La Palma - Den grønne vulkanø

Spanien | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3-4

Velkommen på vores tur til den smukke ø, La Palma, der byder på mageløs natur og et væld af vandreruter i topklasse. Mange regner øen for at være den mest naturskønne af De Kanariske Øer.

In stock
Travel Code
VAG-005
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Gå de Kanariske Øers mest naturskønne vandreruter
blue encircled check Udforsk det nye krater efter vulkanen Tajogaites udbrud i 2021
blue encircled check Oplev unikt vandfald farvet af mineraler
calendar icon5 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København, Aalborg eller Billund
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

La Palma er med sine knap 1000 km markerede vandreruter et sandt mekka for vandrefolket. Den centrale del af La Palma er et enormt vulkankrater, der er udlagt til Nationalpark. Herfra omkranses øen af sorte sandstrande, milelange bananplantager, høje bjerge og et stort netværk af vandrestier. Nationalparken på La Palma ligger, hvor vulkanen Taburiente i sin tid strakte sig op fra jordens overflade. I dag er vulkanen kollapset og har efterladt et enormt krater på 8 km i diameter - en såkaldt caldera. På kraterkanten finder vi La Palmas højeste punkt, Roque de los Muchachos, der hæver sig 2.426 m.o.h. Vi skal i løbet af ugen bl.a. vandre ind i bunden af krateret og opleve det smukke vandfald Cascada de Colores.

La Palma byder på en stor variation af natur- og kulturlandskaber. Lige fra de lune kystnære områder til de kølige bjergtoppe på over 2.000 meters højde. Vores rejseleder har besøgt øen i flere omgange og udvalgt nogle af de smukkeste vandreruter på øen.

Se alle vandreferier på De Kanariske Øer her.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Ankomst til La Palma 
Fra lufthavnen bliver vi kørt med bus til vores hotel i Los Lianos. Los Lianos er en hyggelig og farverig bydel med små butikker, caféer, barer og lokalliv. Efter vi har indlogeret os på vores hotel, går vi en lille tur rundt i byen. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 2 - Vulkanruten med de mange kratere
Aktiv vandretid: 5 timer, +370/-370 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi tager taxi ind til Barranco de las Angustias (200 moh). Herfra følger vi en velafmærket sti længere ind i bunden af vulkankrateret Caldera de Taburiente. Til tider er der stejle klippevægge, der rejser sig op på begge sider af os. Vi når frem til Dos Aguas, hvor vi skal krydse et vandløb på trædesten. Herfra er der ca. 1 km, til vi når frem til det okkerfarvede vandfald, Cascada Colorada (500 moh). Her spiser vi vores medbragte frokostmad, inden vi vender om og går tilbage til taxiholdepladsen. Der er rig mulighed for at tage et badestop i et af vandløbene undervejs på turen. Aftensmaden nydes på hotellet.

Dag 3 - Vandretur i Caldera de Taburiente
Aktiv vandretid: 6 timer, +740/-740 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Efter morgenmaden kører vi i bus til det rekreative område Refugio El Pilar (1475 moh). Herfra har vi en jævn opstigning gennem en fyrreskov, og når vi kommer ud af skoven, åbner landskabet sig op, og vi har en fantastisk udsigt ud over store dele af øen. Fra nu af går vi fra krater til krater og ser på de mest enestående lavlandskaber. På et tidspunkt når vi til Volcán Deseada (1931 moh), og her vender vi om og går tilbage til Refugio El Pilar og har forhåbentlig fået masser af billeder på nethinden af det storslåede område. Turen er spektakulær men også vejrfølsom, og derfor kan det være, at vi bliver nødt til at gå en alternativ rute. Aftensmaden nydes på hotellet. 

Dag 4 - Guidet tur til den nye vulkan Tajogaite
Aktiv vandretid: 3 timer, 5 kilometer, sværhedsgrad 2.
I dag skal vi med lokal guide på tur til det nye krater, som kom i forbindelse med at vulkanen Tajogaite gik i udbrud den 19. september 2021. I 85 dage spyede den aske og lava ud over La Palma. 7 % af La Palmas overflade er dækket af lava fra vulkanen og 2000 huse blev begravet af lavaen, der har en tykkelse på op til 30 meter. På den guidede tur kommer vi tæt på krateret og vi får fortællingen om hvad der skete før under og efter udbruddet. Det er både spændende med også lidt forstemmende at få indblik i vulkanens styrke og ødelæggende kraft og hvad den har af konsekvenser for lokalebefolkningen, hvor mange har mistet alt og nogle er stadig midlertidig genhuset. Større områder omkring vulkanen er stadig spærret. I takt med at området lukker op tilpasses den guidede tur til de områder der er tilgængelig.
Senere på dagen skifter vi hotel og sidste på eftermiddagen når vi frem til det nye hotel ved Barlovento på den nordøstlige side af La Palma.

Dag 5 - Fra Barlovento til San Andrés
Aktiv vandretid: 5 timer, +290/-800 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Efter morgenmaden starter dagens vandretur fra hotellet (650 moh), og undervejs på vores nedstigning til Los Sauces passerer vi gennem store områder med bananplantager. Vi prøver kræfter med en mindre barranco (kløft) som nordøen er rig på, og vi ser de første drageblodstræer. Efter caféstop i Los Sauces (300 moh) går vi videre ned mod kystbyen San Andrés, og vi gør stop ved havbadet ved Charco Azul, inden vi slutter dagens vandretur med et besøg på romdestilleriet Aldea. Aftensmaden nydes på hotellet.

Dag 6 - Dybe barrancoer og masser af drageblodstræer
Aktiv vandretid: 6 timer, +630/-740 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Dagens vandretur starter igen fra hotellet (650 moh) efter en god morgenmad. Kort efter Barlovento kommer vi forbi La Tosca, hvor der er et større område med drageblodstræer. Vi skal igennem flere Barrancoer, inden vi når frem til dagens caféstop i Gallegos (400 moh). Herefter går det videre mod dagens mål, som er landsbyen Francesses (400 moh). Undervejs skal vi igennem en dyb og meget smuk barranco. Undervejs på dagens tur har vi smukke udsigter ud over nordkysten af La Palma. Ønsker du ikke at gå hele vejen til Francesses, kan du vælge at slutte dagens vandretur i Gallegos. Aftensmaden nydes på hotellet.

Dag 7 - En frodig barranco og den store lagune ved Barlovento
Aktiv vandretid: 5 timer, +620/-340 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Efter morgenmaden tager vi den lokale bus til Los Sauces (300 moh), hvor vi starter dagens vandretur. Vi går ud af Los Sauces med en kørevej. Efterhånden ændrer landskabet sig, og det bliver mere og mere frodigt omkring os. På et tidspunkt går kørevejen over i en sti og vi er nu i Barranco de Herradura. Stien er til tider smal, men den er sikker at gå på. Der er grønt på alle sider af os, og der er flere endemiske planter i barrancoen. Når vi kommer op af barrancoen, fanger vi en ny kørevej, som leder os hen til det store vandreservoir Laguna de Barlovento. Her er der et stort rekreativt område, og efter et caféstop går vi det sidste stykke tilbage til hotellet. Aftensmaden nydes på hotellet.

Dag 8 - Hjemrejse
Vi kører fra vores hotel til lufthavnen på La Palma, hvorfra der er direkte flyrejse hjem til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Denne tur er primært en sværhedsgrad 3, men enkelte dage vil niveauet stige til grad 4. Vi vandrer mellem 9-15 km om dagen og mellem 200-900 højdemeter op og ned i terrænet. Som deltager bør du være i god fysisk form, hvis du vil have det fulde udbytte af turen. Terrænet er kuperet med mange op- og nedstigninger. Generelt er stierne gode og veltrådte, men løse sten og ujævnt underlag må påregnes.

Der kan forekomme ændringer i dagsprogrammet undervejs, hvis vejrforholdene ikke er til vandring i højderne. Enkelte dage kan du afkorte turen efter eget ønske og tage en taxi/bus retur for egen regning. Vores rejseleder vil i løbet af ugen informere om, hvilke dage, der kan afkortes.

Indkvartering

down v arrow

I løbet af ugen indlogeres vi på to forskellige hoteller:

 • Hotel Valle Aridane ★ ★ ★ er det første hotel, vi bor på. Her har vi 3 overnatninger i centrum af den historiske bydel Los Lianos. Hotellet er indrettet med fine værelser og på hotellets store tagterrassen har du udsigt over hele dalen.  
 • De sidste 4 nætter bor vi i Barlovento på det dejlige Hotel La Palma Romántica  med hyggelige værelser. Den dejlige morgenmad og den 3-retters aftensmenu nydes på hotellet. 

Vejr og klima

down v arrow

Klima

La Palma er en del af De Kanariske Øer og har et subtroisk klima med 18-22 grader i vintermånederne. Topografien på La Palma har en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere i højderne end nede ved kysten. Det er ikke ualmindeligt med 20 grader ved kysterne, mens der på øens højeste punkt kun er 5 grader. Det anbefales at medbringe tøj til både koldt og varmt vejr. Vi bor i henholdsvis ved havets overflade og 700 moh. Bemærk at vintermånederne byder på  enkelte regnvejrsdage, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 45, 3, 12, 14 og 15

Billund → La Palma  Kl. 07.00 - 11.15

La Palma → Billund   Kl. 12.15 - 18.45

Aalborg → La Palma   Kl. 08.10 - 12.45

La Palma → Aalborg   Kl. 13.45 - 20.10
(Der flyves ikke fra AAL i uge 45)

København → La Palma   Kl. 07.00 - 11.30

La Palma → København   Kl. 12.30 - 19.00

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 45: Startdato 01.11.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 3: Startdato 10.01.2025 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 12: Startdato 14.03.2025 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 14: Startdato 28.03.2025 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 15: Startdato 04.04.2025 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra København, Aalborg eller Billund til La Palma t/r
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • 7 nætter på hotel i henhold til programmet
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • Balkon/Terrasse med udsigt over havet og bjergene på Hotel La Palma Romántica
 • Alle programsatte transporter
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Mad ombord på flyet tur/retur (kan tilkøbes - skal senest bestilles 35 dage inden afrejse)

  Rejseleder:

  • Lone Skriver

  Minimumstilslutning:
  Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer. Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.


  Gå til toppen af siden