INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Dolomitternes skjulte verden

Italien | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Find vandrestøvlerne frem og tag på en fantastisk vandreferie i Italien, hvor du oplever de majestætiske Dolomitter, idylliske bjerglandsbyer og flotte landskaber som kommer til at overgå dine vildeste fantasier.

In stock
Travel Code
VAI-084

Det kan du glæde dig til

På denne storslåede vandreferie kan du glæde dig til at udforske Dolomitterne, der uden tvivl er en af Europas smukkeste bjergkæder med sine majestætiske klipper, som tårner sig over Italiens smukke landskab. Vandreområdet ligger på grænsen mellem latinske og germanske kulturer, og tidligere blev der kæmpet hårdt om området. I dag kan du under fredelige forhold nyde en smuk vandretur gennem dette eventyrland, hvor du kan opleve de smukkeste landskaber samt charmerende bjergbyer i de forskellige dale. Glæd dig til et fantastisk eventyr, hvor du udforsker Dolomitternes skjulte om dagen og nyder en hyggelig aften med god mad på de forskellige hoteller.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Italien:
I dag ankommer du til Cortina d’Ampezzo, hvor du bliver indkvarteret på dit komfortable hotel. Ankommer du tidligt på dagen, har du flere muligheder for at opleve charmen i Cortina d’Ampezzo-dalen, der er et populært feriested i Italien. Du kan f.eks gå ned i byen for at få en drink, men du kan også tyvstarte din vandreferie ved at vandre i dalens smukke og afslappende omgivelser. Du overnatter på et 3-stjernet hotel i Cortina.
Måltider inkluderet: aftensmad

Dag 2. Rundvandring i Dreizinnen:
Vandring: 11 km, ca. 4,5 t, +/-500 m
Din første vandredag fører dig direkte til et af de mest berømte steder i Dolomitterne, nemlig Tre Cime di Lavaredo eller Dreizinnen. Derefter bringer en kort bustur dig forbi Misurina-søen og op til Auronzo-hytten. Herfra går du først på en næsten jævn sti langs sydsiden af de tre bjergtoppe i Lavaredo mod Rifugio Locatelli (Drei Zinnen Hütte). Nu kan du nyde en fremragende udsigt over de nordlige sider af Tre Cime i Lavaredo, som er et af de mest berømte postkortbilleder fra Dolomitterne. Langs den nordlige side vender du tilbage tll Rufigio Auronzo, hvor du kan tage bussen tilbage til Cortina. Entusiastiske vandrere kan også vælge at gå helt ned til Misurina-søen og tage bussen der. Om aftenen er der flere muligheder for en god middag. Du overnatter på et 3-stjernet hotel i Cortina.
Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 3. Vandring i Fanes-Senes-bjergkæden:
Vandring: 13 km, 5,5 t, +500/-1000 m
Om morgenen spiser du en nærende morgenmad på hotellet og forbereder dig på din vandretur op i Fanes-Senes-bjergkæden. En kort bustur bringer dig til Paso Falzarego, hvor du tager den naturskønne svævebane op til Rufigio Lagazuòi (2773 m), som har en fantastisk beliggenhed med en bjergudsigt i verdensklasse. Området gemmer på minder fra første verdenskrig, der blev kæmpet bittert i dette område, og mange af resterne er blevet restaureret og udgør i dag et imponerende friluftscenter. Herefter fører en sti dig ned til bredden af Lagazuòi-søen. På denne del af rejsen kommer du ind i Dolomitternes fascinerende verden med tilstedeværelsen af de to majestætiske bjerge, Cima Scotòni og Cima Fànes Sud. Du vandrer nu på Dolomitternes ”Alta Via” (også kaldet den høje rute nr. 1), en langdistancesti, der går gennem Dolomitterne, langs nogle af de mest imponerende landskaber i området. Fra søen kan du enten vælge at gå op til det imponerende Lech-pas, som er en meget stejl, men velholdt sti, eller du kan gå rundt om toppene, hvor du måske kan nå et kort stop ved Rufigio Scotoni. Derefter fortsætter du ad ”Alta Via” i en nordlig retning. Sidst på eftermiddagen når du frem til den lille sø, Limo. Herfra vandrer du ned i Fanes-dalens karakteristiske omgivelser, hvor du kan se de spektakulære alpesøer. Vandreturen slutter ved den luksuriøse Fanes-bjerghytte i San Vigilio, hvor du også overnatter.
Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 4. Ned i Val Badia:
Vandring: 8 km, 3,5 t, +/-500 m
Dagens vandretur starter lige fra hoveddøren til din hytte efter en god morgenmad. Efter en opvarmningsvandring gennem dalen omkring de små søer, når du Lavaredo-hytten, hvor du begynder den lange stigning mod Antonius Passet (2466 m). Dette er en vandring, som byder på en vidunderlig udsigt over hele dalen. Passet, der ligger under det tårnhøje Piz de Saint’Antoine (2655 m), er det højeste punkt på dagens tur. Herfra er der en meget smuk nedstigning til Spessa-dalen (eller Wengental, som det hedder på tysk). Den første del af nedstigningen er på klipper, og efter et stykke tid kommer du ind i en smuk fyrskov. Herefter når du frem til ”civilisationen”, hvor du kan se de første træhuse og enge fulde af køer samt huse med blomstrede balkoner. Dernæst går du gennem charmerende små landsbyer, der udgør landsbyen La Val/Wengen, hvor du bor i de næste to dage på et 3-stjernet hotel.
Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 5. Fra La Val til Monte Croce:
Vandring: 8 km, 3,5 t, +/-500 m
Efter morgenmaden har du en række muligheder: Du kan vælge en forholdsvis let vandretur gennem Badia dal (eller Gadertal) eller du kan tage på en rundvandring ved Gropa bjergryggen, hvor du har en fantastisk udsigt og en god chance for at se vilde hjorte. Dagens anden mulighed er mere udfordrende. Du kan selvfølgelig også benytte chancen til at komme lidt til hægterne efter vandringen, mens du slapper af i de dejlige omgivelser eller udforsker de charmerende landsbyer, der hører til Wegen-dalen. Du overnatter på et 3-stjernet hotel i La Valle.
Måltider inkluderet: morgenmad og aftensmad

