INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Portugal - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Blomsterøen Madeira med Ældre Sagen

Lettere vandreture på den grønne ø for medlemmer af Ældresagen
4 vandredage og 1 sejltur. Afrejse fra Aalborg. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-040
Blomsterøen i Atlanterhavet

Madeira er en botanisk perle af frodighed med blomster hele året rundt. Øens gamle vulkantoppe knejser grønt over det blå Atlanterhav. De kendte levadaer (vandingskanaler) gør sammen med de grønklædte bjerge og dybe dale øen til et eldorado for vandrere.
Vi har sammensat et alsidigt program og i løbet af ugen besøges øen fra nord til syd og fra øst til vest.
De lettere vandreture er kombineret med sightseeing på vejen hjem til hotellet. Vi vandrer både langs levadaer, på højsletten, gennem regnskoven og i det forunderlige vulkanske landskab på østspidsen. En dag skal vi på sejltur på det blå Atlanterhav og spejde efter delfiner og hvaler. 

Oversigtskort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse 

Vi bliver afhentet i lufthavnen og kører den korte tur ind til vores dejlige hotel i Funchal, som er vore base under hele turen.

Dag 2. Vandring fra landsbyen Prazeres i den vestlige del af Madeira
Vi kører langs sydkysten og har storslåede udsigter til både Madeiras rå bjerge og de frodige landskaber, som ligger her midt i det dybblå Atlanterhav. Målet er den fredelige og meget maleriske landsby Prazeres på den sydvestlige del af Madeira. 
Vandrestien er langs en af Madeiras velkendte levadaer dels gennem skyggefuld skov og dels gennem landbrugsarealer. Området kaldes Madeiras kornkammer, da en stor del at øens kornafgrøder dyrkes her.
Efter vandreturen besøger vi Madeiras vestligste punkt, Ponta do Pargo, hvor de gulligt brune og røde klipper stiger brat op af havet. Det næsten 100 år gamle fyrtårn ligger her 290 meter over havets overflade med en fantastisk udsigt. 
På tilbagevejen mod Funchal stopper vi ved havklippen, Cabo Girão, med et direkte fald på 580 m. Her er for nylig bygget en udsigtsplatform af glas. De modige kan gå ud på den og se direkte ned gennem det klare vand til havbunden. 
Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


3


350m


350m


3-4 t


Dag 3. Vandring langs Levada do Rei på Madeiras nordkyst
I dag skal vi til nordkysten, nærmere bestemt São Jorge ved Santana– igen et frugtbart område, hvor bjergsiderne er skovklædte eller lavet i terrasser og opdyrkede med mange forskellige afgrøder. Efter en kort og let opstigning, når vi op til "Kongens vandingskanal" Levada do Rei og får vandets rislende lyd i ørerne. Dette er en af Madeiras smukkeste stier. En stor del af turen vandrer vi i laurisilvaskov – Madeiras urskov. Laurisilva er en unik vegetation, som udelukkende findes på steder med høj fugtighed og stabil mild temperatur. Vi følger jordstien langs levadaen og skal igennem et mindre vandfald. Man kan vælge mellem at blive lidt våd eller medbringe regnjakke.
Hvis tiden tillader det, besøger vi den barokke kirke i São Jorge. Udefra er kirken ganske uanselig men indvendig funkler guldet i store mængder omkring alteret. Til påske er en del af udsmykningen dækket til med lilla klæde, så Jesus-figuren får maksimal opmærksomhed. 
På vej tilbage til hotellet gør vi et kort stop i Santana, der er kendt for sine stråtækte A-huse, der var de oprindelige boliger for farmere med opholdsrum for neden og soverum oppe under loftet. 
Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


2


230m


230m


3-4 t


Dag 4. Fridag på egen hånd i hovedstaden Funchal i syd
Dagen er afsat til aktiviteter på egen hånd. Det kunne være en nærmere udforskning af Funchal med sine fine regeringsbygninger, den gamle domkirke eller de mange mindre kirker. Besøg det farverige marked Mercado dos Lavradores, hvor bønder, fiskere, blomsterdyrkere og kurveflettere kommer for at sælge deres varer. Tag en slentretur langs den nye havnepromenade eller betragt livet gå forbi på en af de mange caféer mens du nyder den lokale Madeiravin. Tæt på byen findes den spændende botaniske have Jardim Botanico med planter fra hele verden samt Monte Palace tropiske have, som er en flot blanding af natur og kunst. 
Middag på egen hånd.


Dag 5. Vandring på Madeiras højslette 
Vi kører op på toppen af Madeira til den flade højslette Paul da Serra, som forsyner mange levadaer med vand. Landskabet og vegetationen her oppe midt på øen er helt anderledes end de forrevne klipper på den øvrige del af Madeira. Landskabet er mere åbent og bevoksningen er primært lyngtræer.
Efter endt vandring kører vi til den smukke landsby Ribeira da Janela i det nordvestlige hjørne af Madeira og følger den imponerende smukke nordkyst til landbrugsbyen São Vicente. Herfra går turen tværs op over Madeira retur mod Funchal. Vi fletter et kort stop ind undervejs for at prøvesmage Madeiras nationaldrink Poncha, der primært er lavet på sukkerrørsbrændevin, citron og bihonning. 
Om aftenen spiser vi aftensmad sammen. 


3


160m


350m


3 t


Dag 6. Bådtur
Vi skal en tur ud på det blå Atlanterhav og spejde efter delfiner, og er vi heldige ser vi også hvaler og måske en havskildpadde. Det er en smuk sejltur, hvor vi oplever Madeira og Funchal fra søsiden. Ikke mindst den næsten 600 meter høje klippevæg Cabo Girão, som vi stod på toppen af den første vandredag synes endnu mere mægtig set fra neden. Sejlturen varer ca. 3 timer.
Resten af dagen til fri disposition.

Dag 7. Vandring mod Ponta de São Lourenco, Madeiras østlige spids
Madeiras østligste spids byder på et helt anderledes landskab end de foregående dage. Det er et tørt ørkenagtigt område med nogle klippeformationer og farver, som er helt unikke, og som får dig til at gribe kameraet og tage utallige billeder i alle retninger. De imponerende udsigter akkompagneres af Atlanterhavets buldren mod klipperne. Her kan til tider være ret blæsende, men det forhindrer ikke de små vilde blomster i at trives her. Vandrestien bugter sig op og ned det meste af tiden, men vi går tilbage samme vej, så du bestemmer selv hvor langt du vil går. Der er steder med fald ned til havet, men der er rækværk.
Landtangen er udlagt som naturreservat, og hvis vi når helt ud til Casa de Sardinha (Sardinhuset), kan vi besøge det lille museum med plancher og billeder.
Bagefter besøger vi Madeiras næststørste by Machico, hvor der bliver tid til en slentretur i byens hyggelige centrum. Dagens sidste stop bliver ved Kristus statuen fra 1927 i Garajau, som måske var forbillede for Kristusfiguren i Rio de Janeiro og i Lissabon. Her findes også Madeiras sidste hvalfanger-udsigtspost.
Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen.


3


460m


460m


3 t


Dag 8. Hjemrejse

Bussen bringer os til lufthavnen, hvor der afgår direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2-3

Sværhedsgrad 2.Vi har udvalgt lettere vandringer med meget få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid af gangen. Stierne er generelt gode faste jord- og skovstier samt stenbelagte stier. Der kan være korte passagerer, hvor der er smalt eller langt ned til siden. Som regel er der beskyttende hegn. Nogle dage går vi fra A til B og andre dage går vi ud til et givet punkt og retur samme vej, så der vil her være mulighed for at afkorte turen.

På vandredagene kører vi afsted ca. kl.9.00 og vil være tilbage på hotellet i Funchal sidst på eftermiddagen. Vandringerne tager ca. 3-4 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing - vi stopper 1-2 steder undervejs tilbage til hotellet.

Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter.

Indkvartering

Vi overnatter på Hotel do Carmo, som er et charmerende 3-stjernet hotel lige i hjertet af Funchal med seværdigheder, butikker og banker tæt ved.
Hotellet er nænsom renoveret, og stilen fra 1960’erne er bevaret med flotte træpaneler og dybblå farver, som det omkringliggende Atlanterhav. 
Værelserne er moderne indrettet med fladskærms-TV, telefon og eget badeværelse. Hvert værelse har store sort-hvide billeder med nogle af tressernes største filmstjerner, rockmusikere eller flotte biler.

Hotellet har egen restaurant, hvor vi hver dag får serveret morgenmad. Her er også en bar med billiard og gratis Wi-Fi.

Hyggelig terrasse i gårdhaven og swimmingpool på taget med udsigt til hele byen, bjergene, havnen og Atlanterhavet.

MadeiraMadeiraMadeira

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage (undtagen på fridagen, hvor der kun er morgenmad inkluderet). Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Frokost er for egen regning Der er mulighed for enten at bestille en madpakke på hotellet eller købe lidt brød, pålæg og frugt i et supermarked tæt ved hotellet.

Klima

Normalt vil der være en behagelig vandretemperatur med et gennemsnit på 15-19 grader. Det kan være køligere morgen og aften. Topografien på Madeira har også en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere på nordkysten end på sydkysten, og det er køligere i højderne end nede ved kysten.
Madeira er en grøn ø, og der kan komme regnbyger alle tider på året, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag.
På Ponta Sao Lourenco er det ofte ret blæsende.

Rejsefakta

VALUTA

På Madeira er valutaen Euro. Der er banker og hæveautomater i Funchal.

Flyinformation

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
03-04-2018 JetTime Aalborg kl. 08.00 Funchal kl. 11.50 Ca. 30 min. med busHjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
10-04-2018 JetTime Funchal kl. 12.50 Aalborg kl. 18.40 Ca. 30 min. med bus
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Blomsterøen Madeira med Ældre Sagen
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Rabat ved egentransport - kr. 2.000

Deltagerantal min.12 - max.25 pers.

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse til Funchal t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Alle programsatte transporter
  • Delfin-/hvalsafari
  • Velkomstdrink
  • Ponchasmagning dag 5
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang
  • Dansk vandreleder

Bemærkninger:

  • Tilmelding forudsætter medlemsskab af Ældre Sagen. Medlemsnummer opgives ved bestilling.  

Gå til toppen af siden