INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kongeriget Aragonien

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Rejs med til fødderne af Pyrenæernes storslåede toppe, hvor eminente vandreture krydres med middelalderhistorie. Med en lille gruppe på maks. 15 deltagere er det med at sikre din plads hurtigt.

In stock
Travel Code
VAG-060
Det kan du glæde dig til

Turen går til Aragonien, en provins i det nordøstlige Spanien. Provinsen afgrænses mod nord af Pyrenæerne og kan prale af nogle af de mest spektakulære landskaber i Europa. Pyrenæernes højeste bjerge, imponerende kløfter med flere hundrede meter lodrette klippevægge, talrige floder og frodige grønne dale. Hertil kommer et varieret dyreliv, hvor mange arter er unikke for Pyrenæerne.

Området var fra 1000-1700-tallet et kongerige under skiftende konger, der samlede området og drev maurerne på flugt. Landskabet er præget af flere middelalderfæstninger heriblandt borgen Loarre, som vi besøger. Borgen er Aragoniens bedst bevarede middelalderborg. Et andet højdepunkt er den unikke by Alquézar hvor vi tilbringer 3 nætter. Byen er grundlagt i 800-tallet og bygget omkring den mauriske borg Alquézar. Bjergene omkring Alquézar byder på spektakulære vandreture.  

Vandreturen tager os også til udkanten af Pyrenæerne, hvor de majestætiske klippeformationer Mallos ligger som gigantiske konglomerater og giver associationer til Tolkiens fantasilandskaber. Ved foden af bjergene trykker lilleput-landsbyer sig ind, og på de mest uvejsomme steder finder vi aftryk fra middelalderen i form af ensomt beliggende kapeller, der med bjergtagende udsigter vidner om menneskets evige søgen efter guddommelighed og mening i naturen.

Dette område i Aragonien er forholdsvist ukendt af den almene turist. Det er primært lokale turister, der besøger de steder, vi skal vandre.
Den lave befolkningstæthed betyder, at vi finder store områder af vild uberørt natur, som i dag er udlagt som naturparker. En absolut perle er Montsec-området med Canelles-reservoiret og Noquera Ribagorcana-floden, der med sit turkisklare vand skærer sig genem kløften. Området er inden for de seneste år gjort tilgængeligt og sammenhængende via en hængebro og en imponerende sti. Stedvist hugget ind eller, ved 2 imponerende trapper, påsat den lodrette klippevæg.

Vores lokale guider vil en del af tiden være med på turen og fortælle om de områder og byer, vi besøger. Vores danske turleder har selv udviklet turen i samarbejde med de lokale guider og udvalgt de bedste steder i området. Vi kommer således til at se steder, der er vidt forskellige fra andre spanske regioner.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse

Udrejse fra Kastrup til Barcelona. Fra lufthavnen i Barcelona går turen med bus til Murillo de Gállego. I Murillo indkvarteres vi i et traditionelt nyrestaureret landhus, og herefter tager vi en kort rundtur i byen, hvis der er tid til det. Købmand, bar m.m. lokaliseres. Vores værtinde, Susanna, sørger for et traditionelt aftensmåltid med kød fra grillen, som vi nyder i hendes hyggelige spisestue. Denne middag er inkluderet.

Dag 2. På randen af Pyrenæerne. Dets mennekser og landskaber
Efter morgenmaden transporteres vi ca.15 minutter til den lille landsby Villalangua. Herfra snor ruten sig op gennem fantastiske forrevne klippeformationer, og vi kan snart nyde udsigten til dalen bag os. Vi fornemmer tydeligt, hvordan de tektoniske plader i jordskorpen under os for millioner af år siden har løftet disse klippevægge, der nu nærmest stikker lige op i himlen.
Langt oppe er der ligefrem dannet en kæmpe klippemur, hvor vi kan skimte en lille åbning. Den er god nok! Dér skal vi igennem. På toppen har vi udsigt til de sneklædte Pyrenæer og står i bogstavelig forstand med ryggen mod muren og udsigt til et helt anderledes landskab. Der venter os en herlig picnic og et velfortjent hvil som belønning for den lange opstigning. Efter frokost har vi en ubesværet nedstigning gennem dallignende terræn med udsigt til de forunderlige Mallos-konglomerater, der ligger som stentårne drysset af en kæmpes hånd ud over dalen foran os. Vi ender i Agüero, hvor vi afhentes og køres til Murillo. Om aftenen er der arrangeret fælles middag i Murillo med traditionel spansk paella på en hyggelig lokal restaurant med terasse. Middagen er ikke inkluderet.


3


600 m


690 m


5 t


Dag 3. Mallos de Riglos. Blandt giganter af sten

Efter morgenmaden transporteres vi ca. 15 minutter til Riglos. En lille landsby for fødderne af Riglos-massivet, hvorfra vi skal vandre omkring Mallos de Riglos-konglomeratet. Vi skal ad en rute, der fører os op og rundt om disse spektakulære koniske bjergformationer. Hele dagen har vi udsigt til dalen under os og de imponerende bjerge omkring os, der gløder rødt i solen. Vi får helt sikkert klatrende vovehalse at se, der med reb og karrabiner snegler sig mod toppen af de flere hundrede meter lodrette søjler. Overalt titter små blomster frem, og vi går med duften af vild timian og kamille. På toppen nyder vi vores madpakker, mens gribbene cirkler langt over os og udnytter den varme luft, der stiger op fra dalen.
Stien fører os via hængebroen over Gallégo-floden tilbage til Murillo. Der er mulighed for at bade i floden, så husk badetøjet.

Frokost: Ikke inkluderet. Kan bestilles hos vores værtinde, Susanna.
Middag: Vi har bestilt bord på den meget populære baskiske restaurant ved campingpladsen. De serverer rigtig god mad til rimelige priser. Middagen er a la carte og ikke inkluderet.


3


510 m


510 m


6 t


Dag 4. Generobringen af kongeriget, Loarre-borgen og Aneis Kapellet.
Rejsedag. Vi forlader Murillo og drager mod middelalderbyen Alquézar. Undervejs standser vi ved Loarre-bjergene, hvor vi har en 3 timers vandretur, der tager os forbi en af Spaniens ældste bevarede borge fra 1100-tallet. Borgen knejser på en forhøjning med en imponerende udsigt over Loarre-dalen og var et vigtigt fæstningsværk på grænsen mellem spanske og mauriske jordbesiddelser. Herfra fører stien os til det lille kapel Aneis, der ligger malerisk men uvejsomt klemt inde mellem klipperne. Hvis vi er heldige, får vi lov til at få et kig indenfor, inden vi nyder vores madpakker og fordøjer dette historiske vingesus.
Efter vandringen har vi en god times køretur til Alquézar, hvor vi skal bo i 3 nætter. Efter indkvartering er der tid til en lille byrundtur i den smukke by, der breder sig på bjerget som et kludetæppe af snørklede gader og pladser omkring den imponerende mauriske borg.

Frokost: Picnic ved kapellet, inkluderet. Middag på restaurant, inkluderet.


2


320 m


420 m


3 t


Dag 5.
Fridag
Man kan nemt tilbringe en dag i Alquézars mange snørklede gader og smukke pladser. Overalt forundres man af disse middelalderhuses detaljer og nænsomme restaurering. Byen byder på mange gode, små restauranter, hvor en god frokost kan nydes og til kaffen måske den traditionelle kage dobladillo med marmelade eller mandler. Byens kirke er bygget på resterne af den oprindelige mauriske borg og er også et besøg værd. 

Fra centrum går en lille sti ned til Vero-floden, hvor man kan bade i det friske vand. Man kan følge floden på gangbroen i klippevæggen, og flere steder er der naturlige badebassiner.
Endelig kan man nyde hotellets smukke have og swimmingpool.
Der arrangeres fælles middag. Ikke inkluderet.

Dag 6. Formidable udsigter og afkroge i Vero-kløften.
På denne vandring har vi mulighed for at udforske dette sjældent besøgte område, som er en naturmæssig juvel. Området er kendt for sit rige fugleliv med mere end 150 arter heriblandt 20 forskellige rovfuglearter.  Turen starter fra Alquézar, hvor vi går ned gennem slugten med kig til Vero-floden, der snor sig i bunden. Vi passerer floden over middelalderbroen ved Villacantal. Vi følger herefter floden på dens højre side og passerer undervejs bl.a. det lille kapel San Martin, en vandmølle og andre rester fra tidligere udnyttelse af floden. Vi holder frokost ved en naturlig pool med mulighed for en svømmetur. På strækningen er der en grotte med præhistoriske hulemalerier. Det sidste stykke langs floden skal vi passere vandet flere gange. Vandet kan være knæhøjt, hvorfor vandresandaler anbefales til denne del af turen. Er vandet for højt, vælger vi en alternativ afslutning på ruten. Ved turens afslutning hentes vi og køres tilbage til Alquézar.

Frokost bestilles dagen før på hotellet. Ikke inkluderet.
Aftensmad: Vi besøger en lokal vingård, hvor vi spiser middag. Middag og vinsmagning inkluderet.


3


230 m


310 m


5 t


Dag 7. Pasarelas de Montfalcó

Vi forlader Alquezár tidligt og kører ca. 1 time til vores sidste stop på turen.
Montsec er en naturpark omkring Canelles-inddæmningen og Noquera Ribagorcana-floden, der skærer sig gennem kløften Montrebi. Det store bjergområde har været stort set uberørt og forladt siden 1960´erne, og er først inden for de seneste år gjort tilgængeligt og sammenhængende via en hængebro og en sti. Den imponerende sti er stedvist hugget ind eller, ved 2 imponerende trapper, påsat den lodrette klippevæg. Hvis vores højdeskræk ikke allerede er blevet udfordret nok, bliver den det med sikkerhed her.
Hele dagen igennem har vi de mest fantastiske udsigter. Den blå himmel, de grønne bjerge og det turkise vand. Så langt øjet rækker, betages og forundres man over, at så meget skønhed kan vær samlet på et sted, og at det er muligt at være lige midt i det.
Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores bestemmelses sted; det hyggelige vandrehjem Refugio de Montfalcó. Montfalcó er områdets eneste bebyggelse og ligger isoleret midt i naturparken. Stedet er forbundet med omverdenen med en 15 km lang stenvej og så vandrestien fra modsatte side. Stedet fungerer med solbatteri og generator og denne nat bor vi på 6-8 mands værelser med bad og toilet på gangen. Vi nyder turens sidste aften på dette fredfyldte sted midt i naturen, mens solen går ned bag bjergene.
Ønsker man at booke privat dobbeltværelse kan dette tilkøbes. Læs mere under "Indkvartering".

Frokost: medbringes fra hotellet i Alquézar. Ikke inkluderet.
Middag: Refugio de Montfalcó. Inkluderet


3


320 m


480 m


4 t


Dag 8. Hjemrejse
Stille morgen med en lille tur til et udsigtspunkt inden vi skal med bussen til lufthavnen i Barcelona.

Sværhedsgrad 3

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 2-3 med hovedvægt på grad 3. Det er altså ikke hårdt krævende vandreture, men man skal dog have en vis vandreerfaring i rygsækken.Terrænet er kuperet med mange op- og nedstigninger på nogle af dagene (se dagsprogrammet) og passager, der kan udfordre din højdeskræk. Vi skal bl.a. op ad de famøse trapper i Montfalcó, der er sat på en nærmest lodret klippevæg(se billeder øverst på siden). Generelt vandrer vi på fine stier, men løse sten og ujævnt underlag må påregnes. Vandrestave kan anbefales for balance og aflastning af knæ. På dag 6 skal vi passere floden Vero flere gange. Vandresandaler anbefales.

Vi vandrer mellem 8-11 km om dagen og 3-6 timer effektivt, når man fraregner pauserne.

Indkvartering

Vi bor 3 forskellige steder i løbet af ugen. Opholdene er en blanding af hotel, vandrehjem og renoverede stenhuse.

Casa Leandron. Vi har tre overnatninger i byen Murillo de Gállego på et nyrenoveret stenhus. Huset har bl.a. et fælles køkken og stue samt flere fælles toiletter med bad. Værelserne er derfor ikke med privat toilet og bad.

Hotel Villa de Alquezar**. Vi har tre overnatninger på et fantastisk smukt hotel i Alquézar. Hotellet er nyistandsat og perfekt integreret i den lokale arkitektur. Et sted man virkelig nyder at være.

Alberge de Montfalcó. Vi har en enkelt overnatning i Alberge de Montfalcó, der er et hyggeligt vandrehjem i skønne omgivelser. Vandrehjemmet har flere forskellige værelsestyper, og vi kan ikke garantere, at man får et værelse med eget bad og toilet. Vi bor som udgangspunkt i sovesal med 6 sovepladser på hvert værelse. Ønsker man at booke et privat værelse, kan vandrehjemmet tilbyde dobbeltværelser mod en merpris (150 kr/værelse). Yderligere kan man også booke dobbeltværelse som enkeltværelse mod en merpris (250 kr/værelse). Der er et begrænset antal dobbeltværelser på vandrehjemmet.

Klima

Klima

Aragonien er kendt for et mildt klima om foråret og efteråret og et meget varmt klima om sommeren. Dagstemperaturerne i forårsmånederne ligger mellem 15-21 grader, mens de i efterårsmånederne typisk ligger lige over 20 grader. Der kan dog forekomme køligere dage. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4026-09-202003-10-20207 nætter12.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4026-09-2020712.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4026-09-202003-10-20207 nætter10.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4026-09-2020710.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen/person

  • Flyrejse t/r København
  • 6 overnatninger i dobbeltværelse og 1 overnatning i sovesal
  • 7 x morgenmad
  • 2 x picnic
  • 4 x aftensmad 
  • Alle programsatte transporter, entréer, lifter
  • Dansk vandreleder
  • Lokal spansk og engelsk talende guide på udvalgte etaper

Vandreleder:

Lone Skriver

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er min. 8 og maks. 15 personer. 

Gå til toppen af siden