Dag 6. Langs Santa Croce til La Villa:
Vandring: 15 m, 5 y, +700/-600 m
I dag tager en dejlig dagstur dig til den sydlige del af Badia-dalen- Den første del af turen er præget af smukke alpeenge, hvor Kreuzkofel-silhuetten tårner sig op over dig. Halvvejs gennem din vandring når du frem til bjerghytten Crusc (det hellige kors), og her har du mulighed for at købe frokost. Derefter er det en let, næsten jævn panoramavandring højt over dalen. Mod slutningen af vandreturen gå du ned til landsbyen La Villa, og går langs floden til du når dit smukke 3-stjernede hotel, hvor du har fornøjelsen af at nyde en dejlig sauna og et godt måltid.
Måltider inkluderet: morgenmad og aftensmad

Dag 7. Puez-plateauet:
Vandring: 12 km, 5 t, +/-550 m
Efter morgenmaden vandrer du op (du kan også tage en lift) på Puez-plateauet. Her tager du ud på en smuk rundvandring mod Rufigio (eller ”Utia” på den lokale dialekt) i Puez. Du vandrer langs det imponerende Ciampini-bjerg, hvor du delvist følger ”Alta Via dekke Dolomiti”. I nærheden af bjerghytten nyder du en lækker picnicfrokost i bjergene. Dernæst forsætter du langs kanten af Vallunga og Col Dalla Sone på højsletten. Snart når du Gherdenacia-passet, hvor du kan opleve en af verdens smukkeste udsigter: de omkringliggende dale skygger og fremhæver klippefyrene, der – stadig udsat for sollys – får et helt nyt udseende og ligner en palet af skiftende farver. Nu begynder den lange nedstigning, først ned til Gherdenacia-hytten og derefter hele vejen ned til dit 3-stjernede hotel i La Villa.
Måltider inkluderet: morgenmad og aftensmad

Dag 8. Hjemrejse eller forlængelse:
Dit vandreventyr i Italien slutter efter morgenmaden. Der går hyppige busser tilbage til Trento og Venedig. Privat transport kan også arrangeres. Du kan også vælge af forlænge rejsen.
Måltider inkluderet: morgenmad

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

Vandreturen består for det meste af nemme vandreruter, men nogle af dem har stejle stigninger og ujævne overflader. Enkelte ruter er mulige at forlænge eller tage genveje. Turen er velegnet til dem, som har en nogenlunde god kondition.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret på 3-stjernede hoteller og bjerghytter. Alle værelser har eget badeværelse. Nogle dage får du serveret aftensmad på dit hotel og andre dage kan du udforske et stort udvalg af restauranter i området. Ingen frokoster er inkluderet i turen (på nær dag 5), men disse kan tilberedes for dig, eller du kan købe ind til frokost i landsbyerne, hvor du bor.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly: Turen starter i Cortina D’Ampezzo, der er forbundet med en regelmæssig busforbindelse til Treviso og Venedig, som er de nærmeste byer med internationale lufthavne. Der går ofte tog fra Venedig, Bolzano og Innsbruck til Calalzo di Cadore, som er den nærmeste togstation. Der kan arrangeres transport fra Calalzo eller fra Lufthavnen.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.798,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 2x nætter på 3-stjernet hotel i Cortina D’Ampezzo
 • 1x nat i 3-stjernet bjerghytte i Fanes
 • 2x nætter på 3-stjernet hotel i La Val/Wengen
 • 2x nætter på hotel i La Villa
 • 1x picnicfrokost
 • Kort
 • 24/7 assistance
 • Bagagetransport
 • Alle programsatte transporter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt i rejseplanen
 • Valgfrie ekstra ture eller aktiviteter
 • Drikkepenge

Mulige tilkøb: (Se priser for tilkøb under "Bestil")

 • Ekstra nætter i en af byerne undervejs: pris på forespørgsel.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden