Høvringen rundt til fods

Vandreferie på egen hånd i Norge | Sværhedsgrad 1-2

Snør vandrestøvlerne og tag på en magisk vandreferie ved Høvringens høje fjelde. Oplev nogle af landets smukkeste fjeldområder, som du vandrer igennem fra hytte til hytte.

In stock
Travel Code
VAI-066
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev nogle af Norges smukkeste fjeldområder
blue encircled checkEn vandreferie, hvor alle kan være med
blue encircled checkOvernatning på tre fine fjellstuer
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne vandreferie kommer du til at opleve Norges uspolerede landskab, der står klar til at fortrylle dig med sine høje fjelde og smukke natur. Du kommer til at vandre mellem Øigardseter Fjeldstue, Smuksjøseter Fjeldstue og Putten Seter fjeldstue. Denne rejse er en fremragende tur for hele familien, vandreglade venner og alle der sætter pris på at nyde rolige omgivelser med bjerge så langt øjet rækker.

Pak vandrestøvlerne og kameraet og sæt kurs mod uforglemmelige, panoramiske udsigter og glade dage til fods.

Inspiration til vandreeventyret

down v arrow

Der er mange muligheder for at udforske Høvringen til fods. Vi har samlet nogle af de oplevelser, du kan se frem til at få på rejsen.

Udforsk Øigardseter. Går du fra Øigardseter Fjellstue og nordpå rundt om Vardhøj, vil du gå billedskønne udsigter i møde. Her er en vandrerute der er let at bestige, og som ender på toppen med en smuk udsigt.

Udforsk Smuksjøseter. Fra Smuksjøseter Fjellstue kan du tage en rundtur via Gynt hytten. Turen går til Søra Skorårberget og retur via Merrasletten – en tur på cirka 18 km. Det er en vandretur der er ren balsam for sjælen, når du ser hvordan de 2.000 meter høje bjerge tårner sig omkring dig.

Udforsk Putten Seter. Herfra kan du prøve kræfter med Formokampen, der inviterer dig til tops på det 1.424 meter høje bjerg. Her kan du holde pause oppe, og rigtig nyde og indtage Norges natur når den er allerbedst. Udsigten mod Rondane, Jotunheimen og Dovrefjell er formidabel.

 

Fra Øigardseter Fjellstue til Putten Seter – (Høvringen - Karihaugen – Anaripigg – Kufthaugen – Putten Seter) 10 km.

Denne 10 km lange tur er det hele værd. Turen byder på en fantastisk udsigt til Rondane-massivet, Jotunheimen og Guldbrandsdalen. Fra Høvringen er der en stigning op til Karihaugen med en flot udsigt indover Rondane. Fra Karihaugen til Anaripigg går det let som en leg, hvorefter du fortsætter videre til Hårrtjønning. Her må du ikke gå glip af turen ud på Kluftåthaugen, hvor du bogstaveligt talt har Selsbydga og Guldbrandsdalen for dine fødder.

Du kan også tage en kortere tur fra Høvringen til Karlhaugen og videre til Putten Seter på 5,5 km.

 

Fra Putten Seter til Smuksjøseter Fjellstue – (Putten Seter – Peer Gynt Hytta – Smuksjøseter) 13 km.

Denne tur er en flot tur i et let terræn på højfjeldet. Du bliver mødt af en let stigning fra Putten Seter, og ellers er det overvejende fladt, når du begiver dig indover Merrasletten og ned til Peer Gynt Hytten eller Uløyhytta. Det var her Asbjørnsen hørte sagnet om Peer Gynt, som Henrik Ibsen senere brugte i sit skuespil. Fra Peer Gynt hytte går turen let til Smuksjøseter Fjellstue. Her kan du vælge flere alternativer.

Ønsker du en længere tur, anbefaler vi, at du går op på Formokampen (1424 m.o.h). Herfra kan du nyde en fantastisk udsigt til både Rondane, Jotunheim og Dovrefjell. Udsigten her må bare opleves. Det er stigning op til toppen, men det er ikke noget problem at gå til toppen.

Ønsker du en kortere tur?
Fra Putten Seter – Skoråtberget - Baksidevassberget til Smuksjøseter Fjellstue 9,5 km. Der er en let stigning op fra Putten Seter, men ellers en let og fin tur over fjeldvidderne.

 

Fra Smuksjøseter til Øigardseter Fjellstue.

Her finder du både en kort og en lang tur.

Den korte tur er på cirka 5 km. Turen starter ved Smuksjøseter og løber parallelt med Høvringsåe-sænkningen med kurs mod Høvringen. Fra Høvringen følger du den gule rute nord om Høvringen, hvor du passerer Brekkenseter Fjellstue og Høvringen Fjellstues hytte Olstadseter. Endnu en sammenfletning nås, og her følger du ruten Rød-Høvringen-Dovrehytta til Øigardseter Fjellstue.

Den lange tur er ca. 14. km. Den tager dig mod syd, og du skal holde til højre på den røde sti der siger Høvringen-Merraslettin. Du følger denne rute over Merraslettin, hvor du har Formokampen på venstre hånd. Du går mod venstre af Gul-Klubben-Putten Seter-ruten, hvorefter du bevæger dig syd om Karihaugen ad Grøn-Høvringen-Putten, der har retning mod Høvringen. Når du når Høvringen, går du mod vest på Gul-Høvringen-Rundløype mod Øigardseter Fjellstue.

Kort

down v arrow

Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Denne vandreferie er for alle, da der er er ikke så mange stigninger undervejs. Turen kan kan nemt klares med en almen grundform. 
Værterne på fjellstuerne deler gode tips til vandreruterne, udleverer kort ved ankomst, og ruterne er fint markeret, så der er ingen tvivl.
Det er muligt at medbring hund mod gebyr. Det koster ca. 150,- NOK per nat

Indkvartering

down v arrow

Undervejs på turen bor du i fine fjellstuer. Du bor 2 nætter i hver hytte, og har 6 overnatninger i alt. Halvpension er inkluderet i prisen, og der er mulighed for at smøre madpakke inden vandreturene.

Vejr og klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

TOG:

Tag tog fra Oslo til Otta – taxa og op til Høvringen – 30 km (Vy.no togbaner i Norge)

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.098,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejse hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

  • 6 nætter på hyggelige fjeldstuer
  • Halvpension m. mulighed for at smørre madpakke
  • Kort
  • Bagagetransport mellem det tre fjeldstuer

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Danmark
Gå til toppen af siden