INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Besøg 3 tropiske øer - Kap Verde

Kap Verde - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Kap Verde er modsætningernes paradis med grønne bjergsider, bananer, kaffeplanter og en række  eksotiske frugter og afgrøder - på den anden side stejle, majestætiske og ufrugtbare bjerge med flotte udsigter.

In stock
Travel Code
VAG-024
Velkommen til de små øer med de store oplevelser

Kap Verde øgruppen er et lille, selvstændigt afrikansk land. Landet er samfundsmæssigt velfungerende med skolevæsen, sundhedssystem og rimeligt velfungerende infrastruktur, bedre end de fleste udviklingslande.

Kap Verde er et farveorgie – afrikanske klædedragter i mange farver; huse malet i stærke farver, små grønne jordlodder eller til tider tørre brune jordlodder, havets mange nuancer fra dybt blå til det grønlige og med hvide skumtoppe, klipper i røde, brune, grå og sorte farver.

Oprindeligt har Kap Verde øerne været ubeboede og blev først koloniseret, da de første Portugisere opdagede øerne i 1400-tallet. Befolkningen er derfor en blandingsbefolkning (mulatter) af slaver fra Afrika og europæere fra mange lande – især portugisere. Deres sprog er kreol, et blandingssprog med elementer fra Portugal og Afrika. Kreol er dog kun et talt sprog, skriftsproget er portugisisk.

På Kap Verde oplever vi en befolkning som er meget venlige, afslappede og imødekommende. Den generelle stemning passer meget godt med deres motto ”ingen stress på Kap Verde”.

Ruby Rejser har haft gruppevandreture på Kap Verde siden 2005 og vi er faktisk lidt stolte af at være det første danske rejsebureau, der lavede vandreture på øerne. På de bjergrigeste øer, hvor størstedelen af afgrøderne dyrkes, findes der et utal af stier, som bruges til og fra markerne, og som befolkningen har brugt i århundreder til transport af afgrøder på æselryg fra markederne. Det er blandt mange af disse stier vi skal udforske Kap Verdes storslåede natur.

Oversigtskort

*Vi gør opmærksom på, at kortet kun er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Udrejse 
Udrejse fra Kastrup til Lissabon midt på eftermiddagen. Videre med fly til Praia, på øen Santiago med ankomst over midnat. Kørsel i godt en time til vores hotel i bjergene, hvor vi skal bo i 3 nætter.

2. dag. Rundtur i Nationalparken
Vores første vandretur er en rundtur i Nationalparken tæt ved hotellet og øens højeste bjerg, Pico Antonia på 1.394 m. Vi starter ad en brostensbelagt vej op forbi præsidentens sommerhus og rundturen forsætter gennem et næsten ubeboet område med flotte udsigter over vestkysten til øen Fogo og ind over bjergene. På vejen møder vi ofte de lokale bønder, på vej til og fra markerne; ofte med et stort bundt foder eller brænde på hovedet; eller vi møder et æsel, der i ensom majestæt går hjem med et stort læs på ryggen.
Efter frokost ved kanten af en dyb slugt følger vi en smal sti op til en bjergtop med radarer og TV-antenner, for derpå at vandre tilbage til vores hotel ad den brolagte vej. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


625 m


625m


4 t

3. dag. Serra Malagueta og Tarrafal 

Santiago er den største og mest afrikanske af øerne, og det var herfra slavehandelen foregik. Øen er samtidig hovedproducent af landbrugsvarer. Vi kører til Nationalparken på nordøen ved Serra Malagueta, hvor landskabet er præget af grønne, bløde bjerge og opdyrkede marker. Vi vandrer ad grusvej forbi enkelte små huse og  udsigter både mod nord, syd og mod vest ser vi af og til det store Atlanterhav.
Sidst på turen kommer vi til en højslette, forbi fattige huse med hårdtarbejdende familier, der forsøger at overleve på den ufrugtbare og tørre jord. Før vandreturen besøger vi det brogede marked i Assomada og slutter af med et stop i byen Tarrafal, hvor der er mulighed for en dukkert ved en dejlig sandstrand. I Assmoada besøger vi SOS børnebyen, såfremt stedet accepterer besøg, dette kan ikke planlægges på forhånd, men må aftales på dagen. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


