Loading...

Vandreferie på De Kanariske Øer

Vandreruter på vulkaner og i dybe kløfter

Med Ruby Rejser kan du opleve 5 forskellige kanariske øer med vandrestøvlerne på. Den vulkanske natur på øerne giver udsøgte forhold til vandring, og på øerne går vandrestierne på kryds og tværs, så du kan opleve det bedste af dem.

Tag med på vandretur i De Kanariske Øers storslåede vulkanlandskab

Vulkansk natur, stejle klippekyster og det brusende Atlanterhav er nogle af nøglepunkterne, når vandreferien går til De Kanariske Øer. Vi har udvalgt nogle af de bedste vandreture, du kan finde på 5 af øgruppens øer.

Placeringen i Atlanterhavet ud for Afrikas vestkyst gjorde øerne til et vigtigt stop under mange af de vestgående opdagelsesrejser. Christopher Columbus lagde blandt andet vejen forbi La Gomera på sin opdagelsesrejse til Amerika i 1492.

De Kanariske Øer er et fabelagtigt sted at tage på vandreferie uanset, hvornår på året du gerne vil rejse. Temperaturerne ligger i dagtimerne typisk mellem 20 og 30 grader afhængig af årstiden, og med deres mange velholdte og velskiltede vandrestier er det nemt at komme omkring til fods.

5 gode grunde til at tage på vandreferie på De Kanariske Øer

 • Med 5 forskellige øer som mulighed kan du finde lige nøjagtig det sted, du allerhelst vil besøge.
 • Alle øerne er fyldt med gode vandrestier, som bringer dig rundt til hver enkelt ø's højdepunkter.
 • Du kan både vandre på egen hånd, eller du kan tage med på en vores veltilrettelagte gruppevandreture.
 • Øerne har et behageligt klima, som gør dem velegnet til vandring. Særligt når vi har kolde vintermåneder i Danmark, er det tillokkende at tage til det milde klima for at vandre.
 • Den vulkanske natur er bare noget ganske særligt, som giver stor variation i de omgivelser, du vandrer i.  
Læs mere
View as Grid List

1 Item

per side
Forrygende vandreoplevelser med dansk vandreleder

På denne gruppevandreferie til Tenerife står naturoplevelserne i kø. Oplev Anaga-halvøen i nord, højsletten Las Cañadas i hjertet af øen, krateret Montaña Chinyero og den betagende Masca-kløft.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørg

5 Kanariske Øer Ruby Rejser laver vandreture til

El Hierro

Den mindste af de 7 øer, der udgør øgruppen De Kanariske Øer. Her bringer vores vandreruter dig bl.a. forbi de berømte Sabinartræer, som er enebærtræer, som gennem op mod 800 år er blevet så forblæste, at deres kroner kysser jorden.

På El Hierro møder du ikke mange andre turister, og derfor bliver du belønnet med en vandreferie i absolut topklasse. Langs El Hierros vandrestier vil du med stor sandsynlighed støde på mange geder. Faktisk bor der flere geder end lokale på øen.

Øen er også gået med ind i klimakampen med et moderne kraftværk, som kan forsyne hele øen med grøn energi fra vand- og vindkraft.

Gran Canaria

Trods sit navn er Gran Canaria kun den tredjestørste af De Kanariske Øer. Den er måske bedst kendt som charterdestination med store feriebyer med hoteller og resorts på øens sydkyst. Men med 500 km vandrestier er øen også et storartet sted at tage på vandreferie.

Her kan du begive dig ud på vandreruter i fire forskellige klimazoner, og indbyggerne på øen kalder den for et minikontinent. En vandretur på Gran Canaria kan føre dig ud i bjergene blandt små landsbyer, gennem eksotiske dale med frodige skove, over sortsvedne vulkanlandskaber og ud i sandede ørkenstykker. Du kan også opleve den fredede Guayadequedal, hvor de lokale bor i komfortable klippehuler.

Der er altså ingen grund til at afskrive en vandreferie på Gran Canaria på grund af turisterne.

La Gomera

Her er der tale om et sandt vandreparadis. Trods sin beskedne størrelse, den næstmindste af De Kanariske Øer, byder La Gomera på over 600 km vandrestier af højeste klasse.

La Gomera kaldes også ”Den Magiske Ø”, og når du begiver dig ud på vandretur på øen, vil du hurtigt bemærke hvorfor. Her er lækre bugter med små badestrande omgivet af stejle klippesider, palmedækkede dale, og dybe kløfter i de nøgne klipper.

Er du naturelsker, vil du helt sikkert blive betaget af de mange vandreruter i Garajonay Nationalpark, som er på listen over UNESCOs verdensarv. Her vandrer du i en skov med forhistorisk vegetation, som giver dig optimal mulighed for at opleve La Gomeras fredelige omgivelser.

La Palma

Længst mod vest i øgruppen finder du La Palma, kendt som La Isla Bonita, Den Smukke Ø. Øen gennemskæres af op mod 1.000 km afmærkede vandrestier, som giver et nærmest uendeligt antal muligheder for at tilpasse vandreruterne til dine ønsker.

Blandt de vandremæssige højdepunkter er vandring i Caldera de Taburiente Nationalparken, som er et enormt vulkankrater skabt for millioner af år siden. Her er en vandretur lig med betagende vandløb og vandfald.

La Palma er også populær blandt stjernekiggere. Øens klare himmel giver nemlig uovertrufne forhold for at vende øjet mod det uendelige univers. På toppen af øens højeste punkt Roque de los Machucos findes et af verdens bedste teleskopiske observatorier.

Tenerife

Højt over den største kanariske ø Tenerife troner vulkantoppen Teide, som rækker op i 3.718 meters højde. Spaniens højeste tinde er oplagt at tage på vandretur både på og rundt om. Øens natur er meget kontrastfyldt med en tør og gold sydside og en frodig, grøn og særdeles blomsterrig nordside.

Vores vandreruter bringer dig bl.a. forbi Vilaflor som er den højest beliggende by på Tenerife og ud til de enorme klippeformationer Los Gigantes. Her er meget andet end det pulserende natteliv og lange dage på stranden, som mange måske forbinder med Tenerife.

Når du færdes på vandrestier omkring Teide er det ikke usædvanligt at se cyklister klatre op ad vulkanens skråninger. Således tager mange professionelle cykelryttere til øen i vinterhalvåret for at træne i øens behagelige klima.

Udsigt gennem dal på La Palma Vandrer på Tenerife Klippekyster på De Kanariske Øer


5 interessante fakta om De Kanariske Øer

 1. Den britiske admiral Lord Horatio Nelson, der bl.a. besejrede den danske flåde i Slaget på Reden i 1801, mistede sin højre arm under et fejlslagent angreb på Tenerife i 1797. 
 2. Ingen ved helt, hvorfor øgruppen hedder De Kanariske Øer. Nogle mener, at øerne er opkaldt efter det latinske ord for hund, Canaria, da de første europæere på øerne angiveligt fandt mange store hunde her. Kanariefugle har derimod fået deres navn efter øerne og ikke omvendt. 
 3. På øen La Gomera kan du høre fløjtesproget Silbo Gomero, som er udpeget som verdenskulturarv af UNESCO. 
 4. De Kanariske Øer har to hovedbyer, Santa Cruz på Tenerife og Las Palmas på Gran Canaria. Oprindeligt var øerne opdelt i to provinser med hver sin hovedby, men selv efter sammenlægningen til én provins har begge byer beholdt sin status som hovedby.
 5. Da den spanke borgerkrig brød, var den senere leder og diktator Francisco Franco ikke med. Han var blevet forflyttet til De Kanariske Øer, og det var først senere, at han trådte ind som lederen af Falangen. 

Spørgsmål

Savner du svar på nogle spørgsmål om vores vandreferier på De Kanariske Øer, må du endelig ringe til os på 86 15 35 99. Vi er klar til at hjælpe dig, og det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Der findes mange smukke og spændende øer i Atlanterhavet, som udgør eminente vandredestinationer. Foruden De Kanariske Øer byder både Madeira og Kap Verde på dejlige vandreture.

Men du behøver ikke rejse langt ud i Atlanten for at trave afsted over Spaniens smukke vandrestier, og naboen Portugal har også et væld af naturskønne vandreruter.