USA - Arktis til Antarktis


Dag 24: Bar Harbor

Den første destination i USA er denne charmerende lille by, Bar Harbor, i staten Maine. Der er mest liv i byen i sommer- og efterårsmånederne, hvor Acadia National Park er populært til vandre- og cykelture, opleve dyreliv og bjergklatring. Her kan det også anbefales at udforske havlivet i dette område.   

Dag 25: Rockland

Vi bevæger os nu længere vest langs USA's østkyst og ankommer til Rockland, Maine. Rockland udviklede sig hurtigt på grund af skibsbygningsindustrien i byen og stigende kalkhandel. Byen er blevet et eftertragtet sted som turistmål den seneste tid, hvor deres Maine Lobster Festival er en stor tiltrækningskræft hos turister. Byen er et nydeligt sted for afslapning og smagfulde havmad.    

Dag 25-26: Bucksport

Fra Rockland sejler vi dernæst op nordpå gennem Penobscot Bay og Penobscot River for så at ankomme til den historiske by, Bucksport. Byen er kendt for at være det sted, hvor en af de første arkæologiske udgravninger fandt sted i staten Maine, og muligvis endda i hele USA. Bucksport er derudover også kendt for dens bizarre og mærkværdige fortællinger, som blandt andet tæller en løssluppen cirkuselefant i 1892, som frit vandrede rundt i byen i en periode.

Dag 27: Boston

Efter en fornøjelig dag i Bucksport vender vi skibet om og drager mod syd og lander i storbyen Boston i Massachusetts. Boston er en af de ældste byer i USA og er grundlagt i 1630 af puritanere fra England. Denne by har været en central del af mange af USA's vigtigste historiske perioder, heriblandt ”Slaget ved Bunker Hill” og ”Belejring af Boston”. Byen emmer så meget af liv og historie at én dag slet ikke er nok til at opleve det bedste af Boston. Så her gælder det om at finde det bedste.

Dag 28: Newport

Efter en dag i en storby så går turen videre til Newport, Rhode Island. Denne dejlige kystby er kendt som New Englands sommer resort og berømt for dens mange fabelagtige palæer. Newport var desuden en vigtig brik under den amerikanske revolution, hvor flere begivenheder udspillerede sig i denne by. Af attraktioner kan blandt andet nævnes ”Newport Cliff Walk”, som er en 5,6 km lang vandre strækning med imponerende udsigter.

Dag 29-30: New York

Efter en skøn dag i Newport sejler vi vest-sydvest og ender i New York, som nok ikke behøver en større introduktion. New York er en de mest berømte byer i verden, og her tilbringer vi 2 dage. Der vil være plads til at opleve denne storby i eget tempo. Denne by indeholder utallige berømte turistattraktioner såsom Times Square Garden, Broadway, Empire State Building, Frihedsgudinden og meget mere. Så det er bare om at planlægge, hvad der skal med i programmet.

Dag 32: Charleston

Når de spændende dage i New York er gået på hæld, så fortsætter rejsen ned langs USA’s østkyst og efter en hel dag til søs, så ankommer vi til Charleston i South Carolina. Byen er en af de ældste og største by i denne stat. Derudover bliver den også kaldt for ”Den hellige by”, da der er mange kirker i byen. Charleston var stedet, hvor Den amerikanske Borgerkrig fik sin begyndelse. Mange af de historiske bygninger fra før borgerkrigen er i meget god stand.   

Dag 34: Miami

Vi kommer nu til Miami og i tropisk klima, så efterlad jakken og nyd de 27-30 graders varme i latinamerikansk atmosfære. Byen med dens 5.5 millioner indbyggere er den fjerdestørste i USA, hvor af en stor del af befolkningen har latinamerikansk afstamning, deraf byens øgenavn ”Latin Amerikas hovedstad”. Så her vil du få mulighed for at opleve eksotisk caribisk-inspireret kogekunst og smittende cubanske rytmer.

Dag 35: Key West

Sidste stop på rejsen gennem USA’s østkyst er Key West, som er en by i Florida Key. De små øgrupper i området er det sydligste punkt i hovedlandet USA. Dette sted er populær destination for mange krydstogtskibe. Efter en dag i smukke omgivelser på Key West forlader vi nu USA og drager mod Centralamerika.