Schweiz på skinner

Togrejse blandt bjergtinder, alpesøer og vidstrakte dale

Der findes ikke mange lande i verden, der kan prale af at have ligeså mange fantastiske togrejser som Schweiz. På denne bjergtagende odyssé har vi samlet Schweiz’ smukkeste togstrækninger i én rejse.

In stock
Travel Code
TOG-CH-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check 360 ˚ udsigt ud over Alperne og spejlblanke bjergsøer
blue encircled check Oplev den berømte og smukke togrejse fra St. Moritz til Zermatt
blue encircled check Gornergrat-panoramaen i 3.089 meters højde
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne unikke rundrejse kan du se frem til at rejse med Schweiz’ tre mest ikoniske panoramatoge: Gotthard Express, Bernina Express og Glacier Express. Som alt andet i Schweiz kører togene effektivt og med knivskarp præcision gennem de imponerende Alper. Du kører over høje viadukter og broer, gennem tunneller og bjergpas og kan undervejs opleve idylliske bjergbyer, sneklædte tinder, fantastiske udsigtspunkter og spejlblanke bjergsøer. Rejs med og oplev et af Europas absolut smukkeste lande fra toppen.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Zürich – Lucerne
Fra Zürich rejser du på første eller anden klasse med tog til den historiske by, Lucerne. Togturen tager ca. 1 time. Fremme i Lucerne indkvarteres du i to nætter på et godt hotel og har resten af dagen til at udforske den fantastiske by. Spadser f.eks. en tur over den overdækkede kapelbro fra 1300-tallet, nyd stemningen ved Vierwaldstättersøen med udsyn til bjergene Pilatus og Rigi eller besøg Löwendenkmal, der er er et kunstværk hugget ind i klippen og tegnet af den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen i 1819. Mulighederne er mange i Lucerne.

Dag 2. Rigi og sejltur på Lake Lucerne
I dag kan du besøge bjerget Rigi, som populært bliver kaldt ”Bjergenes dronning”, og som den kendte forfatter Mark Twain elskede højt. Fra Lucerne tager du toget til Arth-Goldau, hvorfra bjergbanen Arth-Rigi tager dig på en flot tur op til Rigi Kulm, som ligger i 1.500 meters højde. Her venter et fantastisk syn med 360˚ udsigt ud over de majestætiske snebeklædte Alper, spejlblanke bjergsøer, Lucerne og nabobyen Zug. Du kan sågar se ind i Tyskland og Frankrig. Efter du har nydt de smukke panoramaer og indåndet den friske alpeluft, tager du med Europas ældste tandhjulsbane til Vitznau. Her går du ombord på en båd, som fører dig ud på en smuk sejltur på Lucernesøen tilbage til Lucerne. Udflugten tager ca. 4-6 timer.

Dag 3. Gotthard Panorama Express og Lugano
Endnu en fantastisk naturoplevelse er på dagens program. Fra Lucerne sejler du på Lucernesøen til Flüelen – en flot tur forbi bjerge, byer og grønne enge. I Flüelen går du ombord på den historiske Gotthard Panorama Express. Du rejser på første eller anden klasse ad den berømte Gotthard-rute og kan se frem til en flot tur mellem klippevægge, over broer og igennem bl.a. Gotthardtunnellen, der forbinder det tysktalende Schweiz nord for Alperne med det italiensktalende Schweiz syd for. Du når frem til Lugano, hvor du indkvarteres centralt i byen. Sejl- og togturen tager ca. 5 ½ time i alt.  Resten af dagen kan du nyde i byen, som går under navnet ”Lille Rio de Janeiro”.     

Dag 4. Bernina Express til St. Moritz
Dagen byder bl.a. på en afstikker til Italien. Med Bernina Express Bus kører du til Tirano i Norditalien. Turen går gennem Alperne via små veje og hårnålesving langs søbredderne og gennem smukke landsbyer. Efter et lille ophold i Tirano går du ombord på det berømte tog, Bernina Express, med de karakteristiske røde togvogne. På første eller anden klasse rejser du ca. 2 ½ time gennem tyste skove med valnøddetræer og forbi bjergsøer og klippeformationer. Ved Brusio kører toget på den berømte cirkulære viadukt, inden du når Poschiavosøen. Herefter begynder opstigningen til Ospizio Bernina og Alp Grüm. Bernina-passet passeres i 2.253 meters højde, inden toget kører ned i Engadine-dalen til St. Moritz, hvor du indkvarteres centralt i byen. Bus- og togturen tager ca. 6 timer. Resten af dagen kan du tilbringe i St. Moritz, som ligger i 1.855 meters højde, og derfor kaldes ”Europas tag”. Byen, som er kendt som Schweiz’ solskinsby med hele 322 solskinsdage om året, tiltrækker grundet sin skønhed og unikke beliggenhed masser af filmstjerner, kunstnere og andre berømtheder fra hele verden.

Dag 5. Glacier Express til Zermatt
Verdens vel nok mest berømte togrejse er på menuen i dag. Fra St. Moritz rejser du på første eller anden klasse med Glacier Express til Zermatt. På den fascinerende togrejse gennem de schweiziske alper krydser du hele 291 broer og kører gennem 91 tunneller og over Oberalp-passet. Du kommer også forbi den smukke Rhône-gletsjer, som ligger midt i de skybeklædte tinder. Turen tager ca. 8 timer og inkluderer også en 3-retters frokost. Fra din komfortable plads i toget kan du gennem de ekstra store panoramavinduer opleve de absolut smukkeste naturscenarier i Schweiz og med selvsyn opleve, hvorfor folk fra hele verdenen flokkes om denne togrejse. Velankommet i Zermatt indkvarteres du i to nætter i den skønne by.

Dag 6. Gornergrat
Gornergrat-panoramaen er et must, når du befinder dig i Alperne, og det er præcis, hvad du skal opleve i dag. I Zermatt stiger du på Gornergrat Bahn, som tager dig op til udsigtspunktet beliggende i en højde af 3.089 meter. Turen tager 33 minutter med en stigning på 1.469 meter og går over broer, gennem tunneller og forbi bjergsøer og fyrtræsskove. Vel fremme mærker du straks, at luften er tyndere og temperaturen er dalet. Panoramaudsigten herfra er ganske enkelt enestående! Du kan bl.a. nyde Monte Rosa-bjergmassivet med hele 29 bjerge over 4.000 meter, naturligvis inklusive Matterhorn i al sin pragt. Du kan også se Schweiz’ højeste punkt Dufourspitze (4.634 meter), inden du kører retur til Zermatt. Nyd resten af dagen i Zermatt, der for at bevare den smukke natur og mindske CO2-udslippet er et bilfrit område.

Dag 7. Zermatt til Zürich
Det er tid til at tage afsked med Alperne. Med tog kører du på første eller anden klasse via Visp (togskifte) til Zürich. Turen varer ca. 3 ½ time. Du kan vælge at stoppe i Bern, hvor den gamle bydel med de mange fontæner og Klokketårnet Zytglogge er et besøg værd. Fremme i Zürich indkvarteres du centralt i byen. Resten af dagen kan du udforske Schweiz’ største by, som ligger billedskønt ved Zürichsøen. Du kan f.eks. spadsere en tur ned ad en af verdens dyreste indkøbsgader, Bahnhofstrasse, hvor mærkebutikkerne ligger side om side med gallerier og juvelbutikker.

Dag 8. Zürich
Det er blevet tid til at tage afsked med Schweiz efter en fantastisk rundrejse i det bjergtagende land.

Indkvartering

down v arrow

Alle vores hoteller er af meget god standard og med god beliggenhed. Endelige hotelnavne oplyses ifm. bekræftelse af rejse. Eksempler på de hoteller vi benytter:

Dag 1-3 – Lucerne: Hotel Waldstätterhof

Dag 3-4 – Lugano: Hotel LuganoDante

Dag 4-5 – St. Moritz: Hotel Hauser

Dag 5-7 – Zermatt: Hotel Bristol

Dag 7-8 – Zurich: Hotel Glockenhof

Praktiske oplysninger om togrejserne

down v arrow

Swiss Travel Pass
Ved ankomst til Zürich bliver du udstyret med et 8-dages Swiss Travel Pass, som dækker alle dine rejser med offentligt tog, bus og skib. Derudover giver passet også gratis entré til mere end 450 museer i Schweiz.

1. klasse og 2. klasse
Du kan på denne rejse vælge at rejse på 1. klasse eller på 2. klasse. Det er hovedsageligt på panoramatogene Bernina Express og Glacier Express, at forskellen på de to klasser er synlig. På begge tog er sæderne på 1. klasse en anelse bredere, og der er mere benplads. Derudover er togvognene indrettet med 2+1 sæder eller 1+1 sæder i modsætning til 2+2 sæder på 2. klasse. Det betyder færre personer i hver togvogn og derved mere plads.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Zürich fra de største danske lufthavne direkte eller med én mellemlanding undervejs.
Kontakt os for et uforpligtende tilbud på flyrejsen.

Tog:
Du kan køre i både dag- og nattog fra Danmark til Zürich med et skifte i Hamburg.
Kontakt os for et uforpligtende tilbud på togrejsen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse - 2. klasse tog

Fra 23.998,- DKK

1 person. Enkeltværelse – 1. klasse tog

Fra 25.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse – 2. klasse tog

Fra 17.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse – 1. klasse tog

Fra 19.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:
7 overnatninger i Schweiz med morgenmad

Dag 1: Tog fra Zürich til Lucerne

Dag 2: Udflugt til Rigi med tog, tandhjulsbane og båd

Dag 3: Gotthard Panorama Express tog fra Lucerne til Lugano

Dag 3: Sædereservation Gotthard Panorama Express tog Flüelen-Lugano

Dag 4: Bernina Express bus Lugano til Tirano
Dag 4: Bernina Express tog Tirano til St. Moritz
Dag 4: Sædereservation Bernina Express tog Tirano til St. Moritz
Dag 4: Transfer fra St. Moritz station til hotel med hotelbil

Dag 5: Transfer fra hotel til St. Moritz station med hotelbil
Dag 5: Glacier Express tog fra St. Moritz til Zermatt
Dag 5: Sædereservation Glacier Express tog fra St. Moritz til Zermatt
Dag 5: 3-retters frokost på Glacier Express
Dag 5: Transfer fra Zermatt togstation til hotel

Dag 6: Udflugt til Gornergrat

Dag 7: Transfer fra hotel til Zermatt togstation
Dag 7: Tog fra Zermatt til Zürich  

Gå til toppen af siden