Bestil

Camino-vandring fra Porto til Santiago de Compostela

Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Oplev den portugisiske camino fra Porto til den legendariske by Santiago de Compostela. Glæd dig til 14 dage gennem to spændende lande, med fokus på vandring for både krop og sjæl.

In stock
Travel Code
VAI-043
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Besøg Portugals ældste landsby, Ponte de Lima
blue encircled check Smag på de bedste østers i Galicien
blue encircled check Kryds frodige floder og lange middelalderbroer
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon13 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Den oldgamle pilgrimsrute fra Porto til Santiago de Compostela bugter sig 225 km gennem det portugisiske og spanske landskab og bringer uforglemmelige oplevelser til dem, der vandrer den. 
En pilgrimsfærd har traditionelt set haft til formål at "rense" de rejsende og bringe dem nærmere det guddommelige, men gennem tiden er der flere og flere der bruger vandringen, som en spirituel oplevelse, uanset om man er religiøs eller ej. 
Uanset formålet med vandringen, byder denne tur på 14 dage med vandring ad den historiske camino og ophold i hyggelige portugisiske og spanske landsbyer.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Ankomst til Porto  
Individuel ankomst til Porto.

Dag 2 - Vandring fra Vilar do Pinheiro til Arcos
Vandring: ca. 4 timer, 17 km +/-260 m
En privat transfer vil køre jer ud af Porto for at undgå de første kilometer gennem rene industriområder. I vil blive sat af ved Vilar do Pinheiro, hvorfra I går direkte ind på den portugisiske camino. Herfra ændrer landskabet sig gradvist fra byliv til landlige omgivelser, og I vil vandre gennem Vilarinho og over Ave-floden via en middelalderbro, inden I når til landsbyen Arcos hvor I overnatter.

Dag 3 - Vandring fra Arcos til Barcelos
Vandring: ca. 5 timer, 20 km +290 m
Dagens vandring går gennem landbrugsområder og små skovområder. Fra Arcos vandrer I gennem den gamle landsby Rates, hvor der ligger en smuk gammel kirke i forbindelse med et tidligere kloster.
Turen fortsætter gennem landsbyerne Courel og Pedra Furada via gamle veje til byen Barcelos. Byen ligger ved Cavado floden, og er centrum for en stor keramikproduktion. Byens kirke er fra det 13. århundrede og bestemt et besøg værd. Om torsdagen er der normalt et kæmpe marked i byen hvor keramik, brugsting, souveniers samt frugt, grønt og fjerkræ livligt bliver handlet.

Dag 4 - Vandring fra Barcelos til Balugães
Vandring: ca. 4 timer, 15 km +315 m
Fra Barcelos vandrer I gennem flere landbrugsområder og følger mindre veje op til floden Neiva, som I krydser via endnu en smuk middelalderbro. I overnatter i landsbyen Balugães.

Dag 5 - Vandring fra Balugães til Ponte de Lima
Vandring: ca. 5 timer, 18 km +335 m
Dagens vandring bringer jer gennem de små landbyer Facha, Seara og Correlahã. Via Plátanos avenue vandrer I ind i Portugals ældste landsby Ponte de Lima. Den berømte bro med 22 buer har lagt navn til byen, og består både af en Romersk og en Middelalderlig del. Den Romeske del kan dateres helt tilbage til det første århundrede. Hvorfor den blev renoveret i middelalderen vides ikke helt - måske var en del af broen oprindeligt konstrueret i træ, og gik derfor til. I dag er broen ikonisk for ruten til Santiago, og krydses dagligt af pilgrimme der går mod nord.
I overnatter i Ponte de Lima. 

Dag 6 - Vandring fra Ponte de Lima til Cossourado
Vandring: ca. 7 timer, 22 km +670 m
I starter vandringen med at krydse broen Ponte de Lima, hvorfra I går op til højre og inden længe kommer ud i landbrugsområderne. I befinder jer i området for Vinho Verde druer, så sandsynligheden for at støde på plantager er derfor stor. Fra landsbyen Labruja bliver landbrugsjorden erstattet med skov. Det er her turens hårdeste stræk kommer i form af en skovsti der bugter sig ca. to kilometer opover. Halvejs er det hellige kors "Cruz dos Franceses. Når I runder toppen af stien er vandringen let og kort til Cossourado, hvor I overnatter.   

Dag 7 - Vandring fra Cossourado til Valenca
Vandring: ca. 3,5 timer, 13 km + 200 m
Denne etape bringer jer først ud af floddalen Coura, og leder jer via en mild stigning til landsbyen S. bento da porta Aberta, der er kendt for sin årlige religiøse festival.
I vandrer videre til Fontoura, gennem brakmarker og buskbevoksning, inden I når til Valenca. Byens gamle bydel står stadig smukt befæstet med stjernetakket volde om de små gader og stræder.
I overnatter i Valenca. 

