Heksestien i Harzen

Tyskland | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2

Oplev den berømte rute, Harzen Witches Trail, hvor du kommer forbi bjerget Bloksbjerg. Det er her, vi sender hekse ned hvert år til Sankt hans. Turen ender i UNESCO’s verdensarvsby, Quedlinburg. 

In stock
Travel Code
VAI-068
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkFølg heksestien til det mytiske Bloksbjerg
blue encircled checkOplev Tysklands svar på Grand Canyon i Harzen
blue encircled checkBesøg den rustikke UNESCO verdensarvsby, Quedlinburg
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Vandreeventyret finder sted i et af de smukkeste og mest populære vandreområder, Harzen, der ligger lige midt i Tyskland. Her udgør autentiske middelalderbyer med bindingsværkshuse som Quedlinburg, Wernigerode og Goslar en fascinerende kulturel kontrast til de mystiske skove i ”Tysklands grønne hjerte”, som Harzen også kaldes. Glæd dig til at opleve en af de mest berømte vandrestier i Harzen-regionen, Harzen Witches Trail, også kaldt Heksestien, der snor sig 100 kilometer på gamle handelsstier gennem den øvre del af Harzen. Lær den østlige del af Harzen Witches Trail at kende, mens du tager på denne alsidige og lovende vandretur fra Wernigerode til Quedlinburg.

I begyndelsen af din vandreferie i Tyskland venter den farverige by, Wernigerode på dig, hvor du desuden kan glæde dig til at tage en tur med Harzens ærværdige, smalsporede jernbane op til Bloksbjerg. På alle etaper af din vandretur i Harzen Nationalpark kan du nyde udsigten over blomstrende bjerg-enge og naturskove på vej mod dit rejsemål – UNESCO’s verdensarvsby, Quedlinburg.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Wernigerode
Efter ankomsten kan du slentre rundt i Wernigerodes gader. Her kan du udforske små bindingsværkshuse, et af Tysklands smukkeste rådhuse og et slot over byen. 
Overnatning i Wernigerode.

Dag 2: Bloksbjerg – Schierke
Vandring: 2 timer, 8 km
Dagens indledende højdepunkt er turen med Harzens gamle jernbane, der har en udpræget nostalgisk charme (billet er ikke inkluderet). Hvis vejret er godt, kan du nyde en fantastisk udsigt over landskabet fra det højeste bjerg i Nordtyskland. Her står du af på Bloksbjerg på Harzen Witches Trail for derefter at gå ned ad bakke til byen Schierke.
Overnatning i Schierke.

Dag 3: Schierke – Rübeland
Vandring: 6 timer, 22 km
Dagens vandreetape gennem Harzens bjerge tager dig ned ad bakke gennem granitklippeformationen Trudenstein til Königshütte-vandfaldet. Her vil du finde Bode-floden, og et nyt landskab dukker op – her oplever du kalkstensudvinding over jorden, som man stadig gør i dag. Du kan desuden nyde en storslået udsigt over dagens vandremål, Rübeland, fra observationspunktet Hoher Kleef. Senere bør du ikke gå glip af Rübelands seværdige kalkstensgrotter.
Overnatning i Rübeland. 

Dag 4: Rübeland – Altenbrak/Treseburg
Vandring: 4,5-5 timer, 15-20 km
I dagens sektion af Harzen Witches Trail vandrer du gennem idylliske skove og enge samt det gamle mineområde med sine talrige geologiske funktioner. Du går langs Bode-floden og følger både små, brede og høje stier. Senere passerer du dæmningen i Wendefurth, indtil du når foden af det smukke Bodetal.
Overnatning i Altenbrak/Treseburg. 

Dag 5: Altenbrak/Treseburg – Thale
Vandring: 3-4,5 timer, 9-14 km
På din sidste vandredag gennem Harzen oplever du granitklipperne – Tysklands svar på Grand Canyon. Mens du vandrer på de smalle stier, vil du blive henrykt over de mange unikke klippekløfter. Ved at krydse djævlens bro når du Thale. Byen er især kendt for sin legendariske heksedanseplads og granitklippen Rosstrappe. Begge er let tilgængelige via svævebane (billet er ikke inkluderet). På få minutter når du din endelige destination, Quedlinburg, med tog (billet er ikke inkluderet).
Overnatning i Quedlinburg.

Dag 6: Overliggerdag i Quedlinburg
Snup en spadseretur gennem gyderne og nyd de talrige kunstneriske og rustikke bindingsværkshuse. Klosterkirken St. Servatius, som var en af romantikkens mest betydningsfulde bygninger, er særligt værd at besøge. Foruden kirken er byens historiske bydel med det smukke rådhus også anbefalelsesværdig. Du skal overnatte i denne UNESCO verdensarvsby.
Overnatning i Quedlinburg.

Dag 7: Individuel hjemrejse
Efter en dejlig morgenmad og med masser af vidunderlige oplevelser i Wernigerode, Quedlinburg og vandreture gennem Harzen er det nu blevet tid til at vende hjemad, medmindre du har booket ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Denne vandretur er kategoriseret som en sværhedsgrad 2. Turen kræver ikke, at du er en erfaren vandrer. Stierne vil være velholdte, men der vil være enkelte krævende op- og nedstigninger.

Der anbefales alligevel et godt grundlæggende konditionsniveau. Tidsestimaterne refererer til den gennemsnitlige gangtid.

Indkvartering

down v arrow

Under din vandretur i Harzen bliver du indkvarteret på forskellige 3-stjernede hoteller, og opholdene er med til at gøre din rejse autentisk og uforglemmelig. Turen er inkl. morgenmad.

Vandring med hund

down v arrow

På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Dette kræver dog at der er ledigt på de hoteller som velkommer hunde. Der skal betales et gebyr for hunden lokalt, som ligger på ca. 10-15 EUR pr. nat. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og skal føres i snor når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladte at have med.

Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet” ved booking.

Vejr og klima

down v arrow

Vejr og klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er muligt at flyve til Hannover, som er den lufthavn, der er tættest på jeres startdestination. Du kan flyve direkte fra København. Fra Billund vil det kræve en mellemlanding.
Du kan tage toget fra Hannover lufthavn til Wernigerode. 

Tog:
Der er gode togforbindelser fra Danmark til Harzen, men man skal ofte skifte et par gange undervejs.

Kør selv:
Det er muligt at køre selv til Wernigerode, og der er omkring 5 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.098,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 6x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Detaljeret ruteinformation og kort på engelsk

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. turistskatter
 • Billet til jernbane til Bloksbjerg
 • Billet til svævebane i Thale

Vandring med hund:

 • Vandring med hund er muligt efter anmodning. Eventuelle ekstraomkostninger skal afregnes lokalt.

Mulige tilkøb: (Se priser for tilkøb under "Bestil")

 • Ekstra nat i Wernigerode eller Quedlinburg
 • Transfer fra Quedlinburg til Wernigerode

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Augustus Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Augustus Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden