INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandreferie på Azorerne

Jordens indre på Azorerne (Fly fra CPH og AAL)

Skønne vandreture blandt vulkaner, temarker og blomstrende Azalea på hovedøen São Miguel.

9.998,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-017
Jordens indre på Azorerne

Hvem kender ikke gamle dages vejrudsigt i radioen: Højtryk over Azorerne.
Øerne er bogstaveligt talt vulkankegler skudt op af havoverfladen som 9 små haver i det store Atlanterhav som Europas vestligste punkt. Azorerne er formet af de store naturkræfter, ilden og vandet - og begge dele er stadig nærværende, når man bevæger sig i naturen - med gamle kratere, søer og vandløb - alt pakket ind i en botanisk skønhed og mangfoldighed, som du ikke må snyde dig selv for. 
Denne tur foregår på Säo Miguel – den største af øerne. Her kommer du i nærkontakt med jordens indre fra boblende huller og svovlholdige bade.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Flyrejse starter i Københavns lufthavn. Herfra flyves der direkte til Aalborg lufthavn, hvor de sidste gæster kommer ombord. Rejsende fra København skal blot blive siddende i flyet imens de nye gæster kommer ombord. Fra Aalborg sættes kursen direkte til Ponta Delgada på Sao Miguel.Efter ankomst og indkvartering på hotellet er der tid til at slappe lidt af for sig selv inden vi igen mødes til en byvandring i Ponta Delgada. Vi går rundt i byen, hvor vi bl.a. skal se og høre nærmere om Senhor Santo Cristo kirken, Sao Miguels opdager Gonçalo Velho Cabra og byens lokale marked. Turen varer ca 2,5 time og slutter tilbage på hotellet, hvor vi vil nyde dagens middag sammen.

2. dag. Lagoa das Furnas
Fra hotellet kører vi til den botaniske have i Furnas. Herfra går vi til Lagoa das Furnas, hvor der er rygende fimaroler, kogende mudder og vand. Det fornemmes tydeligt, at vi nærmest vandrer på vulkaner. Her koger de lokale mad ved at sænke gryden ned i huller i jorden. Vi går rundt om kratersøen langs bredden. Undervejs gør vi et stop ved en udstillingsbygning vedrørende et naturgenopretningsprojekt i området. Turen tilbage til Furnas går gennem landbrugsland
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 140 m Højdemeter ned 140 m  Vandretid 3,5-4 timer

3. dag. Lagoa do Fogo
Turen går gennem enge, marker, skov og langs levada fra kysten op ad bjerget til Lagoa do Fogo, en kratersø med varme kilder. Søen og dens omgivelser er et højt klassificeret naturreservat, hvor naturen har fået lov til at ligge uberørt. Der er en særlig, eventyrlig atmosfære over søen, hvor farverne skifter, når dampskyer driver over den.
Der er gode bademuligheder på stranden ved opsamlingsstedet
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 650 m Højdemeter ned 670 m  Vandretid 5-6 timer

4. dag. Salto do Prego vandfaldet
Dagens tur starter i Faial da Terra, en lille landsby i den østlige ende af øen. Vi vandrer op langs et vandløb, krydser det og fortsætter gennem frodig skov, indtil vi kommer til et smukt vandfald, Salto do Prego. Her er der mulighed for en dukkert i det iskolde vand. På vores vej tilbage til landsbyen passerer vi gennem en forladt bebyggelse i pittoresk forfald. Efter en pause i landsbyen går vi langs havet. Vi befinder os under en op til 400 meter høj klippe og når frem til en opdyrket havslette, der er begynstiget med et særligt mikroklima.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 200 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4-5 timer

5. dag. Fridag
Fridag. Besøg f.eks. hovedstaden Ponta Delgada, tag på hvalsafari eller sejltur til en ø med lagunestrand.

6. dag. Sete Cidades krateret
Vi kører tværs over øen til São Miguels vestlige ende. Med en spetakulær udsigt vandrer vi på kanten af det kendte krater: Sete Cidades. Til den ene side ligger den blå og den grønne sø mellem 200 til 400 meter stejle kratervægge. Til den anden side strækker grønne marker og enge sig hele vejen ud mod kysten. Turen slutter i den lille by, Sete Cidades, i bunden af krateret.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 150 m Højdemeter ned 600 m  Vandretid 4-5 timer

7. dag. Lomba da Maia og tefabrik
Dagens vandretur starter i Lomba da Maia. Turen går via en kløft til kysten, som vi følger dels på stranden, dels på en sti på klippesiden. På vejen passerer vi rester af vandmøller og opdæmninger. Vi kommer til en havslette med landsbyen Maia. Her kan der bades i naturlige klippebassiner. Vi vandrer videre op til veltrimmede temarker, og slutter af med et besøg på en af Europas få tefabrikker.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 100 m Højdemeter ned 415 m  Vandretid 4-5 timer

8. dag. Hjemrejse
Bussen kører os til lufthavnen, hvor der er direkte fly hjem til Danmark. Første destination i Danmark er Aalborg lufthavn. Herfra flyves videre til Københavns lufthavn. Rejsende til København skal blive siddende i flyet i Aalborg imens gæster hertil går fra borde.

Afrejsedato

Sværhedsgrad 2-3

Vi har udvalgt lettere vandringer med få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid af gangen

Turene foregår på småveje og stier, enkelte strækninger på asfalt. Landskabet er generelt meget kuperet, og luftfugtigheden er relativ høj.

På de fleste ture er der mulighed for badning.

Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter.

Indkvartering

Vi bor på Hotel Ponta Delgada***i hovedbyen Ponta Delgada på øen Sao Miguel.

Hotel Ponta Delgada er et godt hotel centralt i Ponta Delgada. Hotellet er familieejet og drives med en god atmosfære og gæstfrihed. Her findes bl.a. hyggelig indendørs pool, solterrasse, konferencerum, bankautomat, frisør, receptionslobby og restaurant. På Hotel Ponta Delgada bor man bekvemt og i gåafstand til byen, havnepromenaden og centrum.

Hotellet har en indendørs pool hvor der er enkelte liggestole til rådighed.

Alle værelser er med aircondition, bad, telefon, hårtørrer, kabel-tv og balkon/terrasse. 

Forplejning

Alle ugens dage har vi inkluderet morgenmad på hotellet. Derudover har vi inkluderet aftensmad på dag 1, 3 og 6.

Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost og aftensmad undervejs. 

Rejsefakta

VALUTA
På Azorerne benyttes der Euro som det øvrige Portugal. . De gængse kreditkort kan bruges mange steder, men på mindre barer, caféer, i små butikker og taxa betales kontant.

TIDSZONE
Vi skal stille uret 2 timer tilbage, når vi lander i Ponta Delgada. Når klokken er 12.00 i Danmark er den 10.00 på Azorerne.

Klima

Temperaturen på Sao Miguel byder på gode vandretemperaturer i foråret og efteråret. Der er i gennemsnit 17-22 grader, dog ofte køligere i højderne. Luftfugtigheden er meget høj, så 20 grader på Azorerne føles varmere end herhjemme. Vejret kan slå pludseligt om, og der kan falde heftige, men oftest korte regnbyger, som igen afløses af sol.

Der er 8-12 nedbørsdage om måneden i maj/oktober måned.

Fra YR.no

Flyinformation

Opdateres snarest. (04.10.2018)

Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
1908-05-201915-05-20197 nætter11.898,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
1908-05-2019711.898,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
1908-05-201915-05-20197 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
1908-05-201979.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

 Inkluderet i prisen:
- flyrejse fra København/Aalborg til Sao Miguel
- transfer t/r
- 7 nætter i dobbeltværelse
- 7 x morgenmad
- 3 x aftensmad
- alle programsatte transporter 
- Dansk turleder

Deltagerantal min. 12 - max. 22 pers.

Vandreleder: Inger Skov

Gå til toppen af siden