Dag 8 - Vandring fra Valenca til O Porriño
Vandring: ca. 5 timer, 20km +370 m
På dagens vandring krydser I ud af Portugal ved floden Rio Minho. Her krydses grænsen via metalbroen, som er inspireret af Gustave Eiffel. I vandrer videre på den nordlige side af floden gennem gaderne i den middelalderlige by Tui, til byens berømte katedral. Her passerer I indgangen til Clarissas klosteret og de to kirker - Santo Domingo og San Batolomé. På den anden side af Veiga broen begynder en af de smukkeste strækninger på hele ruten - Louro-flodens dal. Efterhånden dukker Porriño op i det fjerne, hvor I overnatter. 

Dag 9 - Vandring fra O Porriño til Arcade 
Vandring: ca. 5,5 timer, 22km +540 m
Turen går videre nordpå og undervejs kommer den tæt forbi småbyerne Pazo de Mós, Santiaguiño de Antas og Chan das Pipas. Herfra starter en lidt stejl nedstigning, som fører til udkanten af den større by Redondela. I kommer gennem byen via de små gader og når Outeiro de Penas, hvor der er en formidabel udsigt. Arcade er kendt for at have de bedste østers i Galicien, og det er her I overnatter.

Dag 10 - Vandring fra Arcade til Pontevedra 
Vandring: ca. 3,5 timer, 13 km +290 m
I Pontesampayo krydser du Verdugo floden via den lange middelalder-bro, hvor et af de blodigste slag mod Napolion foregik i starten af 1800-tallet. Ad de smalle, gamle sideveje vandrer I den smukke tur op ad Canicouva's bjergskråninger til Cacheiro. Når højderne er klaret og floden Ullo krydset, bliver stien bredere, og området er domineret af stor frodighed med marker, vindyrkning og frugplantager. I overnatter i Pontevedra.

Dag 11 -  Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reys 
Vandring: ca. 5 timer, 22km +390 m
Udgangspunktet er den gamle bydel i Pontevedra og I vandrer over Lérez floden for at fortsætte i den dejlige dal langs Gandra floden. Efter San Mauro breder stien sig ud, og området lidt længere fremme opleves ofte som et meget fredfyldt sted. Her kommer I forbi kors - flere med meget flotte udskæringer. I kommer ind i Caldas de Reis langs Santa Maria kirkens mur. I overnatter i Caldas de Reis.

Dag 12 - Vandring fra Caladas de Reys til Padron 
Vandring: ca. 4 timer, 19km +390 m 
Endnu en flod skal krydses, nemlig Bermaña, før I kan begive jer ud på en af de uforglemmelige strækninger gennem skov og enge til landsbyen Cruceiro. I kommer forbi Santa Maria de Carracedo kirken og vandrer i et helt specielt frodigt landskab langs bredden af Valga floden. Kursen er sat mod S. Miguel de Valga og Pontecesures, og på den anden side af floden Ulla når I Padron, som ifølge legenden er stedet hvor skibet med apostlen Jakob den Ældres lig blev ført til. I overnatter i Padron.

Dag 13 -  Vandring fra Padron til Santiago de Compostela 
Vandring: ca. 6,5 timer, 25km +575 m
De sidste kilometer til Santiago de Compostela skal tilbagelægges, og I fortsætter mod nord gennem Galiciens landsbyer og kommer bl.a. forbi den imponerende helligdom Nossa Señora de Escravitute. Herfra følger I brede veje og smalle smutveje og kan efterhånden se Santiago de Compostela i det fjerne. Ved Agro dos Monteiros kan I for første gang se tårnene på katedralen, som er endemålet. Når I har krydset Sar-floden, begiver I jer ind i bebygget område og finder frem til Faxeira porten, som er indgangen til den gamle bydel for Den portugisiske Camino. Her vandrer I gennem labyrintiske gader frem til katedralen. I overnatter i Santiago de Compostela.

Dag 14. Hjemrejse 
Afrejse fra Santiago de Compostela.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Stiernes beskaffenhed er relativt ukomplicerede - dels jord- og brostensstier samt asfaltvej, da den gamle rute visse steder er indhentet af nutiden og er blevet til asfalteret vej. Der er moderate højdeforskelle. 
Turen fordrer en rimelig god kondition, da dagsetaperne er på godt 20 kilometer de fleste dage.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link 

Indkvartering

down v arrow

Indkvartering på 2-3 stjernede hoteller alle stederne. Alle værelser er med bad og toilet.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Der er flere flyforbindelser til Porto via Lissabon.
Fra Porto lufthavn kører der metro til centrum af Porto. Alternativt kan man tage taxa (ca. 20 min).

Har du behov for at tage retur fra Santiago til Porto er der bus med ALSA eller Flixbus.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.698,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 13x overnatning inkl. morgenmad
 • Transfer fra Porto til Mosteiró, hvor vandringen starter på dag 2
 • Bagagetransport (1 stk. max. 15 kg. pr. person)
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Pilgrimspas
 • Infomøde (gælder kun for afgange i 2023)
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

Tillæg:

 • Halvpension: 11x aftensmad (dag 2-12)
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Porto eller Santiago
 • Transfer fra Porto lufthavn - Porto
Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Portugal Green Walks og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Portugal Green Walks. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden