INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Familievenlig vandreferie i Wildschönau

Vandreferier med aktiviteter for alle aldre

Wildschönau byder på ferie for hele familien, hvor der er rig mulighed for vandreture i forskellige sværhedsgrader, samt en masse andre aktiviteter. 

In stock
Travel Code
VAI-035
Børnevenlig ferie med rig mulighed for vandring

I denne højtbeliggende dal i østrigske Tyrol, lige oven for Wörgl, ligger Wildschönau. Her har man en fornemmelse af at komme til Østrig, hvor tiden har stået stille. Her er få og små lokale specialbutikker og købmænd med varer som er mere henvendt til de lokale end til turister. Dalen består af 3 byer; Niederau, Oberau og Auffach, hvor I bor. Hotel Platzl er byens omdrejningspunkt, og det meste af byens liv foregår omkring hotellet og hovedgaden, hvor hotellet ligger. Dalen er præget af store grønne plateauer, mellem de små byer. Her har man den rigtige alpestemning helt inde ved bygrænsen. Rejser til Wildschönau er for individuelle rejsende, men det er muligt at koble sig på daglige vandreture i international gruppe med en lokal engelsk- og tysktalende guide.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1 Ankomst til Wildschönau
Hvis I ankommer i egen bil kan I checke ind fra kl. 15.Der er aftensmad inkluderet frem til kl. 20.00.
Hvis I ankommer efter kl. 22 skal hotellet informeres.

Dag 2-7 
Det er jer selv der sætter dagsordenen for dagene i Wildschönau. Med det udleverede Wildschönaukort er der en masse aktiviteter at give sig til i området, ligesom der på hotellet er forskellige muligheder, bl.a. swimmingpool. 
På hverdage (man-fre) er det muligt at gå med på vandringer med en lokal guide. Man melder sig til vandringerne dagen i forvejen, ved at henvende sig til receptionen.

Eksempler på vandringer som man kan tilmelde sig i receptionen. Ved ankomst på hotellet vil I få oplyst ugens endelige udbud af vandringture som foregår mandag - fredag. Vær opmærksom på at I skal melde jer til vandreturene senest en dag i forvejen.

Eksempel 1 - ”Alm” vandring rundt om Rosskopf (1730 m.o.h.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 10 km +/- 400 højdemeter 
Startsted ved Markbachjoch-gondolen i Niederau.
”Alm” er det østrigske ord for de sætere og højsletter i bjergene, hvor køer og får græsser frit om sommeren. Men mange overnatningshytter og restauranter, som er beliggende på/ ved en alm, kaldes også ”Alm”.
Som en start går turen med Gondolliften Markbachjoch (inkl. i gæstekort) op til plateauet i 1500 m.o.h. Herfra er udsigten fantastisk over Wilde Kaiser-massivets toppe.  Vandringen fører jer forbi Holzalm ”Tømmer-hytten”, der også kaldes Käsealm ”Oste-hytten”, da de her laver egen ost. Der er mulighed for en rundvisning i osteproduktionen, og der vil også være mulighed for både at smage og købe ostene. Videre rundt på græsgangene går turen rundt om Rosskopf-toppen, hvor synet møder blomstrende marker med et utal af specielle Alpe-blomster. Turen byder på flere fantastiske panorama-udsigter og flot natur. Turen slutter igen ved Markbachjoch-gondolen, som bringer jer ned til byen.

