INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Gruppevandretur med dansk turleder

British Columbia i Canada: Vandring og rundrejse på Vancouver Island

British Columbia - vildt, stort og smukt! Endeløse vidder, svimlende udsigter, høje bjerge, rå kystlinje, tempereret regnskov, sneklædte bjergtoppe, gletsjere og brusende elve. Canada BC byder på oplevelser for livet.  

25.998,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-073
Vandre- og oplevelsesrejse

Pionérturen til Canada's British Columbia er en af vores spændende nyheder i 2018. Turen kombinerer oplevelsesrundrejse i Canada BC med spændende vandring og trekking i enestående natur. Turens primære destination er Vancouver Island, der rummer alt det bedste fra storslåede British Columbia.

Rejsefakta

Første del af turen tager udgangspunkt fra Strathcona Lodge midt i den fantastiske Strathcona Provincial Park. Herfra tager vi på nogle af de bedste vandreruter i det mægtige naturområde. Det er også herfra vi kører til Nootka Sound og oplever det canadiske kystlandskab på sejlads med den gamle minestryger MS Uchuck til Friendly Cove. Efter sidste vandredag i Strathcona kører vi videre mod syd og vandrer på Mount Washington, hvorfra der er udsigt over sundet mellem øen og fastlandet, Georgia Strait og Coast Mountains inde på fastlandet. Vores tur går også til Tofino på den yderste vestkyst lige ud til det mægtige Stillehav. Rejsen afsluttes med et besøg i British Columbias smukke hovedstad, Vancouver.   

Strathcona Provincial Park: Området dækker hele 250000 hektar, hvor langt den overvejende del er dækket af uberørt vildmark med nåleskov og fjeldvegetation. Flere af de snedækkede bjergtoppe i parken rager op over 2000m. Somrene her er sædvanligvis varme og vintrene er nogenlunde milde, bortset fra de højere beliggende bjerge der får rigtig store snemængder.

Tofino: Den lille by på øens vestkyst var i sin oprindelse en lille canadisk ”outpost” indtil den blev opdaget som feriedestination for surfere i 70’erne. Stedet bærer stadig et vist hippie-præg og tiltrækker naturelskere, fugleentusiaster, surfere og sportsfiskere. Om vinteren er det især stormene og de store stillehavsdønninger som folk kommer for at opleve. 

Vancouver City: Med sin beliggenhed I Frasier Rivers floddelta er byen British Columbias port til ”The Great Outdoors”. Nordpå ligger Coast Mountain-bjergkæden og sydpå er grænsen til USA. Vancouver har rigtig meget at byde på for den besøgende og selvom man befinder sig midt i byen fornemmer man at vildmarken og den store natur ikke er langt væk. Blandt andet er Granville Islands foodmarket og Capilano Suspension bridge et besøg værd. 

Grupperejse med turleder

Turen er tilrettelagt som grupperejse for en mindre gruppe på max. 16 deltagere. For at komme rundt mellem Strathcona, Mt. Washington, Tofino og Vancouver anvender vi mini-vans. Dette giver turen en stor grad af fleksibilitet, så vi har mulighed for i nogen grad at "jagte" de gode oplevelser og stoppe op, når noget er lidt for interessant til at bare at køre forbi.  

Turen ledes af Ulrik Piil, der både er turens turleder, trekkingguide og chauffør. Ulrik har rejst og vandret, padlet kano og roet kajak rigtig mange steder rundt om i verden. Han er tidligere fastboende på Vancouver Island og ret stedkendt i British Columbia. Samtidig er Ulrik på hjemmebane i netop Strathcona, hvorfra han har gennemgået en grundig uddannelse som outdoorguide. 

Vandreturenes karakter og sværhedsgrad

Vandreturene foregår særligt i Strathcona Provincial Park i bjergterræn. De højeste toppe er omkring 2000m og områdets karakter varierer fra nåleskovs-vegetation til alpint hedelandskab og højalpint klippelandskab. Ruterne starter som regel på forholdsvis jævn skovsti, der efterhånden som man bevæger sig op i mere alpine omgivelser, afløses af stier over klippe og sten. Vi vurderer sværhedsgraden på turene til at være på grad 3 med passager af sværhedsgrad 4. Mt. Washington er et skiområde om vinteren og her er der tale om en anelse lettere terræn. I Tofino er det relativt jævnt kystterræn. 

Du kan læse mere om Ruby Rejsers vandrekategorier og sværhedsgrader her.

Indkvartering og forplejning

Fra turens dag 1 til 6 bor vi på Strathcona Park Lodge, der både fungerer som hotel og outdoor-center. Den plankebyggede lodge er gennemført bygget i klassisk canadisk stil og drives med stor vægt på bæredygtighed og høj grad af miljøbevidsthed. Måltiderne her er et kapitel for sig, sunde, rigelige, enkle og tilberedt med lokale råvarer. Den resterende tid på Vancouver Island bor vi i Port Alberni og Tofino på enkle, men gode hoteller og vandrehjem i enten grupperum eller på dobbeltværelser. I Vancouver City bor vi på hotel med dobbeltværelser. Måltider er ikke inkluderet bortset fra på Strathcona Park Lodge. 

Vejr og klima i British Columbia

Klimaet i det vestlige Canada varierer fra temperet kystklima med mild og fugtigt vejr, til mere fastlandspræget klima med tørre somre og kolde vintre. I bjergområderne er vejret alpint, med køligere og mere ustabilt vejr i højderne. Vintrene i det vestlige Canada er præget af, at den fugtige stillhavsluft møder den kolde og tørre luft fra indlandet, hvilket giver store mængder af sne i bjergområderne. På Vancouver Islands bjergtoppe ligger der derfor ofte sne hen over sommeren. Generelt er somrene i BC dog meget gunstige med varmt vejr over 25 grader og mange solskinstimer.

Turbeskrivelse dag til dag

NB! Som på alle vores pionér-ture er programmet vejledende. Der kan forekomme mindre afvigelser i turforløbet. Dog vil alle aktiviteter dog blive afviklet i det store hele som beskrevet i programmet. 


Dag 1 (17.august): Afrejse Københanv til Vancouver

Fly fra Københavns lufthavn via Toronto til Vancouver. Her har vi en enkelt overnatning før vi skal videre til Vancouver Island. 


Dag 2 (18.august): Fra Vancouver til Campbell River 

Vi flyver videre med en mindre flyver fra Pacific Coastal Airlines til Campbell River på Vancouver Island, hvor vi fortsætter vi med mini-van til Strathcona Park Lodge. 

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Aftensmåltid 


Dag 3 (19.august): Vandretur ved Strathcona Park Lodge: The Ridgeline

Vores første tur er en kortere men meget smuk opvarmningstur med udgangspunkt fra lodgen. Undervejs passeres flere udsigtspunkter der giver et enestående overblik over Strathcona områdets særegenhed.

Efter turen kan resten af dagen tilbringes med afslapning omkring lodgen - eller eventuelt en udfordrende tur mellem trætoppene i lodgens tovbro og zip-line (svævebane).  

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Alle måltider 

  
2


300m

 
300m

 
  3-4t


Dag 4 (20.august): Vandredag i Strathcona Provincial Park: Bedwell Lake.

Bedwell Lake er de flotteste vandreture i Strathcona. Turen derop går gennem nåleskov med flere små fossende vandløb som krydses over vel-anlagte træbroer. Topturen belønnes med en fantastisk udsigt. På grund af de meget store mængder af nedbør der kommer ind fra Stillehavet om vinteren, ligger der ofte sneklatter selv i august måned.

Turbeskrivelse: Turen op er forholdsvis stejl opstigning med ca. 700 højdemeter og passager med vanskelighedsgrad 4. Varighed ca. 6 timer.

Overnatning: Strathcona Park Lodge 

Inkluderet: Alle måltider

  
4


ca.700m

 
Ca. 700m

 
Ca. 6t


Dag 5 (21.august): Sejlads med MS Uchuck til Friendly Cove.

Afslappende dag med sen oplevelsesfyldt sejlads på øens vestside. Vi kører ca. 1 time mod vest til den lille by med det lovende navn ”Gold River”. Herfra skal vi på sejltur gennem det spektakulære Nootka Sound til Friendly Cove – også kaldet Yuquot af den oprindelige befolkning. Her har stammer af vestkystindianere levet i godt 4000 år og det var angiveligt her de første europæere og den oprindelige befolkning mødtes. Turen foregår med den gamle minestryger MS Uchuck III og på sejlturen er der gode muligheder for at spotte hvidhovedet havørn, søløver og måske spækhuggere eller pukkelhvaler.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Morgen- og aftensmåltid (Frokost kan købes på skibet)


Dag 6 (22.august): Vandring i Strathcona Provincial Park: Crest Mountain

Vi kører ca. ½ time mod Elk River Trail. Stigningen op af Crest Mountain er stejl, indtil det flader ud mod toppen, så det gælder om at tilpasse tempoet. Anstrengelserne belønnes af en fantastisk udsigt over Strathcona området og i særdeleshed bjergtoppene Kings Peak og Elkhorn Mountain.

Turbeskrivelse: Stigning på 1200 højdemeter med passager af kategori 4. Varighed ca. 6 timer.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Alle måltider. 

  
4


1200m

 
1200m

 
Ca. 6t


Dag 7 (23.august) : Mount Washington

Fra lodgen kører vi mod bjergene i the Beaufort Range. Vi gør holdt nær toppen af Mount Washington, hvorfra der er en fantastisk udsigt over både Vancouver Island samt bjergkæden Coast Mountains ovre på fastlandet. Vi vandrer en tur i det udpræget alpine landskab ved Paradise Meadows. Efter turen kører vi mod Tofino. Undervejs overnatter vi i Port Alberni.

Turbeskrivelse: Sværhedsgrad 3 med lidt stejlere passager. Ca. 500 højdemeter.

Overnatning: Hostel i Port Alberni

Inkluderet: Morgenmåltid og frokost.

  
3


500m

 
500m


4-5t


Dag 8 (24.august): Cathedral Grove og Tofino

Fra Port Alberni kører vi mod sydvest ud til kysten. Her ved Cayoquot Sound ligger Tofino, der er endnu en af Vancouver Islands perler. På vejen dertil besøger vi Cathedral Grove, hvor vi vandrer en tur blandt de imponerende træer. Her er cedertræer, Western Hemlock (Skarntydegraner) og især de mægtige Douglas graner, hvoraf de største er op mod 800 år gamle. Vi besøger også det lokale Coombs Market, hvor der er god mulighed for at smage på lokale specialiteter eller gå på souvenir fangst. Efterfølgende kører vi resten af vejen til Tofino, hvor vi overnatter. 

Overnatning: Hostel i Tofino 


Dag 9 (25.august): Pacific Rim

En hel dag til rådighed i Tofino. Dagens vandretur går langs en etape af stillehavsstien ”The Pacific Rim”. Du har også mulighed for på egen hånd at tage på en spændende hvalsafari i Clayoquot Sound.

Overnatning: Hostel i Tofino

  
2


 - 

 
 -


3-4t


Dag 10 (26.august): Sidste dag på Vancouver Island

Efter nogle oplevelsesmættede dage på Vancouver Island pakker vi bilerne og kører østpå til Nanaimo. Vi tager færgen over til fastlandet og kører til vores hotel i Vancouver City. Her er der mulighed for at nyde en aften i byen – eventuelt på en af de mange gode spisesteder. Køretiden er ca. 7 timer.

Overnatning: Hotel i Vancouver


Dag 11 (27.august): Dag på egen hånd i Vancouver.

Tag en slendretur i Gastown, besøg markedet på Granville Island, gå en tur i Stanley Park eller tag en tur på Antropologisk museum. Hvis du er til flere udsigter og spændende natur er Capilano Suspension Bridge helt klart et besøg værd.

Overnatning: Hotel i Vancouver


Dag 12 (28.august): Afrejsedag

Fly fra Vancouver til København.


Dag 13 (29.august):

Ankomst København. Flyvetid ca. 13 timer.

Flyinformation
Vi flyver med Air Canada til Vancouver Int. Airport via Toronto. Fra Vancouver flyver vi videre med en mindre indenrigsmaskine til Campbell River. På hjemturen flyver vi med Air Canada direkte fra Vancouver via Toronto til Københanvs lufthavn. 

NB! Der tages forbehold for flyselskabernes ændringer i tiderne for ud- og hjemrejse.  

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Mellemlanding*
17-08-2018 Air Canada Kastrup kl. 11.05 Vancouver Int. kl. 17.24 Toronto Int. Airport
18-08-2018 Pacific Airlines Vancouver Int. kl. 08.15 Campbell River 09.00

*Der er 2t 15min ophold i Toronto Int. Airport på udrejsen. 

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Mellemlanding*
28-08-2018 Air Canada Vancouver Int. kl. 11.00 Kbh. Lufthavn (29-08-2018) kl. 08.50 Toronto Int. Airport

*Der er 1 times ophold i Toronto Int. Airport på hjemrejsen. 

Bestil rejse

2 personer. Dobbeltværelse på lodge, hotel og vandrehjem, pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
3417-08-201829-08-201812 nætter25.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
3417-08-20181225.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Pas- og visumregler:

Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse, eTA (Electronic Travel Authorization) til Canada, hvis man rejser ind via fly. Dette gælder også ved transit i Canada. Passet skal være gyldigt under hele opholdets varighed.
Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.


Prisen inkluderer:

Alle flybilletter

Al transport og transfer på rejsen

5 nætter på Strathcona Park Lodge med 5 x morgemåltid, 4 x gange frokostpakke, 5 x aftesmåltid.

5 ophold på hotel/vandrehjem i Port Alberni, Tofino og Vancouver City. 

5 vandreture i Strathcona Provincial Park, Mt. Washington og Tofino. 

Sejlads med MS Uchuck til Friendly Cove

Sightseeing ved Cathedral Cove, i Tofino og i Vancouver City

Færgetur fra Vancouver Island til fastlandet

Dansk turleder


Prisen inkluderer ikke:

Måltider ud over opholdet på Strathcona lodge

Drikkevarer

Hvalsafari eller andre ture der ikke fremgår af turbeskrivelsen

Diverse entreer til museer og forlystelser

Aktiviteter på Strathcona lodge der ikke fremgår af turbeskrivelsen

Gå til toppen af siden