INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vinmarker og landsbyer i Alsace

Vandring på egen hånd i Frankrig

Denne charmerende vinregion inviterer på autentiske oplevelser. Bliv betaget af den ikoniske byggestil, alt imens de lokale sandsynligvis byder dig på en smagsprøve af deres fantastiske hvidvine.

In stock
Travel Code
VAI-050

Det kan du glæde dig til

En rejse til denne unikke del af Frankrig er som en rejse tilbage i tiden. Det er den perfekte vandretur for dig, der søger indsigt i fortiden - helt tilbage til middelalderen. Alsace har desuden huset mange konflikter mellem Tyskland og Frankrig gennem tiden, og området er derfor blevet hjemsted for en blanding af de to kulturer, hvilket tydeligt ses på din gennem området.

Udover en unik historie, oplever du på en rejse hertil også et fantastisk køkken, en smuk arkitektur, uspolerede vinmarker og dybe skove, som du som besøgende kan nyde godt af. Regionen er hjemsted for et utal af bevarede middelalderborge, kirker og slotte, der giver et helt specielt indblik i Alsaces rige historie. Du må heller ikke glemme at smage på nogle af områdets kendte og læskende vine. 

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Turckheim
Ankomst til hotellet i hjertet af Turckheim-landsbyen i Alsace, hvor aftenen er fri til at udforske byen og prøve en af de mange lokale restauranter.

Dag 2. Turckheim til Kayserberg
Vandring: ca. 2 / 4 timer, 10 /21 km (vælg mellem to ruter)
I dag udforskes Turckheims mange historiske mindesmærker og seværdigheder. Du vil bl.a. opleve kirker fra renæssancen og byens fantastiske port, som blev bygget helt tilbage i middelalderen. Derefter vil du gå langs vinmarker forbi de blomsterfyldte byer Niedermorschwihr og Ammerschwihr, hvor der vil være mulighed for at smage de lokale vine i autentiske omgivelser. Du fortsætter da til byen Kaysersberg, hvor du vil ankomme til det hotel, du skal tilbringe natten på.

Dag 3. Kayserberg
På tredjedagen har du mulighed for at udforske Kayserbergs borgruiner fra middelalderen. Her vil du opleve en fantastisk udsigt over byen og Weiss-floden. Derefter kan du tage en vandretur til Kientzheim eller en bustur til Colmar, der også er kendt som Alsace's Venedig på grund af de smukke kanaler og pastelfarvede huse.

Dag 4. Kaysersberg til Riquewihr
Vandring: ca. 2 / 3,5 timer, 11 / 12 km (vælg mellem to ruter)
I dag tager du på en smuk og afslappende vandretur gennem skoven til Chapelle St Alexis – et gammelt kapel midt i skoven. Her kan du nyde en frokost, hvorefter turen fortsættes mod Riquewihr. På denne del af vandreturen kommer du igennem landsbyerne Kientzheim og Sigolsheim, hvorefter du går ad Caminoen til dagens endestation Riquewihr. 

Dag 5. Riquewihr
Efter morgenmaden kan du udforske byen Riquewihr, der er så fortryllende, at hele byen faktisk er blev udnævnt til et historisk monument. Her vil du opleve de charmerende brostensgader, gårdhaver og springvand, som byen er kendt for.

Dag 6. Riquewihr til Bergheim
Vandring: ca. 2 / 4 timer, 11 / 19 km (vælg mellem to ruter)
På denne del af turen når du til hjertet af Alsace via frodige Riesling-vinmarker. Du vandrer gennem vinbyen Hunawihr, som blandt andet er kendt for sin naturpark. Naturparken er hjemsted for dyreliv, såsom storke, oddere og sommerfugle, og er generelt utrolig smuk med sine mange orkideer. Du passerer også tre gamle slotsruiner på vejen til Bergheim. 

Dag 7. Bergheim
Du kan bruge dagen på at gå på opdagelse i den farverige handelsby Bergheim, som har en rig historie. Her vil du opleve en smuk arkitektur og det dekorerede springvand i byens centrum. Dernæst bør du gøre dig selv den tjeneste at tage en kort taxatur til Haut-Koenigsbourg slottet, som er det største middelalderslot i Alsace.

Dag 8. Bergheim til Chatenois/Turckheim
Vandring: ca. 2,5 / 3 timer, 12 / 14 km (vælg mellem to ruter)
Turen fortsætter parallelt med Route de Vins til en militærkirkegård fra 2. verdenskrig. Her venter dig en helt fantastisk udsigt udover Haut-Koenigsbourg slottet og den omkringliggende natur. Du fortsætter til Chatenois, hvor der er arrangeret en transfer tilbage til Turckheim.

Dag 9. Hjemrejse
Udcheckning og hjemrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

Denne tur kræver almindelig god kondition. Der er som udgangspunkt ingen udfordrende sektioner. Dog er der nogle stenede passager, som kræver et godt fodfæste samt vandresko/støvler. Maks. højdemeter er +650 m og gennemsnittet er +350 m.

Der er i alt 4 vandredage. På hver af disse har du mulighed for at vælge mellem en kort eller en lang etape. Der er desuden lagt hviledage ind i programmet, men det står dig frit for om du alligevel vil udforske området til fods disse dage.

Bemærk at vandretiden, der nævnt i dagsprogrammet, er et estimat og afhænger naturligvis af dit eget tempo, pauser osv.

Indkvartering

Du bor på 3-stjernede hoteller undervejs. Der er inkluderet morgenmad alle dage.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Man kan flyve til Frankfurt. Derfra går der shuttlebus/tog til Strasbourg. Når man booker flybilletten skriver man Strasbourg som rejsemål - herved bookes fly til Frankfurt og shuttle videre til Strasbourg.
Derfra kan du tage bus og tog via Colmar.

Tog:
Der kører nattog direkte fra Hamborg til Offenburg. Herfra tager det ca. 1 time med tog til Strasbourg. Se mere på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn. 

Kør selv:
Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst. Kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vinmarker og landsbyer i Alsace
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

  Mulige ankomstdage:

  • Lige uger: mandag, onsdag, fredag og søndag
  • Ulige uger: tirsdag, torsdag og lørdag

  Prisen inkluderer:

  • 8 x overnatning inkl. morgenmad
  • Bagagetransport
  • Kort og rutebeskrivelse

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport til og fra Danmark
  • Entréer til museer etc.
  • Eventuelle turistskatter
  • Drikkepenge

  Tillæg:

  • Ekstra nat i Turckheim: pris på forespørgsel

  Børnerabatter:

  • 0-2 år: gratis
  • 3-10 år: 50%
  • 11-15 år: 25%

  Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

  Agentforbehold:
  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Exodus Travels, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Exodus Travels. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

  Gå til toppen af siden

  Loading...