INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

La Gomera - Den magiske ø

PIONERTUR

Vi har i 2018 en spændende forårsnyhed på programmet til "den magiske ø" La Gomera. 

Vores turleder, Jørgen Pedersen, har besøgt La Gomera adskillige gange og har nøje udvalgt nogle af de flotteste vandreruter på øen. Det er første gang at Ruby Rejser tilbyder en vandretur på La Gomera, så vi glæder os til at sende en pionertur afsted.

Vi udbyder rejsen for en lillle gruppe på maks 17 deltagere, så vent ikke for længe med at bestille en plads.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-071
La Gomera - Den magiske ø

Det er ikke uden grund, at La Gomera kaldes for "den magiske ø".

Øen er et økologisk paradis med små badebugter omkrandset af stejle klipper. Naturen er fyldt med kontraster: inden for få kilometer skifter landskabet fra palmedækkede dale og dybe kløfter til nøgne klippeformationer og tropiske skovområder med eksotiske træer og planter. La Gomera byder på rolige og smukke omgivelser og med de smukke klippekyster og små sorte sandstrande er øen et paradis for naturelskere. 

Med sine knap 20 kilometer fra nord til syd er La Gomera den næstmindste af De Kanariske øer. Øens største seværdighed er Garajonay Nationalpark, en skov med forhistorisk vegetation, som af UNESCO er blevet udpeget til verdensarv. Langs parkens vandrestier venter der mange uforglemmelige oplevelser. La Gomeras fredelige omgivelser opleves bedst ved at følge de mange stier, som gennemskærer øen på kryds og tværs. Øen er nemlig perfekt til vandreture og byder på overraskende udflugter til steder, hvor naturen er i højsædet.

Vi er stolte over at kunne præsentere en helt unik pionertur på La Gomera og håber I har lyst til at afprøve nye vandreruter sammen med os.

Indkvartering

Vi bor 3 forskellige steder i løbet af ugen.

Hotel Bar Soina. Vi har de tre første overnatninger i byen Chipude på La Gomera. Hotellet ligger i den højstbeliggende landsby på La Gomera, Chipude (1080 m højde) på det centrale torv lige ved siden af kirken Iglesia de la Virgen. Stedet er gennem flere generationer drevet af familien Garcia. Ud over at være hotel fungerer det også som samlingssted for lokalbefolkningen og derfor får vi et godt indblik i den lokale kultur. 

Apartamentos Los Telares. Vi har tre overnatninger i skønne omgivelser i byen Hermigua, hvor vi indkvarteres i små lejligheder. Lejlighederne er rummelige og lyse med enkel og hyggelig indretning. Stedet tilbyder kvalitets økoturisme, der fokuserer på bæredygtig turisme i Garajonay nationalpark. Et dejligt sted at slappe af efter en dags vandring og nyde solen ved den hyggelige pool. Det er ikke muligt at få serveret aftensmad på denne indkvartering, men vi vil bestiller en fælles aftenmenu på en nærliggende restaurant, hvis der er stemning for det. (ikke inkluderet i prisen). 

Hotel Tryp Tenerife 3*. Sidste overnatning bliver på dette fantastiske hotel på det sydlige Tenerife. Hotel Tryp Tenerife ligger i et centralt område i Los Cristianos blot 200 meter fra stranden. Hotellet er et moderne hotel med alt hvad der skal være af faciliteter, wellness og pool. Vi har valgt at tilbringe den sidste nat på dette hotel på Tenerife, så vi bor i kort køreafstand til hjemrejse-lufthavnen.

Sværhedsgrad 3 (4)

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3 med enkelte passager hvor vi nærmer os sværhedsgrad 4. Det er altså en, til tider, krævende vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring med i rygsækken. Der vil være en del højdemeter op og ned på nogle af dagene (se dagsprogrammet).  

Vi vandrer mellem 11-17 km om dagen og 5-7 timer effektivt, når man fraregner pauserne. Du skal altså påregne nogle lange dage med mange km i vandrestøvlerne. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag. (asfalt, grus, klippe).

Turen er en pionertur, hvilket betyder at vi ikke har vandret ruterne med en gruppe tidligere. Vores danske turleder har mange års erfaring med vandring på La Gomera og kan altid være behjælpelig med alternative ruteforslag. Kan du således ikke overskue en enkelt dags vandring pga længde eller højdemeter vil vores turleder kunne hjælpe med at anvise alternative løsninger med lokalebuser mm.

Som udgangspunkt ønsker vi dog, at alle deltagere er indforstået med at vandre alle dagene.

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse

Udrejse fra Kastrup til Tenerife. Fra lufthavnen i Tenerife Syd har vi en bustur på ca. 20 min. til færgehavnen i Los Cristianos. Herfra skal vi videre med færge til La Gomera. Det tager ca. 1 time at sejle til hovedbyen San Sebastian på La Gomera. Derfra kører vi i ca. 30 min. til vores første overnatningssted Bar Pension Sonia, der ligger i den højstbeliggende landsby Chipude på La Gomera (1080 meters højde). Vi slutter dagen af med at nyde en dejlig aftenmenu med lokale retter.

(Vi kender endnu ikke de aktuelle færgetider for turen. Har vi god tid på Tenerife inden vi skal sejle til La Gomera har vi mulighed for at opmagasinere vores bagage ved færgehavnen indtil vi sejler. For dem der har lyst, kan vi bruge ventetiden på den første korte vandretur i bjergene bag Los Cristianos (8km, 200 m op, 200 m ned, 2 timer). Der er også mulighed for at bruge tiden på et cafébesøg evt. i kombination med en dejlig svømmetur i Atlanterhavet.)

2. dag. Lokale bjerglandsbyer sluttende med en badetur i Atlanterhavet
Efter morgenmaden går vi fra hotellet og kommer igennem flere lokale bjerglandsbyer, bl.a. El Cercado som er kendt for keramik. Vi går langs højdekurven og har betagende udsigter udover barrancoerne (dybe dale som vandet har formet gennem tiderne). I bjergbyen Arure holder vi cafestop inden vi går langs en bjergkam med udsigt til begge sider. Derefter begynder nedstigningen til Valla Gran Rey (Den Store Konges Dal). I bunden af dalen ligger La Gomeras eneste udbyggede turist område med en del hoteller. Tidligere var området kendt som et sted hvor hippierne samledes. Der er mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Atlanterhavet inden vi returnerer til Chipude. 
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 0 m Højdemeter ned 1100 m Samlet distance 12 km Vandretid 5-6 timer

3. dag. Vandring op gennem en dyb barranco og den smukkeste udsigt ud over den sydelige del af La Gomera.  
Efter morgenmaden kører vi i bus i en halv times tid til El Rumbazo, hvor dagens vandretur begynder. Vi vandrer op gennem en barranco, som til tider nærmest danner et tag hen over os. I byen Imada som ligger med udsigt ud over sydøen, holder vi caféstop inden vi fortsætter op til Igualero. Herfra følger vi højdekurven og har igen en fantastisk udsigt. Har man ekstra krudt i benene kan man en halv time før vi er fremme lave en afstikker og gå op på saddeltoppen La Fortaleza (1231 m), en ekstra tur på en times tid. Man kan også vælge at gå direkte tilbage til hotellet
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 1000  m Højdemeter ned 0 m Samlet distance 11 km Vandretid 5-6 timer

4. dag. Gomeras højeste punkt, laurbærskov og nedstigning langs vandfald
Til morgen pakker vi vores bagage, som bliver kørt med bus til det næste hotel. Efter morgenmaden tager vi afsked med vores lokale værter og vi går fra hotellet op til La Gomeras højeste punkt Garajonay (1487 m). Vi kommer så tidlig på dagen at der er meget gode chancer for en fantastisk udsigt ud over hele øen og til naboøerne El Hierro, La Palma og Tenerife. Derefter går vi tværs igennem det øverste plateau som er dækket af laurbærskov og er en stor Nationalpark. Vi når frem til El Cedro på den anden side af Nationalparken og efter et caféstop med en smuk udsigt begynder vi nedstigningen mod Hermigua som foregår langs et vandfald. Vi kommer nu om på nordøen og det er tydeligt at se, at vegetationen her er mere frodig og grøn end på sydøen. I Hermigua skal vi de næste 3 nætter overnatte i Apartementos Los Telares
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 400  m Højdemeter ned 1200 m Samlet distance 17 km Vandretid 6-7 timer

5. dag. Rundtur omkring Hermigua, masser af palmer og mulighed for igen at bade 
I den dal hvor Hermigua ligger er der masser  kokospalmer og bananpalmer og dem kommer vi tæt på under vores rundtur omkring Hermigua. Efter morgenmaden går vi fra hotellet til El Moralito videre til Playa de la Caleta og til Playa Santa Catalina inden vi returnerer til vores hotel. Der er mulighed for badestop undervejs og vi frekventerer selvfølgelig mindst en café på vores tur. Hvis man ønsker en fridag fra vandringen kan man tage den lokale bus ind til hovedbyen San Sebastian. 
 Sværhedsgrad 3Højdemeter op 600 m Højdemeter ned 600 m Samlet distance 14 km Vandretid 5-6 timer

6. dag. Botanisk have med udstilling om geologien og skabelsen af La Gomera og smukke udsigter over nordøen 
Efter morgenmaden går vi fra hotellet og har en opstigning til Juego de Bolas (745 m). Her er dagens caféstop som kombineres med et besøg i den botaniske have, hvor der også er en udstilling om La Gomeras geologi og skabelse. Derfra går vi videre langs højdekurven og har den fineste udsigt ud over nordøen. Dagens vandring stopper i bjergbyen Vallehermoso og her bliver der nok også tid til en forfriskning inden bussen kører os tilbage sidst på eftermiddagen. 
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 700 m Højdemeter ned 700 m Samlet distance 14 km Vandretid 5-6 timer

7. dag. Hovedbyen San Sebastian hvor Columbus opholdt sig inden han sejlede til Amerika
Vi pakker bagagen som i løbet af dagen bliver kørt ned til San Sebastian og venter på os ved færgen. Imens går vi fra hotellet, først går det lidt opad til Las Carbonera (862 m) og derfra starter nedstigningen ned mod San Sebastian. Her kan man nå den sidste badetur og cafebesøg inden vi tager aftenfærgen over til Tenerife, hvor vi har den sidste overnatning. Vi skal bo på Hotel tryp Tenerife og aftensmaden venter på os når vi når frem. 
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 800 m Højdemeter ned 900 m Samlet distance 17 km Vandretid 5-6 timer

8. dag. Hjemrejse
I løbet af formiddagen bliver vi kørt til lufthavnen, hvor vi flyver direkte hjem til Kastrup. 

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
18-03-2018 Primera air Kastrup kl. 07:25 Tenerif Syd kl. 11:55 Bus, Færge og bus. I alt ca 2 timers transport fra lufthavnen til hotellet.Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
25-03-2018 Primera Air Tenerife kl. 12:55 Kastrup kl. 19:15 Ca. 20 minutter med bus

 

Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
1218-03-201825-03-20187 nætter9.798,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
1218-03-201879.798,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
1218-03-201825-03-20187 nætter8.698,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
1218-03-201878.698,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Rabat egen transport kr. 1.400
Deltagerantal min.12 max.17 pers.


Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse t/r
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 4 x aftensmad. Dag 1,2, 3 og 7.
  • Færgetransport Tenerife - La Gomera tur/r
  • Alle programsatte transporter og entreer
  • Dansk vandreleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Vandreleder Jørgen Pedersen

Gå til toppen af siden