INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Mellem Nationalpark Thy og Svinkløv

Danmark | Guidet vandretur til Bulbjerg, Svinkløv og Nationalpark Thy

Se med egne øjne hvorfor Nationalpark Thy kaldes Danmarks største vildmark. Oplev Vesterhavets kraft ved Bulbjerg, de blide strande ved Svinkløv og de uopdagede naturperler i landet bag Jammerbugten.

In stock
Travel Code
VAG-018

Det kan du glæde dig til

På denne vandreferie kommer du til at opleve nogle af Danmarks smukkeste og mest ikoniske naturområder. Vores udgangspunkt bliver uopdagede naturperler i landet bag Jammerbugt, hvor vi vandrer gennem istidslandskabet med klitplantager og åbne hedearealer. Vi oplever strækninger af både Nordsøstien og Hærvejen.

De karakteristiske hedestrækninger byder både på lyng, tyttebær og masser af enebærbuske. Vi besøger Parabelklit og traver gennem Søbakke, hvor vi ser smukke jættestuer. Fra toppen af både Bulbjerg og Stenbjerg har vi en formidabel udsigt over Vesterhavet og Jammerbugtens skønne bue. Vi oplever også kendte steder som Thorup Strand med de karakteristiske kuttere på stranden, Svinkløv med badehotel og den dejlige strand, surferparadiset Cold Hawaii i Klitmøller samt selvfølgelig Nationalpark Thy, der er Danmarks ældste nationalpark.

Vi bor på det hyggelige Hotel og Restaurant Klim Bjerg, hvor vi også har helpension inkluderet. 

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Rundt om Klim Bjerg
Ankomst til Hotel Klim Bjerg, der bliver vores base. Efter tjek-ind holder vi intromøde, inden vi går en tur ud i klitterne bag hotellet. Vi finder ud af, hvad en parabelklit er, og vi vandrer rundt om selve Klim Bjerg, der er en 65 mio. år gammel kalkklump, som faktisk dengang var en ø omgivet af hav. Det gamle kalkbrud ligger i hotellets baghave, og på sydsiden af ”bjerget” står Klim Kalkovn, den ene af kun to bevarede historiske kalkovne i hele Danmark. Kalkovnen rummer et museum med en udstilling om, hvordan man arbejdede med kalken og ovnen. Vi finder vej gennem skoven tilbage til hotellet og velkomstmiddagen.


1


ca. 5 kmDag 2. Til Bulbjerg - med flotte kig til Jammerbugtens bue
Vi går direkte fra hotellet ud på vandrestier, der fører os op til fiskerlejet Thorup Strand. Nogle af fiskerne er måske draget ud på Skagerrak, men der står altid en række flotte, blå fiskerbåde på stranden, hvor de bliver trukket op af traktorer, når arbejdsdagen er slut. Fangsten sælges bl.a. i røgeriet på havnen, hvor der også er restaurant.
Videre over mod Bulbjerg kommer vi igennem store øde strækninger, skov og kyst på en varieret tur. Ved Ellidsbøl samler vi kræfter over en skøn frokost, så vi er klar til at tage turen på stranden neden for (og hvis vandstanden tillader - også rundt om) Bulbjerg, Danmarks eneste fuglefjeld, som vi bagefter bestiger. På toppen får vi vid udsigt over Jammerbugten, og inde i den bunker fra 2. Verdenskrig, som ligger deroppe, kan vi lære mere om dette historiske sted. Efter turen ned fra Bulbjerg går vi sydpå og besøger Tante Anna, der sælger fin brugskunst og serverer kaffe i laden. Her bliver vi hentet og kørt hjem til hotellet.
Vandringen i dag forløber i varieret terræn af brede skovstier og -veje samt smalle kystnære stier, bl.a. på Nordsøruten.


1-2


250 m


250 m


ca. 17 km

 

Dag 3. Ud i Danmarks største vildmark
I dag stifter vi bekendtskab med det vildeste vilde i Nationalpark Thy. Vi kører med bus mod vest til udsigtspunktet Isbjerget ved Nors Sø. Med billeder på nethinden af den fuldstændig betagende og vilde natur i Hanstholm Vildtreservat gør vi klar til en vandretur omkring Vandet Sø og ind i Nystrup Klitplantage, der gennemskæres af mange markerede vandrestier. Der er måske mulighed for at bade.
Vi går så langt mod vest, vi kan komme og ender i Klitmøller – kendt af mange som surferparadiset Cold Hawaii. Her er der tid på egen hånd til at kigge på surfere og fiskerbåde, inden vi sammen kører i bus mod nord mod Hanstholm med udsigt til både Vesterhav og ind over Hanstholm Vildtreservat fra vestsiden. På hjemturen gør vi holdt ved Vejlerne, hvor vi går ud i vådområdet ad stier, der ligesom de fine udsigtspunkter er anlagt af Aage V. Jensens Fonde. I dag vandrer vi mest ad gode skovestier og på fortov inde i Klitmøller.


1-2


ca. 13 km

 


Dag 4. Fra Klim til Svinkløv Badehotel
Dagens tur er en perle, som de færreste opdager, hvis de er på egen hånd. Vi kommer gennem skov og klitter og ender dagens vandring ved Svinkløv Badehotel. På den første strækning følger vi Nordsøstien, og senere går vi på en lang strækning ad Hærvejen. Vi kommer gennem Kollerup Plantage og snitter Svinkløv Plantage, der gennem mere end hundrede år har været et yndet ferie- og udflugtssted, bl.a. på grund af den gode badestrand og det storslåede landskab. Vi går op på toppen af Svinklovene, det specielle landskab, der hæver sig op over kysten i høje grønne bakker. Variationen i landskabet på dagens tur er overvældende – fra frodig løvskov, til sandede klitter og lyngblomstrende hede herinde bag Vesterhavets bølger.
Undervejs passer vi resterne af en langdysse og et par jættestuer. Vi får også et prægtigt overblik over landskabet vestpå langs Grønnestrand, hvor en langstrakt sø inde bag klitterne vidner om de mange læs sand og grus, der er hentet her til byggeri – bl.a. af Elbtunnel i Hamborg. Vi vandrer i dag ad brede grusveje, smalle skov- og klitstier og en enkelt strækning med asfaltvej.


1-2


300 m


300 m


ca. 17 km


 

Dag 5. Lien, Langdalen og Fosdalen
Dagens tur går gennem to plantageområder øst for Svinkløv og Slettestrand, og selv om både Fosdalen og Langdalen lyder mageligt og behageligt, kommer vi også ud for stigninger undervejs. Vi kommer nemlig også op på Lien, en gammel kystskrænt, der er op til 66 m.o.h. og naturligvis byder på flotte udsigter mod Jammerbugten. Fosdalen er skabt af regnvandets erosion i kystskrænten, og området er et kendt udflugtsmål for lokale. Vi går gennem den smukke, frodige Nøddedalen på turen, der på flere stræk følger Hærvejen, som vi tidligere har fulgt på nogle strækninger. Vandringsdagen begynder i Tranum i den østlige ende af Langdal Plantage og slutter ved Slettestrand mod vest, ikke langt fra Svinkløv. Vi vandrer fortrinsvis ad afvekslende skovstier, men også nogle strækninger på træstier lagt ud over lavtliggende vådområder, samt kortere stræk på asfalt.


1-3


ca. 14 km

Sværhedsgrad 1-3

På denne tur vandrer vi gennem varieret terræn af brede skovstier og -veje samt smalle kystnære stier og enkelte asfaltstrækninger. Terrænnet er dels jævnt, nogle steder faktisk helt fladt, andre steder er der bløde bakker. Enkelte passager er meget stejle, og et par steder er der korte trappestrækninger (fx ved Bulbjerg). På de fleste ture er der mulighed for at dyppe sig i Vesterhavet.

Sværhedsgraden er derfor sat til 2. Der vil være strækninger med 1, og enkelte korte passager med sværhedsgrad 3.

Vi forsøger altid at gennemføre vandreprogrammet, som det er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i turens vandreruter. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Det 3-stjernede Hotel og Restaurant Klim Bjerg ligger omgivet af smuk natur, ca. 2 km fra byen Klim og 5 km fra fiskerbyen Thorup Strand. Nordsøstien går lige forbi hotellet, der i baghaven har det unikke kalkbjerg, Klim Bjerg. 
Hotellet er familiedrevet, og det fantastiske værtspar sørger for en varm og gæstfri stemning og betjening. Køkkenet serverer sæsonbestemte specialiteter og har et omfattende vinkort. Desuden har hotellet et stort fælles loungeområde med stole og sofaer. 

Alle værelser er moderne indrettet og har tv, badeværelse med bruser og naturligvis WIFI. Der er terrasse til alle værelser, og i sommerhalvåret er der havemøbler, så man kan sidde ude om aftenen. Der er parkeringsmuligheder ved hotellet. 

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Mellem Nationalpark Thy og Svinkløv
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Hotel Klim Bjerg
  • 4 x morgenmad
  • 1 x velkomstmiddag
  • 3 x aftensmad
  • 4 x frokost 
  • Programsatte transporter med offentlig eller privat bus
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Der vil være max 24 deltagere. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Vandreleder:
Jytte Flamsholt Christensen
Preben Larsen
Søren Lind

Bemærk:
Hotellet kan ikke servere vegansk mad. 

Gå til toppen af siden