Den Portugisiske Camino - Kystruten

Portugal & Spanien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en naturskøn pilgrimsvandring med smukke udsigter over havet og bjergene. Glæd dig til at vandre i afvekslende natur og igennem hyggelige autentiske landsbyer. 

In stock
Travel Code
VAI-045
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Følg den portugisiske pilgrimsrute, og oplev fantastisk natur
blue encircled check Kryds Lima ad den 645 meter lange Eiffel-jernbro
blue encircled check Tilbring en uge i Portugal og en uge i Spanien
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Pilgrimsruten gennem Portugal til Santiago de Compostela har eksisteret siden den tidlige middelalder. Første halvdel af denne 15-dages tur fra Porto til Santiago de Compostela vandres i Portugal, før grænsen krydses, og du fortsætter den næste uge i Spanien. Man kan vælge mellem ruten inde i land og denne kystrute, hvor de første par dage nærmest er med sand mellem tæerne og sidenhen lidt inde i land, men stadig med udsigter over kysten. Vandredagene er i afvekslende landskab krydret med passager gennem landsbyer. I vandrer langs sandstrande og rå klippekyst, gennem skyggefulde skove, forbi vinmarker og frodigt landbrugsland. 

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Porto
Før du påbegynder din portugisiske pilgrimsfærd ad kystvejen til Santiago, bør du besøge Porto Katedral fra det 12. århundrede, og tage dig tid til at udforske denne spændende by og måske smage de gyldne dråber.  

Dag 2: Porto – Matosinhos – Vila do Condo
Vandring 20 km
Vandreturen starter med en transfer til forstaden Matosinhos, så man ikke skal gå det første stykke igennem byen. Efter at have lagt byens industriområde bag jer, følger den første vandreetape Atlanterhavskysten hele vejen, og du passerer adskillige hvide sandstrande adskilt af små klippefremspring. Gør et stop ved fiskernes strand (Praia dos Pescadores), hvor de lokale fiskere trækker deres både på land og røgter deres garn. Et kort stykke mod nord finder I et arkæologisk område med runer ingraveret i klipperne. De er formentligt lavet af vikinger i den sene jernalder. I når frem til den charmerende gamle by Vila do Conde med traditioner for kniplinger.

Dag 3: Vila do Conde - Esposende
Vandring 25 km
Igen i dag vandrer I det meste af etapen langs kysten mellem blomster og klitter og forbi lækre sandstrande og feriesteder. Fra kysten slynger ruten sig nu ind i landet ad jordveje gennem opdyrkede grøntsagsmarker, små stykker skov og landsbyer. I krydser floden Cavado og når frem til dagens etapemål Osposende.

Dag 4: Esposende - Viana do Castelo
Vandring 23,5 km
I bevæger jer nu væk fra kysten og ind i landet, men får stadig nogle udsigter over havet fra de højdepunkter I forcerer. I passerer gennem små landsbyer og skovområder, og i det fjerne kan I se bjergene. Før I når Viana do Castelo, krydser I floden Lima ad den 645 meter lange Eiffel jernbro, som er bygget af den berømte arkitekt af samme navn. Fra broen har i en storslået udsigt over dalen og flodmundingen. Viana do Castelo er en attraktiv by, der er kendt for sin gamle og moderne arkitektur.

Dag 5: Viana do Castelo - Vila Praia de Ancora
Vandring 19 km
Dagens etape er set inde i landet med lejlighedsvise udsigter over kysten. Ruten fører jer gennem mange små landsbyer. Nyd skyggen af eucalyptus-træerne, mens I går op gennem skoven og siden ned på den anden side af bakken til det afslappede feriested Vila Praia de Âncora.

Dag 6: Vila Praia de Ancora - A Guarda
Vandring 15 km
Dagens vandring er lidt kortere end de foregående dage. Fra det gamle fort ved stranden i Vila Praia de Ancora følger I en kystnær rute det meste af vejen op til floden Minhos udmunding, og I bevæger jer så ind i land mod færgelejet i Caminha. I kan vælge den direkte vej eller gå en lille omvej langs stranden og gennem fyrreskoven. Nu vinker I farvel til Portugal og tager færgen over floden Minho, der danner grænsen mellem Portugal og Spanien. Sejler færgen ikke (mandage og hvis der er for lidt vand i floden), kan I tage en taxa eller en taxi-båd over floden. I går op gennem eucalyptusskoven, inden I når frem til den fredelige galisiske fiskerby A Guarda. Har I gode ben, kan I evt. lave en afstikker til de arkæologiske udgravninger af et gammelt galisisk fort på toppen af bakken Santa Tegra. Eller start morgendagen med en udflugt herop. 

Dag 7: A Guarda - Oia
Vandring 13 km
Følg pilgrimsturen gennem byens centrum og ud mod den rå klippekyst. Her er ingen sandstrande som længere sydpå. Følg kyststier, skovspor og asfalterede veje til at nå den lille kystby Oia med et gammelt kloster fra det 12. århundrede.

Dag 8: Oia - Baiona
Vandring 17,5 km
Dagen begynder med små marker, spredte huse og et par landsbyer langs kysten, før landskabet skifter karakter og terrænet bliver mere bjergrigt. På kysten her høstes babymuslinger fra klipperne, som bringes til Vigos flodmunding, hvor de dyrkes videre i et år, inden de høstes og serveres i områdets restauranter.
Efter at have passeret gennem et par landsbyer kommer I til middelalderbyen Baiona.

Dag 9: Baiona - Vigo
Vandring 25 km
Efter at I har forladt Baionas bebyggelse, bliver terrænet igen landligt med spredte landsbyer og små skove. Men først skal I krydse den 800 år gamle stenbro Ramallosa over floden Minor. Legenden fortæller, at kvinder der ikke kunne blive gravide, skulle ud på broen ved midnat og have vasket maven med vand fra floden. Den første mand der passerede, blev barnets gudfar; en ære man ikke kunne afvise.
Etapen er en af de længste (25 km), og endeligt når I frem til den større by Vigo (300.000 indb).

Dag 10: Vigo - Arcade
Vandring 22 km
I følger en af Vigos største shoppinggader ud af byen. I bevæger jer afsted i ca. 150 meters højde, og fra disse fredelige bjergskråninger har I fine udsigter over Vigo floden og muslingefarmene, Vigos havn, bjergene på den modsatte side af floden og tilbage mod Cies øerne, der ligger ved flodens udmunding. I kommer kortvarigt ned i lavlandet før den sidste bakke skal forceres. I ankommer til Arcade, der er berømt for sine østers.

Dag 11: Arcade - Pontevedra
Vandring 13 km
I dag skal I ud på turens korteste etape (12-13 km), men faktisk én af de dejligste. Forlad Arcade via dens ikoniske bro Sampayo, hvor et af de store slag mod Napoleons hær fandt sted i 1809. I følger gamle stenstier op gennem skoven, og en smuk omvej langs floden Tomeza kan anbefales. Pontevedra er en af Spaniens bedst bevarede historiske byer og centrum er kun for fodgængere.

Dag 12: Pontevedra - Caldas de Reys
Vandring 22 km
Dagen i dag byder igen på en af de længere etaper, primært gennem smukt landskab og med kortvarige passager ved trafikerede veje. Langs ruten øges mængden af smukt udhuggede stenkors, der markerer at I er på rette vej mod Santiago. Ved Ria Barosa naturpark kan I besøge de 12 vandmøller, der ligger fordelt over et fald på 30 meter. Herefter passerer I forbi små vinmarker, inden I når Caldas de Reys. Slut dagen af med at bade dine trætte fødder i de varme kilder.

Dag 13: Caldas de Reys - Padron
Vandring 19 km
Efter endnu en dag med afvekslende landskab i form af små landsbyer og skov når I frem til dagens højdepunkt, Padron, hvor Sankt Jakob siges at have været stedt til hvile af sine trofaste tilhængere. Derfor er der selvfølgelig også en kirke dedikeret til Sankt Jakob.  

Dag 14: Padron - Santiago de Compostela
Vandring 25 km
I er nu nået til turens sidste etape og kulminationen på 2 ugers pilgrimsvandring. I kan vælge at vige lidt bort fra den slagne rute, hvis I foretrækker mere bevoksning end bebyggelse. Kun de sidste par kilometer er i et trafikeret byområde, og når I kommer ind i de smalle gader i det middelalderlige centrum af Santiago, intensiveres atmosfæren som I nærmer jer katedralen.

Dag 15: Santiago de Compostela
Det er blevet tid for hjemrejse medmindre du har tilkøbt ekstra overnatninger.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Stiernes beskaffenhed er relativt ukomplicerede - dels jord- og brostensstier samt asfaltvej, da den gamle rute visse steder er indhentet af nutiden og er blevet til asfalteret vej. Visse steder er der boardwalks af træ. Højdeforskellene er moderate – se turbeskrivelsen for daglige højdemeter. I kommer op i ca. 150 m.o.h. mange af dagene og 250 m.o.h den sidste vandredag. 
Turen fordrer en rimelig god kondition, da dagsetaperne er på 13-25 km, og der vandres hver dag uden overliggerdage. Længden på etaperne kan variere en smule, f.eks. afhængigt af hvilket hotel man bor på i de enkelte byer og hvilke afstikkere man måtte ønske at tage undervejs. Den effektive vandretid er ca. 4-6 timer hver dag. Hertil skal lægges pauser.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Indkvartering på 2-3 stjernede hoteller i alle byer. Alle værelser med bad og toilet.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Der er flere flyforbindelser til Porto via Lissabon. 
Fra Porto lufthavn kører der metro til centrum af Porto. Alternativt kan man tage taxa (ca. 20 min).

Har du behov for at tage retur fra Santiago til Porto er der bus med ALSA eller Flixbus

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 12.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 14x overnatning inkl. morgenmad 
 • Transfer fra Porto til Matosinhos, hvor vandringen starter på dag 2.
 • Bagagetransport (1 stk. bagage à max. 15 kg. pr. person)
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Pilgrimspas
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter
 • Færgebillet/evt. taxa på dag 6

Tillæg:

 • Halvpension (12x aftensmad)
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Porto eller Santiago

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Portugal Green Walks og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Portugal Green Walks. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden