INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Korsika - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Korsika - Skønhedens Ø

I samarbejde med Ældre Sagen.

At rejse på Korsika foregår helt automatisk i små etaper, da du gang på gang bliver nødt til at stoppe op; enten på grund af geder, grise eller køer på vejen eller i fascination over Korsikas forunderlige natur.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-025
Korsikas kyster og bjerge

Korsika er den smukkeste ø i Middelhavet - allerede da grækerne kom til Korsika lang tid før vor tidsregning, kaldte de øen Kallisté - hvilket betyder "Skønhedens ø".
Høje, dramatiske og smukke bjerge op til 2700 meter over havets overflade og barske klippekyster. Der er også blide og maleriske sandbugter med turkis- og azurblå farver, som blander sig i en palette, med de fjerntliggende floddale med grønne farver og endnu mere krystalklart vand.

Oplev et lille bid af skønhedens ø på vores vandretur i samarbejde med Ældre Sagen. 

Vi kommer til at vandre med panorama over det turkisblå hav, langs klippekyst og strande, gennem maleriske landsbyer, til floder og søer med krystalklart vand. 

Vi har i mange år tilbudt vandreture på Korsika i samarbejde med Ældre Sagen. I 2018 har vi valgt at lave en ekstra afrejse for medlemmer af Ældre Sagen, da vi gerne vil give endnu flere gæster mulighed for at opleve Korsika. Rejs i Juni måned og bo på et opgraderet hotel i starten af højsæsonen.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Der er afrejse fra Danmark med direkte fly til Korsika. Efter ankomst til Bastia på Korsika kører vi i bus frem til vores hotel, hvor vi indkvarteres og samles igen til fælles middag.

2. dag. Ile Rousses bagland og Monticello 
Dagens vandretur starter fra centrum af Ile Rousse, hvor vi går ned til stranden og følger kysten til den lille bugt Cala d'Olivu. Herfra går vi ind i landet - først mellem bebyggelse, men snart ad gamle stier mellem marker. Vi kan stadig se oliven- og citronlunde og en enkelt vinmark. Det sidste stykke op mod Monticello er en smule stejlt, men udsigten over Ile Rousse og kysten kompenserer. Stien ned starter også lidt stejlt, men flader hurtigt ud, og vi havner igen ved stranden tæt ved hotellet.
Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 260 m Højdemeter ned 260 m  Vandretid 3-4 timer

3. dag. Ostriconi 
Ostriconi er en del af les Agriates - Korsikas stenørken med 16.000 hektar uspoleret natur - klipper, sand og maki. Forrevne toppe med udsigt over hav og et helt specielt landskab. Tidligere var les Agriates, Korsika's - men også Genova's - kornkammer, hvor bønderne kom fra andre områder og i tre sommermåneder avlede hvede. Når de forlod les Agriates, kom hyrderne ned fra bjergene med deres får og geder og overlevede vinteren her i lavlandet. Spredte ruiner af hyrdernes stenhytter og lange stengærde kan stadig ses. Vi går en rundtur, hvor vi kommer forbi hvide klitter og strande med turkisfarvet vand. Hvis vejret er med os, er der mulighed for badning.
Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 120 m Højdemeter ned 120 m  Vandretid 3-4 timer

4. dag. Balagnes landsbyer med udsigter 
Efter en kort køretur bliver vi sat af i udkanten af i Lavatoggio. Vi følger de gamle stier, som forbandt landsbyerne i baglandet før i tiden. Først forbi Marcasso-klostret og senere til Cateri, hvor vi igen kan se typiske balagne-huse, bygget af mange forskellige stenarter. Fra Cateri og op til Sant Antonino har vi de flottese udsigter mod bjergene og den store åbne dal, som domineres af den opdæmmede sø, Codole. Fremme i Sant Antonino spiser vi vores medbragte frokost hos en vinbonde og bliver hentet og kørt tilbage til vores hotel.

Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 230 m Højdemeter ned 180 m  Vandretid 3-4 timer

5. dag. Fridag
Fridag. Dagen har ingen programsatte aktiviteter, så du bestemmer selv hvad du vil opleve. Du kan bl.a. bruge dagen på at se nærmere på Calvi, citadellet og lystbådehavnen. Eller Ile Rousse,hvor du kan gå en tur ud til den røde ø og fyret. Du kan også bare fordrive tiden på byens flotte strand og torv og lade op til de kommende dages vandring.

6. dag. Fangofloden 
En køretur på en times tid bringer os sydpå langs Corsikas vestkyst. Vores mål er Fango-floden, som afvander en del af de høje bjerge midt på øen. Til tider en brusende flod, som går over sine bredder, men oftest en rolig bæk sidst på sommeren. Vi starter et stykke oppe i dalen, hvor vi via en smuk gammel bro krydser floden, og begynder at bevæge os op langs denne. Stien er behagelig med enkelte stenede passager. Til tider er vi ganske tæt på floden, til tider gennem halvhøj maki. Ved Tuarelli vender vi om, finder et sted at spise vores frokost og bevæger os tilbage til udgangspunktet.
Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 100 m Højdemeter ned 100 m  Vandretid 3-4 timer

7. dag. Baglandet til Calvi 
På den store slette bag Calvi, længst inde hvor bjergene begynder at rejse sig, gemmer der sig en række mindre landsbyer. Det er dem, der er målet for vores vandring. Vi starter  i Zilia - kendt for at tappe rent bjergvand på flasker - og fortsætter gennem landsbyerne Cassano, Lunghignanu og Montemaggiore. Undervejs har vi kig ud mod Calvi-bugten, og vi kommer forbi flere kapeller liggende frit i landskabet, foruden kirkerne i landsbyerne. Før i tiden var området et rigt landbrugsland. I dag ses enkelte vin- og olivenlunde.
Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 500 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4-5 timer

8. dag. Hjemrejse 
Vores bus bringer os frem til lufthavnen i Bastia, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2 (3)

Vandringerne foregår for det meste på velanlagte stier. Det vil være enkelte passager på nogle af vandredagene hvor der vandres mellem klipper og løse sten. Her er underlaget mere ujævnt. Vandringerne er kortere end vores normale vandreruter (6-10 km om dagen) og uden de store højdeforskelle. I forlængelse af dette bør man vide, at Korsika er en kuperet klippeø. Vi vil derfor også have enkelte stejlere passager på ruterne.

Turen er vægtet som sværhedsgrad 2. Vi har dog valgt at sige sværhedsgrad 3 i parantes, da vi ønsker at gøre det klart, at turene kan virke udfordrende for folk, der ikke er vant til at vandre i kuperet terræn.

Vandreturen tilbydes i samarbejde med Ældre Sagen. Det er er dog en forudsætning for deltagelse, at man er indforstået med, at det er en aktiv vandreferie med daglige ture man tilmelder sig. Man kan altid vælge at tage en ekstra fridag på egen hånd, hvis man ønsker at tage en afslappende dag.


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link 

Indkvartering

Vi bor i Ile Rousse på Hotel Splendid** 

Hotel Splendid** er et charmerende og velfungerende familiedrevet hotel beliggende som en fredfyldt oase lige i hjertet af Ile Rousse med få minutters gang til dejlig sandstrand. Der er en lille swimmingpool, cocktailbar og terrasse i en frodig have med høje palmer. Hotellets restaurant serverer gode middelhavsspecialiteter, og hvis man ønsker at prøve det skønne korsikanske køkken har man masser af restauranter lige udenfor døren. 

Der er gratis wi-fi på fællesområderne.

Værelserne er pæne, moderne standardværelser med eget badeværelse, kabel-tv, telefon og aircondition. Værelser fordeler sig på tre etager. Der er elevator på hotellet.


Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil under opholdet informere mere om mulighederne for frokostindkøb til vandreturene.

Klima

Vejret på Korsika byder på gode temperaturer for vandring i forårs- og efterårsmånederne. Der er gennemsnitligt 5-6 nedbørsdage pr. måned om foråret og efteråret, så det anbefales altid at have regntøjet med i rygsækken.

Fra YR.no

Rejsefakta

VALUTA

Der benyttes Euro på Korsika. Der er banker og hæve automater i Calvi og Ile Rousse.

Flyinformation

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer

06-10-2018

Norwegian Kastrup kl. 07:55 Bastia kl. 10:10 Ca. 1,5 timer med bus


Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
13-10-2018 Norwegian Bastia kl. 10:55 Kastrup kl. 13:10 Ca. 1,5 timer med bus

 

Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet. Pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4106-10-201813-10-20187 nætter9.998,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4106-10-201879.998,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
4106-10-201813-10-20187 nætter8.698,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
4106-10-201878.698,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Rabat:

Kør selv 1.800 kr./pers.

Deltagerantal min. 12 - max. 25 personer

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse og transfer t/r
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x halvpension
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk turleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgangGå til toppen af siden