Bestil

Italiensk charme i Alperne

Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Dramatiske bjerge, farverige landsbyer og masser af italiensk charme venter dig, når rejsen går til den fantastiske Comosø, som byder på masser af natur, kultur og historie.

In stock
Travel Code
VAI-083
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandr langs en af Italiens mest spektakulære alpesøer, Comosøen
blue encircled checkGå på opdagelse i romantiske italienske landsbyer
blue encircled checkBesøg historiske kirker, klostre og mindesmærker fra romertiden
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en fantastisk vandreferie langs Comosøen! Comosøen er måske Italiens mest spektakulære alpesø og har derfor været et vigtigt turistmål allerede siden romertiden, da de rige og indflydelsesrige byggede deres villaer langs søens bredder. Søen er omgivet af majestætiske bjerge og smukke landskaber, som beriger dig med mange gode fotomuligheder. På denne vandreferie rejser du fra den sydlige del af Italien, hvor du finder selve Como, til den centrale del. Her finder du den maleriske by Bellagio, som har fået tilnavnet ”Søens Perle”, samt byerne Menaggio og Varenna. Sidstnævnte anses for at være Italiens mest romantiske by. Gå ikke glip af denne fantastiske vandrerute, som har været et meget populært område i over 2000 år!

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Como
Du ankommer til Como på egen hånd, hvor du allerede nu kan udforske den historiske by eller måske slentre rundt om Comosøen for at nyde den rolige, gammeldags atmosfære. Du overnatter på et 3- eller 4-stjernet hotel i Como.

Dag 2: Fra Brunate til Comosøen
Vandring: 9 km, 3,5 t, +/-450 m (længere valgmulighed tilgængelig)
I dag tager du svævebanen op til Brunate, hvor du kan tage på en fænomenal panoramatur langs en velbeholdt sti på højderyggen, der ligger højt over søen, med udsigt til begge sider. Du kan f.eks. spise en lækker frokost i Brunate. Når du har passeret ruinerne af en historisk middelalderby, vandrer du ned igen mod søen. De, der har lyst, kan fortsætte gåturen ned til sølandsbyen Torno og tage en båd tilbage. Ellers vender du tilbage gennem skoven til Brunate og rejser tilbage med svævebane til Como. Om aftenen kan du nyde et dejligt måltid på en god restaurant i den historiske bymidte. Du overnatter på selvsamme hotel i Como.

Dag 3: Gennem Como og op til Menaggio
Vandring: 5 km, 4 t, +/-100 m
Den første del af dagen er dedikeret til den gamle bydel i Como, der er kendt for sine romanske kirker (såsom vidunderlige Duomo), middelalderlige bymure og silkeprodukter. Den gamle bydel har desuden også mange fine villaer og hoteller i ægte ”fin-de-siècle-stil”, som uden tvivl er værd at udforske. Du kan gå en tur gennem de hyggelige gyder og rundt om søen for at få den rigtige fornemmelse af byen. Fra Como sejler du derefter med båd til Menaggio, hvor du kan beundre alle de charmerende landsbyer fra søen. I Menaggio bliver du mødt af en taxa og kørt op til den idylliske landsby Breglia ad en vidunderlig panoramavogn. Herfra kan du tage på en hyggelig gåtur til Madonna di Breglia, en historisk kirke, samt San Domenico. Du afslutter vandreturen ved at gå forbi nogle romerske udgravninger, som ligger meget tæt på hotellet. Nu kan du slappe af på terrassen og indånde den friske bjergluft. Du overnatter på et 3-stjernet hotel i Plesio/Breglia.

Dag 4: Op i bjergene over Menaggio
Vandring: 9 km, 4,5, +/-650 m (længere valgmulighed tilgængelig)
Du starter en vidunderlig rundvandring, som bringer dig op til Menaggio's bjerghytte, direkte fra dit hotel i Breglia. Vandreturen er relativt let, men byder ikke desto mindre på uforglemmelige udsigter over søen! Under første del af turen går du gennem den gamle bydel og smukke skove, hvor du kan standse ved en række udsigtspunkter, hvorfra du har en spektakulær udsigt over Comosøen. Et sidste stejlt stykke bringer dig op til en bjerghytte, hvor du kan spise frokost. En kort ekstra tur bringer dig til sadlen på "Pizzo Coppa", hvor du kan beundre hele regionen fra Comosøen til Lugano-søen, som ligger i Schweiz. En valgfri omvej kan endda føre dig til toppen af Monte Grona (1736 m). Du vender tilbage til Breglia ad en gradvis nedadgående sti, hvorfra du hele tiden har en fantastisk udsigt over Comosøen samt de omkringliggende bjerge. Du overnatter på samme hotel i Plesio/Breglia.

Dag 5: Sentiero del Viandante: Varenna – Lierna
Vandring: 8 km, 4 t, +/-700 m
I dag bliver du kørt ned til Menaggio, hvor du tager båden til den charmerende landsby Varenna, som anses for at være Italiens mest romantiske landsby. Her bliver du indkvarteret på et 3-stjernet hotel. Du kan glæde dig til at gå på opdagelse i Varenna, der byder på en inspirerende udsigt over Comosøen, dramatiske bjerge, farvestrålende huse prydet med blomsterfyldte balkoner og snoede, brostensbelagte gader. Du vil bl.a. gå en strækning ad de historiske stier i området, såkaldt "Sentiero del Viandante", som fører dig til Italiens korteste flod, Fiumelatte, for hvilken den var genstand for undersøgelser af selveste Leonardo da Vinci for et par århundreder siden. Om eftermiddagen kan du vælge at besøge den lille, hyggelige landsby Bellano, hvor du kan foretage en kort, men meget interessant vandring ind i kløften af floden Pioverna. Du kan også bare slappe af og spise på en autentisk, Italiensk restaurant et sted i landsbyen.

Dag 6: Sentiero del Viandante: Varenna – Dervio
Vandring: 10 km, 4,5 t, +/-150 m
I dag vil du gå den nordlige del af "Sentiero del Viandante", hvor der vil være flere muligheder for at gøre enten en kortere eller længere tur. Fra Varenna kan du tage en båd eller bus til Dervio eller Bellano, og derfra kan du gå langs denne relativt nemme kyststi tilbage til Varenna. Udsigten over søen fra denne sti er helt aldeles fantastisk, og du har endda fornøjelsen af at gå gennem et dejligt terrasselandskab. De, der har lyst, kan kombinere vandreturen med et besøg i Piona klosteret, et af de mest fascinerende steder omkring Comosøen. Du indkvarteres på samme hotel i Varenna.

Dag 7: Sejlads på Comosøen og udforskning af landskabet
Vandring: 7 km, 2,5 t, +/-150 m
I dag vil du opleve hele den centrale del af Comosøen til søs, og afhængigt af dine interesser er der flere seværdigheder at besøge: den pragtfulde Villa Carlotta med dens smukke haver, det charmerende Menaggio og selvfølgelig Bellagio, "søens perle", som ligger på Punta Spartivento, hvor de to arme af Comosøen mødes. Her tager du ud på en særdeles smuk vandretur gennem det fredfyldte landskab til den idylliske fiskerby Pescallo og op til den naturskønne landsby Visgnola. Nede ved søen går du tilbage gennem vidunderlige haver i Villa Melzi. Derefter er der tid til at udforske en række af de lokale landsbyer med båd, eller slappe af med en drink et sted langs søen, inden du vender tilbage til hotellet.

Dag 8: Hjemrejse
Hjemrejse, medmindre du har bestilt ekstra nætter.
Turen ender i Varenna. Hvis du skal retur til Como gøres dette nemmest med båd, hvorefter der går tog eller bus til Milano.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

I standardprogrammet er der nogle mere vanskelige vandreture, som omfatter nogle længere strækninger op ad bakke, nogle gange på stier med ujævnt terræn. Dog er de fleste stier velholdte. Dele af disse vandreture kan afkortes for at få en lettere tur. Det er ikke nødvendigt at have en meget god kondition, men du skal kunne gå op til 5 timer om dagen. Til de vandrere, der ønsker at udfordre sig selv, er der mulighed for at forlænge nogle ruter med stejlere stigninger.

Indkvartering

down v arrow

Du bliver hovedsageligt indkvarteret på 2- eller 3-stjernede hoteller (mulighed for opgradering på enkelte hoteller ved forespørgsel), hvor der vil blive serveret morgenmad. De to nætter i Plesio/Breglia omfatter halvpension. De øvrige nætter skal du selv sørge for aftensmad blandt det store udvalg af restauranter i området. Alle værelser er udstyret med eget badeværelse. Der er ingen picnicfrokoster inkluderet i prisen, men materialer til picnic kan købes i de landsbyer, du bor i. Det er også muligt at spise frokost i de forskellige landsbyer alle vandredage.

I Como skal du bo på Hotel Tre Re
I Plesio skal du bo på Albergo Breglia
I Varenna skal du bo på Villa Varenna. I Varenna kan det forekomme at du skal bo på et lignende hotel af samme standard.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Vejr og Klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly: Det letteste er at flyve til Milano, hvorfra du kan tage bussen til Como. En afhentning med privat taxa fra lufthavnen kan arrangeres efter anmodning.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 13.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 2 x nætter på 3-stjernet hotel i Como + morgenmad
 • 2 x nætter i 2-stjernet hotel Plesio/Breglia + halvpension
 • 3 x nætter på 3-stjernet hotel i Varenna + morgenmad
 • Omfattende rutebeskrivelser og turistinformation
 • 24/7 assistance
 • Bagagetransport
 • Alle programsatte transporter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Fly og skatter
 • Visum og rejseforsikring
 • Drikkevarer og måltider, der ikke er nævnt i rejseplanen
 • Valgfrie ekstra ture eller aktiviteter
 • Personlige genstande

Tillæg:

 • Ekstra nætter inkl. morgenmad i en af byerne undervejs: pris på forespørgsel

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden