INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Kretas smukke klippekløfter

Grækenland | Gruppevandreferie med dansk rejseleder I Sværhedsgrad 3

Tag med ud i Kretas bjerge og oplev øens mange kløfter, uspolerede natur og små hyggelige landsbyer. Der bliver også rig mulighed for en tur i de varme bølger efter en lang vandredag.

In stock
Travel Code
VAG-036

Det kan du glæde dig til

Kreta er en fantastisk ø at vandre på. Øen er fyldt med små skjulte stier og ruter ind og ud mellem de mange klipper, der pryder det græske landskab. På denne tur komme du rundt på øen og får set en side af Kreta, du ikke normalt ser. Kreta har en utrolig natur med et meget bjergrigt landskab. De højeste bjerge når helt op i 2 kilometers højde. På rejsen kommer du forbi mange smukke udkigspunkter, og der bliver rig mulighed for at opleve nogle af Kretas bedste udsigter.

Mange af vandreturene kommer til at foregå langs Kretas smukke kyst. Her skal du huske badetøjet, for strandene på Kreta er fantastiske. Og hvad er bedre end en forfriskende tur i havet efter en lang vandredag i den smukke natur. Efter endt vandring, besøger du også typisk en af øens mange hyggelige landsbyer, hvor du får smagt på det græske køkken.

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til hotellet i Hora Sfakion
Vi kører fra lufthavnen til vores hotel på sydsiden af Kreta, og kommer til den hyggelige landsby Hora Sfakion, som ligger helt ud til vandet. For de der lander tidligt på dagen er der mulighed for at gå en tur rundt i den hyggelige by eller tage en dukkert i havet. For de, der lander sent om aftenen er der transfer direkte til hotellet hvor der venter jer en god nats søvn inden vandreeventyret begynder i morgen. Aftensmad er på egen hånd.

Dag 2: Vandring gennem Imbros Kløften tilbage til Hora Sfakion        
På sydsiden af Kreta er der mange kløfter, der ender tæt ude ved havet. I løbet af ugen vil vi 3 af dagene gå gennem en kløft. I dag er det Imbros Kløften, som er en af de kortere og nemmere af slagsen, men alligevel er den på visse strækninger dyb og snæver. Efter morgenmaden kører vi i bus til landsbyen Imbros. Derfra går vi ad en sti, og efter kort tid når vi indgangen til Imbros Kløften. Vi holder flere fotopauser undervejs og efter et par timers vandring, når vi til udgangen af kløften, hvor vi samles til en forfriskning på en af tavernaerne. Herfra er der ca. halvanden times vandring tilbage til hotellet.


2-3


0 m


800 m


4-5 t

Dag 3: Vandring langs kysten til den idylliske landsby Loutro
I området, hvor vi opholder os i løbet af ugen, er der en gennemgående sti langs kysten. Stækningen er på søsiden også dækket af færger. 3 af dagene på vores ferie vil vi gå ad kyststien, og flere gange i løbet af ugen vil vi sejle med færge.
I dag er som udgangspunkt en kort vandredag, men den kan forlænges på flere måder.
Efter morgenmaden går vi fra vores hotel ad kyststien mod vest. Vi holder en badepause undervejs ved Sweet Water beach. Dagens mål er den hyggelige og idylliske landsby Loutro, der ligger helt ud til vandet. Det er kun muligt at komme dertil til fods eller ved at sejle. Vi er fremme ved frokosttid, så det er oplagt at sidde i parasollens skygge helt ude ved vandkanten og nyde en dejlig frokost. Der kan bades og slappes af. Det er muligt at tage færgen tilbage til Hora Sfakion, gå den samme vej tilbage eller gå en lidt længere tur, hvor vi følger et stisystem i landskabet ovenover kysten tilbage til Hora Sfakion.


2


100 m


100 m


2 - 3 t

Dag 4: Højslette og vandring gennem Asfendou Kløften
Dagens vandretur starter ved landsbyen Askifou og til en start går vi ad småveje i højsletten omkring Askifou. Det er et landbrugsområde med vidtstrakte marker og store flokke med får og geder. Cirka halvvejs når vi til indgangen af kløften, hvorfra vi bevæger os ned mod Det Libyske Hav. Den er længere, bredere og dybere end Imbros Kløften, hvor vi var for 2 dage siden. Også her viser naturen sig fra sin smukkeste side, så vi giver os god tid til pauser og fotostop. Ved udgangen af kløften når vi til Agois Nektarios, hvor vi nyder en kølig forfriskning, inden vi tager bussen tilbage til hotellet. De seje kan vælge at gå de 6 km tilbage.


3


300 m


800 m


5 -6 t

Dag 5: Skiftedag og kystvandring fra Loutro til Agia Roumeli
I forbindelse med morgenmaden pakker vi vores bagage, og den vil i løbet af dagen blive kørt til vores nye hotel i Palaeochora.
Efter morgenmaden sejler vi til Marmara Beach. Herfra er der en vandresti, som følger kyststrækningen mod vest. Vi kommer bl.a. forbi Agia Pavlos Kapel, inden vi når frem til Agia Roumeli. Det er en god ide at have badetøjet med i håndbagagen, da der er flere muligheder for at bruge det i dag. Agia Roumeli er en hyggelig kystlandsby for enden af Samaria Kløften, stedet hvor de mange turister, som går gennem Samaria Kløften slutter deres lange vandring. Vi er fremme i rimelig tid, så vi kan se på stedet, inden vi sidst på eftermiddagen sejler med færgen til Palaeochora, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.


3


200 m


200 m


5 - 6 t

Dag 6: Vandring gennem Agia Irini Kløften til den hyggelige landsby Sougia
Ovenpå 2 lidt længere vandredage har vi i dag en lidt kortere tur, hvor der om eftermiddagen er god tid til at nyde livet og slappe af i Sougia, som er vores hyggelige lille landsby ud til kysten med den dejligste badestrand.
Efter morgenmaden bliver vi kørt til op i bjergene og starter dagens vandretur ved landsbyen Agia Irini. Hurtigt når vi ned i kløften. Den er anderledes end de 2 andre kløfter vi har været i, da store dele af den er dækket af store fyrretræer. På en varm dag, kan vi finde dejlig skygge. Den sidste del af turen mod Sougia følger den lokale landevej. Der bliver god til tid til at nyde den hyggelige atmosfære i Sougia fra en taverna ved strandkanten og der er også tid til et skønt havbad fra den lokale badestrand. Sidst på eftermiddagen tager vi færgen tilbage til Paleohora


3


0 m


600 m


4-5 t

Dag 7: Kystvandring fra Sougia til Paleohora
Efter morgenmaden tager vi den lokale færge til Sougia, hvor dagens vandretur starter. Fra Sougia starter vi med at gå gennem en mindre kløft Kakos Potamos og derfra videre til de romerske ruiner ved Lisos. Vi holder flere pauser undervejs, så badetøjet skal med igen i dag. Vi når frem til Palehora og vi kan se tilbage på forhåbentligt 6 fantastiske vandredage. Det hele skal i hvert fald evalueres på en af de hyggelige tavernaer i byen.


3


300 m


300 m


5-6 t

Dag 8: Hjemrejse
Efter 6 dejlige dage i vandrestøvlerne går turen hjemad mod Danmark igen. For nogle, er der tidlig afgang til lufthavnen, for andre venter en hel dag på egen hånd før turen går til lufthavnen om aftenen.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 3

Vi vandrer på velanlagte og afmærkede stier med fast undergrund. Stierne kan til tider være stenet og være på rå klippe. De allerfleste vil ikke opleve at stierne har eksponerede passager. 3 af dagene vandrer vi gennem kløfter og de 3 andre dage på stier langs kysten, hvor det er muligt at holde badestop. Vi går i moderat tempo og holder flere pauser undervejs. Alle med fornuftig kondition og udholdenhed kan være med. Der er moderate højdemeter da vi holder os under +/- 500 højdemeter de fleste dage. Der vil være nogle dage, hvor turen kan afkortes. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

I løbet af ugen bor vi 2 forskellige steder på Kreta. Først har vi 4 overnatninger i Hora Sfakion på Hotel Sfakia Livikon efterfulgt at 3 overnatninger i Paleohora på Hotel Aris Art . Begge hoteller er gode gode turistklasse hoteller, hvor der er inkluderet daglig morgenmad. Aftensmad spiser vi på forskellige restauranter. 

Vejr og klima

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider uge 37:

Billund → Chania   Kl. 16.35 - 21.10

Chania → Billund   Kl. 22.10 - 00.50 (+1)

København → Chania   Kl. 06.30 - 11.00

Chania → København   Kl. 11.45 - 14.10

Forventede flytider uge 40:

Billund → Chania   Kl. 16.35 - 21.10

Chania → Billund   Kl. 22.10 - 00.50 (+1)

København → Chania   Kl. 16.00 - 20.25

Chania → København   Kl. 21.25 - 23.55

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 37: Startdato 10.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 40: Startdato 01.10.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse København eller Billund - Kreta t/r
 • 7 nætter på turistklasse hotel
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad 
 • Sejlads som beskrevet
 • Alle programsatte transporter og entréer
 • Dansk vandreleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.


Vandreleder:

 • Jørgen Pedersen

Gå til toppen af siden