INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kroatien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Dalmatiens smukke bagland

I efterårferien 2018 glæder vi os til at byde jer velkommen til en helt ny og uafprøvet pioner-gruppevandretur i Kroatien. Udgangspunktet for vandreugen er den lille by Trilj ved Cetina-floden. Vi har i samarbejde med vores lokalkendte guider sammensat et spændende program som bringer jer vidt omkring i en fantastisk natur.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-076
På besøg i Dalmatiens smukke bagland

I efterårsferien 2018 byder vi på en helt ny pionertur i et fantastisk vandreområde i Dalmatiens bagland. Vi har ikke vandret i området med en gruppe før, så vi håber, at I er klar til at være den første danske gruppe på stierne.

Vi har allieret os med en lokal guide, der kender ruterne, naturen og kulturen, så vi kan blive klogere på området, imens vi føres sikkert frem. Vores danske vandreleder vil naturligvis assistere undervejs.

Udgangspunktet for turen er byen Trilj (325 moh), hvor vi bor på et skønt hotel belligende få meter fra Cetina-floden. Trilj er en grøn oase i hjertet af det dalmatinske bagland ca. 30 km fra Split. Området er kendt for at have bibeholdt et grønt, økologisk miljø og er et sandt paradis for alle naturelskere.

Vandring i Dalmatiens bagland byder på unikke og naturlige seværdigheder, som er helt specielle for dette område. 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse til Trilj
Flyrejsen er med direkte fly fra København til Split. Herfra har vi en kort transfer fra lufthavnen til hotel Sv. Milhovil i Trilj med bus. Efter aftensmaden er der info om programmet og ugens ture.

Dag 2: Vandring over Kamešnica-massivet til Bosnien-Hercegovina 
Vi starter dagen med en kort køretur til landsbyen Voštane (800 moh). Herfra går turen de næste par timer op i højderne med kurs mod Brljuša-passet (1450 moh). De 650 højdemeter opad giver sved på panden. Heldigvis er de fordelt ud over mange km og tempoet er tilpasset, så vi stadig har tid til at nyde udsigten og naturen undervejs. Stien vi følger går hele vejen til toppen af bjerget Kamešnica 1798 moh. Vi nøjes dog med at gå til Brljuša-passet, der samtidig markerer, at vi nu forlader Kroatien og vandrer videre ind i nabolandet Bosnien-Hercegovina. Kamešnica-massivet er et område med mange særlige plantearter med helbredende egenskaber. Derudover er området kendt for særlig, geologiske fænomener som klippehuler, jordfaldshuller og karstlandskaber. Fra Brljuša-passet har vi nogle timers vandring ned til byen Podgradina, der ligger på en stor slette for foden af Kamešnica. Her venter vores bus på os og kører os tilbage til hotellet til et velfortjent hvil inden aftensmaden.


3


650m


730m


5 t


Dag 3: Cetinakløften.
Vi starter dagen med en kort bustur til landsbyen Kostanje, der ligger langs kanten af Cetinakløften i kort afstand af Adriaterhavskysten. Cetinakløften er for mange kendt som et sted for de eventyrlystne, hvor du kan prøve sig selv af på zipline, klippeudspring og rafting. Vores indgangsvinkel til området er dog noget mere rolig. Fra Kostanje vandrer vi langs toppen af kløften gennem forskellige livlige landsbyer i et område, der i middelalderen var kendt som 'Poljička Republika'. Vores lokale guide vil undervejs fortælle mere om området og kulturen blandt efterkommerne fra 'Poljička Republika'. Vi møder små samfund, hvor maden stadig produceres på gammeldags manér, imens vi passerer vinmarker og olivenlunde. Vi bevæger os efterhånden længere ned i kløften og vandrer til sidst helt nede langs Cetina-floden.


2


250m


450m


3-4 t


Dag 4: Toptur til Svilaja 1509 moh.
Vores bus bringer os i dag nordpå, hvor vi fra landsbyen Zelovo tager en mindre vej op til bjergrefugiet `Orlove stine´ 1050 moh. Det er herfra dagens rute starter og slutter. Målet for dagens vandretur er toppen af bjerget Svilaja 1509 moh, hvilket giver os rundt regnet 460 højdemeter op og ned i et smukt terræn. Den første halvdel af ruten går gennem et skovklædt landskab, hvor vi atter møder flere jordsfaldshuller. Hullerne kommer typisk  i områder, hvor undergrunden indeholder kalk, og hvpr kalken er skyllet væk af vand. Den sidste halvdel af turen til toppen åbner landskabet efterhånden og bliver til at karakteristisk karstlandskab, hvor kalkstensunderlaget når frem til ovefladen og omformes af bl.a. rindende vand. Efterhånden som vi nærmer os toppen kan vi nyde den imponerende udsigt over det Dalmatiske øhav, hvor vi bl.a. kan se øerne Vis, Brac, Hvar og Kornati. 


3


460m


460m


4-5 t

Dag 5: Biokovo nationalpark
Dagens rute starter i landsbyen Bast 3000 moh. ved Biokovo Nationalpark. Området er opkaldt efter Biokovobjerget 1762 moh., der er Dalmatiens højeste bjerg. Dagen vandrerute er dog ikke en toptur som dagen forinden til Svilaja. Vi vandrer lidt op i terænnet og følger herefter højdekurverne rundt i landskabet. Over og under os rejser landskabet sig brat op fra Adriaterhavskysten og byder på endnu en fantastisk udsigt over Det Dalmatiske Øhav. Biokovo nationalpark er et dyrerigt område, så vi holder øjne og ører åbne på dagens tur. Er vi heldige kan vi bl.a. spotte gemser, mufloner og kongeørne. Turen ender i landsbyen Veliko Brdo, hvor bussen bringer os tilbage til hotellet.


3


420m


420m


4-5 t

Dag 6: Fridag på egen hånd
Hele dagen er til fri afbenyttelse med mulighed for afslapning på hotellet eller aktiviteter på egen hånd. Vores lokale guide vil informere mere om mulighederne på fridagen. Der kunne bl.a. være et besøg i Split's gamle bydel, kanosejlads, cykeltur eller hesteridning. Der er inkluderet morgenmad og aftensmad på fridagen. Valgte aktiviteter afregnes på egen hånd med de lokale udbydere.

Dag 7: Trilj's grønne bakker
Vores sidste dag byder på vandring i nærområdet omkring Trilj. Vi starter fra hotellet og vandrer op gennem grønne bakkelandskaber og vinmarker til toppen ´Gola Brda´. Vi gør bl.a. et stop ved landsbyen Bravici, hvor man stadig lever efter simple principper og gamle bondetraditioner. Her er der mulighed for en lokal snack bestående af hjemmelavet brød og ost. Vi bevæger vi os ned mod Cetinafloden og krydser over hængebroen inden vi vandrer op til Gardun-toppen. Her kigger vi nærmere på det arkæologiske område Tilurium, som tidligere var militært tilholdssted for den 7. romerske legion. Særligt soldaternes sovesal er godt bevaret og giver os et indblik i det enorme bygninsværk. Turen går herefter tilbage til hotellet i Trilj.


2


450m


450m


3-4 t


Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmad er der en kort bustransfer til lufthavnen i Split, hvor vores fly afgår direkte til København.

Sværhedsgrad 3

Vi gør opmærksom på at dette er en pionertur. Højdemeter og vandretider kan derfor variere en smule ift det angivne. Det kan også forekomme små ændringer i vandreprogrammet, hvis vores vandreleder vurderer at dette er nødvendigt.

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3. Det er altså en, til tider, krævende vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring med i rygsækken. Der vil være en del højdemeter op og ned på nogle af dagene (se dagsprogrammet).  

Vi vandrer mellem 8-16 km om dagen og 4-6 timer effektivt, når man fraregner pauserne. Du skal altså påregne, at nogle af dagene er lange med mange km i vandrestøvlerne. Stierne er ofte velanlagte og med et fornuftigt underlag. (asfalt, grus, klippe). Der vil dog være steder, hvor underlaget er ganske ujævnt. f.eks på vej til toppen af Svilaja, da der er tale om vandring over et eroderet karstlandskab. Det er kun topturen til Svilaja, der er en rundtur. Alle andre ruter starter ved punkt A og slutter ved punkt B. Man skal således vandre hele vejen for at komme frem til slutstedet, hvor bussen venter.

Vi vandrer i et roligt tempo med mange pauser, så der er tid til at få pusten og nyde de mange udsigter.

Skulle man have brug for det, er det altid muligt at tage en ekstra fridag på hotellet.

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Du kan læse mere om vores sværhedsgrader her.

Indkvartering

Indkvartering foregår på det hyggelige familie-hotel Sv. Mihovil, beliggende i den lille by Trilj. Hotellet har en fantastisk belligenhed på bredden af Cetinafloden.

Hotellet har swimmingpool og alle værelser på hotellet er udstyret med air-condition, satellit-TV, minibar, gratis wi-fi og eget badeværelse.

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage 

Forplejningen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokostindkøb til de forskellige vandreture.

Klima

Der er i gennemsnit 17-20 grader i oktober måned og 7 nedbørsdage.

Vi befinder os til tider højt i bjergene, så vejret kan være meget uforudsigeligt. Vi anbefaler altid at have regntøj med i tasken.

Rejsefakta

VALUTA

Der benyttes Kroatiske Kuna, og kursen er tæt på 1, så 100 Kuna svarer til 100 kr. Da vi  vandrer langt fra større byer anbefaler vi alle at medbringe kroatiske kuna i kontanter på vandreturene. Der er en hæveautomat i kort afstand fra hotellet. 

Der kan betales med de gængse kreditkort på hotellet.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
13-10-2018 Croatia airlines Kastrup kl. 12.10 Split kl. 14.20 Ca. 1 timer med busHjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
20-10-2018 Croatia airlines Split kl. 08.25 Katrup kl. 10.35 Ca. 1 timer med bus
Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse med bad/toilet - Pris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4213-10-201820-10-20187 nætter10.398,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4213-10-2018710.398,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4213-10-201820-10-20187 nætter9.198,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4213-10-201879.198,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse tur/retur fra København
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 7 x aftensmad
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder
  • Lokal kroatisk og engelsktalende guide

Rabat:

  • Rabat ved egen transport 900 kr.

Tillæg:

Deltagerantal min. 10 - max 20 personer

Vandreleder:

Karin Svane Hansen

Gå til toppen af siden