INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Kap Verdes modsætninger

Kap Verde | Ø-vandring med dansk vandreleder

Tag med til modsætningernes paradis, hvor grønne bjerge, søde bananer og velduftende kaffeplanter møder stejle klippesider, utæmmet landskab og tørre marker, der venter på regn. 

In stock
Travel Code
VAG-024

Det kan du glæde dig til

Kap Verde-øgruppen er et lille, selvstændigt afrikansk land. Landet er samfundsmæssigt velfungerende med skolevæsen, sundhedssystem og rimeligt velfungerende infrastruktur, men yderligere er Kap Verde et vaskeægte farveorgie: afrikanske klædedragter i strålende rengbuefarver; huse malet i stærke kontraster, små grønne og brune jordlodder, havets mange nuancer af dybt blå til grønligt med hvide skumtoppe og klipper i rød, brun og sort.

Oprindeligt har Kap Verde-øerne været ubeboede og blev først koloniseret, da de første portugisere opdagede øerne i 1400-tallet. Befolkningen er derfor en blandingsbefolkning af slaver fra Afrika og europæere fra mange lande – især portugisere. Deres talte sprog er kreol, et blandingssprog med elementer fra Portugal og Afrika, mens skriftsproget er portugisisk. På Kap Verde oplever vi en befolkning, som er meget venlig, afslappet og imødekommende. Den generelle stemning passer meget godt med deres motto ”ingen stress på Kap Verde”.

Ruby Rejser har haft gruppevandreture på Kap Verde siden 2005, og vi er stolte over at være det første danske rejsebureau, der lavede vandreture på øerne. På de bjergrigeste øer, hvor størstedelen af afgrøderne dyrkes, findes der et utal af stier, som bruges til og fra markerne, og som befolkningen har brugt i århundreder til transport af afgrøder på æselryg fra markerne. Det er blandt mange af disse stier, vi skal udforske Kap Verdes storslåede natur.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet kun er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Udrejse 
Udrejse fra Kastrup til Lissabon midt på eftermiddagen. Videre med fly til Praia på øen Santiago med ankomst over midnat. Herfra er der kørsel i godt en time til vores hotel i bjergene, hvor vi skal bo i 3 nætter.

Dag 2. Rundtur i Nationalparken
Vores første vandretur er en rundtur i Nationalparken tæt ved hotellet og øens højeste bjerg, Pico Antonia på 1.394 m. Vi starter ad en brostensbelagt vej op forbi præsidentens sommerhus, inden rundturen forsætter gennem et næsten ubeboet område med flotte udsigter over vestkysten til øen Fogo og ind over bjergene. På vejen møder vi ofte de lokale bønder, der er på vej til og fra markerne; ofte med et stort bundt foder eller brænde på hovedet; eller vi møder et æsel, der går hjem med et stort læs på ryggen. Efter frokost ved kanten af en dyb slugt følger vi en smal sti op til en bjergtop med radarer og TV-antenner, for derpå at vandre tilbage til vores hotel ad den brolagte vej. I dag er der inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.


3


625 m


625m


4 t


Dag 3. Serra Malagueta og Tarrafal
Santiago er den største og mest afrikanske af øerne, og det var herfra slavehandelen foregik. Øen er samtidig hovedproducent af landbrugsvarer. Vi kører til Nationalparken på nordøen ved Serra Malagueta, hvor landskabet er præget af grønne, bløde bjerge og opdyrkede marker. Vi vandrer ad grusvej forbi enkelte små huse, og med udsigter både mod nord, syd og vest ser vi af og til det store Atlanterhav.
Sidst på turen kommer vi til en højslette, forbi fattige huse med hårdtarbejdende familier, der forsøger at overleve på den ufrugtbare og tørre jord. Før vandreturen besøger vi det brogede marked i Assomada og slutter af med et stop i byen Tarrafal, hvor der er mulighed for en dukkert ved en dejlig sandstrand. I Assomada besøger vi SOS-børnebyen, såfremt stedet accepterer besøg (dette kan ikke planlægges på forhånd, men må aftales på dagen). I dag er der inkluderet morgenmad, frokost, aftensmad.


2


340 m


440 m


4 t


Dag 4. 
Flyttedag
Vi flyver i løbet af dagen til øen São Vicente, og med de nuværende flyplaner tager vi sidst på eftermiddagen videre med færgen til  Santo Antão - sejltiden er ca. 1 time. Herfra er der transfer til Santo Antão Art Resort i Porto Novo. Klimamæssigt er øen delt i to med den mere tørre del mod syd og den frodige, grønne nordlige del med dybe kløfter, som i nogle guidebøger beskrives som et af jordens smukkeste steder. I dag er morgenmad og aftensmad inkluderet. Frokost for egen regning.


Dag 5. Alto Mira til Chã de Morte
Dagen i dag byder på en fantastisk vandredag i et fortryllende landskab. Alto Mira ligger som en grøn plet midt i de majestætiske bjerge. Det sidste stykke kører vi på en smal jordvej, som snor sig langs klipperne med flotte udsigter ned i dalen. Vi vandrer 250 højdemeter op gennem et smukt landskab med spidse lodrette små tinder, der dukker op mellem de små jordlodder på bjergskråningen med kasava, yams, majs, bønner, chili og tomater. Stigningen er til tider ret stejl, men er forholdsvis hurtigt overstået. Vi når den smalle bjergkam og nyder den flotte udsigt og de særprægede klippeformationer, inden den går stejlt ned det første stykke på et lidt vanskeligt terræn. På denne side af bjerget møder vi en del lokale, som er på vej til og fra markerne, der ligger lidt længere nede. Vi holder frokostpause i en mangolund med meget store træer. Efter frokost går det videre mod Chã de Morte, og vi passerer en imponerende slugt. Vel nede i den undres man over, hvordan vandet visse steder løber ud af skrænterne, hvilket må siges at være et særsyn på Kap Verde. I dag er morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.


3


440 m


620 m


4-5 t


Dag 6. Fridag
Dagen byder på tid til lidt afslapning og mulighed for et skolebesøg i området. Morgenmad og aftensmad er inkluderet.


Dag 7. Corda til Cuculi, flyttedag til Ponta do Sol
Dagen viser de meget stejle bjerge i det indre af Santo Antão og byder på nogle vilde udsyn til fantastiske landskaber. På trods af de stejle bjergsider kommer vi forbi enkelte ruiner af huse, som i tidligere tider har rummet en familie, der har forsøgt at dyrke afgrøder på bjergskråningerne. Vi starter dagen med at pakke kufferterne på taget af bussen og kører til Corda. Vi starter ved skolen, og hvis børnene har frikvarter, plejer der straks at være stor efterspørgsel på blyanter og kuglepenne. Stien går tæt forbi de små huse og terrasser med afgrøder. Senere bliver det mere øde for derefter at åbne sig op i et flot kig ned i den næste kløft med masser af små marker. Vi vandrer i bjergverdenen forbi terrassemarker, som det er et slid at passe. Vi slutter med drikkepause i Coculi, hvorefter vi kører til Ponta do Sol på nordkysten, hvor vi skal bo de tre sidste nætter på Santo Antão. I dag er morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.


3


0 m


870 m


3-4 t


Dag 8. Paul-dalen
Paul-dalen er det grønne paradis på Santo Antão. Turen starter ved en ”souvenir-shop" med lokale produkter. Herfra vandrer vi ned og krydser vandløbet i bunden af dalen og bevæger os langsomt op ad bjergsiden. Her dyrkes der meget kaffe, sukkerrør og stort set alle slags grøntsager. Ofte er planterne så høje, at det næsten virker jungleagtigt. Mange af de små huse er traditionelle med tag af sukkerrør, og vi møder mange lokale på stien. Vi spiser frokost på gårdspladsen på en stemningsfuld, traditionel og meget lille gård, hvor der dyrkes kaffe. Her laves maden i et åbent ildsted med åben røglem i loftet. På gårdspladsen vimser hønsene rundt sammen med kattene. Derefter begynder det snart at gå nedad mod flodlejet, som er tæt besat med små haver med yams. I dag er morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.


3


300 m


435 m


3-4 t


Dag 9. Kystvandring
Dagens tur byder på en utrolig smuk kystvandring. Vi vandrer mod vest op og ned ad klipperne med kig ud over eller ned i havet. Mange af stierne på Santo Antão er brede og brolagte og som oftest med et stengærde, der følger stien. På dagens strækning kan stien og stengærdet være ødelagt hist og her på grund regnskyl og af nedfaldne sten. Vi kommer gennem 4 små landsbyer, som udelukkende forbindes af stien. Mellem de to første byer er opsat små stationer, som symboliserer en hændelse på Jesus' vandring med korset til Golgata. På denne strækning er der hver påske en procession med mange mennesker.
I en af flækkerne spiser vi frokost på det lille torv ved skolen, der har to klasselokaler og kun en lille håndfuld elever. Herefter fortsætter vi med en imponerende udsigt over havet, nogle gange går stien i havniveau, nogle gange højt oppe på bjergsiden. Ved slutningen af vandreturen flader terrænnet ud, og vi passerer et sandstensområde med masser af kiselsvampe, sandsynligvis dannet for millioner af år siden, både i sandet og i små huler. Vi fortsætter helt til Cruzinha, et hyggeligt lille fiskerleje, hvor vi har mulighed for en forfriskning på cafeen. Inkluderet i dag er morgenmad, frokost og aftensmad.


3


655 m


760 m


4-5 t


Dag 10. Cova-krateret, Flyttedag
Cova-krateret er en kraterbund fra en for længst udslukt vulkan. Her regner det mere end noget andet sted på Kap Verde, så i modsætning til gårdsdagens bare landskaber går vi her i et fugtigt, frodigt og meget dramatisk landskab. I den frodige kraterbund i Cova-krateret kan vi se bønder arbejde på de firkantede jordstykker i den helt jævne bund. Fra vejen går vi først ned til kraterbunden, og herfra går vi ad stier opad kraterkanten forbi et kildeudspring, indtil vi kommer til et snævert pas. I klart vejr vil den pludselige udsigt til den anden side tage pusten fra dig; langt ned ad en meget stejl skråning breder Paul-dalen sig ud med en fantastisk udsigt. Fra kraterkanten går det stejlt nedad på en århundrede gammel brolagt sti til bunden af den frodige Paul-dal, forbi marker hvor der bl.a. dyrkes kaffe, grøntsager og bananer. Stien, vi vandrer på, blev oprindeligt anlagt for at kunne transportere frugt og grønt fra den meget frugtbare dal over til Porto Novo. Vandredagen er kort, så der er tid til at nå færgen til øen São Vicente, hvor vi skal bo i byen Mindelo. Byen byder bl.a på hyggelige gader med gadehandel, torve med markeder og et større fiskemarked ved vandet. Fadosangerinden Cesario Evora boede i byen, og efter hendes død er lufthavnen blevet opkaldt efter hende. I dag er der inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.


3


190 m


1000 m


3-4 t


Dag 11. 
Hjemrejse
Afrejse om morgenen til Cesario Evora-lufthavnen, hvorfra vi flyver til Lissabon. Vi ankommer til vores hotel i Lissabon først på aftenen, hvor der vil være tid til en afslutningsmiddag sammen. Dagen i dag inkluderer morgenmad og aftensmad.

Dag 12. Hjemkomst 
Fra Lissabon afgår vores fly direkte hjem til København. Morgenmad er inkluderet i dag.

Sværhedsgrad 3

Vandreturenes sværhedsgrad ligger som udgangspunkt på niveau 3. Enkelte dage er graden dog mest niveau 2. Øerne er meget kuperede, og der forekommer en del opstigninger og nedstigninger. Underlaget varierer fra brostensbelagte stier til stier med løse sten og grus samt jordveje. Der er strækninger på nogle af vandringerne, hvor du ikke skal lide af højdeskræk. Har du udpræget højdeskræk, kan der være to-tre vandredage, som du må springe over. Vi har lokal guide med på alle vandreturene, og han taler både kreol, portugisisk og engelsk. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Undervejs bor vi på forskellige hoteller. 

 • På øen Santiago bor vi på Quinta de Montanha i 3 overnatninger.
 • På øen Santo Antão bor vi to steder.
 • På øen São Vicente bor vi på det 3-stjernede Hotel Don Paco  i 1 overnatning. 

Sidste overnatning på rejsen er på hotel i Lissabon. Vi slutter sidste aften sammen med en dejlig middag i hotellets restaurant. Der er inkluderet helpension (morgenmad, frokost, aftensmad) på alle vandredagene. De resterende dage er der inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad). Drikkevarer er ikke inkluderet. Middagene spises normalt på hotellerne. På vandredagene får vi picnicpakker med til frokost. Under dagsprogrammet kan du se hvilken type pension, der er inkluderet de forskellige dage.

Vejr og klima

Klima

Kap Verde-øerne har et tropisk klima. I januar og februar er temperaturen typisk 20-22 grader. Nattemperaturen er normalt 4-5 grader lavere end dagtemperaturen, På turens første dage bor vi højt i bjergene, hvilket både sænker dag og nattemperaturer med 4-5 grader, måske endnu mere hvis skyerne lægger sig som en dyne over byen, når mørket sænker sig. På Kap Verde dominerer den nordøstlige vind, som normalt bringer en kølig brise ind over øerne.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 07.11.22 - 18.11.22:

København → Lissabon → Praia   Kl. 05.30 - 00.10

Sao Vicente → Lissabon → København   Kl. 13.30 - 11.50
 

Forventede flytider 06.02.23 - 17.02.23:

København → Lissabon → Praia  Kl. 05.30 - 12.35

Sao Vicente → Lissabon → København   Kl. 13.30 - 11.50
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 45: Startdato 07.11.2022 varighed 11 nætter

Fra 19.998,- DKK

Uge 6: Startdato 06.02.2023 varighed 11 nætter

Fra 19.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København tur/retur
 • Alle indenrigstransporter med fly og færge
 • 11 overnatninger på dobbeltværelse med morgenmad
 • 10 x aftensmad
 • Madpakker eller frokost på vandredage
 • 7 eller 8 vandredage (afhængig af de endelige lokale færge- og flytider)
 • Visum
 • Drikkepenge til lokale chauffører og guider
 • Dansk og lokal turleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejseforsikring 
 • Drikkepenge på værelset

 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. 

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Turleder: 
Per Christensen
Lars Porskjær

 

Rejsedokumenter:
Du skal medbringe dit pas, som skal være gyldigt 6 måneder ud over opholdets varighed. Du skal have tegnet en sygeforsikring til denne rejse, da du ikke er dækket af det gule sygesikringsbevis. Ruby Rejser formidler salg af rejseforsikringer fra Gouda rejseforsikring. Du kan via vores hjemmeside tegne en års- eller ferierejseforsikring gennem Gouda.

Visum:
Der kræves visum ved indrejse til Kap Verde.Ved ankomsten til Kap Verde skal myndigheder have følgende oplysninger på forhånd fra dit pas og som du bedes oplyse ved tilmeldingen: fødselsdato, fødselssted, nationalitet, pasnummer, udstedelsesdato og udløbsdato. Dit pas skal have udløbsdato mere end 6 måneder efter hjemrejsedato fra Kap Verde.


Vaccinationer:
Der kræves ingen vaccinationer ved indrejse til Kap Verde. Det er dog altid en god ide at være opdateret på stivkrampe og difteri. Derudover kan du i samråd med din læge overveje en vaccination mod hepatitis A. Er du i tvivl om noget, så kontakt din læge.

 

 

Gå til toppen af siden