INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Dagsvandring til Prædikestolen

Norge - Gruppevandretur med dansk vandreleder

Kun en halv dags sejlads fra Danmark ligger den 42 km lange Lysefjord omkranset af 600 meter lodrette fjeldsider. Her findes nogle af Norges bedste vandreture, deriblandt turen til Prædikestolen. 

In stock
Travel Code
VAG-077

Det kan du glæde dig til

En enkelt sejltur med overnatning – og bang! Så står du midt i det vestnorske fjeld med dybe fjorde og fantastiske udsigter så langt øjet rækker. Vores vandretur til Prædikestolen er en klassiker for alle fjeldvandrere og en fremragende introduktion for dig, der drømmer om aktive vandreture i bjergrige egne. Vandreturen er en 4-5 timers tur med en del højdemeter. Turen byder på en del trapper, og et enkelt sted, er der en klippe på ca. 2 meter, der skal forceres.

Vores danske turleder går med op til Prædikestolen. 

Prædikestolen byder på en oplevelse uden lige. Det giver et sug i maven, når du står ved kanten og har frit udsyn til Lysefjorden 600 meter under dig. Du bestemmer naturligvis selv, hvor tæt du ønsker at gå til kanten. Udsigten og oplevelsen er helt fantastisk, uanset hvor man står.

Oversigtskort

Der er opsamling med vores bus ved punkterne A til H. 

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Bussen starter i København og kører fra Sjælland via Fyn til Hirtshals. Der vil være opsamling i forskellige byer undervejs, så du har mulighed for finde et opsamlingspunkt tæt på din bopæl. Efter ankomst til Hirtshals er det tid til at tjekke ind på færgen. Du får bl.a. udleveret et nøglekort til din kahyt, som du skal benytte under hele rejsen. Du har samme kahyt på udrejsen og hjemrejsen, så du kan lade din ekstra bagage blive ombord på skibet, når vi er i land for at vandre. 
Der er planmæssig afgang fra Hirtshals kl. 20.00. Efter vi har fundet vores kahyt, mødes vi i skibets restaurant til fælles middag. Der bydes på en lækker buffet, med alt hvad hjertet kan begære. Der er gratis drikkevarer ad libitum til aftensmaden.

Efter middagen er der mulighed for at gå på opdagelse på færgen. Der er bl.a. tax free-butik, caféer og underholdning i baren. Men bliv nu ikke oppe for længe. Vi skal tidligt op i morgen og har en lang dag foran os.

Dag 2. Vandring til Prædikestolen og tid på egen hånd i Stavanger
Morgenmaden serveres fra kl. 05.00, og allerede kl. 06.30 ankommer vi til Risavika færgeterminal. Skibet fortsætter efter et kort ophold videre til Bergen, så vores bus kører fra borde, så snart vi ankommer til Risavika. Herfra er der en halv times kørsel til Stavanger. Ved Stavanger kører bussen gennem den nye tunnel til Solbakk. Som ved alle tunneller er det flot ingeniørarbejde, men det er samtidig verdens længste undersøiske vejtunnel. Når vi er oppe på Tau-siden af fjorden, fortsætter vi Via Jørpeland til Prædikestolen Fjeldstue, der er startpunktet for vandreturen.

Fra fjeldstuen vandrer vi ad en afmærket rute til udsigtspunktet på Prædikestolen. Undervejs finder vi et godt picnic-spot og nyder vores medbragte mad (hvis vejret er til det). Fremme ved det 600 meter høje udsigtspunkt kan du lade dig betage af en helt igennem imponerende udsigt over Lysefjorden. Det er en udsigt, som meget få steder i verden kan måle sig med. Fra Prædikestolen går vandreturen tilbage til Fjeldstuen ad samme rute, så skulle du undervejs have tabt pusten eller modet til at gå helt ud til Prædikestolen, vil du have mulighed for at blive samlet op af gruppen igen på tilbagevejen.

Efter vandreturen kører og sejler vi tilbage til Stavanger. Her er der ca. et par timer til at slappe af på egen hånd i byens charmerende centrum. Ned ved

Efter en lang dag fuld af oplevelser kører vi ombord på Fjordlinebåden, der afgår fra Risavika kl. 20.00. Vi mødes til fælles middag i skibets restaurant, hvor vi kan slappe af og nyde et godt måltid mad og lidt til ganen.


3


350 m


350 m


4-5 t


Dag 3. Hjemkomst
Morgenmaden serveres fra kl. 06.30. Vi ankommer til Hirtshals kl. 8.00, og herefter er der bustransport tilbage til dit afhentningssted.

Sværhedsgrad 3

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, men lider du af højdeskræk, så er Prædikestolen ikke det rigtige sted for dig. En lodret klippevæg med et frit fald på lidt over 600 meter er ikke noget, man skal spøge med. Man skal nok også være lavet af noget helt særligt, hvis man ikke mærker et sug i maven, når man kommer frem. Man har måske brug for at se det hele lidt an, inden man tager skridtet helt ud på det åbne plateau. Når det er sagt, så kan man altid vælge, om man vil vandre de sidste 100 meter, eller blot stoppe op kort før fjeldet åbner op til et lodret fald. 

Selve vandreruten frem til Prædikestolen har vi valgt at give sværhedsgrad 3. Det skyldes, at turen i langt overvejende stil foregår på trapper hugget eller monteret i granitsten. Trapperne har meget ujævn stigning, så man kommer til at tage små trin og høje trin. Ruten er 4 km hver vej med en samlet højdeændring på 350 højdemeter. Du vil også passere flere steder, hvor du skal gå op og ned ad skrånende klippeblokke. Her vil gode vandrestøvler være til stor hjælp.

Ruten er godt markeret hele vejen, så der er ikke noget at tage fejl af. 

Skulle du undervejs føle, at turen er hårdere, end du havde forventet, er det altid muligt at returnere til udgangspunktet ved Fjeldstuen, da ruten ud og hjem er den samme. 

Vi anbefaler alle at medbringe vandrestøvler på denne tur. Vandrestave kan også være et godt supplement. 

Indkvartering og forplejning

Ombord på M/S Stavangerfjord eller M/S Bergensfjord indkvarteres du i en komfortabel kahyt. Der er både indvendige og udvendige kahytter. Der er et begrænset antal enkeltkahytter.

Måltider er også inkluderet i rejsen og består af både morgen- og aftenbuffet på ud- og hjemrejse. Der er gratis drikkevarer til måltiderne ombord på færgen. Derudover sørger vi for en madpakke til vandreturen.

 

Businformation

Turen til Norge foregår med moderne 4-stjernet luksus-hvilebus med hvilesæder og masser af benplads. Bussen er røg- og videofri.

Man må gerne indtage medbragt mad og drikke i bussen.

Du kan blive opsamlet fra følgende byer.

By Udrejse kl. Hjemkomst kl.
København H., DGI byen 09.30 16.15
Slagelse, DTC afkørsel 39 11.00 14.45
Nyborg Station 11.30 14.15
Odense, P-plads Ørbækvej/Østre Ringvej 12.00 13.45
Fredericia Station (*) 14.00 11.45
Vejle, Papuga Bus, Lundahl Nielsens Vej 1 (Langtidsparkering) 14.30 11.15
Aarhus, p-plads ved Musikhuset 16.00 10.15
Aalborg, p-plads afkørsel 26, T.H. Sauersvej 17.30 08.45

 

 

(*) Der er indlagt en lovpligtig chaufførpause på 45 min. på Fredericia Station

Klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 35: Startdato 28.08.2021 varighed 2 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 37: Startdato 11.09.2021 varighed 2 nætter

Fra 3.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Bustransport med opsamling i centrale byer på Sjælland, Fyn og i Jylland
  • Sejlads med Fjordline fra Hirtshals til Stavangertur/retur
  • Kørsel fra Stavanger til Prædikestolen tur/retur
  • 2 overnatninger i kahyt i valgte standard
  • 2 x aftenbuffet, inkl. fri øl, vin og vand
  • 2 x morgenbuffet
  • Madpakke på vandreturen
  • Vandretur til Prædikestolen 
  • Besøg i Stavanger bycentrum
  • Dansk turleder fra Ruby Rejser

Delt kahyt:
Ved booking af en delt kahyt kommer du til at bo med en person af samme køn. 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 20 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden

Loading...