INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Camønoen og andre skønne stier

Gruppevandretur med lokalkendt guide på Møn

Møns Klint, Liselund, Camønoen, Stege, Nyord og Rytzebæk bliver alle kædet sammen på skønne stier på denne vandreferie. Du oplever også Møns Klint fra søsiden. Det hele ledes af en lokalkendt guide. 

In stock
Travel Code
VAG-022

Det kan du glæde dig til

Hele Møn og de omkringliggende øer og vandområder blev den 14. juni 2017 optaget i UNESCOs verdensomspændende netværk af biosfæreområder. Derudover er Møn og den lille nordvestlige ø Nyord udnævnt til Nordens første Dark Sky Park grundet sin fantastiske stjernehimmel og meget begrænsede lysforurening. Det betyder naturligvis, at Møn er noget helt særligt – ikke kun for Danmark men for hele verden. Der er nok ingen danskere, der ikke kender til Møns Klint – den største og mest kendte af Danmarks hvide klinter. Det er måske mere ukendt og overraskende for de fleste, at også floraen på Møn er noget helt særligt. Ved Rytzebæk ligger bøgeskoven helt ned til havet, og ved Høvblege er der så mange plantearter i bakkerne, at artsrigdommen ligger helt i top i Danmark. På denne gruppevandretur kan du glæde dig til at komme tæt på det hele.

Med indkvartering på det lækre hotel Residens Møen i den hyggelige købstad Stege skal du på denne vandretur naturligvis opleve selve Møns Klint på en vandring, men du kommer også til at opleve klinten fra søsiden på en sejltur. Den kendte vandrerute Camønoen vil du opleve dele af, mens andre mindre kendte og mindst lige så smukke stier i kombination med udvalgte kulturoplevelser udgør resten af ugens program. Det hele er sammensat og ledet af en dygtig og vidende lokalguide.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Møn, byvandring i Stege
Efter tjek ind på hotellet mødes du med turlederen og de andre deltagere først på eftermiddagen. Herefter afholdes et velkomstmøde, hvor der også serveres kaffe. Mens du nyder kaffen, gennemgår den lokalkendte turleder ugens forløb.
Når ugens program i grove træk er gennemgået, skal I på turens første vandring - nemlig en byvandring gennem Steges hyggelige gader. Du går dele af Silderuten, der hedder sådan, fordi Stege som købstad oplevede en storhedstid i middelalderen pga. det helt fantastiske sildefiskeri, hvis lige ikke er set siden. Byvandringen slutter i Middelalderhaven, der indeholder historiske planter, der står som levende fortidsminder indsamlet ved middelalderkirkerne på Møn og Nyord.
Første dag rundes af med en fælles velkomstmiddag.


Dag 2. Ulvshale og Nyord
I dag bliver du kørt i bus til Ulvshale på nordspidsen af Møn. Området er fyldt med strandenge, et fantastisk fugleliv og en skov med sære og sjældne træer. Der ligger desuden et fæstningsanlæg (eller rettere resterne af det), der aldrig kom i krig. Fra Ulvshale fører en bro til øen Nyord, som er præget af marker, strandenge og en lille by. Vi slutter i den meget charmerende Nyord by med bindingsværkshuse, stråtækte gårde, en lille ottekantet rundkirke, havn og noget så sjældent som ingen biltrafik – nærmest et typisk landsbymiljø, som det tog sig ud for over 200 år siden. Vi besøger en sennepsmølle og den kombinerede whisky- og kaffebar. Sidst på eftermiddagen bliver du i bus kørt tilbage til Stege.
I aften er der inkluderet middag på ”Støberiet”, der er en restaurant, som ligger sammen med slagterforretningen ”Slagter Stig”. I forretningens ene halvdel findes den traditionelle slagterdisk, og i den anden halvdel er der restaurant med hyggelige omgivelser hos det, der tidligere var en marskandiserforretning.
Vandring: 15 km, 6 timer, 15 meter op, 15 meter ned

Dag 3. Møns Klint
Dagens vandring ved Møns Klint bliver helt sikkert et højdepunkt. Møns Klint er et så enestående naturområde, at det er i absolut verdensklasse. De hvide klinter rejser sig nærmest lodret op af det blå hav. Vi går fra Klinteskoven til Liselund og ser klint, overdrev, strand og noget af Danmarks ældste bøgeskov, hvor nogle af træerne menes at være mere end 400 år gamle. Dele af turen går på kanten af klinten, som hæver sig 100 meter over havet. Vi går ned og op ad flere hundrede trappetrin. Der er svimlende udsigter og kuperet terræn. Vi kører i bus tilbage til Stege sidst på dagen, hvorefter dagen er til fri disposition.
Vandring: 12 km, 6 timer, 230 m op, 230 m ned

  

Dag 4. Fra Rytzebæk Strand til Hårbølle Havn
Den skønneste naturoplevelse venter i strandskoven i Rytzebæk, der er et smukt og unikt skovstykke med bøgetræer helt ud til stranden på Vestmøn. De store bøgetræer står helt ud til skrænten ved stranden, hvorfra der er udsigt til hele Hjelm bugt og til Høje Møn i det fjerne. Senere går turen forbi dyrefolde, ad strand og gennem lyngområde. Vi slutter i Hårbølle Havn, der er en charmerende og hyggelig lille havn med et aktivt lokalt folkeliv. På turen vil vi forsøge at arrangere et besøg på Hårbølle mejeri og den internationalt anerkendte kurvemager, Klaus Titzes værksted.
Du er tilbage i Stege sidst på eftermiddagen, og du har en stund på egen hånd, inden der er fællesmiddag på restauranten Davids.
Vandring: 15 km og 6 timer
  

Dag 5. Møn Klint fra søsiden og Høvblege
Kufferterne er pakket og stillet til side, inden bussen kører til Klintholm Havn. Vi skal sejle med det gode skib Discovery, så vi kan se Møns Klint fra søsiden. Kaptajn Bjarne Larsen siger:
”Møns Klint er én af Danmarks smukkeste naturattraktioner, som jeg efterhånden har sejlet ud til et utal af gange. Alligevel kan den og de naturskønne omgivelser omkring blive ved med at overraske, og det er dét, der gør hver enkelt sejltur det hele værd". Sejlturen varer ca. 2 timer.
Efter sejlturen vandrer vi til og i Høvblege, der er et fredet naturområde, der med sin store forekomst af kridt giver grobund for unik flora. I Høvblege findes mange orkideer og en lang række andre sjældne planter. Sommerfuglen "sortplettet blåfugl" lever her som det eneste sted i Danmark. Samtidig er området indbydende med bakker, dødishuller og fantastiske udsigter over resten af Møn og over Østersøen.
Vi kører i bussen tilbage til Stege, hvor vi slutter af med en kop sen eftermiddagskaffe, inden vi hilser af med hinanden efter skønne vandredage på dejlige Møn.
OBS. I tilfælde af dårligt vejr kan sejlturen blive aflyst. Dagens vandring vil i så fald blive forlænget med 3 km.
Vandring: 8 km, 3 timer, 60 meter op, 60 meter ned. 

Sværhedsgrad 2

Vi vurderer, at sværhedsgraden på denne tur er 2 med enkelte passager af 3. Vandringerne er forskellige i udfordringer. Dagene til Nyord og Rytzebæk har ubetydelige højdeforskelle, mens dagen på Møns Klint byder på 120 meters stigning og fald i terrænet. Underlaget er over dagene alt fra grusvej til jordstier, sand, biveje, græsmarker, trapper, stenstrand og skovstier. Nogle stier er ret ujævne. Dertil kommer byvandringen i Stege, der selvfølgelig foregår på byens gader og stræder.

Det anbefales at have vandresko/støvler med ankelstøtte, især på grund af vandringerne på stenstrand og ujævne stier. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Indkvartering

Vi bor i skønne rammer på det 3-stjernede Hotel Residens Møen, hvor du rigtig får mulighed for at nyde de rolige og smukke omgivelser. Hotel Residens Møen ligger lige ud til kysten med udsigt ud over Stege Bugt - Derudover er hotellet placeret i hjertet af den interessante og smukke købstad Stege på Møn, som er en af Danmarks ældste købstæder. Hotel Residens Møen er samtidig et af Danmarks mest klimavenlige hoteller med grøn strøm og varme samt egen solcellepark. Omtanke for klima og miljø er et stort fokuspunkt for hotellet, og du kan som gæst derfor tænde for lyset og åbne for varmen med god samvittighed. 

Du indkvarteres tilfældigt i enten hotelværelse eller hotellejlighed. Hotellet har indbydende moderne værelser og lejligheder, der byder på god komfort. Både værelser og lejligheder er store, rummelige og lyse og har eget bad og toilet samt gratis WIFI og TV. 

Oplev også hotellets hyggelige gårdmiljø i deres fine aflukkede atriumgård. Din morgenmad nydes i hotellets flotte og indbydende restaurant, hvor du samtidig har en fantastisk udsigt udover vandet. 

Vejr og klima

Vejr og klima på Møn

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Camønoen og andre skønne stier
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Hotel Residens Møen
  • 4 x morgenmad
  • 1 x velkomstmiddag
  • 2 x aftensmad
  • 4 x frokost 
  • Programsatte transporter med offentlig eller privat bus
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

Vandreleder: Inger Skov

Gå til toppen af siden

Loading...