INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Europa i Afrika på skønne Gran Canaria

GARANTERET AFREJSE

Forlæng sensommeren med en vandretur på den solbeskinnede ø.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-043
Gran Canaria

De fleste forbinder Gran Canaria med solferie, men der er meget mere end vand og hoteller. Gran Canaria bliver også kaldt minikontinentet. Øen er på grund af sine høje bjerge som Pico de las Nieves (1.942 m.o.h.) og beliggenhed i Atlanterhavet begunstiget med flere klimabælter og en rigt varieret natur. Bl. a findes der flere hundrede endemiske planter. På den nordlige del af øen er der frodigt med dybe kløfter, høje fyrreskove, utrolige formationer af sandstensklipper og vulkankratere. Hele sceneriet er iblandet små hvide landsbyer.

De første 4 dage bor vi i Las Palmas. Las Palmas er canaritternes egen storby, og derfor leves det autentiske liv omkring os på torvene, i gaderne, på markedet og ikke mindst på strandpromenaden og stranden. Vi bor 2 minutters gang fra Las Canteras, byens 3 km lange sandstrand, som er beskyttet mod Atlanterhavets dønninger af et fredet rev. Luften er frisk, da vores del af byen ligger på en smal tange med hav til begge sider. 
De sidste 3 nætter bor vi i Tejeda, en hyggelig landsby i bjergene midt på øen. Herfra udgår mange af øens i alt 500 kilometer vandrestier.

Oversigtskort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Der er afrejse med direkte fly fra Danmark til Las Palmas på Gran Canaria. Efter ankomst kører vi med vores bus in til Las Palmas og indkvarteres på hotellet. Der vil herefter være tid på egen hånd til at se nærmere på byen eller måske et besøg på stranden inden vi mødes til en fælles middag om aftenen.

2. dag. Fontanales-Valleseco 
Introduktionsturen er en vandring fra den lille landsby, Fontanales til Valleseco. Vi vandrer gennem frodige dale og små bebyggelser, hvor vi får indblik i dagliglivet på landet. På visse strækninger vandrer vi ad den gamle brolagte pilgrimsrute til Teror. Efter  vandringen kører vi hjemad, men gør et stop i Teror, øens religiøse centrum, hvor der er mulighed for at se den store basilikakirke og gågaden med gamle huse i den karakteristiske kolonistil.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 630  m Højdemeter ned 660 m Samlet distance 8 km Vandretid 4-5 timer

3. dag. Guayadequedalen
Turen har sit udgangspunkt i Guayadequedalen, hvor dalens indbyggere bor i bekvemme klippehuler. Dalen er fredet pga. sin særlige flora. Vi starter med at gå op gennem spredt bebyggelse og ad mere og mere udfordrende stier, indtil vi kommer til Caldera de los Marteles. Herfra går vi ad en gedehyrdesti gennem en overvældende frodighed. Vi går rundt langs klippekanter og klippefremspring med udsigt til små, hvide bebyggelser strøet pittoresk ud over det grønne, kuperede landskaber og til Las Palmas, som ligger som en hvid tange i det blå ocean . Til sidst bringer stiens utallige hårnålesving os til den lille by, Rincón de Tentiniguada.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 830  m Højdemeter ned 810 m Samlet distance 10 km Vandretid 5 timer

4. dag. Fridag
Vi får i dag muligheden for at lege turister, med mulighed for at bade eller gå på cafe i byen. Middag på egen hånd.

5. dag. (Flyttedag) Roque Nublo - Gran Canarias vartegn.
Flyttedag: Bussen kører os op i bjergene, hvor vi bliver sat af ved La Golata, mens bagagen køres til Tejeda, hvor vi skal bo de sidste dage. Vi starter med at gå så tæt på Roque Nublo, som man kan. Roque Nublo er den imponerende monolit, som er øens vartegn. Herefter går vi stejlt ned gennem spredt fyrreskov til den lille landsby, La Culata, hvor vi kan få en forfriskning. Fra La Culata vandrer vi gennem en kløft videre til Tejeda, hvor vi bliver indlogeret. På hele turen vil der være storslåede udsigter både mod syd og nord. 

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 270  m Højdemeter ned 790 m Samlet distance 9 km Vandretid 4-5 timer

6. dag. Grotteboliger
Dagen starter med en kort køretur til Cruz de Tejeda. Herfra starter vi dagens vandring med en stejl etape langs en bjergside. Herefter går det skiftevis gennem fyrreskov og langs bjergsiden til Artenara. Midt på turen gør vi holdt ved Cuevas de Caballo, nogle huler benyttet af det oprindelige folk. Her kan de, der ikke lider af højdeskræk kravle ud og kigge ind i dem. Undervejs til Artenara er der forrygende udsigter over Tejeda-dalen mod syd og stedvist mod den nordlige del af øen. I Artenara bor mange i grotteboliger. Der er tid til at besøge grotte-kirken og grotte-museet. Efter en god lang pause i landsbyen går vi tilbage til hotellet. Der er mulighed for at blive kørt tilbage til hotellet fra Artenara.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 290  m Højdemeter ned 570 m Samlet distance 9 km Vandretid 5 timer

7. dag. Tambadaba Naturpark
Vores sidste vandretur foregår i Naturparken Tamadaba. Vi går i en af øens bedst bevarede oprindelige fyrreskove i et smukt landskab med store kontraster. Der er imponerende udsigter, da skoven ligger højt over det øvrige landskab. Området er indstillet til at blive en del af UNESCOSs verdensarvsliste, da der er arkæologiske fund, der viser, at området var helligt for den oprindelige befolkning."
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 200  m Højdemeter ned 500 m Samlet distance 7 km Vandretid 4-5 timer

8. dag. Hjemrejse
Vi kører med vores bus fra Tejeda i bjergene til Las Palmas lufthavn. Herfra afgår vores direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Vandreturens sværhedsgrad ligger på 3. Stigningerne og nedstigningerne er for de fleste tures vedkommende ikke voldsomme, men underlaget er til tider ret ujævnt. Der vandres ad grus-, græs- og jordstier, småveje og skovveje samt gamle, brolagte stier. Vi vandrer i bjergene og på enkelte, kortere strækninger kan det være udfordrende for folk med højdeskræk. De fleste ture starter højt oppe og går gradvist nedad. Næsten alle ture ender i små byer, som der er mulighed for at se nærmere på.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Indkvartering

De første fire nætter bor vi på Hotel Astoria***. Hotellet er beliggende i hovedbyen Las Palmas tæt ved havet. Alle værelser er med eget bad, toilet, telefon, TV, Wifi, air conditioner og hårtørrer. Hotellet restaurant byder på morgenmadsbuffet hver morgen.


De sidste tre nætter er på Hotel Fonda de la Tea. Et skønt hotel, beliggende i landsbyen Tejeda i bjergene midt på øen. I en højde på mere end 1.000 meter over havets overflade byder hotellet på en storslået udsigt over Gran Canaria. Alle værelser på hotellet er individuelt indrettet med bad, toilet, air conditioner, hårtørrer og TV. Morgenmaden spises på hotellet.

Hotellet har et begrænset antal værelser, hvilket betyder at nogle enkeltværelser er indkvarteret i omkringliggende lejligheder. Lejlighederne er en del af det hotel vi bor på og er alle indrettet med privat bad og toilet. 

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) alle dage (undtagen på fridagen, hvor der kun er morgenmad inkluderet). Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Morgenmaden serveres på hotellerne. Aftensmad spises på restauranter i Las Palmas og Tejeda. 

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs, da der kan være forskellige valg i løbet af ugen.

Klima

Temperaturen i Las Palmas i november måned er 18-24 grader og byder på gennemsnitligt 3 regnvejrsdage.

Topografien på Gran Canaria har også en stor indvirkning på klimaet. Det er generelt køligere i højderne end nede ved kysten. Man skal altså forvente at dagene i Tejeda kan være køligere end de første dage i Las Palmas.

Rejsefakta

VALUTA

På Gran Canaria er vaultaen Euro. Der er banker og hæveautomater i Las Palmas, men ikke i Tejeda.

Flyinformation

 Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
11-11-2017 SAS Kastrup kl. 08:30 Las Palmas kl. 13:00 Ca. 0,5 time med bus

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
18-11-2017 SAS Las Palmas kl. 13:50 Kastrup kl. 20:05 Ca. 1,5 time med bus
Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet. Pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4611-11-201818-11-20187 nætter10.798,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4611-11-2018710.798,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4611-11-201818-11-20187 nætter9.298,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4611-11-201879.298,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

- flyrejse t/r
- 7 overnatninger i dobbeltværelse
- 7 x morgenmad
- 6 x middage
- alle programsatte transporter og entréer
- dansk turleder 
- deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Turleder Inger Skov

Deltagerantal: min. 12 – max. 19 pers.

Fradrag:

Rabat egen transport: 1.500 kr./pers

Gå til toppen af siden