Besøg Norges største skiområde

Trysil - Skiferie

 

 

Valget er dit 

Trysil er Norges største skisportssted og er et rigtig godt et af slagsen! Trysilfjeldet tårner 1132 meter op i luften, og skiområdet er bygget op omkring bjergets 3 sider. Her venter dig 32 lifter, hele 71 km pister og over 100 km velpræpererede langrendsløjper. Glæd dig til at udforske dette skønne skiområde. 

Da Trysil er Norges største skiområde, er mulighederne mange - uanset om du ønsker at stå på alpinski eller langrendski, vil der uden tvivl være noget for enhver smag. Med massevis af grønne, blå, røde og sorte bakker, er der også noget for alle sværhedsgrader. Der er derudover børnebakker og masser af aktiviteter til de yngste i familien. 

Alpin

Med hele 68 pister, er Trysil et alpin-mekka uden lige! Her er der uden tvivl mere end rigeligt med bakker at prøve af på din skiferie. Trysils alpinområde er inddelt i 4 separate områder, som alle er godt forbundet med hinanden via skilifter og pister: Skihytta, Høyfjellssentret, Turistsentret og Høgegga. Alle pister bliver hver aften fint præpareret til dagen efter, og er alle afmærket med numre, som gør det nemmere for skiløbere at finde rundt. 

Langrend

Trysil kan byde på 100 km gode langrendsløjper i naturskønne omgivelser. Du kan enten vælge at gå på opdagelse på en af de mange stier oppe på fjeldet eller under trægrænsen - begge byder på enestående naturscenerier. Især områderne Skihytta og Høyfjellssentret er fantastiske udgangspunkter hvis du ønsker at stå på langrendsski - her er sporene dejlig brede. Sørg for at få fat i et kort over langrendssporene, da dette hjælper til at kunne danne sig et godt overblik over langrendsområderne på Trysilfjeldet. 

Områder til børn

Du finder to store børneområder samt Snow Park Green, som egner sig rigtig godt til børn. Parken ligger i det grønne område "Eventyr", hvor du finder nemme bump, rullebånd, kælkebakke, skikarussel osv. Rundt omkring på pisterne kan Trysilguidene, som er iklædt helt rødt skitøj, hjælpe dig med at finde rundt, da de kender området ud og ind. Derudover plejer snemanden Valle også at være populær blandt de yngste i familien - du kan bl.a. stå å ski med ham eller tage med ham på skattejagt. 

Trysil skiområde 

Som nævnt byder skiområdet på massevis af skønne pister, langrendsløjper og aktiviteter for alle aldre - du vil derfor bestemt ikke komme til at kede dig på en skiferie til Trysil. Du kan eksempelvis udover at stå på ski, tage en tur i en kane eller tage på hundeslædekørsel. Der er lagt meget vægt på ski in/ski out i Trysil, og på denne måde undgår du at skulle bruge bilen på din skiferie. Som prikken over i'et, er der et varieret udvalg af spisesteder med ski ind/ud, som du kan nyde godt af i dine pauser. Der er faktisk over 30 spisesteder ved pisterne, hvor du kan bestille alt fra asiatisk take-away og pizza til fondue og lækre lokale retter. 

Udover et bredt udvalg af gode restauranter, har Trysil også mange afterski steder. Om man vil danse på bordene eller blot nyde en enkelt øl efter en vellykket dag - Trysil har noget for enhver smag. De fleste afterski resorts har live musik og ingen aldersgrænse, undtagen Laaven, som har en aldersgrænse på 18 år fredag og lørdag aften. 

Indkøbsmuligheder

Der er gode indkøbsmuligheder i Trysil by, hvor der både er mulighed for at handle i Kiwi og Coop - og begge til rimelige priser, sammenlignet med butikkerne tættere på skiområdet (eks. ved Turistsentret). Du kan komme gratis frem og tilbage til Trysil by med skibussen ved fremvisning af dit liftkort, og bussen kører til meget sent om natten. 

Derudover finder du forskellige ski - og sportsbutikker i de 4 forskellige skiområder (Skihytta, Høyfjellssentret, Turistsentret og Høgegga), hvor du kan købe skiudstyr i lange baner. De dygtige medarbejdere kan også hjælpe og vejlede dig og svare på eventuelle spørgsmål. 


Skileje

På en skiferie på Trysil kan du forvente gode ski og godt skiudstyr - og dette gælder for alle aldre og indenfor alle sværhedsgrader. Skiene er altid nyslibede og nyvoksede for at sikre den bedst mulige oplevelse.

Priserne for skileje varierer alt efter hvilket niveau man befinder sig på - nedenfor er priserne derfor inddelt i sværhedsgrader og gælder en komplet pakke med ski, støvler og stave. Priserne er vejledende. 

Med SkiStar er det nemt at leje skiudstyr i Trysil, da deres skiudlejning ligger tæt på skiløjperne. Du kan naturligvis udover alpinski, også leje langrendsski og snowboard. 


Skiskole

I og med at Trysil er Norges største skiområde, er der et stort antal skiinstruktører tilknyttet området, som står klar til at undervise. Der undervises på alle niveauer, så alle kan derfor være med. De fleste af skiinstruktørerne er nordmænd og svenskere, dog er der også en del danske undervisere. Skiinstruktørerne er vant til at undervise danske skiskoleelever, så kommunikationen plejer at fungere fint. 

Man kan overordnet set vælge imellem privatundervisning og undervisning på et hold med alt fra 6-10 deltagere. Privatundervisning er naturligvis den mest effektive form for undervisning, men det er også en del dyrere end holdundervisning. Ønskes privatundervisning, koster en time på Trysils skiskole omkring 560 DKK (vejledende), hvor holdundervisning koster ca. en tredjedel.