INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Den grønne vulkanø El Hierro ved verdens ende

Spanien | Guidet vandring med dansk vandreleder

En unik gruppevandrerejse til den forrevne og uberørte vulkanø, El Hierro. Vulkanøen er et lille paradis med subtropisk klima, omgivet af krystalklart hav. El Hierro er udpeget til biosfærereservat af UNESCO.

In stock
Travel Code
VAG-075

Det kan du glæde dig til

Hvis du ikke har hørt om den grønne vulkanø ved verdens ende, El Hierro, før, er der måske en god forklaring. Øen er nemlig den mindste af De Kanariske Øer og der er ikke meget turisme. Øen satser på bæredygtig udvikling og er stort set selvforsynende med grøn energi. Dette har betydet, at UNESCO har udpeget øen som biosfærereservat.

Som vandregæster bliver vi ud over en afslappet livsstil og en stor gæstfrihed blandt de 10.000 indbyggere i den grad belønnet med en fantastisk, rå vulkanø med helt perfekte vandreruter i en ganske frodig natur. Spaniens største produktion af ananas kommer bl.a. fra El Hierro.

El Hierros største attraktion er helt enkelt naturen. Her er alt fra ufremkommeligt lavaland til grønne græssætere, der tildels afgræsses af 11.500 geder.  Som de øvrige Kanariske Øer er El Hierro af vulkansk oprindelse, hvilket øen tydeligt bærer præg af. Øen er opdelt af en øst-vest-gående højderyg, der markerer den enorme kraterkant fra en gammel vulkan. 

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark

At masseturismen ikke har fundet vej til El Hierro, finder vi allerede ud af på rejsens første dag. Det kræver lidt mere rejsetid at komme til øen. På rejsen er der både flyskifte og lufthavnsskifte med bustransfer imellem. Når vi først er fremme på hotellet, har vi resten af dagen til rådighed på egen hånd til lidt afslapning eller en måske en kort travetur, inden vi samles til fælles aftensmad.

Dag 2. Rundtur fra Mocanal til det hellige træ El Garoé.
Dagen starter fra vores hotel, og vi følger en afmærket sti, der fører os til en af øens turistattraktioner, Det Hellige Træ, El Garoé. I perioder med tørke tog urbefolkningen på El Hierro (bimbaches) hen til Laurbærtræet El Garoé for at hente vand. Bladene på træet suger fugt ud af de lavtliggende skyer og kunne dengang samle vand nok til at forsyne hele øens befolkning. Det blev derfor til et helligt træ og er i dag et symbol på øens identitet. Det oprindelige træ væltede i en storm i 1610 og blev først erstattet i 1949 af det nuværende mindre lauerbærtræ. De små vandhuller i jorden er der dog stadig. Stedet gør ikke meget væsen af sig, men er bestemt et besøg værd, når man er på El Hierro. Vi vandrer videre til landsbyen San Andres (1050 moh), som er centrum for øens landbrugsproduktion. Her besøger vi en af de lokale caféer og oplever den lokale stemning. Vi går videre til Tinor og når frem til hovedbyen Valverde, inden vi returnerer til Mocanal.


3


670 m


670 m


5-6 t

Dag 3. Vinmarker og lavavandring
Vi starter dagens vandring i Valverde med en nedstigning i sort lavagrus, hvor vi passerer flere vinmarker. Kort før opstigningen til landsbyen Echedo bemærker vi, hvordan lavaen har skiftet til rødlige farver. Turen op til Echedo belønnes med en fantastisk udsigt. Den kompakte lille landsby med masser af kaktusser ligger på en skråning med panoramaudsigt over Atlanterhavet og er omkranset af frugtplantager og vinmarker. Vi fortsætter turen til Mocanal, hvor vi spiser frokost. Om eftermiddagen vandrer vi ned til den charmerende kystlandsby Calcosas, hvor det er muligt at få et havbad i de bassiner, som er bygget ved kysten. Vi håber den lokale café er åben, så vi kan få en forfriskning, inden vi returnerer til hotellet.


3


700 m


700 m


5-6 t


Dag 4. Montana de la Fuente til El Pinar.  (flyttedag)
Fra hotellet kører bussen os op til Montana de la Fuente 1380 moh. Her starter vi dagens vandring ved Fuente de la Llania. Vi vandrer ad en meget behagelig og sikker sti med lavagrus på kanten af det store krater med en fantastisk udsigt til begge sider. Ruten følger kraterkanten de næste ca. 5 km helt frem til udsigtspunktet ved Malpaso 1501 moh, der er det højeste punkt på El Hierro. Stedet byder på den skønneste udsigt mod nord over hele El Golfo bugten. Vi har nu en længere nedstigning til byen El Pinar 850 moh. Vi starter nedstigningen fra Malpaso ad kørevejen inden vi ender ud på en smuk skovvej med store fyrretræer. I El Pinar finder vi en café på byens torv og nyder en forfriskning, inden vi bliver hentet. Bussen har vores bagage med og bringer os frem til næste hotel på turen.


3


270 m


750 m


5 - 6 t


Dag 5. Langs kraterkanten til de berømte Sabinartræer.
Vi starter dagen med at tage bussen op til landsbyen Sabinosa. En ganske kort tur på 5 min, men turen sparer os for 300 højdemeter op, så vi kan have friske ben til resten af dagen. Fra Sabinosa skal vi op i landskabet. Vi skal vandrer op ad kraterkanten mod vest. Udsigten herfra er helt ubeskrivelig. Vi passerer flere udsigstpunkter på vejen mod de berømte Sabinartræer. Aldrig har et simpelt enebærtræ været så fascinerende og næsten ikonisk. Århundreders kraftig blæst har fået trækronen til at kysse jorden. Der er flere enebærtræer i området, nogle helt op til 800 år gamle, og alle er blevet vredet rundt efter vinden. Vi vandrer videre mod vores slutmål, Ermita de Los Reyes. Det er her El Hierros skytsengel hører til "La Virgin de Los Reyes". Hvert 4. år bæres hun i procession tværs hen over øen, som står på den anden ende. Traditionen stammer fra 1740, da øen led under en voldsom tørke. Man besluttede at gå i procession med jomfruen for at bede om regn, og inden hun nåede Valverde i øst begyndte det at regne. For vores skyld må det dog godt vente med regn, til vi kommer hjem til hotellet igen. 


3


700 m


300 m


5 - 6 t

Dag 6. Fra Tigaday til udsigtspunktet Jinama og udsigtspunktet Mirador de la Peña
Dagens vandring starter ved busstationen i Tigaday. Vi vandrer op til kirken i Fronterra, hvor stien starter. De næste par timer følger vi en bred velanlagt sti op gennem frodig vegetation til kraterkanten ved Mirador de Jinama 1250 moh. Fra kraterkanten går vi videre ned mod San Andrés. Landskabet ændrer sig dramatisk efter kraterkanten. Nu er der gærdestensomkrandsede marker, hvor der går køer, geder og får. Vi finder et godt læsted og spiser frokost. Herfra går vi videre til udsigtspunktet Mirador de la Peña med en fantastisk udsigt ud over hele El Golfo. Det er svært ikke at lade sig begejstre med en kølig drik, inden vores bus henter os og kører os tilbage til hotellet.


3


1000 m


200 m


5 - 6 t

Dag 7. Fra Punta Grande gennem ananasplantager til Tigaday (flyttedag)
Vi starter dagen med at køre til Tigaday. Herfra leder stien os ned gennem et landbrugsområde med ananasplantager. Der høstes 3 gange om året i den frodige bund af det store vulkankrater. Området er det sted i Spanien, hvor der produceres flest ananas. Vi følger herefter en sti langs kysten, hvor der er særprægede lavaformationer. Undervejs er der mulighed for et bad i det velanlagte havbassin. Dagens vandring slutter ved Punta Grande med den gamle mole for udskibning af landbrugsprodukter.  Helt yderst på molen ligger verdens mindste hotel med kun 4 værelser. Inden vi siger farvel til den dejlige ø med de mange udsigter, er der her mulighed for en forfriskning, inden bussen henter os og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Tenerife. Her har vi turens sidste overnatning.


2


320 m


100 m


4-5 t

Dag 8. Hjemrejse
Dagen er til fri disposition inden skal vi i lufthavnen. Herfra afgår vores fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Turen har en sværhedsgrad 3. Det er altså en, til tider, krævende vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring med i rygsækken. Der vil være en del højdemeter op og ned på nogle af dagene (se dagsprogrammet).  

Vi vandrer mellem 8-16 km om dagen og 4-6 timer effektivt, når man fraregner pauserne. Du skal altså påregne nogle lange dage med mange km i vandrestøvlerne. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag. (asfalt, grus, klippe).

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Indkvartering

Vi bor 3 forskellige steder i løbet af ugen.

De første 3 nætter bor vi på Hotel Villa Monacal i landsbyen Mocanal i den nordlige del af El Hierro 5 km fra øens hovedstad, Valverde. Hotellet er omgivet af små hyggelige huse, frugtplantager samt en smuk udsigt til havet mod vest. 

De næste 3 nætter bor vi nær Sabinosa på Balneario Pozo de la Salud***. Et charmerende 3-stjernet kurhotel med 22 værelser i 2 planer. Hotellet ligger helt ud til vandet ved en klippekyst, så der er ingen bademuligheder i havet. Der er udendørs swimmingpool på hotellet. Enkelte værelser har små terrasser. Vi kan desværre ikke garantere værelser med terasse ved bestilling. Der mulighed for at benytte hotellets mange kur-tilbud for egen regning. Obs. Swimmingpool kan være lukket grundet covid-19 restriktioner.

Sidste overnatning har vi på AC Hotel Gran Canaria i Las Palmas. Hotellet er udstyret med en swimmingpool på taget med panorammaudsigt samt den højest placerede bar i Las Palmas, der tilbyder eksotiske drinks med en fantastisk udsigt udover byen. Obs. Swimmingpool kan være lukket grundet covid-19 restriktioner.

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

De første tre dage i Mocanal spiser vi morgenmad på Hotel Villa Monacal og aftensmad på en lokal restaurant i nærheden af vores hotel. De næste tre dage spises der morgenmad og aftensmad på hotel Balneario Pozo de la Salud.  Den sidste aften spiser vi aftensmad på en lokal restaurant.

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs. Nogle dage skal man have en madpakke med, andre dage kan man evt. købe frokost undervejs på turen.

Klima

Klimaet er oceanisk: sommerligt, behageligt om vinteren og lidt varmere om sommeren. Der hvor passatvinden presses op ad bjergryggen, regner det mere end i den tørre sydlige del. Takket være øens afveklsende topografi og begrænsede udstrækning kan man opleve skifte fra regnvejr til høj sol inden for en halv times kørsel.Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Den grønne vulkanø El Hierro ved verdens ende
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse fra København eller Billund til Tenerife t/r
  • Flyrejse fra Tenerife til El Hierro t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
  • 7 x aftensmad 
  • Alle programsatte transporter og entreer
  • Dansk vandreleder

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vandreleder:

Jørgen Pedersen, der bl.a. er vandreleder på Tenerife, La Palma, La Gomera, Østrig.

Gå til toppen af siden