INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

La Palma - Den grønne vulkanø

Spanien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Velkommen på vores tur til den smukke ø, La Palma, der byder på mageløs natur og et væld af vandreruter i topklasse. Mange regner øen for at være den mest naturskønne af De Kanariske Øer.

In stock
Travel Code
VAG-005

Det kan du glæde dig til

La Palma er med sine knap 1000 km markerede vandreruter et sandt mekka for vandrefolket. Den centrale del af La Palma er et enormt vulkankrater, der er udlagt til Nationalpark. Herfra omkranses øen af sorte sandstrande, milelange bananplantager, høje bjerge og et stort netværk af vandrestier. Nationalparken på La Palma ligger, hvor vulkanen Taburiente i sin tid strakte sig op fra jordens overflade. I dag er vulkanen kollapset og har efterladt et enormt krater på 8 km i diameter - en såkaldt caldera. På kraterkanten finder vi La Palmas højeste punkt, Roque de los Muchachos, der hæver sig 2.426 m.o.h. Vi skal i løbet af ugen bl.a. vandre ind i bunden af krateret og opleve det smukke vandfald Cascada de Colores.

La Palma byder på en stor variation af natur- og kulturlandskaber. Lige fra de lune kystnære områder til de kølige bjergtoppe på over 2.000 meters højde. Vores turleder har besøgt øen i flere omgange og udvalgt nogle af de smukkeste vandreruter på øen. 

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til La Palma 
Fra lufthavnen bliver vi kørt med bus til vores hotel i Los Cancajos, der ligger mellem lufthavnen og hovedstaden Santa Cruz. Los Cacajos er en lille charmerende by med en hyggelig strandpromenade og dejlige sandstrande. Efter vi har indlogeret os på vores hotel, går vi en lille tur rundt i byen og ud til nogle af de smukke klippeformationer. Vi spiser aftensmads på hotellet. 

Dag 2. Vulkanruten med de mange kratere
Efter morgenmaden kører vi i bus til det rekreative område Refugio El Pilar (1475 moh). Herfra har vi en jævn opstigning gennem en fyrreskov, og når vi kommer ud af skoven, åbner landskabet sig op, og vi har en fantastisk udsigt ud over store dele af øen. Fra nu af går vi fra krater til krater og ser på de mest enestående lavlandskaber. På et tidspunkt når vi til Volcán Deseada (1931 moh), og her vender vi om og går tilbage til Refugio El Pilar og har forhåbentlig fået masser af billeder på nethinden af det storslåede område. Turen er spektakulær men også vejrfølsom, og derfor kan det være, at vi bliver nødt til at gå en alternativ rute. Aftensmaden nydes på hotellet. 


3


740 m


740 m


6 t

Dag 3. Vandretur i Caldera de Taburiente
Vi tager taxi ind til Barranco de las Angustias (200 moh). Herfra følger vi en velafmærket sti længere ind i bunden af vulkankrateret Caldera de Taburiente. Til tider er der stejle klippevægge, der rejser sig op på begge sider af os. Vi når frem til Dos Aguas, hvor vi skal krydse et vandløb på trædesten. Herfra er der ca. 1 km, til vi når frem til det okkerfarvede vandfald, Cascada Colorada (500 moh). Her spiser vi vores medbragte frokostmad, inden vi vender om og går tilbage til taxiholdepladsen. Der er rig mulighed for at tage et badestop i et af vandløbene undervejs på turen. Aftensmaden nydes på hotellet.


3


370 m


370 m


5 t

Dag 4:  Det højeste punkt Roque de Los Muchachos med udsigt til naboøerne

I dag er det flyttedag, og efter morgenmaden forlader vi vores hotel. Vi skal på en længere bustur med spændende stop undervejs, inden vi når frem til vores nye hotel. Vi snor os op gennem landskabet frem mod det højeste punkt på La Palma, Roque de Los Muchachos (2426 moh). Vi kommer til en start gennem kulturlandskab, senere store områder med fyrretræer som til sidst bliver afløst af et goldt alpint landskab. Vi har stop undervejs og nyder udsigten. Roque de Los Muchachos ligger øver på toppen af den kratervæg som omkrandser det store krater Caldera de Taburiente. I klart vej kan vi se til naboøerne El Hierro, La Gomera og Tenerife. Der er sat tid af til en kortere vandretur i området. Vi har ligeledes et fantastiske udsyn til det fælles europæske observatorieområde Obsertorio Astrofísico. Mættet med indtryk forlader vi dette specielle område og kører videre og kommer bl.a. gennem Hoya Grande og Roque del Faro, inden vi hen på eftermiddagen kommer til vores nye hotel La Palma Romantica, som ligger idyllisk lige udenfor landsbyen Barlovento i 700 moh.

