INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Frankrig - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Høje bjergpas i Valloire

Fantastisk vandreferie til en meget stærk pris. Vi har opgraderet vores klassiske vandretur i Valloire med et nyt skønt hotel og fuldt vandreprogram hele ugen. 


0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-048
Høje bjergpas i Valloire

Valloire ligger i vidunderlige omgivelser 1.450 m.o.h. i de franske alper. En lille charmerende by omgivet af grønne bjerge og sneklædte tinder. 
På hver side af byen strækker de to bjergpas ”Col de Telegraphe” 1.566 m.o.h. og ”Col du Galibier” 2.642 m.o.h. mod den dybblå himmel og de høje tinder med sne på toppene, nogle af de højeste toppe i alperne – et oplagt vandreområde. Her er der højt til himlen, en klar bjergluft og masser af vandrestier. 

Vi har i 2018 ændret lidt på rejsens program, hvor vi er gået væk fra det klassiske Ruby fællesrejse-koncept. Det betyder, at vi kan koncenterere os 100% om vandring på turen og slappe af på hotellet, når vi kommer tilbage fra højderne. Vi har beholdt samtlige af vores vandreture i området, så vi kan tilbyde turen med fuldt vandreprogram hver dag. 


Vi glæder os til at vise jer, hvad dette franske vandremekka har at tilbyde. 

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Vi ankommer til Valloire og indkvarteres på vores hotel. Er der tid til det, ser vi nærmere på byen inden vi mødes til aftensmad på hotellets restaurant.


2. dag. Pain de Sucre
Vi starter fra hotellet, går gennem byen og videre gennem et par små « alpeflækker ». Efter opvarmning på næsten jævn vej og sti, starter opstigningen mod Pain de Sucre. Den hårdeste del af opstigningen er lige i begyndelsen, hvorefter det bliver noget lettere på ruten. Alle som en skal vi lige vænne kroppen til at være igang, men heldigvis finder de fleste hurtigt vandreformen frem. Det meste af vejen op er i skov, men på toppen er vi ude på sæteren, og har udsyn over dalen. Vi finder et godt sted på toppen til at nyde vores medbragte frokost. På tilbagevejen holder vi os i det åbne, og har flotte udsyn til bjergene omkring os.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 600 m. Højdemeter ned  600 m Vandretid4 timer

3. dag. Pas des Griffes
I dag skal vi med liftene, som starter i kort afstand fra hotellet, op mod toppen af Crey du Quart. Liftene bringer os op i 2.315 m.o.h., og vi vandrer det sidste stykke op til kammen, som skiller Valloire fra Valmeinier. Vi følger kammen med flotte udsigter til begge sider til passet Pas des Griffes. Herfra går turen ned over åben sæter med spredte hytter rundt omkring. Vi følger de gamle sæterstier og når Archaz oven for Valloire. Vi fortsætter stejlt ned til Valloire.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 300 m. Højdemeter ned  1200 m Vandretid5 timer

4. dag. Valmeinier – Col de Marches
Vi kører ½ time til nabodalen med naboskisportstedet Valmeinier. Igen er landskabet forskelligt: Vi følger en lille strøm, og bevæger os fra sæterområde op med skilifter til mere alpint område. Målet for turen er passet Col de Marches med flot udsigt, bl.a. til en større opdæmmet sø Bissorte. På tilbagevejen går vi ned gennem nabodalen med en lille sø, klippeblokke og store sæterområder. Fra bunden har vi en lille stigning tilbage til Valmeinier.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 900 m. Højdemeter ned  900 m Vandretid6 timer

5. dag. De 4 søer
Meget smuk vandredag med udsigt til toppen af Gran Galibier 3.228 moh. Vi starter dagen men en kort køretur til Plan Lachat på vej op mod Galibier-passet. Herfra starter vi blødt på en grusvej - allerede med smukke udsigter bla mod Grand Galibier. Stien stiger over en kort strækning, for igen at blive næsten horisontal. Efter en times gang kommer vi til den første sø: Lac Cerces. Herfra går turen videre ned til de træ næste bjergsøer. Vi finder et godt sted, hvor vi nyder vores frokost til en fantastisk udsigt. Med lidt held har vi tilmed mulighed for at se bouquetin'er (den vilde bjergged). Efter frokost går turen videre forbi en tidligere militærlejr, inden vi begiver os tilbage mod dagens udgangspunkt.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 650 m. Højdemeter ned  650 m Vandretid5-6 timer


6. dag. Aiguilles d'Arves
Igen en lille køretur, og vi bliver sat af ved landsbyen Bonnenuit. Herfra vandrer vi op mod de tre meget markante « sylespidser » Aiguilles d'Arves. Vi skal ikke hele vejen op, men standser ved et refuge, der bliver brugt af folk som vil bestige de tre toppe. På tilbagevejen holder vi højde, og bliver på sæteren så længe som muligt. Igen vil der være gode muligheder for at se murmeldyr og blomster inden vi når tilbage til Valloire.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 675 m. Højdemeter ned  900 m Vandretid6 timer

 
7. dag. Hjemrejse

Sværhedsgrad 3

Sværhedsgrad 3. Vi går som regel på fine vandrestier eller markveje. Vi gør opmærksom på, at mange af turene er lange og med mange højdemeter (se mere under dagsprogram). Det er dog muligt i de fleste tilfælde at afkorte turene, hvis de føles for lange.
Er dette din første vandretur skal du være opmærksom på, at der kræves en almindelig god fysisk kondition, når man vandrer i bjergene. Der er altid mulighed for at tage en ekstra fridag, hvor man ikke følger den planlagte vandretur, men slapper af i naturen eller på hotellet.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Indkvartering

Vi bor i Valloire på Hotel de la Poste** 

Et klassisk fransk landsbyhotel med masser af charme. Værelserne er forskellige indrettet, men alle værelser er med eget bad og toilet, tv og telefon.

Vi spiser fælles morgen- og aftensmad i hotellets restaurant i hyggelige lokaler med hvælvede lofter. Foran hotellet er der en lille plæne med borde og stole hvorfra man kan nyde lidt at drikke efter en god tur på stierne.


Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Vi benytter hotellets restaurant til de inkluderede middage.

Klima

Du er i det sydlige Europas varme, men samtidig i bjergene. Det kan være varmt, og solen kan i højderne kræve en god solbeskyt­tende creme. Men på grund af bjergene kan vejret dog pludseligt skifte fra sol til regn og lavere temperaturer og især nætterne kan være kølige.

fra YR.no

Rejsefakta

I Frankrig benyttes Euro. Der er hæveautomat i byen. Det er desværre ikke alle cafeer og butikker i området, der tager imod betalingskort, så det kan være en god ide at hæve lidt kontanter til turene.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Afrejsedato Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse info Ankomst info Transfer
06-08-2018  EasyJet EZY1466 T2 Kastrup kl.13:15 Geneva kl.15:20 Ca. 3 timer med busHjemrejsedato Flyselskab Flynummer Afrejse info Ankomst info Transfer
12-08-2018  EasyJet EZY1469 Geneve kl. 18:20 Kastrup kl. 20:20 Ca. 3 timer med bus
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Høje bjergpas i Valloire
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Rabat
Kør selv rabat: 900 kr.  

Inkluderet i prisen:
- flyrejse fra Kastrup til Geneve t/r
- 6 nætter i dobbeltværelse
- 6 x halvpension (morgenmad, aftensmad) 
- dansk turleder
- alle programsatte transporter
- deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Turleder Mikael Jensen

Deltagerantal: min. 12 - max. 22 pers

Gå til toppen af siden