Eksempel 2 - Krydderurte-vandring til Hintersalcherhof
Vandring ca. 3,5 timer, 4 km. 
Startsted, ved Auffacherhof i Auffach.
På vejen til gården Hintersalcherhof ser I på bjergverdenens vilde krydderurter, og indsamler nogle af dem.  Sammen med krydder-urte-bjergbonden Birgit, er I med til at lave en slags krydderurte-pesto, som I derefter kan smage sammen med Birgits hjemmelavede urte-te. Der er også en rundvisning i urtehaven på gården, der er beliggende i 1.030 m.o.h. og er på mere end 700m2. Planter og urter plejes, tørres og videreforarbejdes på stedet. 
Der er et lokalt tillæg på 3-4 € for denne tur, til smagsprøver m.v. Det er muligt at forlænge turen med en tur med hestevogn til Schönangeralm. (Min. 4 deltagere. Max 15 deltagere. Ca. 12 € pr. pers. betales lokalt)

Eksempel 3 - Bjergvandring til Breiteggspitze (1868 m.o.h.)
Vandring ca. 4,5 timer, ca. 7km, +/- 650 højdemeter
Denne dag kan udvides med yderligere ca. 3 km. ved at vandre til grossen Beil (2.309,- m.o.h.) eller til Lämpersberg (2.202 m.o.h.)
Startsted, ved Schönangeralm´s p-plads i Auffach
Fra toppen af Breitegg får man en af de flotteste udsigter til toppene i Kitzbühleralpen.
I starter ved Schönangeralm i Auffach, hvorfra I, alt efter vejret, følger skovvejen, eller bjergvejen op mod Breiteggalm. I vandrer over flotte græsgange og skov med let bevoksning. Det er værd at stoppe op og nyde udsigten på denne tur, hvor utroligt mange flotte scenarier viser sig. 
Fremme ved Breitegg-toppen sætter I jer og nyder det medbragte mad og drikke. Herfra går turen retur til Schönangeralm, der er kendt for deres ostespecialiteter, som kan nydes i deres restaurant eller på solterrassen.
Til denne tur er det muligt gratis at bestille en ”vandre-taxi”, der kører til/ fra Schönangeralm. Vandre-taxi skal bestilles dagen før, ved at kontakte turistbureauet. Kan også bestilles via receptionen på hotellet.

Eksempel 4 - Naturvandring til Möseralmkreuz (1110m.o.h.)
Vandring ca. 3,5 timer ca. 10 km +/- 460 højdemeter. 
Startsted ved Markbachjoch-gondolen i Niederau.
Flot vandrerute fra Niederau via Stockeben langs skrånende marker og skovområder, hvor man oplever mange forskellige af bjergenes blomster og planter. I holder pause ved korset på toppen, hvor I kan nyde den flotte udsigt over Inn-dalen og de omkringliggende bjerge. På tilbagevejen går I via Jausenstation Schrofen (simpelt udskænkningssted i bjergene), hvor der er mulighed for at købe lidt at drikke og spise. Stedet er kendt for flere lokale specialiteter. Efter en forfriskning her, går I retur til udgangspunktet i Niederau.

Eksempel 5 - Bjergvandring ved Kragenjoch (1425 m.o.h.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 8,5 km. +/- 600 højdemeter
Startsted ved banken Raiffeisenbank i Oberau
.
Fra centrum af Oberau går turen ad Minzweg – myntevejen – mod Boarstadl. Undervejs vil I opleve flotte panoramaer mod bjergtoppene i Wildschönau. I passerer Achentalalm og vandrer op ad det let skrånede plateau frem mod Kragenjoch. På vej mod toppen kan I spotte en række bjergplanter, og her vrimler det med urter. Stedet er kendt som lokationen, hvor de lokale henter ”ny energi”.
Helt på toppen af Kragenjoch, er der pause med mulighed for at nyde jeres medbragte frokost. På tilbagevejen går turen gennem ”blåbær-skoven”, der minder om en hede, med krat og lav bevoksning af blåbær. Vandreturen ender med en flot nedtur mod Oberau. 

Dag 8 – Afrejsedag
Efter morgenmaden er der check ud kl. 10.00 for alle gæster.