 

Dag 5. Fra Barlovento til San Andrés
Efter morgenmaden starter dagens vandretur fra hotellet (650 moh), og undervejs på vores nedstigning til Los Sauces passerer vi gennem store områder med bananplantager. Vi prøver kræfter med en mindre barranco (kløft) som nordøen er rig på, og vi ser de første drageblodstræer. Efter caféstop i Los Sauces (300 moh) går vi videre ned mod kystbyen San Andrés, og vi gør stop ved havbadet ved Charco Azul, inden vi slutter dagens vandretur med et besøg på romdestilleriet Aldea. Aftensmaden nydes på hotellet.


3


290 m


800 m


5 t

 

Dag 6. Dybe barrancoer og masser af drageblodstræer
Dagens vandretur stater igen fra hotellet (650 moh) efter en god morgenmad. Kort efter Barlovento kommer vi forbi La Tosca, hvor der er et større område med drageblodstræer. Vi skal igennem flere Barrancoer, inden vi når frem til dagens caféstop i Gallegos (400 moh). Herefter går det videre mod dagens mål, som er landsbyen Francesses (400 moh). Undervejs skal vi igennem en dyb og meget smuk barranco. Undervejs på dagens tur har vi smukke udsigter ud over nordkysten af La Palma. Ønsker du ikke at gå hele vejen til Francesses, kan du vælge at slutte dagens vandretur i Gallegos. Aftensmaden nydes på hotellet.


4


630 m


740 m


6 t


Dag 7. En frodig barranco og den store lagune ved Barlovento
Efter morgenmaden tager vi den lokale bus til Los Sauces (300 moh), hvor vi starter dagens vandretur. Vi går ud af Los Sauces med en kørevej. Efterhånden ændrer landskabet sig, og det bliver mere og mere frodigt omkring os. På et tidspunkt går kørevejen over i en sti og vi er nu i Barranco de Herradura. Stien er til tider smal, men den er sikker at gå på. Der er grønt på alle sider af os, og der er flere endemiske planter i barrancoen. Når vi kommer op af barrancoen, fanger vi en ny kørevej, som leder os hen til det store vandreservoir Laguna de Barlovento. Her er der et stort rekreativt område, og efter et caféstop går vi det sidste stykke tilbage til hotellet. Aftensmaden nydes på hotellet.


3


620 m


340 m


5 t


Dag 8. Hjemrejse
Vi kører fra vores hotel til lufthavnen på La Palma, hvorfra der er direkte flyrejse hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3 - (4)

Denne tur er primært en sværhedsgrad 3, men enkelte dage vil niveauet stige til grad 4. Vi vandrer mellem 9-15 km om dagen og mellem 200-900 højdemeter op og ned i terrænet. Som deltager bør du være i god fysisk form, hvis du vil have det fulde udbytte af turen. Terrænet er kuperet med mange op- og nedstigninger. Generelt er stierne gode og veltrådte, men løse sten og ujævnt underlag må påregnes.

Der kan forekomme ændringer i dagsprogrammet undervejs, hvis vejrfoholdende ikke er til vandring i højderne. Enkelte dage kan du afkorte turen efter eget ønske og tage en taxi/bus retur for egen regning. Vores turleder vil i løbet af ugen informere om, hvilke dage, der kan afkortes.

Indkvartering

I løbet af ugen indlogeres vi på to forskellige hoteller:

  • H10 Taburiente Playa er det første hotel, vi bor på. Her har vi 3 overnatninger i Breña Baja. Alle værelser er med eget bad og toilet, og der er swimmingpool på hotellet. 

  • De sidste 4 nætter bor vi i Barlovento på det dejlige Hotel La Palma Romántica  med hyggelige værelser. Den dejlige morgenmad og den 3-retters aftensmenu nydes på hotellet. 

Vejr og klima

Klima

La Palma er en del af De Kanariske Øer og har et subtroisk klima med 18-22 grader i vintermånederne. Topografien på La Palma har en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere i højderne end nede ved kysten. Det er ikke ualmindeligt med 20 grader ved kysterne, mens der på øens højeste punkt kun er 5 grader. Det anbefales at medbringe tøj til både koldt og varmt vejr. Vi bor i henholdsvis ved havets overflade og 700 moh. Bemærk at vintermånederne byder på  enkelte regnvejrsdage, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 7: Startdato 09.02.2023 varighed 7 nætter

Fra 11.498,- DKK

Uge 9: Startdato 23.02.2023 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK

Uge 12: Startdato 16.03.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 13: Startdato 23.03.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 15: Startdato 06.04.2023 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK

Uge 16: Startdato 13.04.2023 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse fra København eller Billund tur/retur
  • 7 nætter på hotel i henhold til programmet
  • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Kør-selv-rabat (se rabat under "Bestil")

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 25 personer. Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser


Turleder: Jørgen Pedersen

Gå til toppen af siden