer og landskaber med fokus på natur og lokaloplevelser. Et eventyr på skinner venter forude, skal du med?

En togferie kan have mange forskellige former, og hos Ruby Rejser tilbyder vi både togrejser, hvor toget "blot" transporterer dig gennem landskaberne frem til destinationen for din ferie, og togrejser, hvor du tager nogle af verdens smukkeste jernbanestrækninger bid for bid med ophold og udflugter undervejs. Er du interesseret i sidstnævnte, kan du med fordel tage et kig på vores togrejser i Norge, som giver dig adgang til fantastiske fjorde, fjelde og byer.

Kombinerede tog- og vandreferier
Aftensmad i Danmark, morgenmad i Østrig? Kom med og oplev nogle af Europas smukkeste togstrækninger og vandredestinationer på et alternativt krydstogt på skinner, hvor toget bliver dit hotel for natten. Mens du sover, gør toget alt arbejdet for dig, så du kan vågne op i det store skønne udland, veludhvilet og klar til den spændende og aktive vandreferie, der venter dig.

Togrejsen er en imponerende måde at rejse ud i Europa på, fuld af autenticitet og charme. Læn dig tilbage i de komfortable sæder og nyd den behagelige rytme fra skinnerne, mens du belønnes med fantastiske udsigter til de naturskønne omgivelser. Kom ned i gear velvidende at du har god tid til at slappe af på turen, inden du når din endelige destination.

Europa gemmer på en lang række skønne vandredestinationer, du kan nå med tog. Om du vælger at hoppe på et tog til de ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau i Schweiz, trille igennem frodige landskaber så langt øjet rækker i Tyrol eller tage på den lidt længere, men yderst smukke togrejse til Italiens berømte, savtakkede tinder i Dolomitterne eller idylliske Valmalenco, er helt op til dig.

Lyder en togrejse som noget for dig? Så tag et kig i vores udvalg, og find den rejse der passer dig bedst. Alle rejserne er nøje planlagt med øje for både de små detaljer og den store sammenhæng, der til sammen sikrer dig en helt fantastisk oplevelse.

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
per side
Togrejse blandt bjergtinder, alpesøer og vidstrakte dale

Der findes ikke mange lande i verden, der kan prale af at have ligeså mange fantastiske togrejser som Schweiz. På denne bjergtagende odyssé har vi samlet Schweiz’ smukkeste togstrækninger i én rejse.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 7 nætter
Forespørg
Tur igennem Norges betagende landskab via Raumabanen

Glæd dig til en togrejse, der fører dig ud på et pragtfuldt eventyr i skønne Norge, hvor du kan lade dig fascinere af kulturen i Oslo, Åndalsnes og Trondheim samt Norges smukke fjorde og fjelde.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg
Tag toget gennem Norges smukke landskaber med Bergensbanen

I det langstrakte land mod nord overgår det ene natursceneri det andet. Glæd dig til en unik togrejse, du sent vil glemme, hvor du vil bl.a. vil opleve de to største byer Oslo og Bergen. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 4 nætter
Forespørg
Rejs gennem Norges snoede landskaber med Bergens- og Flåmsbanen

Vidunderlige Sydnorge kan nu opleves med tog. Tag med på en rejse, der på fineste vis forener hyggelige togture med flotte udsigter og pulserende byliv i Bergen og Oslo. Norge venter!


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 4 nætter
Forespørg
Schweiz | Togrejse og gruppevandreferie med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 3-4

Tag med på vandreeventyr i et af de mest eksklusive områder i de Schweiziske Alper. Udgangspunktet for turen er byen St. Moritz, og herfra går turene til højdepunkter som Piz Nair og Fuorcla Crap Alv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 9 nætter
Forespørg
Tyskland | Togrejse og gruppevandreferie med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 2

Tag med på vores succesfulde tur til Sächsische Schweiz og Dresden i Østtyskland, og oplev formidable barokke bygninger, særprægede sandstensklipper og vilde landskaber formet af tidens tand.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 7 nætter
Forespørg
Schweiz | Gruppevandretur i De Schweiziske Alper | Sværhedsgrad 3-4

Drag på eventyr i de spektakulære schweiziske alper. Denne gruppevandretur går til den hyggelige bjergby Grindelwald, hvorfra vi udforsker de smukke vandreruter i og omkring ikoniske bjerge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 9 nætter
Forespørg
Østrig | Alpevandring med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 3

Tag med til en af vores mest populære vandredestinationer. Denne Ruby-klassisker vil med garanti overvælde dig med sine imponerende udsigter, dramatiske bjerge, blomstrende enge og frodige skove.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 9 nætter
Forespørg
Italien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en fantastisk vandreuge til Dolomitterne i Italien, der anses af mange for at være verdens smukkeste bjergkæde. Turen krydres med vinsmagning, cykelture, kulinariske oplevelser og meget mere.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Kør selv, tog eller fly fra København eller Billund
 • 7/9 nætter
Forespørg
 

På en togferie rejser du i det åbne landskab, hvilket betyder, at transporttiden er en rejse i sig selv. Togskinnerne skærer igennem flotte byer, store som små, frodige marker, krystalblå søer og grønne skove, alt imens stejle klipper og bjergpas pryder horisonten – og du har sæde på forreste række til det hele. De konstant skiftende landskaber gør, at rejsen aldrig bliver kedelig, også selvom rejseformen er langsommere end f.eks. flyet. Du har her rig mulighed for at gå i dybden med historien og kulturen bag de spændende steder, du passerer forbi på den anden side af vinduet.

At rejse med tog til – og rundt i – udlandet er ikke et nyt koncept i rejseindustrien. I dets storhedstid var toget den hurtige og mere glamourøse måde at rejse på, præget af luksus og socialitet. Der eksisterer noget helt særligt over en togrejse, og det er ikke uden grund, at flere store forfattere og kunstnere har fundet deres inspiration med netop denne rejseform. Gennem tiderne er mere effektive og moderne transportmuligheder kommet til, hvilket har efterladt den ellers legendariske rejseform i et mindre attraktivt lys, der ofte kun forbindes med dagligdagens hektiske pendling fra A til B. Men en togrejse kan byde på så meget mere, hvis du lader den. Tager du toget med os til en af de mange skønne destinationer i Europa, vil transporttiden blive en del af selve rejsen, en essentiel del der byder på mange spændende oplevelser gennem dybe frodige dale, smukke floder og søer, høje bjergpas og hyggelige landsbyer.

På de legendariske togrejser kan du mærke historiens vingesus, fra det øjeblik du sætter foden ombord, hører konduktøren pifte og mærker hjulenes brummen, som de begynder at trille afsted i et behageligt tempo. Med en god miljøbevidsthed i den ene hånd og opdagelseslysten i den anden, er du klar til at hoppe med ombord på et uforglemmeligt togeventyr med fokus på vandreture i idylliske landskaber og imponerende natur, fællesskab og lokalkultur.

togrejse togferie europa togrejse togferie togrejse togferie


3 gode grunde til at vælge en togrejse

 1. Kom helt ned i gear
  At rejse med tog er en noget langsommere rejseform end f.eks. fly. Det betyder til din fordel, at du har tiden til at sætte dig godt til rette og falde helt til ro. Tiden til at nyde landskabet der passerer forbi og de mange farver, lyde og dufte der vækker sanserne til live. Tiden til at møde spændende nye mennesker ombord og tiden til at hygge dig med din familie eller venner på en måde, der sjældent er mulighed for i hverdagens travlhed.
 2. Høj komfort og mulighed for at handle lokalt
  Foretrækker du en rejseform, hvor du har mere benplads, kan strække benene, kan nyde udsigten fra store vinduer og har mulighed for at tage på restaurant? Så er en togrejse helt ideel for dig. Tog har som fingerregel en højere komfort end både fly, bil og bus, og på de fleste strækninger udenfor Danmark finder du en hyggelig og atmosfærisk restaurant-vogn, hvor du kan nyde et lækkert måltid med suveræn udsigt. Da toget ikke har samme restriktionerne for bagage har du på en togrejse også mulighed for at købe spændende souvenirs og lokalt-producerede varer med hjem.
 3. Et bæredygtigt valg
  Tog udleder langt mindre CO end fly, det kan fragte mange flere passagerer end en bil, og i nyere tider ser vi flere og flere tog, der kører på el – at rejse med tog er uden tvivl et mere klimavenligt valg. Med et endnu voksende fokus på bæredygtighed, og en hverdag der forsat bliver mere og mere travl, kan toget blive et frirum, hvor man bliver tvunget ned i tempo og kan nyde rejsen med god samvittighed.

3 gode råd til togturen

 1. Husk snacks
  Humøret på togturen vil stige gevaldigt, hvis du husker at pakke lækre snacks og drikkevarer. Det bringer meget glæde at kunne nyde noget slik eller frugt på en lang tur, og rejser du med en gruppe, vil du helt sikkert opnå en stor stjerne hos dem.
 2. Nyd turen og tankerne
  For mange er transporten til en destination ofte lig med stress, lange køer og erhvervelsen af en god tålmodighed. På en togrejse slipper du for alt dette. Husk derfor at nyde turen, nyd stilheden, og nyd at du har tiden til at koble helt af. Giv dig selv lov til at stirre ud på landskaberne, som de passerer forbi, mens du tænker de tanker, du måske i hverdagen ikke har tiden til at få tænkt til ende.
 3. Pak underholdning
  På trods af de smukke landskaber og byer du triller igennem på turen, der i sig selv er god underholdning at kigge på, kan det være dejligt at have pakket lidt ekstra, der kan underholde dig på turen. Dette kunne f.eks. være en spændende bog, et kortspil, en computer, du kan se en god film på, eller evt. en liste over sjove lege du kan lege på farten, hvis du rejser i en gruppe.

Hvis en togrejse, på trods af gode grunde og råd, ikke lige er din kop te, har du stadig god mulighed for at komme med os på en fantastisk ferie. Hvad med en begivenhedsrig kør-selv-ferie, hvor du selv er chaufføren? Du kan også gå på opdagelse i vores store udvalg af spændende vandredestinationer i Europa.

Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor tage på en togrejse?

Tog udleder langt mindre CO end fly, det kan fragte mange flere passagerer end en bil, og i nyere tider ser vi flere og flere tog, der kører på el – at rejse med tog er uden tvivl et mere klimavenligt valg.

Hvad er en togrejse?

På en togrejse bliver du transporteret til din destination, mens du rejser i konstant skiftende landskaber og har et sæde på forreste række til smukke udsigter. Transporttiden er en rejse i sig selv, og det er bæredygtigt og stressfrit.

Hvor kan man rejse hen med tog?

Vi har mange forskellige destinationer på vores togrejser. Hopper du ombord på et tog på en af vores rejser, kan du bl.a. komme til Italien, Tyskland, Schweiz, Norge og Østrig, hvor spændende oplevelser venter.