INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kap Verde - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Besøg 3 tropiske øer - Kap Verde

Kap Verde er grønne bjergsider med bananer, kaffe, en række eksotiske frugter og afgrøder - på den anden side stejle, majestætiske og ufrugtbare bjerge med flotte udsigter.

GARANTERET AFREJSE

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-024
Velkommen til de små øer med de store oplevelser

Kap Verde øgruppen er et lille, selvstændigt afrikansk land. Landet er samfundsmæssigt velfungerende med skolevæsen, sundhedssystem og rimeligt velfungerende infrastruktur, bedre end de fleste udviklingslande.

Oprindeligt har Kap Verde øerne været ubeboede og blev først koloniseret, da de første Portugisere opdagede øerne i 1400-tallet. Befolkningen er derfor en blandingsbefolkning (mulatter) af slaver fra Afrika og europæere fra mange lande – især portugisere. Deres sprog er kreol, et blandingssprog med elementer fra Portugal og Afrika. Kreol er dog kun et talt sprog, skriftsproget er portugisisk.

På Kap Verde oplever vi en befolkning som er meget venlige, afslappede og imødekommende. Den generelle stemning passer meget godt med deres motto ”ingen stress på Kap Verde”.

Ruby Rejser har haft gruppevandreture på Kap Verde siden 2005 og vi er faktisk lidt stolte af at være det første danske rejsebureau, der lavede vandreture på øerne. På de bjergrigeste øer, hvor størstedelen af afgrøderne dyrkes, findes der et utal af stier, som bruges til og fra markerne, og som befolkningen har brugt i århundreder til transport af afgrøder på æselryg fra markederne. Det er blandt mange af disse stier vi skal udforske Kap Verdes storslåede natur.

Oversigtskort

*Vi gør opmærksom på, at kortet kun er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Udrejse 
Udrejse fra Kastrup til Lissabon midt på eftermiddagen. Videre med fly til Praia, på øen Santiago med ankomst over midnat. Kørsel i godt en time til vores hotel i bjergene, hvor vi skal bo i 3 nætter.

2. dag. Rundtur i Nationalparken
Vores første vandretur er en rundtur i Nationalparken tæt ved hotellet og øens højeste bjerg, Pico Antonia på 1.394 m. Vi starter ad bred brolagt vej op forbi præsidentens sommerhus og forsætter rundturen gennem et næsten ubeboet område med flotte udsigter ud over vestkysten og ind over bjergene. Efter frokost følger vi en smal sti op til en bjergtop, fortsætter ud til et udsigtspunkt for derpå at vandre tilbage til vores hotel ad den brolagte vej. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 625 m Højdemeter ned 625 m  Vandretid ca. 4 timer

3. dag. Serra Malagueta og Tarrafal 
Santiago er den største og mest afrikanske af øerne, og det var herfra slavehandelen foregik. Øen er samtidig hovedproducent af landbrugsvarer. Vi kører til Nationalparken på nordøen ved Serra Malagueta, hvor landskabet er præget af grønne, bløde bjerge og opdyrkede marker. Vi vandrer ad grusvej med vide udsigter både mod nord, syd og vest. Her får vi mulighed for at stifte bekendtskab med de forskellige afgrøder, og måske hilse på lokal befolkningen, når de arbejder i marken. Før vandreturen besøger vi det brogede marked i Assomada og slutter af med et stop i byen Tarrafal, hvor der er mulighed for en dukkert ved en dejlig sandstrand. På tilbagevejen besøger vi SOS børnebyen i Assomada, såfremt stedet accepterer besøg på dagen, dette kan ikke planlægges på forhånd, men må aftales på dagen.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 340 m Højdemeter ned 440 m  Vandretid ca. 4 timer

4. dag. Flyttedag. 
Vi flyver i løbet af dagen til øen São Vicente, og med de nuværende flyplaner tager vi sidst på eftermiddagen videre med færgen til  Santo Antão, sejltid ca. 1 time. Transfer til Santo Antao Art Resort i Porto Novo.
Klimamæssigt er øen delt i to med den mere tørre del mod syd og den frodige, grønne nordlige del med dybe kløfter, som i nogle guidebøger beskrives som et af jordens smukkeste steder.
Inkluderet: morgenmad, aftensmad


