På eventyr med tog og skib i Norge

Unik rundrejse med både tog og krydstogt

Denne rundrejse med tog og skib viser dig det bedste af det sydlige Norge. Med Bergensbanen oplever du den bjergtagende norske natur, inden Hurtigruten viser dig de flotte fjorde mellem Bergen og Trondheim.

In stock
Travel Code
TOG-NO-008
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev højfjeldspassagen mellem Finse og Hallingskeid
blue encircled check Smuk sejlads i Geiranger- eller Hjørundfjorden
blue encircled check Afrejse fra din foretrukne togstation
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon4 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Man bliver let misundelig, når man skæver til vores nordiske naboer, for Norge er ganske enkelt et overflødighedshorn af vidunderlig natur, billedskønne fjorde, kulturbyer og majestætiske bjerge. På denne rejse med tog og skib har vi samlet det allerbedste af det sydlige Norge. Fra Oslo går turen vestover med Bergensbanen – en togrejse, der er kårer til en af verdens smukkeste. Senere følger et skønt krydstogt med Hurtigruten, hvor de norske fjorde er i fokus, inden kongebyen Trondheim runder eventyret af.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Med tog fra København til Oslo
Fra morgenstunden stiger I på toget på København H og krydser Øresund. Mulighed for tilslutning fra provinsen (dog uden pladsreservation). Turen går langs den svenske vestkyst til Göteborg, hvor I har et skift og en lille pause, inden turen fortsætter til Oslo med ankomst om eftermiddagen. I indkvarteres på et hotel i gangafstand fra togstationen og kan derefter tilbringe en aften i den norske hovedstad.

Dag 2 - Bergensbanen og Hurtigruten
Lonely Planet kårede for nylig Bergensbanen, som en af verdens smukkeste togstrækninger, og i dag får I mulighed for at opleve den spektakulære rejse, når I stiger på toget i Oslo. I løbet af de næste knap 7 timer kan I se frem til at opleve noget af den smukkeste natur, Norge har at byde på. Turen tager jer forbi tyste skove, brusende elve, dybe dale, sneklædte fjelde og gennem kurver og tunneller. En af de absolutte højdepunkter er højfjeldspassagen mellem Finse og Hallingskeid. Her kører I op over 1200 meters højde. Toget er moderne med gode sæder, restaurantvogn, mv.

Midt på eftermiddagen er I fremme i Bergen. Der vil være tid til en sen frokost og en spadseretur i den historiske bydel omkring Bryggen med de farverige træhuse og Fisketorget, inden I går ombord på Hurtigruten. Indkvartering i indvendig kahyt med mulighed for at opgradere til udvendig og Artic kahyt. Verdens smukkeste rejse til søs kan begynde.

Dag 3 - Norges fantastiske fjorde
I løbet af natten og morgenen ligger Hurtigruten til ved Florø, Måløy og Torvik. Herefter passeres Vestkap for at komme til Ålesund og fjordene. Ålesund er berømt for sin smukke jugendstil-arkitektur, en særpræget stil med mange tårne, broer og udpræget brug af ornamenter.

Fra juni til august sætter skibet kurs mod Geirangerfjorde, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er et beskyttet og bevaret stykke af paradis med høje fjeldklipper og vandfald som de berømte Syv Søstre, der bruser ned i fjorden.

Fra april til mai og fra september til oktober sejler skibet til Hjørundfjorden, der ligger skjult i Sunnmørsalpene. Der er også et ophold i den smukke by Urke, hvor I kan se ud over de tusind år gamle gårde, fjorden og de frodige fjeldsider. Dagens sidste stop er i Rosenbyen, Molde.