2


340 m


440 m


4 t


4. dag. 
Flyttedag. 
Vi flyver i løbet af dagen til øen São Vicente, og med de nuværende flyplaner tager vi sidst på eftermiddagen videre med færgen til  Santo Antão, sejltid ca. 1 time. Transfer til Santo Antão Art Resort i Porto Novo.
Klimamæssigt er øen delt i to, med den mere tørre del mod syd og den frodige, grønne nordlige del med dybe kløfter, som i nogle guidebøger beskrives som et af jordens smukkeste steder.
Inkluderet: morgenmad, aftensmad


5. dag. Alto Mira til Chã de Morte
En fantastisk vandredag i et fortryllende landskab.
Alto Mira ligger som en grøn plet midt i de majestætiske bjerge. Det sidste stykke kører vi på en smal jordvej, som snor sig langs klipperne med flotte udsigter ned i dalen. Vi vandrer 250 højdemeter op gennem et smukt landskab med spidse lodrette små tinder, der dukker op mellem de små  jordlodder på bjergskråningen med kasava, yams, majs, bønner, chili og tomater. Stigningen er til tider ret stejl, men forholdsvis hurtigt overstået. Vi når den smalle bjergkam og nyder den flotte udsigt og de særprægede klippeformationer, inden den går stejlt ned det første stykke på et lidt vanskeligt terræn. På denne side af bjerget møder vi en del lokale, som er på vej til og fra markerne, som ligger lidt længere nede. Vi holder frokostpause i en mangolund med meget store træer. Efter frokost går det videre mod Chã de Morte og vi passerer en imponerende slugt. Vel nede i den undres man over, hvordan vandet visse steder løber ud af skrænterne, hvilket må siges at være et særsyn på Kap Verde. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


440 m


620 m


4-5 t


6. dag. Fridag
Dagen byder på tid til lidt afslapning og mulighed for et skolebesøg i området.
Inkluderet: morgenmad, aftensmad

7. dag. Corda til Cuculi, flyttedag til Punto do Sol.
Dagen viser de meget stejle bjerge i det indre af Santo Antão, med nogle vide udsyn til fantastiske landskaber. På trods af de stejle bjergsider kommer vi forbi enkelte ruiner af huse, som i tidligere tider har rummet en familie, der har forsøgt at dyrke afgrøder på bjergskråningerne. Vi starter dagen med at pakke kufferterne på taget af bussen og kører til Corda, Vi starter lige ved skolen. Hvis børnene har frikvarter, plejer der straks at være stor efterspørgsel på blyanter og kuglepenne. Stien går tæt forbi de små huse og terrasser med afgrøder. Senere bliver det mere øde, for derefter at åbne sig op i et flot kig ned i den næste kløft med masser af små marker. Vi vandrer i bjergverdenen forbi terrassemarker, som det er et slid at passe. Vi slutter med drikkepause i Coculi, hvorefter vi kører til Ponta do Sol på nordkysten, hvor vi skal bo de tre sidste nætter på Santo Antão. 
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


0 m


870 m


3-4 t


8. dag. Pauldalen
Pauldalen er det grønne paradis på Santo Antão. Turen starter ved  en ”souvenir” shop med lokale produkter. Herfra vandrer vi ned og krydser vandløbet i bunden af dalen og bevæger os langsomt op af bjergsiden. Her dyrkes der meget kaffe, sukkerrør, alle slags grøntsager.  Ofte er planterne  så høje, at det næsten virker jungleagtigt. Mange af de små huse er traditionelle med tag af sukkerrør og vi møder mange lokale på stien. Vi spiser frokost på gårdspladsen på en stemningsfuld og traditionel, meget lille gård, hvor der dyrkes kaffe. Her laves maden i et åbent ildsted med åben røglem i loftet. På gårdspladsen hjuler hønsene rundt sammen med kattene. Derefter begynder det snart at gå ned ad mod flodlejet, som er tæt besat med små haver med yams.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


300 m


435 m


3-4 t


9. dag. Kystvandring
Dagens tur byder på en utrolig smuk kystvandring. Vi vandrer mod vest op og ned ad klipperne med kig ud over eller ned i havet. Mange af stierne på Santo Antão er brede og brolagte og som oftest med et stengærde, der følger stien. På dagens strækning kan stien og stengærdet være ødelagt hist og her på grund regnskyl og af nedfaldne sten. Vi kommer gennem 4 små landsbyer, som udelukkende forbindes af stien. Mellem de to første byer er opsat små stationer, som symboliserer en hændelse på Jesus vandring med korset til Golgata, på denne strækning er der hver påske en procession med mange mennesker. I en af flækkerne spiser vi frokost på det lille torv ved skolen, med to klasselokaler og med kun en håndfuld elever. Herefter fortsætter vi med en imponerende udsigt over havet, nogle gange går stien i havniveau, nogle gange højt oppe på bjergsiden. Ved slutningen af vandreturen flader terrænnet ud og vi passerer et sandstens område med masser af kiselsvampe, sandsynligvis dannet for millioner af år siden, både i sandet og i små huler. Vi fortsætter helt til Cruzinha, et hyggeligt lille fiskerleje, hvor vi har mulighed for en forfriskning på cafeen.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


655 m


760 m


4-5 t


10. dag. Covakrateret, Flyttedag

Covakrateret er en kraterbund fra en for længst udslukt vulkan. Her regner det mere end noget andet sted på Kap Verde, så i modsætning til gårdsdagens mere bare landskaber går vi her i et fugtigt, frodigt og meget dramatisk landskab. I den frodige kraterbund i Cova-krateret kan vi se bønder arbejde på de firkantede jordstykker i den helt jævne bund. Fra vejen går vi først ned til kraterbunden og herfra går vi ad stier opad kraterkanten forbi et kildeudspring, indtil vi kommer til et snævert pas. I klart vejr vil den pludselige udsigt til den anden side tage pusten fra en; langt ned af en meget stejl skråning breder Paul-dalen sig ud med en fantastisk udsigt. Fra kraterkanten går det stejlt nedad, på en århundred gammel brolagt sti til bunden af  den frodige Paul-dal, forbi marker, hvor der bl.a. dyrkes kaffe, grøntsager, bananer, alt kan gro her. Stien vi vandrer på blev oprindeligt anlagt for at kunne transportere frugt og grønt fra den meget frugtbare dag over til Porto Novo. Vandredagen er kort, så der er tid til at nå færgen til øen São Vicente, hvor vi skal bo i byen Mindelo. Byen byder bl.a på hyggelige gader med gadehandel, torve med markeder og et større fiskemarked ved vandet. Fadosangerinden Cesario Evora boede i byen og efter hendes død er lufthavnen blevet opkaldt efter hende.
Inkluderet: morgenmad, frokost, aftensmad


3


190 m


1000 m


3-4 t


11. dag 
Hjemrejse 
Afrejse om morgenen til Cesario Evora-lufthavnen, hvorfra vi flyver til Lissabon. Vi ankommer til vores hotel i Lissabon først på aftenen, hvor der vil være tid til en afslutningsmiddag sammen.
Inkluderet: morgenmad, aftensmad

12. dag. Hjemkomst 
Fra Lissabon afgår vores fly direkte hjem til København. 
Inkluderet: morgenmad

Sværhedsgrad 3

Vandreturenes sværhedsgrad ligger som udgangspunkt på grad 3. Enkelte dage er graden dog mest niveau 2.

Øerne er meget kuperede og der forekommer en del opstigninger og nedstigninger. Nogle mere stejle end andre. Underlaget varierer fra brostensbelagte stier til stier med løse sten og grus samt jordveje.


Der er strækninger på nogle af vandringerne hvor man ikke skal lide af højdeskræk. 
Har du udpræget højdeskræk kan der være to-tre vandredage, som du må springe over.


Vi har lokal guide med på alle vandreturene, han taler både kreol, portugisisk og engelsk. 


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

 

Indkvartering

Hotellerne vi har valgt er af varierende standard. 

På øen Santiago bor vi på Quinta da Montanha (3 overnatninger).
Et hotel bygget til vandrere med pæne værelser. Hotellet er beliggende midt i den lille landsby, Rui Vaz, knap 900 m.o.h. i den frodige natur med udsigt over bjergene og til det daglige liv med hanegal, som udfolder sig lige uden for hotellet. 

På øen Santo Antão bor vi to steder.
I Porto Novo på det moderne, 4* hotel Santantao Art Resort. (3 overnatninger)
Porto Novo er færgehavn for sejladsen til Mindelo, og er den største by på øen med flere uddannelsesinstitutioner og regeringens lokale administration er placeret her. Byen har dog også mange fattige kvarterer. Hotellet er relativt nyt, bygget som et mindre resort, med god plads i den store have med swimmingpool; også indendørs er der rummelige fælles faciliteter. Selv om hotellet udstråler et vist ambitionsniveau, kan servicen nok ikke altid helt leve op til dette niveau.
Ud for hotellet er der en lille strand, hvor fiskerne har en del små både – der er ofte meget liv, og man er altid velkommen til at kigge med, når en båd kommer ind, oftest med en sparsom fangst; men nogle gange er lykken gjort, så er det en stor tun, der har bidt på krogen.  

I Punta do Sol bor vi på det nybyggede 4* Tiduca Hotel. (3 overnatninger) Et moderne hotel med europæsk indretning. Hotellet har en perfekt beliggenhed helt ud til den lille havn med ret mange fiskerbåde.
Hvis det store Atlanterhav ikke viser tænder, kan fiskerne tage på fiskeri – og så er der opløb og liv ved havnen. Det er altid lidt nervepirrende, når de små fiskerbåde skal ud eller ind gennem den smalle indsejling Når der er liv er det ikke kun fiskerne som færdes ved havnen,  mange vil gerne hjælpe til med at tømme bådene for fisk og ved de små stenborde spilles der kort.

På øen São Vicente bor vi på Don Paco Hotel***. (1 overnatning).
Et skønt hotel placeret lige ved den smukke Marina i Mindelo.

Sidste overnatning på rejsen er på hotel i Lissabon. Vi slutter sidste aften sammen med en dejlig middag i hotellets restaurant. 

Forplejning

Der er inkluderet helpension (morgenmad, frokost, aftensmad) på alle vandredagene.

De resterende dage er der inkluderet halvpension (Morgenmad, aftensmad)

Drikkevarer er ikke inkluderet.

Middagene spises normalt på hotellerne. På vandredagene får vi picnicpakker med til frokost.

Under dagsprogrammet kan du se hvilken type pension, der er inkluderet de forskellige dage.

Klima

Kap Verde øerne har et tropisk klima. I januar og februar er temperaturen typisk 20-22 grader. Nattemperaturen er normalt 4-5 grader lavere end dagtemperaturen, På turens første dage bor vi højt i bjergene, hvilket både sænker dag og nattemperaturer med 4-5 grader, måske endnu mere hvis skyerne lægger sig som en dyne over byen når mørket sænker sig.

På Kap Verde dominerer den nordøstlige vind, som normalt bringer en kølig brise ind over øerne.

Rejsefakta

Rejsedokumenter:
Du skal medbringe dit pas, som skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Du skal have tegnet en sygeforsikring til denne rejse, da du ikke er dækket af det gule sygesikringsbevis. Ruby Rejser formidler salg af rejseforsikringer fra Gouda rejseforsikring. Du kan via vores hjemmeside tegne en års- eller ferierejseforsikring gennem Gouda. http://www.ruby-rejser.dk/rejseforsikring/

Visum:
Der kræves visum ved indrejse til Kap Verde. 

Ved ankomsten til Kap Verde skal myndigheder have følgende oplysninger på forhånd fra dit pas og som du bedes oplyse ved tilmeldingen: fødselsdato, fødselssted, nationalitet, pasnummer, udstedelsesdato og udløbsdato. 
Dit pas skal have udløbsdato mere end 6 måneder efter hjemrejsedato fra Kap Verde.

Vaccinationer: 
Der kræves ingen vaccinationer ved indrejse til Kap Verde. Det er dog altid en god ide at være opdateret på stivkrampe og difteri. Derudover kan du i samråd med din læge overveje en vaccination mod hepatitis A. Er du i tvivl om noget, så kontakt din læge.

Valuta: 
Den lokale valuta er Kap Verde escudos (CVE). Du kan ikke veksle til CVE i Danmark. Du kan vælge at veksle medbragte Euro på Kap Verde eller benytte hæveautomater undervejs (vi veksler på tredjedagen, før har du ikke brug for lokal valuta). Det er også muligt at betale med Euro en del steder og derved få tilbage i Escudos. 1 Euro = ca. 110 Escudos. Der er dog flere og flere steder, hvor der er pengeautomater, bl.a. i Praia lufthavn, Assomada, Ponta do Sol, Porto Novo og Mindelo. På hotellerne kan der betales med kreditkort (nogle steder kun VISA) og med euro.

Transport:
Vi flyver mellem hovedøen Santiago og Sao Vicente med indenrigsfly. Fra Sao Vicente sejler vi med færgen til øen Santo Antão. Øerne er vidt forskellige både hvad angår klima, vegetation og befolkning. Vi kommer meget tæt på den lokale befolkning, som vi møder på vandreturene. 

Transporten til og fra vandringerne foregår i egne minibusser med plads til 10-18 passagerer.

Lokale forhold:
Der er generelt stor mangel på vand på Kap Verde, hvilket betyder, at der nogle steder ikke er så meget vand tilbad og toiletter, så vent med de lange brusebade til du kommer hjem.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

UdrejseFlyselskabFlynummerTerminalAfrejse kl.AnkomstTransfer
10-02-2020 TAP TP 757 Kastrup (CPH) kl. 15.40 Lissabon (LIS) kl. 18.20
10-02-2020 TAP TP 1543 Lissabon (LIS) kl. 20.45 Praia (RAI) kl. 00.10 ca. 1 time med bus


Flyttedag Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse kl. Ankomst Transfer
13-02-2019 Binter Praia (RAI)  Sao Pedro (VXE) 

Hjemrejse Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse kl. Ankomst kl. Transfer
20-02-2020 TAP TP 1554 Säo Pedro (VXE) kl. 13.40 Lissabon (LIS) kl. 18.40 20. min
21-02-2020 TAP TP 756 Lissabon (LIS) kl. 10.10 kastrup (CPH kl. 14.55 20 min
Bestil

1 person. Enkeltværelse med bad og toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
710-02-202021-02-202011 nætter18.698,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
710-02-20201118.698,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse med bad og toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
710-02-202021-02-202011 nætter16.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
710-02-20201116.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

 Inkluderet i pris/person:

 • Flyrejse fra København tur/retur
 • Alle indenrigstransporter med fly og færge
 • 11 overnatninger på dobbeltværelse med morgenmad
 • 10 aftensmad
 • Madpakker eller frokost på vandredage
 • 7 eller 8 vandredage, afhængig af de endelige lokale færge- og flytider.
 • Visum
 • Drikkepenge til lokale chauffører og guider
 • Dansk og lokal turleder

 Bemærkninger:

 • Deltagerantal min. 12 – max 21 pers. 

 Prisen inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring 
 • Drikkepenge på værelset

 Turleder:

Per Christensen (afrejse 10.02.2020)


 

Gå til toppen af siden