Korsikas perler fra sandstrand til høje bjerge

Korsika | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-4

Smukke bjergtoppe, turkisblåt hav, varieret terræn og vidunderlig korsikansk mad og vin i en fænomenal forening med det skønne middelhavsklima gør Korsika til en perfekt vandredestination.

In stock
Travel Code
VAI-086
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSnup en dukkert på afsidesliggende sandstrande
blue encircled checkNyd lokal rosé og lækre skaldyr
blue encircled checkSpadsér gennem en atmosfære af historie og kultur i byen Corte
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag på opdagelse på Korsika, øen der har været en del af Frankrig i over 200 år. Korsika kaldes Europas bedst bevarede hemmelige ø og inviterer til at opleve det bedste fra både hav og bjerge. På din vandreferie på Korsika tilbringer du 3 nætter ved havet i Calvi og 3 nætter i bjergbyen Corte. Byen er placeret på et bjerg bogstaveligt talt midt i Middelhavet. Fra bjergets kystlinje og sandstrande til de takkede klippespidser, der rejser sig ind i og over skyerne, og alt derimellem, er landskaberne lige så overdådige, som de er kontrastfyldte. På denne rejse vil drage ud på et vandreeventyr i hjertet af det hele og fordybe dig i de fjerne og vilde landskaber. Vandreturen indeholder nogle af de smukkeste kyst- og bjergvandringer på den franske ø.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Calvi
Udforsk det smukke citadel, der ligger på en klippeformation, og gå på opdagelse i de smukke brostensbelagte gader. Du kan nyde fantastiske udsigter over kysten og de nærliggende strande.
Overnatning i Calvi.

Dag 2: Revellata fyret
Vandring: 15 km (ca. 5 t.), +220 m / -220 m
Dagens naturskønne vandretur fører dig langs Sentier du Littoral. Stien er anlagt langs klippekanten og følger den klippede kystlinje. Du vil opdage halvøen og at dens afsides små strande er perfekte til en svømmetur. Fra Revellata fyret kan du beundre Middelhavet og de omkringliggende bjerge. Du vandrer retur til Calvi langs en sti på toppen af halvøen.
Overnatning i Calvi.

Dag 3: Notre Dame de Serra
Vandring: 9 km (ca. 3 t.), +0 m / -250 m
I dag forlader du kysten og begiver dig op til Notre Dame de Serra, et smukt kapel på en bakketop, hvorfra du vil blive bjergtaget af pragtfulde udsigter over bugten i Calvi, dens citadel og Reginu dalen. Stien, der er for det meste let at gå på med nogle klippede passager, fører gennem korsikansk krat, indtil du når kapellet Notre Dame de la Serra. Det oprindelige religiøse tilflugtssted blev ødelagt under et belejringstogt i 1740, men et nyt kapel blev bygget i første halvdel af det 19. århundrede. Tag dig tid til at beundre det 19. århundredes kapels enkle arkitektoniske stil og barokke klokketårn samt den store statue af Notre Dame de la Serra.
Overnatning i Calvi.

Dag 4: Fridag og rejse til Corte
I dag har du en fridag til at udforske Calvi, slappe af ved stranden eller tage på en bådtur til Calanches de Piana, Girolat. Det eneste du skal for dagen er at planlægge din transport til Corte om eftermiddagen (ikke inkl.). Du kan enten tage det berømte Michelin-tog (ca. 2 ½ time), der smyger sig fra sandstrande op til bjergene og er en oplevelse i sig selv. Billetter købes direkte på togstationen. Alternativt kan du tage en taxa (ca. 1 ½ time). Du transporterer selv din bagage.

Corte er indlejret ved bunden af flere dale, kronet af sit citadel. Det er øens historiske hovedstad og har altid været i centrum for bevægelsen for at bevare det korsikanske sprog og kultur.
Overnatning i Corte.

Dag 5: Les Gorges de Tavignano
Vandring: 13 km (ca. 5 t.), +0 m / -350 m
Du forlader Corte til fods, og så snart du forlader centrum af Corte, befinder du dig midt i ødemarken. Stien er let at gå på, nem at følge og brostensbelagt det meste af vejen. Ruten følger "Mare a Mare" stien over den venstre bred af Tavignano-floden, inden den trænger længere ind i bjergene, og landskabet bliver mere dramatisk. Ved slutningen af vandreturen nedstiger stien til en bro, der krydser floden. Der er en naturlig pool, hvor du passende kan tage en forfriskende svømmetur.
Overnatning i Corte.

Dag 6: Rundvandring i Corte
Vandring: 10 km (ca. 3,5 t.), +0 m / -550 m
Dagen byder på en rundvandring dedikeret til Sankt Teoflu, den eneste helgen født på Korsika, der så dagens lys i Corte den 30. oktober 1740. På vandreturen når du op til Punti di u Corbu-passet, hvorfra du vil opleve en fantastisk udsigt over Corte, Restonica-dalen og havet mod øst, før du vender tilbage gennem dalen til Corte.
Overnatning i Corte.

Dag 7: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der udcheckning og hjemrejse, medmindre du bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Vandreruterne på denne tur er på et moderat niveau. Det vil sige, at du skal være vant til regelmæssig motion, jævnligt tager på heldagsture og kan klare at gå op ad bakke i op mod 2 timer. Dagsetaperne er som regel under 5 timer på et varieret underlag med op til 600 højdemeter.

På grund af det klippede underlag kan nogle stier være mere ujævne end andre og derfor kan tage længere tid at tilbagelægge, hvis du ikke er vant til denne type terræn.

Det anbefales at medbringe gode vandresko og vandrestave.

På nogle vandredage er der mulighed for at vælge mere udfordrende ruter (sværhedsgrad 4-5). Vælger du at følge disse ruter, kræver det, at du er erfaren i at vandre i klippet og teknisk krævende terræn. Der vil også være passager, der kræver klatring og skal desuden være sikker i din orientering og brug af kompas. Etaperne er mellem 4-7 timer og op til 1000 højdemeter i stigning.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter her.

Indkvartering

down v arrow

Under opholdet bor du på charmerende 3* hoteller. Du har 3 nætter i Calvi på Hotel Mariana og 3 nætter i Corte på Hotel du Nord . Hele opholdet er inklusiv morgenmad.

Vejr og klima

down v arrow

Vejr og klima

Transport

down v arrow

Fly:
Det er muligt at flyve til Bastia lufthavn. Fra Bastia kan du tage bus til Calvi.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 7.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

  • Alle dage i sæsonen

Inkluderet i prisen:

  • 6 x overnatning inkl. morgenmad
  • Rutebeskrivelser og kort
  • GPX filer

Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport til/fra Danmark
  • Evt. turistskatter
  • Tillæg for solorejsende

Tilkøb:

  • Ekstra nat inkl. morgenmad i Calvi eller Corte

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Walk Inn, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Walk Inn. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Vigtig information vedr. enkeltværelsesbestillinger:
Den angivne enkeltværelsespris er baseret på, at min. 2 personer rejser sammen. Rejser du alene, og derved f.eks. skal have egen transport og egen bagagetransport undervejs på rejsen, tillægges enkeltværelsesprisen et gebyr for solorejsende.

Gå til toppen af siden