Sommerrejser med Hurtigruten

Skibene tager dig med til den smukke Geirangerfjord, der kun besøges om sommeren. Sommerens klassiske rundrejser byder på midnatssolen, der giver 24 timers dagslys, så du har tid til at nyde naturen og seværdighederne.

 


Sommeren er det mest populære tidspunkt at rejse med Hurtigruten langs Norges kyst, fordi man har mulighed for at opleve 24 timers dagslys nord for polarcirklen.

”The Midnight Sun” kalder vi sommerens smukke klassiske rejser med Hurtigruten.

På denneårstid er det muligt at opleve Geirangerfjorden på den nordgående sejlads og Trollfjorden ved Lofoten på den sydgående sejlads. Begge fjorde er kendt for deres smukke natur.

Midnatssolen der aldrig går ned i nord tillader at der er rensdyr som græsser frit og at du kan overnatter ude på dækket. Den bedste mulighed for at opleve Midnatsolens skær er i perioden ultimo maj til ultimo juli. Midnatsolen gør det ideelt at lave udendørs aktiviteter såsom vandring, fiskning eller cykling.

Afrejsetidspunkt om sommeren: 1. juni – 31. august

 

Sommerens højdepunkter:

  1. Oplev Geirangerfjorden (juni og juli) og Trollfjorden, som begge er smukkest på denne årstid.
  2. Nord for polarcirklen kan du opleve midnatssolen og 24 timers dagslys.
  3. Nyd udsigten, når vi sejler mellem de fantastiske øer Lofoten og Vesterålen.
  4. Se nogle af Norges seværdigheder på UNESCO’s verdensarvliste – kvarteret Bryggen
    i Bergen, Geiranger, Meridianstøtten (Hammerfest) og øgruppen Vega.

 

Der er eksempelvis mulighed for at vælge de klassiske rundrejser på 12, 11, 7 og 6 dages rejser eller en miniferie langs Norges kyst. De havne, vi besøger om natten på rejsen mod nord, vil du få mulighed for at opleve om dagen på rejsen mod syd.
Der er i de større byer masser af tid til at tage på oplevelser og udflugter på land. 

 

Perioderne om sommeren:

Juni

Ønsker du at opleve midnatsolen, der aldrig går under horisonten? Så er dette den optimale måned og specielt omkring midsommer den 23 juni. Der kan dog stadig være gråt og trist vejr selvom det er i højsæsonen og dermed den dyreste måned. Du besøger også Geirangerfjorden, der er blandt verdens smukkeste fjorde.

Juli

Du skal rejse med Hurtigruten i denne måned, hvis du ønsker at opleve midnatssolen. Du besøger også Geirangerfjorden, hvor du sejler forbi vandfaldet de syv søstre.

August

Dette er den billigste af de tre måneder i sommerperioden og dermed højsæsonen. Til gengæld er midnatsolen ikke længere tilstede, men du besøger den smukke Geirangerfjord. Der kan ligesom i de andre måneder være køligt selvom det er sommer. Medbring derfor lag på lag tøj.

Midnatssol

Midnatsolen:

Norge er kendt som Midnatssolens land, hvor der er mulighed for at opleve 24 timers dagslys. Om sommeren går solen ikke ned nord for polarcirkelen og er derfor synlig døgnet rundt. Så hvornår er det muligt at opleve midnatssolen? Nordkap er det sted, hvor du kan opleve den første midnatssol, og du kan allerede fra den 14. maj se solen over horisonten. Herunder er der et tidsskema for, hvor- og hvornår du skal rejse med Hurtigruten, hvis du ønsker at opleve midnatssolen. 24 timer med lys i døgnet giver dig mere tid til at nyde naturen og seværdighederne, som rejsen kan byde på. 

Tid og sted hvor du kan opleve midnatssolen 

Hvor:

 

Første gang - Sidste gang

Longyearbyen
(Svalbard)
  20. april - 22. august
Nordkap   14. maj - 29. juli
Berlevåg   15. maj - 28. juli
Hammerfest   16. maj - 27. juli
Vardø   17. maj - 22. juli
Bossekopp   20. maj - 22. juli
Tromsø   20. maj - 25. juli
Andenes (Vesterålen)   22. maj - 21. juli
Bardufoss   23. maj - 19. juli
Harstad   25. maj - 18.juli
Svolvær (Lofoten)   28. maj - 14. juli
Bodø   4. juni - 8. juli
Polarcirklen   12. juni - 1. juli