På skinner på Bergensbanen – Norges smukke togstrækning

Tag på rundrejse gennem Norges smukke natur med tog

I det langstrakte land mod nord overgår det ene natursceneri det andet. Glæd dig til en unik togrundrejse i Norge, som bl.a. inkluderer Bergensbanen - en af verdens smukkeste rejser med tog.

In stock
Travel Code
TOG-NO-004

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det sydlige Norge, også kaldet Sørlandet, byder på stor skønhed, mangfoldighed og smukke jernbanestrækninger. Bergensbanen har i århundrede været en livsnerve for kultur, transport og handel mellem Oslo og fjordenes hovedstad, Bergen.
Ruten er for nyligt, af Lonely Planet, blevet kåret som en af verdens smukkeste togrejser.  På denne veltilrettelagte rundrejse med tog kan du glæde dig til opleve både Bergensbanen og den vidunderlige by, Bergen. Endelig får du også mulighed for at opleve de smukke, dybblå fjorde, som Sørlandet er så kendt for, når du stævner ud på et skønt fjordcruise. Vi runder turen af med en overnatning i et af Norges bedste nattog.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Med tog fra København til Oslo
Fra morgenstunden stiger I på toget på København H og krydser Øresund. Mulighed for tilslutning fra provinsen (dog uden pladsreservation). Turen går langs den svenske vestkyst til Göteborg, hvor I har et skift og en lille pause, inden turen fortsætter til Oslo med ankomst om eftermiddagen.  I indkvarteres på et hotel i gangafstand fra togstationen og kan derefter tilbringe en aften i den norske hovedstad.

Dag 2 - Bergenbanen
Lonely Planet kårede for nylig Bergenbanen, som en af verdens smukkeste togstrækninger, og i dag får I mulighed for at opleve den spektakulære rejse, når I stiger på toget i Oslo. I løbet af de næste knap 7 timer kan I se frem til at opleve noget af den smukkeste natur, Norge har at byde på. Turen tager jer forbi tyste skove, brusende elve, dybe dale, sneklædte fjelde og gennem kurver og tunneller. En af de absolutte højdepunkter er højfjeldspassagen mellem Finse og Hallingskeid. Her kører I op over 1200 meters højde. Toget er moderne med gode sæder, restaurantvogn, mv.

Midt på eftermiddagen er I fremme i Bergen, hvor I indkvarteres centralt i byen. Bergen kaldes også for ”Byen mellem de 7 bjerge”, hvilket ses med alt tydelighed, hvis I tager Fløibanen op til Fløyen i en højde af 320 m.o.h. Udsigten herfra over byen, bjergene og fjordene er ganske enkelt enestående.

Dag 3 - Bergen
Efter morgenmaden har I en hel dag, hvor I er på egen hånd i den smukke by Bergen. Er du til flotte gåture, kan en tur forbi Fisketorget, den historiske bydel omkring Bryggen med de farverige træhuse og Stoltzekleiven varmt anbefales. Derudover kan du komme tæt på Bergens historie og kultur ved at besøge museer, kirker og parker rundt omkring i byen.

Dag 4 - Fjordcruise
Om formiddagen kan I deltage i et skønt fjordcruise. Fra Zachariasbrygge sejler I med et godt fjordskib ud i Osterfjorden mod Modalen, Norges næstmindste kommune. Turen fortsætter gennem det lavvandede og smalle Mostraumen-stræde og jo længere I kommer ind i fjorden desto mere dramatiske bliver bjerglandskaberne. Undervejs passerer skibet flere vandfald, som I kommer så tæt på, at I kan føle den forfriskende vandtåge i ansigtet. Den smukke fjord er hjem for masser af fugle og med lidt held ser I også solbadende sæler. Efter ca. 3 timers cruise er I tilbage i Bergen, hvor I kan forsætte udforskningen af den dejlige by.

Fjordcruiset koster kr. 598,- og skal bestilles ved tilmelding til rejsen.

Om aftenen kan I nyde en god middag på stemningsfuld Brygge, inden I sidst på aftenen går ombord nattoget mod Oslo. I indkvarteres i 2-sengs kupéer og kan de næste knap 8 time sove i en behagelig seng, mens toget ruller østover mod Oslo.

Dag 5 - Oslo – København
Om morgenen triller I ind på Oslos Sentralstasjon. Efter en lille pause, hvor I kan få lidt morgenmad, stiger I på toget mod København, som I, via Göteborg, når frem til sidst på eftermiddagen.  Mulighed for tilslutning til provinsen (dog uden pladsreservation).

Indkvartering

down v arrow

I Oslo bor I på det 4-stjernede Clarion Hotel The Hub eller tilsvarende.
I Bergen bor I på det 3-stjernede Grand Hotel Terminus eller tilsvarende.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togruter og -tider. 

Dag 1:
København → Göteborg  Kl. 07.30 - 11.20

Göteborg → Oslo   Kl. 12.15 - 16.05

Dag 2:

Oslo → Bergen   Kl. 08.25 - 15.00

Dag 4-5:

Bergen → Oslo   Kl. 23.00 - 06.39 +1 (nattog)

Oslo → Göteborg  Kl. 07.58 - 11.45

Göteborg → København  Kl. 12.40 - 16.29

Om togene og togbilletter

down v arrow

Toget på Bergenbanen er et nyere tog med behagelige sæder, WiFi, toiletter og cafevogn.
Fra Bergen til Oslo køres med nattog med 2-pers. kupeer og cafevogn. Kupeerne er redt op når I stiger ombord.
Der er elstik og læselys ved sengene. Toiletter forefindes i alle togvogne.
Mellem København og Oslo køres der med de velkendte regional- og IC-toge.

Togbilletten inkluderer tilslutning fra alle danske togstationer (kun på afrejse/hjemrejsedag). Det er dog gæstens eget ansvar at være på København H til rettidig afgangstid.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 6.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Tog København – Oslo t/r
  • Tog Oslo - Bergen på Bergenbanen
  • Nattog Bergen – Oslo
  • Pladsreservationer på alle toge (hvor pladsreservation er mulig, ej regionaltog)
  • 1 overnatning i Oslo
  • 2 overnatninger i Bergen
  • 1 overnatning i sovekupé på nattog
  • 3 x morgenmad


Mulige tillæg (se priser ved bestilling):

  • Fjordcruise
  • Eneværelse/kupé
Gå til toppen af siden