Ønsker du en kortere ferie?
Turen kan også arrangeres med en længde på blot 4 dage/ 3 nætter med vilkårlig start dag.
Denne løsning vælges på bestillingssiden og rabatten fratrækkes (se pris/rabat længere nede på siden). 
OBS. Denne løsning er kun for kør-selv gæster, og kan ikke kombineres med Ruby-bussen

Sværhedsgrad

Denne tur er en kategori 1-3. De daglige vandreture er inddelt i forskellige sværhedsgrader, og man bestemmer selv hvilke man melder sig til eller ønsker at springe over.
I vandrer sammen med andre gæster i en samlet international gruppe.
Guiden er lokal og taler engelsk og tysk.
Tilmelding foregår i receptionen på hotellet. 

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Bemærk: Som udgangspunkt gennemføres vandreturene altid, men vandreguiden kan til en hver tid aflyse eller ændre ruten, efter vejrforhold.

Indkvartering på Hotel Platzl i Auffach, Wildschönau

Dette hotel er en lille perle. Familiedrevet østrigsk hotel med ca. 120 sengepladser.
Værelserne er med 1-5 senge, alle med eget badeværelse og TV. Stort set alle værelser har også balkon (gælder dog ikke enkeltværelser).
Hotellet har to restauranter, bar, mindre TV-stue/bibliotek og reception. Der er mulighed for ude-servering i den hyggelig have, hvor der er et lille gennemstrømmende vandløb.
Der er desuden udendørs opvarmet swimmingpool.
Hotellet har også wellness-afdeling med sauna, dampbad og hvileområde – dagligt åbent fra midt på eftermiddagen. Børn under 15 år skal være i følgeskab med voksne i Wellness-afdelingen. Desuden er der solarium og massage mod betaling.
Der er elevator til de fleste etager.
Gratis trådløst WiFi på hele hotellet.
Cykelopbevaring og tørrerum til støvler/ tøj i kælderen. 
Hotellet er beliggende på hovedgaden i byen Auffach, og der er let adgang til lokale busser til resten af dalen.

Opholdet er med halvpension startende med aftensmad på ankomstdagen og sluttende med morgenmad på afrejsedagen. 

Hotellet er kendt for et rigtigt godt østrigsk køkken, hvor der serveres morgenmadsbuffet og 3-retters aftenmenu med valgmuligheder og flere dage med salatbuffet. 

Frokost er for egen regning, og kan købes enten på hotellet eller i landsbyen. Husk at medbringe madpakke på vandreturen. 

Wildschönau Card

Alle Ruby Rejsers gæster i Wildschönau har ”Wildschönau-Card” inkluderet i opholdet. Kortet giver adgang til dalens store udendørs badeland og tennisbaner samt adgang til transport med Gondolliften i Niederau. Ligeledes er der entré til dalens bjergbonde-museum og sølvmine-museum. Begge museer med interessante oplevelser for både børn og voksne. Alle nævnte aktiviteter er gratis. Yderligere er der gratis vandreture med lokalguide som man kan tilmelde sig i løbet af ugen. Dalen byder også på utroligt mange andre aktivitetsmuligheder, hvor det er muligt at opnå rabat med Wildschönau-kortet. Wildschönau-kortet udleveres af hotellet efter ankomst. 

Link til lokale busser i dalen

Hvordan kommer man frem

I ugerne 27-30 er det muligt at tilkøbe busturen til og fra Danmark med vores Ruby-bus.
Vær obs på at bussen kører fra Jylland, Sjælland og Fyn om fredagen.
Denne bus dukker op som tilvalg ved bestilling af turen lørdag til lørdag de pågældende uger.

Afgang fredag fra Danmark
Ankomst lørdag til Wörgl. Her spiser I morgenmad for egen regning inden hotellets minibus transporterer jer de sidste 15 km. frem til hotellet.
I vil være fremme ved 7-tiden om morgenen, og have adgang til hotellets faciliteter fra ankomst. Værelser vil være klar til jer senest kl. 15.00
Ellers er dagen til fri afbenyttelse. Frokost er for egen regning - aftensmad er inkluderet.

Bussen kører retur dag 8 (lørdag)
I bliver kørt af hotellet til banegården i Wörgl. Herfra samler Rubybussen jer op kl. ca. 20.00.
I har derfor hele dagen til at nyde de sidste aktiviteter i Wildschönau, inden turen går hjem.
I skal tjekke ud af værelset kl. 10.00, men kan få jeres bagage opbevaret, og har fri adgang til hotellets faciliteter frem til afrejse. Det er muligt at købe dagens frokost og aftensmad på hotellet, hvis det ønskes.

Hjemkomst søndag
Bussen kører til Jylland, Sjælland og Fyn
Se link for tider: http://ruby-rejser.dk/transport/busser/

Kør-selv

Hotellet ligger ca. 15 km fra motorvejen, og gæster i egen bil kan parkere gratis på hotellets p-plads.
Turen tager ca. 10-11 timer fra den dansk/tyske grænse.

Fly

Skulle man ønske at flyve, er München den bedste forbindelse. 

Fra München til Wörgl kører der tog   Turen tager ca. 1time og 1 min. med direkte tog.
Fra Wörgl kan man tage bus (samme link som tog)
Det letteste er dog at tage en taxa fra Wörgl til Hotel Platzl. Det koster ca. 32€ for en bil op til 4 personer - betales lokalt.

Vandring med hund

På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Der er ikke ekstra gebyr for hunden, men det anbefales at man medbringer hundekurv. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og skal føres i snor når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladte at have med. Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet”.

Klima

 Klima

Bestil

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
19-07-2019 - 24-08-20197 nætter3.298,- DKKBESTIL
25-08-2019 - 07-09-20197 nætter3.098,- DKKBESTIL
08-09-2019 - 14-09-20197 nætter2.998,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
19-07-2019
-
24-08-2019
73.298,- DKKBESTIL
25-08-2019
-
07-09-2019
73.098,- DKKBESTIL
08-09-2019
-
14-09-2019
72.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer
Startdage:

Turen kan startes alle ugens dage 5. maj til 14. september 2019.

8 dages ophold udsolgt i perioden 22. juni - 23. august 2019.
Hist og pist kan der stadig lægges 3-5 dages ophold ind, men det skal forespørges i hvert enkelt tilfælde. 


Inkluderet

 • Ophold i 7 nætter med halvpension (morgen- og aftensmad).
 • Fri afbenyttelse af swimmingpool og wellness på hotellet.
 • Wildschönau-kort med gratis aktiviteter og guidede vandreture -  se beskrivelse.
 • Bidrag til rejsegarantifonden og udvidet ansvarsforsikring.

Ikke inkluderet

 • Transport til og fra vandreturenes startsteder.
 • Evt. tilkøb i forbindelse med vandringer.
 • Evt. turistskat på hotellet.
 • Vandreturene er uden forplejning. Medbring selv madpakke. Det vil også være muligt at købe måltider i bjerghytter på flere af turene. 

Tilvalg:

 • Det er muligt at tilkøbe turen med Rubybussen fra Jylland, Sjælland eller Fyn til hotellet T/R. Turen kan tilkøbes på lørdagsafgange fra 29. juni til 20. juli 2019 og koster kr. 1.498,- pr. sæde t/r. 
 • Enkeltværelsestillæg for 8 dage: kr. 800,-
 • Enkeltværelsestillæg for 4 dage: kr. 450,-

Rabatter:

 • Ved 2 betalende voksne kan der opnås følgende rabatter.
  for opredning til 3, 4 eller 5 person på samme værelse.

Version 8 dage/ 7 nætter:

 • Børn (0-2 år) er gratis. (uden egen seng. Mulighed for at låne en rejseseng for kr. 250,- skal bestilles i forbindelse med bookingen)
 • Børn (3-7 år) kr. 1200,- rabat
 • Børn (8-14 år) kr. 700,-  rabat
 • Børn/voksne (15år +) kr.  250,- rabat 

Version 4 dage/ 3 nætter:

 • Børn (3-7 år) kr. 500,-
 • Børn (8-14 år) kr. 300,- 
 • Børn/voksne (15år +) kr.  100,- 


Obs: Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Gå til toppen af siden