5. dag. Alto Mira til Chã de Morte
Alto Mira ligger fortryllende inde i bjergene. Det sidste stykke kører vi på en smal jordvej, som snor sig langs klipperne med flotte udsigter ned i dalen. Vi vandrer 250 meter op gennem et smukt landskab med spidse lodrette små tinder, der dukker op mellem de små dyrkede jordlodder på bjergskråningen. Stigningen er til tider ret stejl, men forholdsvis hurtigt overstået. Vi når den smalle bjergkamp og nyder den flotte udsigt og de særprægede klippeformationer, inden den går stejlt ned det første stykke på et lidt vanskeligt terræn. På denne side af bjerget møder vi en del lokale, som er på vej til og fra markerne, som ligger lidt længere nede. Vi holder frokostpause i en mangolund med meget store træer. Efter frokost går det videre mod Chã de Morte og kommer til kanten af en imponerende slugt. Vel nede i den undres man over, hvordan vandet visse steder løber ud af skrænterne, hvilket må siges at være et særsyn på Kap Verde. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 440 m Højdemeter ned 620 m  Vandretid ca. 4-5 timer

6. dag. Covakrateret
Covakrateret er en kraterbund fra en for længst udslukt vulkan. Her regner det mere end noget andet sted på Kap Verde, så i modsætning til gårdsdagens mere bare landskaber går vi her i et fugtigt, frodigt og meget dramatisk landskab. I den frodige kraterbund i Cova-krateret kan vi se bønder arbejde på de firkantede jordstykker i den helt jævne bund. Fra vejen går vi først ned til kraterbunden og herfra går vi ad stier opad kraterkanten forbi et kildeudspring, indtil vi kommer til et snævert pas, på den anden side breder Paul-dalen sig ud med en fantastisk udsigt. Derefter går det stejlt nedad på en århundred gammel brolagt sti i den frodige Paul-dal og forbi marker, hvor der bl.a. dyrkes kaffe. 

Vandredagen er kort, så du kan nå at gøre dig bekendt med Porto Novo
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 190 m Højdemeter ned 1000 m  Vandretid ca. 3-4 timer

7. dag. Paul dalen.
Vi skal udforske den vidunderlige Paul dal og starter med at besøge en souvenir shop med lokale souvenirs. Derefter vandrer vi ned og krydser vandløbet i bunden af dalen og bevæger os langsomt op af bjergsiden. Her dyrkes der meget kaffe og planterne er så høje, at det næsten virker jungleagtigt. Mange af de små huse er traditionelle med tag af sukkerrør og vi møder mange lokale på stien. Vi spiser frokost på gårdspladsen af en meget lille gård, hvor der dyrkes kaffe.  
Derefter begynder det snart at gå ned ad mod flodlejet, som er tæt besat med små haver med yams. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 435 m  Vandretid ca. 3-4 timer

8. dag. Corda til Cuculi, flyttedag til Ponto do Sol.
Vi kører til Corda og starter lige ved skolen. Hvis børnene har frikvarter, plejer der straks at være stor efterspørgsel på blyanter og balloner. Stien går tæt forbi de små huse og terrasser med afgrøder. Senere bliver det mere øde for derefter at åbne sig op i et flot kig ned i den næste kløft med masser af små marker. Vi vandrer i bjergverdenen forbi terrassemarker, som det er et slid at passe. Vi slutter med drikkepause i Coculi, hvorefter vi kører til Ponto do Sol på nordkysten, hvor vi skal bo de to sidste nætter på Santo Antao.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 0 m Højdemeter ned 870 m  Vandretid ca. 3-4 timer

9. dag. Kystvandring
Dagens tur byder på en utrolig smuk kystvandring. Vi kører ad en svimlende vej til den første landsby langs kysten. Herfra vandrer vi mod vest op og ned ad klipperne med kig ud over eller ned i havet. Stierne på Santo Antão er brede og brolagte og som oftest med et stengærde, der følger stien. På dagens strækning kan stien og stengærdet være ødelagt hist og her på grund af nedfaldne sten. Vi kommer gennem 4 små landsbyer, som udelukkende forbindes af stien. Ved slutningen af vandreturen flader terrænnet ud og vi passerer et sandstens område med masser af kiselsvampe, sandsynligvis dannet for millioner af år siden, både i sandet og i små huler. Vi fortsætter helt til Cruzinha, et hyggeligt lille fiskerleje, hvor vi har mulighed for en forfriskning på cafeen.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 655 m Højdemeter ned 760 m  Vandretid ca. 4-5 timer

10. dag. Vandring, karneval og flyttedag til Mindelo
Dette er vores sidste dag på Santo Antao og vores sidste vandredag på Kap Verde-øerne. Vores normale program plejer at byde på en kort vandring på Santo Antao inden vi tager færgen videre til øen Sao Vicente. På turen i 2018 vil programmet dog være præget af årets karneval, der finder sted i byen Mindelo på Sao Vicente. Karnevalet fylder meget i de lokales bevidsthed, der alle tager dagen fri for at deltage i festlighederne. Det betyder, at vi skal med en færge om morgenen til Sao Vicente, da der ikke er nogen færger, der sejler om eftermiddagen. Vi kommer til Mindelo og skal opleve et karneval som man kun finder lignende i Brasilien. På Kap Verde er karnevalet en stor event, der er centreret i Mindelo. Festlighederne tiltrækker mange turister hvert år,

Byen Mindelo byder bl.a på hyggelige gader med gadehandel, torve med markeder og et større fiskemarked ved vandet. Fadosangerinden Cesario Evora boede i byen og efter hendes død er lufthavnen blevet opkaldt efter hende.

Hvis det er muligt vil vi planlægge en kort vandretur på Sao Vicente, men karnevalet i byen kommer helt sikkert til at fylde godt op i dagens oplevelser.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad

11. dag Hjemrejse 
Afrejse om morgenen til Cesario Evora-lufthavnen, hvorfra vi har afgang til Lissabon kl. 13.35 med ankomst kl. 18.35. Overnatning i Lissabon.
Inkluderet: morgenmad, aftensmad

12. dag. Hjemkomst 
Afgang fra Lissabon kl. 10.30 med ankomst Kastrup kl. 15.10

Inkluderet: morgenmad

Sværhedsgrad 3

Vandreturenes sværhedsgrad ligger som udgangspunkt på grad 3. Enkelte dage er graden dog mest niveau 2.

Øerne er meget kuperede og der forekommer en del opstigninger og nedstigninger. Nogle mere stejle end andre. Underlaget varierer fra brostensbelagte stier til stier med løse sten og grus samt jordveje.


Der er strækninger på nogle af vandringerne hvor man ikke skal lide af højdeskræk. 
Har du udpræget højdeskræk kan der være to-tre vandredage, som du må springe over.


Vi har lokal guide med på alle vandreturene, han taler både kreol, portugisisk og engelsk. 


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

 

Indkvartering

Hotellerne vi har valgt er af varierende standard. 

På øen Santiago bor vi på Quinta da Montanha (3 overnatninger).
Et hotel bygget til vandrere med pæne værelser. Hotellet har egen køkkenhave, hvis produkter vi skal nyde. Hotellet er beliggende midt i den lille landsby, Rui Vaz, i den frodige natur med udsigt over bjergene og til det daglige liv med hanegal, som udfolder sig lige uden for hotellet. 

På øen Santo Antão bor vi to steder.
I Porto Novo på det moderne, 4* hotel Santantao Art Resort. (4 overnatninger)
Porto Novo er færgehavn for sejladsen til Mindelo, og er den største by på øen med flere uddannelsesinstitutioner og regeringens lokale administration er placeret her. Byen har dog også mange fattige kvarterer.

I Ponta do Sol bor vi på det ret enkle Residencial Ponta do Sol. (2 overnatninger)
I Ponta do Sol er der opløb og liv ved havnen, når de mange små fiskerbåde skal ud eller ind gennem den smalle indsejling, samt ved stenbordene, hvor der spilles kort.

På øen São Vicente bor vi på Don Paco Hotel***. (1 overnatning).
Et skønt hotel placeret lige ved den smukke Marina i Mindelo.

Sidste overnatning på rejsen er på Hotel Roma*** i Lissabon. Et dejligt hotel vi tidligere har anvendt på denne rejse. Hotellet er 6 km fra lufthavnen, så vi har kort køretid til hotellet. Vi slutter sidste aften sammen med en dejlig middag i hotellets restaurant. 

Forplejning

Der er inkluderet helpension (morgenmad, frokost, aftensmad) på alle vandredagene.

De resterende dage er der inkluderet halvpension (Morgenmad, aftensmad)

Drikkevarer er ikke inkluderet.

Middagene spises normalt på hotellerne. På vandredagene får vi picnicpakker med til frokost.

Under dagsprogrammet kan du se hvilken type pension, der er inkluderet de forskellige dage.

Klima

Kap Verde øerne har et tropisk klima. I januar og februar er temperaturen typisk 20-24 grader. Nattemperaturen er normalt 4-5 grader lavere end dagtemperaturen

På Kap Verde dominerer den nordøstlige vind, som normalt bringer en kølig brise ind over øerne.

Rejsefakta

Rejsedokumenter:
Du skal medbringe dit pas, som skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Du skal have tegnet en sygeforsikring til denne rejse, da du ikke er dækket af det gule sygesikringsbevis. Ruby Rejser formidler salg af rejseforsikringer fra Gouda rejseforsikring. Du kan via vores hjemmeside tegne en års- eller ferierejseforsikring gennem Gouda. http://www.ruby-rejser.dk/rejseforsikring/

Visum:
Der kræves visum ved indrejse til Kap Verde. 

Ved ankomsten til Kap Verde skal myndigheder have følgende oplysninger på forhånd fra dit pas og som du bedes oplyse ved tilmeldingen: fødselsdato, fødselssted, nationalitet, pasnummer, udstedelsesdato og udløbsdato. 
Dit pas skal have udløbsdato mere end 6 måneder efter hjemrejsedato fra Kap Verde.

Vaccinationer: 
Der kræves ingen vaccinationer ved indrejse til Kap Verde. Det er dog altid en god ide at være opdateret på stivkrampe og difteri. Derudover kan du i samråd med din læge overveje en vaccination mod hepatitis A. Er du i tvivl om noget, så kontakt din læge.

Valuta: 
Den lokale valuta er Kap Verde escudos (CVE). Du kan ikke veksle til CVE i Danmark. Du kan vælge at veksle medbragte Euro på Kap Verde eller benytte hæveautomater undervejs (vi veksler morgenen efter ankomsten). Det er også muligt at betale med Euro en del steder og derved få tilbage i Escudos. 1 Euro = ca. 110 Escudos. Der er dog flere og flere steder, hvor der er pengeautomater, bl.a. i Praia lufthavn, Ponta do Sol, Porto Novo og Mindelo. På hotellerne kan der betales med kreditkort (nogle steder kun VISA) og med euro.

Transport:
Vi flyver mellem hovedøen Santiago og Sao Vicente med de lokale fly med 44 eller 68 sæder. Fra Sao Vicente sejler vi med færgen til øen Santo Antão. Øerne er vidt forskellige både hvad angår klima, vegetation og befolkning. Vi kommer meget tæt på den lokale befolkning, som vi møder på vandreturene. 

Transporten til og fra vandringerne foregår i egne minibusser med plads til 10-18 passagerer.

Lokale forhold:
Der er generelt stor mangel på vand på Kap Verde, hvilket betyder, at der nogle steder ikke er så meget vand tilbad og toiletter, så vent med de lange brusebade til du kommer hjem.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Udrejse Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse kl. Ankomst Transfer
04-02-2018 TAP TP 757 T2 Kastrup (CPH) kl. 15:55 Lissabon (LIS) kl. 18:35
04-02-2018 TAP TP 1531 Lissabon (LIS) kl. 21:45 Praia (RAI) kl. 01:10 ca. 1 time med bus


Flyttedag Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse kl. Ankomst Transfer
07-02-2018 Binter NT 810 Praia (RAI) kl. 07:00 Sao Pedro (VXE) kl. 07:55

Hjemrejse Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse kl. Ankomst kl. Transfer
14-02-2018 TAP TP 1554 - Säo Pedro (VXE) kl. 13:35 Lissabon (LIS) kl. 18:30
15-02-2018 TAP TP 756 Lissabon (LIS) kl. 10:30 kastrup (CPH) kl. 15:10


Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Besøg 3 tropiske øer - Kap Verde
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

 Inkluderet i pris/person:

 • Flyrejse fra København til Santiago/fra Sao Vicente med rutefly med TAP
 • Alle indenrigstransporter med fly og færge
 • 11 overnatninger på dobbeltværelse med morgenmad
 • 10 aftensmad
 • Madpakker eller frokost på vandredage
 • 7 eller 8 vandredage, afhængig af de endelige lokale færge- og flytider samt karnevallet i Mindelo
 • Visum
 • Drikkepenge til lokale chauffører og guider
 • Dansk og lokal turleder
 • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

 Bemærkninger:

 • Deltagerantal min. 12 – max 21 pers. 

 Prisen inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring 
 • Drikkepenge på værelset

 Turleder: Per Christensen

 

Gå til toppen af siden