Den Portugisiske Camino

Portugal | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Drag afsted på en spændende pilgrimsfærd, hvor du både oplever Spanien og Portugal. Den ældgamle pilgrimsrute fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela vil bestemt ikke skuffe. 

In stock
Travel Code
VAI-027
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev kombinationen af skønne Spanien og Portugal
blue encircled checkGå i romernes fodspor til Gallaecia
blue encircled checkKryds et utal af billedskønne floder
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne vandreferie på Caminoen starter turen syd for floden Minho, der danner grænsen mellem Portugal og Spanien. Turen bevæger sig nordpå ind i Galicien, for at slutte i katedralen i Santiago de Compostella. Undervejs fører de gamle spor og stier gennem skove, landbrugsland, landsbyer, lidt større byer og forbi historiske steder. Pilgrimsruten følger stort set romerrigets gamle vej til Gallaecia, som de opkaldte det nordlige Portugal og området op til Santiago. Navnet har sin oprindelse i det folkeslag, der boede der. 
Siden middelalderen har ruten givet befolkningen mulighed for at mødes. Apostlen Jakob den ældre, som er pilgrimmenes skytshelgen, og hvis relikvier man mener ligger i Katedralen i Santiago de Compostella, har stadig stor betydning for en stor del af befolkningen langs pilgrimsruten, og de er meget imødekommende over for de vandrende pilgrimme.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Ankomst
Ankomst til Valencá i det nordlige Portugal.

Dag 2 - Vandring fra Valenca til O Porriño
På dagens vandring krydser I ud af Portugal ved floden Rio Minho. I vandrer videre på den nordlige side af floden gennem gaderne i den middelalderlige by Tui. På den anden side af Veiga broen begynder en af de smukkeste strækninger på hele ruten - Louro-flodens dal. Efterhånden dukker Porriño op i det fjerne. I overnatter enten i Porriño eller bliver kørt tilbage til Valencá. I det tilfælde vil I blive kørt tilbage til Porriño på dag 3.
Vandring: ca. 5 timer, 20 km +370 m

Dag 3 - Vandring fra O Porriño til Arcade 
Turen går videre nordpå og undervejs kommer den tæt forbi småbyerne Pazo de Mós, Santiaguiño de Antas og Chan das Pipas. Herfra starter en lidt stejl nedstigning, som fører til udkanten af den større by Redondela. I kommer gennem byen via de små gader og når Outeiro de Penas, hvor der er en formidabel udsigt.  I overnatter i Arcade.
Vandring: ca. 5,5 timer, 22 km +540 m

Dag 4 - Vandring fra Arcade til Pontevedra 
I Pontesampayo krydser du Verdugo floden via den lange middelalderlige bro, hvor et af de blodigste slag mod Napolion foregik i starten af 1800 tallet. Ad de smalle, gamle sideveje vandrer I den smukke tur op ad Canicouva's bjergskråninger til Cacheiro. Når højderne er klaret og floden Ullo krydset, bliver stien bredere, og området er domineret af stor frodighed med marker, vindyrkning og frugplantager. I overnatter i Pontevedra.
Vandring: ca. 3,5 timer, 13 km +290 m

Dag 5 -  Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis 
Udgangspunktet er den gamle bydel i Pontevedra, og I vandrer over Lérez floden for at fortsætte i den dejlige dal langs Gandra floden. Efter San Mauro breder stien sig ud, og området lidt længere fremme opleves ofte som et meget fredfyldt sted. Her møder I de første kors - ofte med meget flotte udskæringer. I kommer ind i Caldas de Reis langs Santa Maria kirkens mur. I overnatter i Caldas de Reis.
Vandring: ca. 5 timer, 22 km +390 m

Dag 6 - Vandring fra Caladas de Reis til Padron 
Endnu en flod skal krydses, nemlig Bermaña, før I kan begive jer ud på en af de uforglemmelige strækninger gennem skov og enge til landsbyen Cruceiro. I kommer forbi Santa Maria de Carracedo kirken og vandrer i et helt specielt frodigt landskab langs bredden af Valga floden. Kursen er sat mod S. Miguel de Valga og Pontecesures, og på den anden side af floden Ulla når I Padron, som ifølge legenden er stedet, hvor skibet med apostlen Jakob den Ældres lig, blev ført til. I overnatter i Padron.
Vandring: ca. 4 timer, 19 km +390 m 

Dag 7 -  Vandring fra Padron til Santiago de Compostela 
De sidste kilometer til Santiago de Compostela skal tilbagelægges og I fortsætter mod nord gennem Galiciens landsbyer og kommer bl.a. forbi den imponerende helligdom Nossa Señora de Escravitute. Herfra følger I brede veje og smalle smutveje og kan efterhånden se Santiago de Compostela i det fjerne. Ved Agro dos Monteiros kan I for første gang se tårnene på katedralen, som er endemålet. Når I har krydset Sar-floden begiver I jer ind i bebygget område og finder frem til Faxeira porten, som er indgangen til den gamle bydel for Den portugisiske Camino og vandrer gennem labyrintiske gader frem til katedralen. I overnatter i Santiago de Compostela.
Vandring: ca. 6,5 timer, 25 km +575 m

Dag 8 - Hjemrejse 
Afrejse fra Santiago de Compostela.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Dette er en individuel selvguidet vandretur, hvor I finder vej på egen hånd ved hjælp af de udleverede kort og rutebeskrivelser.
Stiernes beskaffenhed er relativt ukomplicerede - dels jord- og brostensstier samt asfaltvej, da den gamle rute visse steder er indhentet af nutiden og er blevet til asfalteret vej. Der er moderate højdeforskelle. 
Turen fordrer en rimelig god kondition, da dagsetaperne er på godt 20 kilometer de fleste dage.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Indkvartering

down v arrow

Indkvartering på 2-3* hoteller. Alle værelser med eget bad og toilet. Turen er inkl. morgenmad.
Der er gode muligheder for frokost undervejs på ruterne, og nogle steder vil man også kunne bestille madpakke.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Man kan flyve til Porto via Lissabon eller til Vigo via Madrid.
Der kan arrangeres transfer fra Porto til Valenca. Alternativt kører der metro fra Porto lufthavnen til Porto centrum og derfra går der tog til Valencá (ca. 3 timer). Ellers er der bus fra Porto lufthavn til Valencá (ca. 1½ time).
Hvis du ankommer til Vigo lufthavn, anbefaler vi at tage en taxa til Valencá (ca. 30 min.).

Har du behov for transport fra Santiago til Porto er der bus med ALSA eller Flixbus

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport (1 stk. max. 15 kg. pr. person)
 • Rutebeskrivelser på engelsk
 • Pilgrimspas
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. lokale turistskatter

Tillæg:

 • Halvpension 5x aftensmad (dag 2-6)
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Valenca: pris på forespørgsel
  • Santiago
  • Porto
 • Transfer
  • Porto - Valenca
  • Santiago lufthavn - Valenca
  • Santiago - Porto

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Portugal Green Walks og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Portugal Green Walks. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden