INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Apulien - fra Matera til Lecce

Vandreferie på egen hånd i Italien

Denne vandreferie på Salerno-halvøen lader dig føle essensen af Apulien. Oplev regionens autentiske charme igennem de traditionelle trullihuse, hyggelige gader og det fantastiske køkken.

In stock
Travel Code
VAI-054

Det kan du glæde dig til

På denne vandretur rejser du på egen hånd i en helt særlig del af Italien. Du går på opdagelse rundt omkring på Salento-halvøen, der udgør hælen af støvlelandet, og her venter massevis af eventyr. Apulien er nemlig spækket med kultur og ikonisk arkitektur.

Du vil på denne vandreferie opleve de unikke 'trulli'-huse i Alberobello, katedralen i Otranto, den smukke hvide by Ostuni og gamle olivenlunde. Denne vandreferie giver dig mulighed for at gå på opdagelse i regionens skønhed i dit helt eget tempo. Der er masser af tid til at betragte den storslåede kystlinje og nyde godt det traditionelle og uimodståelige køkken. Forude venter en perlerække af højdepunkter fra Syditalien.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Matera
Efter ankomst kan du bruge dagen på at udforske Materas gamle bydel, som er UNESCO Verdensarv.

Dag 2. Murgia plateuet
Vandring: ca. 2 timer, 7 km, højdemeter: +150 m/-150 m
Efter morgenmaden bliver du kørt af en privat transfer til etapens startpunkt. Derfra går ruten ad en naturskøn sti op til Murgia-plateuet, hvorfra der venter dig en smuk udsigt over Matera. Tag dig tid til at beundre de imponerende klippekirker fra det 8. århundrede. Videre på ruten kommer I gennem græsgange og stenbondehus, og du kan være heldig at se rovfugle, der er på udkig efter et bytte. Om eftermiddagen får du en guidet rundtur i Sassi. Efterfølgende er der transfer retur til Matera.

Dag 3. Matera - Alberobello
Dagen starter med en transfer til Alberobello, der også er UNESCO Verdensarv. Alberobello er en spændende by fyldt med de ikoniske trullihuse. Husene ligger smukt i den eksotiske dal, Itria. Natten tilbringes i en trulli i byens historiske centrum.

Dag 4. Gennem Itriadalen
Vandring: ca. 4 timer, 13 km, højdemeter: +100m/-100m
Du bliver kørt af en transfer til dagens startpunkt. Ruten fører dig gennem en gammel akvædukt mod byen, Locorotondo. Ruten fører dig gennem Itriadalens bølgende landskab, imens du passerer olivenlunde, vinmarker og utallige trullier. Sidst på dagen tager du en kort togtur tilbage til Alberobello (ca. 15 min.).

Dag 5. Alberobello - Ostuni
En transfer kører dig til Ostuni. Landsbyen, der er placeret på en bakketop og ligger i kort afstand til det sprudlende Adriaterhav, er kendt som 'Den hvide by' på grund af sin fæstning af hvidkalkede bygninger på bjergsiden. Ostunis charme ligger i den fortryllende labyrint af smalle gader. Bygningernes græske stil fremhæver den smukke middelhavsarkitektur. Nyd en fri eftermiddag med tid til at gå på eventyr i denne fortryllende by.

Dag 6. Ostuni - Lecce
Du bliver kørt af en transfer til Ostuni-togstation, hvorfra du tager toget videre til Lecce (ca. 1 time). Udnyt fritiden til at besøge de vigtigste monumenter i Salento-regionens hovedstad, der er præget af barokstil.

Dag 7. Otranto
Vandring: ca. 4 timer, 11 km, højdemeter: +100m/-100m
Tag et morgentog eller en bus til Otranto. Otranto er en lille badeby med udsigt over Adriaterhavet og er kendt som porten til Orienten. Byens katedral huser et prangende mosaikmønster, der dækker hele gulvet og er bestemt et besøg værd. Du vandrer langs med kysten, hvor du vil støde på imponerende kystvagttårne og et smukt planteliv. Sidst på dagen tager du tog eller bus retur til Lecce.

Dag 8. Hjemrejse
Udcheckning og hjemrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

Denne tur kræver almindelig god kondition. Underlaget varierer mellem grus og asfalterede stier. Som udgangspunkt er der lagt op til 3 vandredage og 2 fridage. Det er op til dig selv, om du alligevel vil udforske området til fods på fridagene.

Bemærk at vandretiden, der nævnt i dagsprogrammet, er et estimat og afhænger naturligvis af dit eget tempo, pauser osv. Det kan desuden være meget varmt i området i sommermånederne.

Indkvartering

Du bor 2 nætter på 3-stjernede hoteller, 2 nætter i en traditionel trulli og 3 nætter på bed & breakfast. Opholdet inkluderer morgenmad.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan flyve til Bari. Derfra kan du komme til Matera med bus (ca. 1 1/2 time). Se mere hos Pugliairbus. Alternativt kan du flyve til Brindisi. Derfra med bus og tog via Bari til Matera (ca. 4 timer). Se mere hos TreinItalia.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Apulien - fra Matera til Lecce
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

  Prisen inkluderer:

  • 7 x overnatning inkl. morgenmad
  • Guidet tur i Matera (dag 2)
  • Transfers nævnt i dagsprogrammet
  • Bagagetransport
  • Kort og rutebeskrivelse
  • Infomøde

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport til og fra Danmark
  • Entréer til museer etc.
  • Eventuelle turistskatter
  • Drikkepenge
  • Togbillet fra Locorotondo-Alberobello (dag 4)
  • Bus/tog Lecce-Otranto og retur (dag 7)

  Tillæg:

  • Ekstra nat i Matera eller Lecce: pris på forespørgsel

  Børnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Exodus Travels, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Exodus Travels. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

  Gå til toppen af siden

  Loading...