INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Korsika - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Bjergbyer og badestrande

Vandretur på Korsika med ophold 3 nætter i charmerende bjergby og lidt mere udfordring til benene.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-047
Balagnes bjergbyer og badestrande

På denne forrygende vandretur er nærhed et nøgleord. Vi kommer tæt på livet i den lille bjerglandsby Speluncato. Her har livet udfoldet sig gennem århundreder i de små, stejle, brostensbelagte gader med gamle huse, og bjergene har ydet den beskyttelse, der skal til for at undgå de fjendtlige skibe, som gerne ville overtage de små byers rigdomme. Der er masser af liv i byen, og hver morgen fyldes skolebussen med børn, som bliver kørt til skolen i den større bjergby, Belgodere eller Ile Rousse. Vi kommer tæt på naturen der omgiver byen, da vandringer foregår i nærområdet med en afstikker til Tartaginefloden i den bagvedliggende dal; Tartagine som pryder mange postkort. Fra Speluncato går vi ned mod Algajola hvor den sidste halvdel af vandreugen tilbringes. Algajola har en fantastisk flot badestrand – så her kan du afslutte alle vandredage med en dukkert i det krystalklare vand. Har du før været på vandretur med Ruby Rejser på Korsika, kan vi med denne vandretur love dig en ny oplevelse af en lille bjerglandsby, og nogle dejlige, men lidt udfordrende vandringer.

Indkvartering

De første 3 nætter bor vi på Hotel A Spelunca i den lille bjergby Speluncato. Hotel A Spelunca er meget gammelt, bygget af kardinal Domenico Savelli medens han var kammerherre for pave Pius den IX i perioden 1853 til 1864. Store dele af hotellet er fra dengang det blev bygget, stentrapperne mellem etagerne, tapetet i den stemningsfulde spisestue på første sal – faktisk også alle værelserne med deres klassiske præg, kombineret med at de blev delt af en væg da der blev lavet badeværelser i tresserne. 
De sidste 4 nætter er der indkvartering i Algajola på Hotel Pascal Paoli***, et velfungerende hotel placeret i udkanten af byen få 100 meter fra stranden.

Sværhedsgrad 3-4

Turen er mere udfordrende end de fleste andre vandreture, vi har på Korsika. Dels på grund af et par lange vandredage og dels på grund af højdeforskellen nogle dage. Vandringerne foregår på stier, undertiden med stenede passager og småklipper. Maksimal højdeforskel 1030 meter op og ned. Man bør vide, at Korsika er en kuperet klippeø. Man vil derfor opleve enkelte stejlere passager på nogle af ruterne, hvor man kan være nødt til at støtte med hænderne på klipperne.


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Dagsprogram

1. dag. Afrejse

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

 Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
02-09-2017 Atlantic Airways Kastrup kl. 16:20 Bastia kl. 18:50 Ca. 1,5 timer med bus
02-09-2017 Atlantic Airways Billund* kl. 14:50 Bastia kl. 18:50 Ca. 1,5 timer med bus

*I 2017 flyver vi fra Billund via Kastrup til Bastia t/r. Afrejse fra Billund t/r koster 750 kr. pr. person til rejsens pris.

2. dag. Monte Tolu
Første vandredag starter lige uden for Speluncato. Vandrestien begynder straks at gå opad i en stor gryde med lav bevoksning af maki. Efterhånden som vi kommer op bliver udsigten over "lavlandet" under os mere og mere imponerende og efter 1 1/2 times vandring når vi passet Bocca di Croce. Herfra fortsætter vi langs kammen til toppen Monte Tolu. Sidste stykke op er let klatring, hvor hænderne må taget i brug, men vi belønnes med en fantastisk udsigt. Vi følger kammen tilbage, men fortsætter mod et andet pas, Bocca di a Battaglia, hvorfra vi finder stien, som bringer os tilbage til Speluncato.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 800 m Højdemeter ned 800 m  Vandretid 5-6 timer

3. dag. Olmi Capella
Fra Speluncato kører vi op til Bocca du a Battaglia, som vi kom forbi i går. Vandreturen går næsten nedad hele dagen. Vi starter fra passet ned gennem en smuk egeskov, og når efter en lille time Olmi Capella. Efter at have krydset byen går stien en smule opad, og følger kørevejen til endnu et pas. Gennem skov når vi til den lille flække Vallica, som vi fortsætter gennem. Længere fremme går stien kraftigt nedad til Tartagine-floden gennem krat og stikkende maki. Vi følger floden det sidste stykke til endnu en flække, Piana.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 220 m Højdemeter ned 1000 m  Vandretid 5-6 timer

4. dag. Til Algajola
Flyttedag. I dag forlader vi Speluncato, for til fods at bevæge os ned til Ile Rousse og Algajola. Undervejs skal vi passere den store gryde med landbrugsland, som vi kan se under Speluncato. I starten er nedstigningen temmelig stejl - men hurtigt flader terrænet ud, og bliver næsten fladt. Efter at have krydset jernbanen går terrænet opad til Monticello. Herfra kan vi se Ile Rousse og kysten. Monticello er næsten vokset sammen med Ile Rousse, og det sidste stykke fornemmer vi, at vi nærmer os byen. Vi følger stranden ind til centrum af Ile Rousse, hvor der måske er tid til en forfriskning, inden vi bliver hentet og kørt til hotellet i Algajola.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 140 m Højdemeter ned 750 m  Vandretid 5 timer

5. dag. Fridag
Fridag. Nyd Algajola og stranden. Eller tag toget langs kysten til Calvi. Eller en lille vandretur op i baglandet til Corbara og Pigna. Eller måske en tur på cykel til de små byer i Balagna.

6. dag. Cima di Saint Angelo
Vi går fra hotellet og følger landevejen et stykke. Hurtigt kommer vi ind på en sti, som fører os op til Pigna - en lille landsby, hvor mange kunsthåndværkere holder til. Turen går videre forbi Corbara klostret og op til en ret flad bjergkam. Herfra kan de som har lyst bestige Cima di Saint Angelo 150 meter højere oppe. Allerede fra bjergkammen er udsigten langs kysten flot og fra toppen ser vi endnu længere omkring: fra kysten ind til bjergene bag Speluncato. Tilbage på bjergkammen og grusvejen som følger denne går vi til endnu en lille bjergby, Saint Antonino hvor vi kan spise vores frokost hos en vinbonde. Hjemturen går ned forbi Pigna og herfra ad samme sti som udturen.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 620 m Højdemeter ned 620 m  Vandretid 5 timer

7. dag. Monte Astu
vi kører østpå i tre kvarter til den lille bjergby Lama, hvor vi følger stien, som hyrderne tidligere brugte for at nå plateauet under Monte Astu. Stien stiger kraftigt det første stykke - men er meget reel at gå på - mange steder med den originale "brolægning". Senere flader terrænet ud, og efter et par timer når vi hytten Prunico. Nu stiger stien igen, og vi befinder os mellem store klipper. Via en stor "gryde" når vi kammen, som vi følger det sidste stykke til toppen Monte Astu, hvor en imponerende udsigt belønner os.
Sværhedsgrad 4Højdemeter op 980 m Højdemeter ned 980 m  Vandretid 6 timer

8. dag. Hjemrejse

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
09-09-2017 Atlantic Airways Bastia kl. 19:35 Kastrup kl. 21:55 Ca. 1,5 timer med bus
09-09-2017 Atlantic Airways Bastia kl. 19:35 Billund kl. 23:25 Ca. 1,5 timer med bus
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Bjergbyer og badestrande
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Rabat 
Kør selv: 1.800 kr./pers.

Deltagerantal: Min. 12 og max. 25 prs.

Inkluderet i prisen:
- flyrejse til Korsika
- 7 nætter i dobbeltværelse
- 7 x ½-pension
- 3 x madpakker (de første 3 vandredage)
- turleder
- alle programsatte transporter
- deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Turleder Mikael Jensen

Gå til toppen af siden