Tid i havn:

Florø: 02.45 - 03.00
Måløy: 05.15 - 05.30
Torvik: 08.20 - 08.30
(01.04 – 31.05 & 01.09-31.10) Ålesund: 09:45 - 10:00 & 18:00 - 20:00
(01.04-31.05 & 01.09-31.10) Urke: 12:15 - 15:45
(01.06-31.08) Ålesund: 09:45 - 10:00 & 19:00 - 20:00
(01.06-31.08) Geiranger: 14:25 - 14:45
Molde: 22.35 - 23.05

Dag 4 - Trondheim
Efter morgenmaden ankommer skibet til Trondheim. Norges tidligere hovedstad er en god blanding af både storby og provins med mange arv fra middelalderen. Et absolut must er et besøg i Nidaroskatedralen, der også kaldes “Norges Notre Dame” på grund af dens gotiske stil. Katedralen betragtes som den mest hellige bygning i hele Norge. Ved siden af domkirken ligger Ærkebispegården, hvor man kan se Norges kronjuveler. I nærheden findes byens gamle bro, Gamle Bybroa, over Nidelven. Den markerer indgangen til det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet. Kvarterets farverige træhuse, der står på pæle langs elven, huser nu trendy spisesteder. Sidst på aftenen stiger i på nattoget mod København. Indkvartering i 2-personers sovekupéer.

Dag 5 - Med tog fra Oslo til København
Om morgenen triller I ind på Oslo Sentralstasjon. Efter en lille pause, sætter I jer i toget mod København, hvor I via Göteborg ankommer om eftermiddagen. 

Indkvartering

down v arrow

På din overnatning i Oslo kommer du til at bo på Thon Hotel Spectrum , der med sin centrale beliggenhed ved togstationen udgør det perfekte udgangspunkt for din aften i byen. Forbehold for ændring af hotel til tilsvarende kategori/beliggenhed.

Dine næste to overnatninger bliver på Hurtigrutens båd MS Vesterålen. Det er et af Hurtigrutens mindste og mest autentiske skibe, opkaldt efter øgruppen i Nordland Fylke, nord for Lofoten. Vesterålen er også navnet på det første dampskib på Kystruten fra 1893. Ombord har du helpension (morgenmad, frokost og middag) startende med middag første aften til morgenmad sidste dag.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togruter og -tider. 

Dag 1:
København → Göteborg  Kl. 07.30 - 11.20

Göteborg → Oslo   Kl. 12.15 - 16.05

Dag 2:

Oslo → Bergen  Kl. 08.25 - 15.00


Dag 4-5:

Trondheim → Oslo  Kl. 23.17 - 06.50 +1 (nattog)

Oslo → Göteborg  Kl. 07.58 - 11.45

Göteborg → København Kl. 12.40 - 16.29

* Togbilletten inkluderer tilslutning fra alle danske togstationer (kun på afrejse/hjemrejsedag). Det er dog gæstens eget ansvar at være på København H til rettidig afgangstid. Forespørg for senere afrejse fra København. Forbehold for tidsjusteringer.

Om togene

down v arrow

Toget på Bergensbanen er et nyt tog med behagelige sæder, WiFi, toiletter og cafevogn. Fra Trondheim til Oslo køres med nattog med 2-pers. kupeer og cafevogn. Kupeerne er redt op, når I stiger ombord. Der er elstik og læselys ved sengene. Toiletter forefindes i alle togvogne. Mellem København og Oslo køres der med de velkendte regional- og IC-toge.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
     

Uge 36: Startdato 29.08.2024 varighed 4 nætter

Fra 8.498,- DKK

Uge 40: Startdato 01.10.2024 varighed 4 nætter

Fra 7.998,- DKK

Uge 42: Startdato 12.10.2024 varighed 4 nætter

Fra 7.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Tog København – Oslo t/r
  • Tog Oslo- Bergen på Bergensbanen
  • Nattog Trondheim – Oslo
  • Pladsreservationer på alle toge (hvor pladsreservation er mulig, ej regionaltog)
  • 1 overnatning i Oslo med morgenmad
  • 2 overnatninger på Hurtigruten i indvendig kahyt
  • 1 overnatning i sovekupé på nattog
  • Helpension på Hurtigruten (middag dag 1 til morgenmad dag 3)
Gå til toppen af siden