Korsika - Skønhedens Ø

Frankrig | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2

At rejse på Korsika foregår helt automatisk i små etaper, da du gang på gang bliver nødt til at stoppe op; enten på grund af geder, grise eller køer på vejen eller i fascination over Korsikas forunderlige natur.

In stock
Travel Code
VAG-025
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Flotte udsigter over det turkisblå hav, bjerge og den åbne dal
blue encircled check Oplev typiske Balagne-huse, og smag rent bjergvand
blue encircled check Mulighed for afslapning på stranden og dyp i havet
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Korsika er utvivlsomt den smukkeste ø i Middelhavet. Allerede da grækerne kom til Korsika lang tid før vor tidsregning, kaldte de øen Kallisté – hvilket betyder "Skønhedens Ø". Høje, dramatiske og smukke bjerge op til 2700 meter over havets overflade og barske klippekyster. Der er også blide og maleriske sandbugter som omfavner havets turkis- og azurblå farver, der blander sig i en palette med de fjerntliggende floddales grønne farver og endnu mere krystalklare vand.

Oplev en lille bid af Skønhedens Ø på denne fantastiske vandreferie på Korsika. Turen går ad stier med en let til middel sværhedsgrad, og vi kommer til at vandre med panoramaudsigt over det turkisblå hav, langs klippekyst og strande, gennem maleriske landsbyer og til floder og søer med krystalklart vand. Turen kan klares af de fleste og er særligt velegnet til seniorer.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Afrejse
Der er afrejse fra Danmark med fly til Korsika. Efter ankomst til Bastia på Korsika kører vi i bus frem til vores hotel, hvor vi indkvarteres og samles igen til fælles middag.

Dag 2: Ile Rousses bagland og Monticello
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+260/-260 højdemeter, sværhedsgrad 2
Dagens vandretur starter fra centrum af Ile Rousse, hvor vi går ned til stranden og følger kysten til den lille bugt Cala d'Olivu. Herfra går vi ind i landet – først mellem bebyggelse, men snart ad gamle stier mellem marker. Vi kan stadig se oliven- og citronlunde og en enkelt vinmark. Det sidste stykke op mod Monticello er en smule stejlt, men udsigten over Ile Rousse og kysten kompenserer. Stien ned starter også lidt stejlt, men flader hurtigt ud, og vi havner igen ved stranden tæt ved hotellet.

Dag 3: Revelattahalvøen
Aktiv vandretid: 4 timer,+90/-120 højdemeter, sværhedsgrad 2
Vi kører langs kysten til Calvi og en smule længere til Revelatta halvøen. Cirka tre kvarters kørsel. Halvøen lligger som en finger ud i havet, og skiller vestkysten af Corsika fra nordkysten - Balagnekysten. Vi starter "oppe" og går på en fin grusvej hele vejen ud til fyrtårnet på spidsen. Herfra har vi udsyn til begge sider. På tilbagevejen går stien nedad og når snart havniveau. Her spiser vi frokost, og det er muligt at bade, hvis forholdene tillader det.
Vi fortsætter langs vandet og når en lille bugt, hvorfra vi fortsætter ind til Calvi. Det første stykke ad en fin sti og det sidste stykke langs landevejen på fortov. Fra Calvi bliver vi kørtkørt til Ile Rousse.

Dag 4: Balagnes landsbyer med udsigter
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+230/-180 højdemeter, sværhedsgrad 2
Efter en kort køretur bliver vi sat af i udkanten af Lavatoggio. Vi følger de gamle stier, som forbandt landsbyerne i baglandet før i tiden. Først forbi Marcasso-klostret og senere til Cateri, hvor vi igen kan se typiske balagne-huse, der er bygget af mange forskellige stenarter. Fra Cateri og op til Sant Antonino har vi de flotteste udsigter mod bjergene og den store åbne dal, som domineres af den opdæmmede sø Codole. Fremme i Sant Antonino spiser vi vores medbragte frokost hos en vinbonde og bliver hentet og kørt tilbage til vores hotel.

Dag 5: Fridag
Dagen i dag har ingen programsatte aktiviteter, så du bestemmer helt selv hvad du vil opleve. Du kan bl.a. bruge dagen på at se nærmere på Calvi, citadellet og lystbådehavnen. Du kan også besøge Ile Rousse, hvor du kan gå en tur ud til den røde ø og fyret. Du kan også bare fordrive tiden på byens flotte strand og torv og lade op til de kommende dages vandring.

Dag 6: Baglandet til Calvi
Aktiv vandretid: 4 timer,+240/-330 højdemeter, sværhedsgrad 2
På den store slette bag Calvi, længst inde hvor bjergene begynder at rejse sig, gemmer der sig en række mindre landsbyer. Det er dem der er målet for vores vandring. Vi starter i Zilia, der er kendt for at tappe rent bjergvand på flasker, og fortsætter gennem landsbyerne Cassano, Lunghignanu og Montemaggiore. Undervejs har vi kig ud mod Calvi-bugten, og vi kommer forbi flere kapeller liggende frit i landskabet, foruden kirkerne i landsbyerne. Før i tiden var området et rigt landbrugsland. I dag ses enkelte vin- og olivenlunde.

Dag 7: Kunsthåndværkerbyen Pigna
Aktiv vandretid: 3-4 timer,+260/-260 højdemeter, sværhedsgrad 2
En kort køretur bringer os til udkanten af Algajola. Her starter vores dagstur. Først går vi op til Pigna - en malerisk lille by med en fantastisk udsigt over Algajola-bugten. I byen holder flere kunsthåndværkere til, og vi går en tur rundt i byen, og stopper for at nyde udsigten.  Herfra fortsætter vi til Corbara-byen, hvor vi kan spise vores medbragte frokost på torvet. Fra Corbara vandrer vi tilbage til Ile Rousse, som vi får en fin udsigt til lige efter Corbara.

Dag 8: Hjemrejse
Vores bus bringer os frem til lufthavnen i Bastia, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2 (3)

down v arrow

Turen er vægtet som sværhedsgrad 2. Vi har dog valgt at sige sværhedsgrad 3 i parantes, da vi ønsker at gøre det klart, at turene kan virke udfordrende for folk, der ikke er vant til at vandre i kuperet terræn. Vandringerne foregår for det meste på velanlagte stier. Der vil være enkelte passager på nogle af vandredagene, hvor der vandres mellem klipper og løse sten. Her er underlaget mere ujævnt. Vandringerne er kortere end vores normale vandreruter (6-10 km om dagen) og uden de store højdeforskelle og er derfor særligt godt egnet til seniorer. I forlængelse af dette bør man dog vide at Korsika er en kuperet klippeø. Vi vil derfor også have enkelte stejlere passager på ruterne.

Det er en forudsætning for deltagelse, at du er indforstået med, at det er en aktiv vandreferie med daglige ture. Du kan dog altid vælge at tage en ekstra fridag på egen hånd, hvis du ønsker at tage en afslappende dag. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på det gode Hotel Splendid under hele opholdet.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage pånær på fridagen, hvor aftensmaden er for egen regning. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores rejseleder vil i løbet af turen informere mere om mulighederne for frokostindkøb til vandreturene.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Vejret på Korsika byder på gode temperaturer for vandring i forårs- og efterårsmånederne. Der er gennemsnitligt 5-6 nedbørsdage pr. måned om foråret og efteråret, så det anbefales altid at have regntøjet med i rygsækken.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 40, 2024

København → Korsika   Kl. 06.20 - 08.45

Korsika → København   Kl. 09.30 - 11.45


Forventede flytider uge 41, 2024

København → München → Korsika   Kl. 12.50 - 18.10

Korsika → München → København   Kl. 19.00 - 23.10

Flytider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 41: Startdato 05.10.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra København lufthavn 
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Transfer og transporter som beskrevet
 • 7 nætter på turistklasse hotel
 • 7 x morgenmad 
 • 6 x aftensmad
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Rejseleder:

 • Mikael Jensen

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden