Norges fjorde, fjelde og fantastiske toge

Syv dages eventyr: Norges naturperler med tog

Vi har indkapslet det allerbedste af det sydlige Norge. De dybblå fjorde i vest, billedskønne Bergensbanen og ikke mindst naturfænomenet Preikestolen er blot et par af højdepunkterne du kan se frem til.

In stock
Travel Code
TOG-NO-006
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Lysefjord & Preikestolen fra søsiden
blue encircled check Flot togtur på Bergensbanen
blue encircled check Mulighed for afrejse fra alle danske togstationer
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Holder du af varieret natur, frisk luft, store vider og højt til himlen? Og nyder du at færdes i et tempo, hvor dét at komme hurtigt frem ikke er det vigtigste, men i stedet foregår rejsen i et tempo hvor sjælen kan følge med, og hvor skiftende panoramaer udspiller sig lige uden for dit vindue? Så er denne rejse perfekt for dig. Denne togrejse tager sin begyndelse på en din foretrukne danske togstation, hvor turen går mod Oslo og sidenhen Stavanger. Senere følger flotte fjordlandskaber, fantastiske fjeldplateauer og betagende Bergen, inden verdens måske smukkeste togstrækning, Bergensbanen, runder eventyret af.

Kort

down v arrow


*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Fra København til Oslo og videre til Stavanger
Fra morgenstunden stiger I på toget på København H og krydser Øresund. Mulighed for tilslutning fra provinsen (dog uden pladsreservation). Turen går langs den svenske vestkyst til Göteborg, hvor I har et skift og en lille pause, inden turen fortsætter til Oslo med ankomst om eftermiddagen. Alt efter hvad tiden tillader, kan I spadsere en lille tur i den norske hovedstad, inden I stiger på nattoget mod Stavanger. I indkvarteres i 2-sengs kupéer og kan de næste knap 8 timer sove i en behagelig seng, mens toget ruller østover mod Stavanger.

Dag 2 - Stavanger
Om morgenen ankommer toget til Stavanger. I indkvarteres i to nætter på et centralt hotel (check ind over middag) og kan nu begynde udforskningen af den spændende by. I kan bl.a. besøge byens flotte og spændende oliemuseum, der giver et unikt indblik i Norges oliehistorie. Besøg også den charmerende, gamle bykerne, hvor 173 træhuse helt tilbage fra 1700-tallet vidner om livet i byen for flere hundrede år siden.  Ca. 3 km. fra Stavanger centrum ligger Jernaldergården, hvor I kan tage på en tidsrejse 1500 år tilbage i tiden, til dengang husfruen lavede mad over bål og vølven spåede de modige.

Dag 3 - Fjordcruise Lysefjord & Preikestolen
Efter morgenmaden venter endnu en stor oplevelse. På et minikrydstogt i Lysefjorden, der er kendt som en af verdens smukkeste fjorde, kan I se frem til at opleve utallige naturscenarier og panoramaer fra søsiden. I kommer bl.a. så tæt forbi vandfaldet Hengjanefossen, at I kan mærke vandtågen i ansigtet. Turen fortsætter til et af områdets største seværdigheder, det majestætiske, næsten lodrette, fjeldplateau Preikestolen, som med sine 604 meter rejser sig imponerende i landskabet med sin ikoniske form. Fra skibet kan I ane folk, som har vandret op til plateauet for at nyde udsigten.

Om eftermiddagen kan I fortsætte eventyrene i Stavanger. I kan også tage med Ekspresbussen fra Stavanger centrum til Preikestolen fjellstue, som er udgangspunkt for vandreturen til Preikestolen. Turen op er ca. 8 km og lettere krævende, men udsigten herfra er alle anstrengelserne værd.

Dag 4 - Cruise til Bergen
I dag stiger I ombord på enten MS Stavangerfjord eller MS Bergensfjord – de to første cruiseskibe i verden, der sejler på grøn gas - og sætter kursen mod Bergen. De næste 5 ½ time kan I nyde en skøn sørejse i fjordene og langs den norske vestkyst. Fremme i Bergen indkvarteres I i to nætter på et centralt beliggende hotel. Resten af dagen kan I tilbringe i den skønne by. Bergen kaldes også for ”Byen mellem de 7 bjerge”, hvilket ses med alt tydelighed, hvis I tager Fløibanen op til Fløyen i en højde af 320 m.o.h. Udsigten herfra over byen, bjergene og fjordene er ganske enkelt enestående.

Dag 5 - Bergen
Om formiddagen kan I deltage i et skønt fjordcruise. Fra Zachariasbrygge sejler I med et godt fjordskib ud i Osterfjorden mod Modalen, Norges næstmindste kommune. Turen fortsætter gennem det lavvandede og smalle Mostraumen-stræde, og jo længere I kommer ind i fjorden desto mere dramatiske bliver bjerglandskaberne. Undervejs passerer skibet flere vandfald, som I kommer så tæt på, at I kan føle den forfriskende vandtåge i ansigtet. Den smukke fjord er hjem for masser af fugle og med lidt held ser I også solbadende sæler. Efter ca. 3 timers cruise er I tilbage i Bergen, hvor I kan forsætte udforskningen af den dejlige by. Fjordcruiset koster kr. 598,- og skal bestilles ved tilmelding til rejsen.

Dag 6 - Bergensbanen til Oslo
Lonely Planet kårede for nylig Bergenbanen, som en af verdens smukkeste togstrækninger, og i dag får I mulighed for at opleve den spektakulære rejse, når I stiger på toget i Bergen. I løbet af de næste knap 7 timer kan I se frem til at opleve noget af den smukkeste natur, Norge har at byde på. Turen tager jer forbi tyste skove, brusende elve, dybe dale, sneklædte fjelde og gennem kurver og tunneller. En af de absolutte højdepunkter er højfjeldspassagen mellem Finse og Hallingskeid. Her kører I op over 1200 meters højde. Toget er moderne med gode sæder, restaurantvogn, mv. Fremme i Oslo indkvarteres I på et centralt hotel og kan dernæst tilbringe resten af dagen og aftenen i den norske hovedstad.

Dag 7 - Fra Oslo til København
I dag stiger I på toget mod København, som I, via Göteborg, når frem til sidst på eftermiddagen. Mulighed for tilslutning til provinsen (dog uden pladsreservation).

Indkvartering

down v arrow

I Stavanger bor I på det 3-stjernede Thon Hotel Maritim eller tilsvarende.
I Bergen bor I på det 3-stjernede Grand Hotel Terminus eller tilsvarende.
I Oslo bor I på det 4-stjernede Clarion Hotel The Hub eller tilsvarende.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togruter og -tider. 

Dag 1:
København → Göteborg  Kl. 07.30 - 11.20

Göteborg → Oslo   Kl. 12.15 - 16.05

Oslo → Stavanger  Kl. 22.25 - 07.20+1


Dag 7:

Oslo → Göteborg  Kl. 07.58 - 11.45

Göteborg → København  Kl. 12.40 - 16.29

*Tider kan variere. Ønskes tilslutning fra provinsen kan afrejse fra København være senere.

Om togene og togbilletter

down v arrow

Fra Oslo til Stavanger køres med nattog med 2-pers. kupeer og cafevogn. Kupeerne er redt op når I stiger ombord. Der er elstik og læselys ved sengene. Toiletter forefindes i alle togvogne.

Toget på Bergenbanen er et nyere tog med behagelige sæder, WiFi, toiletter og cafevogn.

Mellem København og Oslo køres der med de velkendte regional- og IC-toge.
Togbilletten inkluderer tilslutning fra alle danske togstationer (kun på afrejse/hjemrejsedag). Det er dog gæstens eget ansvar at være på København H til rettidig afgangstid. Senere afrejse fra København kan arrangeres.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 12.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Tog Danmark - Oslo t/r
 • Nattog Oslo - Stavanger
 • Tog Bergen - Oslo på Bergenbanen
 • Pladsreservationer på alle toge (hvor pladsreservation er mulig, ej regionaltog)
 • 2 overnatninger i Stavanger
 • 2 overnatninger i Bergen
 • 1 overnatning i Oslo
 • 1 overnatning i sovekupé på nattog
 • 6 x morgenmad
 • Fjordcruise Lysefjord & Preikestolen
 • Minicruise mellem Stavanger og Bergen

Mulige tilkøb (se priser ved bestilling):

 • Fjordcruise i Osterfjorden (dag 5)
Gå til toppen af siden